Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

hľadanie mačky medzi sovičkami mi pripomenulo jednu milú príhodu z dávnych časov, ako tomu ja hovorím že zo záhrobia :)

ešte sme mali len tú staršiu, bolo to nejak začiatkom leta, takže mala asi rok a pol, a zobrali sme ju do ZOO.

Šli sme okolo voliéry, kde na haluzi sedel parádny výr, žlté okále, "ušká" z pierok na hlave, jarabé perie...a malá nadšene vykríkla "aha, tam cica!"

my že nie, toto nie je cica, to je sova, ale ona sa s nami do úmoru prela, že nie sova, ale cica!

(mimochodom, mačku medzi sovičkami som nenašla, jediné, čo som našla, bol ten 4-lístok :) )

Zverejnené

tak si pohľadajme ešte jednu mačku, kým odídu santovia na zaslúženú dovolenku :)

post-3-0-55992800-1514547598.jpg

Zverejnené

jj, sprava :)

a teraz jednu letnú... hľadajte červíčka :)

post-3-0-32755900-1514563697.jpg

• Pred 4 týždňami...
Zverejnené

jedna hádanka... je to hádanka, nie matematika - toľko k pomoci k riešeniu musí stačiť :)

post-3-0-07052300-1516990494.png

Zverejnené

matematická logika by nám napovedala 6, matematika to ovšem nie je, a nie je to ani "daj z brucha hocičo" :)

je to hádanka, a logická, vážne :)

Zverejnené

Takže, ak to NIE JE matematika, musí to by niečo úplne iné … nie logika počtárska.

:hmmm:  Keby obrázok bol nakreslený trošku inak, /nie "plné" štvorce/ a dalo by sa to presunúť do auta, každému šoférovi by asi hneď "napadlo", že by to mohlo byť niečo, s čím sa "stretáva" ...

Zverejnené

ono je jedno, či je to v hádanke v krúžkoch, v tabuľke či štvorčekoch,

podstata hádanky - usporiadanie a zachovanie znakov, stĺpce a rady sú zachované v skutočnom poradí,

takže je to veľmi správne presne to, čo stretáva každý šofér :)

takže čo bude na prázdnom mieste? :)

písmeno R:

post-3-0-56330400-1517224804.png

Zverejnené

hm, to je blbe... aj na sukromnom aj na sluzobnom aute mam ten "Raketovyj" na uplne inom mieste...

Zverejnené

tak to potom nemôžeš takéto hádať, resp. můžeš, jenom blbě,  to je jasné :)

1. tak niečo iné :)

post-3-0-15158100-1517235907.png

2. a ešte jedna :)

Vošiel som do izby, kde bolo 10 ľudí vo veku 20 rokov, 10 ľudí vo veku 19, 10 osôb vo veku 18 rokov a 10 ľudí, ktorí majú 30. Koľko ľudí je v miestnosti?

Zverejnené

správne :klobuk:

dva prastaré chytáky:

1. Na cyklistických pretekoch, tesne pred cieľovou páskou, predbehol Peter štvrtého a Martin posledného. Na ktorých miestach Peter a Martin skončili?

2. Vrah je odsúdený k trestu smrti. Má si vybrať medzi troma miestnosťami. Prvá je zaplavená ohňom, druhá je plná nájomných vrahov s nabitými zbraňami a tretia miestnosť je plná levov, ktoré tri roky nežrali. Ktorú miestnosť si má vrah vybrať?

a jeden so štvorcami:

3. koľko štvorcov je na obrázku?

post-3-0-58052400-1517252250.jpg

Zverejnené

1. Peter stvrty a Martin posledny.

2. Jednoznacne poslednu.

3. 31 (asi.. )

Zverejnené

prvé dve super, tretia si praje prepočítať tie nešťastné štvorce :)

Zverejnené

:thumbsup:

1.   Aké číslo nasleduje?

100 – 365 – 24 – 60 – ?

2.  Lietadlo havaruje na hranici Českej republiky a Švajčiarska. Kde pochovajú mŕtvych?

3.

a niečo na spestrenie :)

jedna z kociek má stranu so siedmimi bodkami... kde je?

post-3-0-87499700-1517255821.jpg

Zverejnené

Vošiel som do izby, kde bolo 10 ľudí vo veku 20 rokov, 10 ľudí vo veku 19, 10 osôb vo veku 18 rokov a 10 ľudí, ktorí majú 30. Koľko ľudí je v miestnosti?

je tam 30 ludi, 10 osob a ja :P

snad nechcete miesat hrusky s jablkami ???

• Pridať bod 1
Zverejnené

Martin predbehol posledného  :hmmm: dá sa predbehnúť posledný?  :)  v tom prípade by nebol Martin prvý? 

• Pridať bod 1

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov