sahara Zverejnené 3. Apríl, 2014 Zverejnené 3. Apríl, 2014 Fibonacciho postupnosťGaussova krivkaTuringov počítač
tyso Zverejnené 3. Apríl, 2014 Zverejnené 3. Apríl, 2014 poissonove rozdelenie, Riemanov integral, cauchyho postupnost, Kochova krivka, von Neumanov pocitac
game Zverejnené 3. Apríl, 2014 Zverejnené 3. Apríl, 2014 :thumbsup: slová máme, tuším si prosíme ďalšiu dávku :agree: ------------------------------------------------------------------ zatiaľ, keď sa niekomu chce práve trochu premýšľať, jedna malá ružová:
tyso Zverejnené 3. Apríl, 2014 Zverejnené 3. Apríl, 2014 sojky datlezlny drozdykavky holuby jedno riesenie, ale ked vymenim drozdy a holuby, tak je to tiez riesenie, tak neviem ci je to dobra odpoved, zda sa mi ze odpovedi bude vela
game Zverejnené 3. Apríl, 2014 Zverejnené 3. Apríl, 2014 mne vyšlo sojky ďatle žlny holuby kavky drozdy vlastne je podmienkou len strana, ktorá je určená celkom presne, a poloha dvoch vzhľadom na ďalšie dva - tam to už potom ide variovať ... ------------------------------------------ jedna malá zápalková ružová a modrá, ktorá zostala v č. 1495 https://www.freespace.sk/tema/2492-hádanka/?p=211615 :
D'Ady Zverejnené 3. Apríl, 2014 Zverejnené 3. Apríl, 2014 modra hadanka so stvorcomzacal som od F, ktore je najviac obmedzujuce a potom sa to uz pomaly zacalo objavovat same
game Zverejnené 3. Apríl, 2014 Zverejnené 3. Apríl, 2014 zostávajú ružové hádanky : zápalky, plus jedna hádanka s číslami a delením pozemkov :smile2: :
D'Ady Zverejnené 4. Apríl, 2014 Zverejnené 4. Apríl, 2014 zapalky: z rimskej sedmicky urobime "odmocnina 1" 2 / odmocnina z 1 = 2 ufff, to mi to trvalo...
D'Ady Zverejnené 4. Apríl, 2014 Zverejnené 4. Apríl, 2014 ruzovy cislickovy stvorecnie je to dobre - ruzova a zlta maju opakujuce sa cislo 3 resp. 5, ale nedokazem najst lepsie riesenietreba najst 4 identicke utvary s plochou 9 jednotiek, ktore sa daju poskladat do stvorca 6x6 takych vela nie je
game Zverejnené 4. Apríl, 2014 Zverejnené 4. Apríl, 2014 D'Ady má tu vyššie jedno riešenie ... kým na správnejšie rozdelenie štvorca príde iný podkutý hádankár, k tej hre s číslami z pr. č. 1508 :agree: pridáme ešte jednu hru - cestu číselnou džungľou v modrej hádanke :) :
zobracka Zverejnené 9. Apríl, 2014 Zverejnené 9. Apríl, 2014 Vyfarbil som na sivo políčka, z ktorých sa nedá pokračovať oboma smermi (aj k vyššiemu aj k nižšiemu číslu).Postupoval som po riadkoch zľava doprava a zhora nadol.V tom priestore, čo ostal, už vidí cestu každý...
game Zverejnené 9. Apríl, 2014 Zverejnené 9. Apríl, 2014 :agree: také na hranie - jedna zo zbytku ružových, jedna z modrých:
zobracka Zverejnené 9. Apríl, 2014 Zverejnené 9. Apríl, 2014 ruzovy cislickovy stvorecnie je to dobre - ruzova a zlta maju opakujuce sa cislo 3 resp. 5, ale nedokazem najst lepsie riesenietreba najst 4 identicke utvary s plochou 9 jednotiek, ktore sa daju poskladat do stvorca 6x6 takych vela nie jehadanka4.jpgTiež som si myslel, že ich veľa nebude, tak som začal skúšať prvých pár...Podarilo sa mi to až pri osemnástom!!! Vsadil som na to, že útvary budú symetrické podľa stredu štvorca.Tým pádom v každom štvorci musí byť v strede kríž (musia sa stretnúť v strede)a keď spravím jednu čiarku, tak ju symetricky môžem kresliť štvormo... Možno by sa to opäť dalo brať ako úloha - koľko existuje všetkých rôznych 9-políčkových útvarovtakých, aby sa zo štyroch rovnakých útvarov dal vytvoriť štvorec?Za rôzne nepovažujme pootočené, alebo zrkadlovo prevrátené.Plynojemy boli bleskovka. Prvý riadok jasný kvôli druhému,podobne tak tretí riadok a zvyšné tri plynojemy boli už malina.
zobracka Zverejnené 10. Apríl, 2014 Zverejnené 10. Apríl, 2014 Čísla zvislé a vodorovné:Keďže tam boli len dve deviatky, a obe v zvislých slovách na plný počet políčok (8),vybral som ako prvé zvislé číslo 39876125 (tip jeden z dvoch - ukázal sa správny). Druhé číslo bolo vodorovne 5564289 (kvôli deviatke),preto už prvé číslo muselo byť v poslednom, alebo predposlednom stĺpci.Ďalej bolo jednoznačne definované aj zvislé 98721623 (spoločná osmička s vodorovným číslom) V tejto chvíli vzniklo niekoľko zatiaľ dvojciferných vodorovných čísel.Každá dvojica sa musela nachádzať na posledných troch miestach niektorého vodorovného čísla.Takto som doplnil zhora postupne riadky 934 6742783 227 (16 mala dve alternatívy, tak som ju vynechal)5843161 2531221 a nakoniec v poslednom riadku 135 Už mi bolo jasné, že prvý tip bol správny... Ďalej som doplnil zvislé 36726452 a 45673821 a zvyšok bol už len dojazd na istotu. Pridám niečo nové.V zozname je 16 osobností a jedlá, ktoré mali obľúbené.Priraďte k správnej osobe správne jedlo.
game Zverejnené 10. Apríl, 2014 Zverejnené 10. Apríl, 2014 ehm.tuším mal Lenon obľúbené jedlo stejk, vraj ... také v zozname nie je :hmmm: ----------------------------- zatiaľ, kým premýšľame nad jedlami, pridám jednu malú modrú s časom :
zobracka Zverejnené 11. Apríl, 2014 Zverejnené 11. Apríl, 2014 18:02 rozdiel medzi mestami je 2:33? Ako by to bolo, keby hodiny ukazovali nasledovne:00:30 Cassablanca02:02 Kyjev04:52 Bombaj???? Peking
secretka Zverejnené 11. Apríl, 2014 Zverejnené 11. Apríl, 2014 18:02 rozdiel medzi mestami je 2:33? Rozdiel medzi jednotlivými mestami je 2:33, ale akosi nevychádza Peking na 18:02 ... :smile2: ... chybička se vloudila.Raz darmo, aj tu treba počítať.Ale ešte je tu taká možnosť, že si skúšal našu ostražitosť. :) _________________________________Čo sa týka ďalšieho zadania ... Cassablanca - Kyjev ... 1:32 ... 92 minKyjev - Bombaj ... 2:50 ... 170 min Nebolo by vhodné k zadaniu pridať ešte nejaký údaj? :hmmm: K uvedeným číslam som sa nedostala ani sčítaním čísel poradia písmen v abecede a ak by malo toto zadanie byť rovnocenné predchádzajúcemu, bolo by možné jednak opakovať pripočítanie prvého rozdielu časov /92min/, alebo druhého rozdielu /170min/, ale aj súčet obidvoch rozdielov /262min/. Ale je možné, že problém v tom vidím iba ja a niekto príde na riešenie aj bez "postrku" ... :)
zobracka Zverejnené 11. Apríl, 2014 Zverejnené 11. Apríl, 2014 Jasné, že som nikoho neskúšal, ale takéto 2+2=5 robím pričasto -_-Veď aj na škole som mal strašné problémy pri maticiach - málokedy sa mi podarilo všetko správne sčítať.K úlohe s hodinami - bol to spôsob myslenia, ktorý ma napadol ako prvý pri pôvodnom zadaní. Tam to nevyšlo.V tomto prípade nejde ani tak o matematiku, skôr by sa na riešenie hodil iný vyučovací predmet.Z hlavy to nejde urobiť, treba poznať ešte nejaké dáta.
game Zverejnené 11. Apríl, 2014 Zverejnené 11. Apríl, 2014 žiaľ, žiadne iné dáta k hodinám nie sú, takto je zadaná úloha ... a bez vysvetľovania je v riešení " 18:05 "takže ... zjavne soudruzi z NDR niekde spravili chybu ... -_- tak skúsime inú :) dve ďalšie modré to snáď vykompenzujú :
secretka Zverejnené 11. Apríl, 2014 Zverejnené 11. Apríl, 2014 game, ale to riešenie 18:05 je správne :smile2:Soudruzi z NDR neurobili chybu :nienie:15:32 + 2:33 = 17:65 = 18:05/chybne bolo napísané 18:02/
zobracka Zverejnené 11. Apríl, 2014 Zverejnené 11. Apríl, 2014 K hodinám - Secretka správne našla chybu v mojom sčitovaní. Už som si ju priznal. Ďalší text môjho predchádzajúceho príspevku bol o modifikovanej úlohe, ktorú som na základe pôvodnej úlohy vymyslel s inými časmi.Tam si zrejme nik bez ďalších dát neporadí. Nechcem teraz uviesť, o aké dáta ide, ale každý si ich dokáže nájsť na nete. Na ich základe potom možno úlohu vyriešiť. Ak to nepôjde, "postrčím" vás ďalej. K písmenu H:Mne stačia dve priamky, aby vzniklo 14 trojuholníkov:Prvých osem je očíslovaných, ďalšie sú ich spojením (napr. 1+2+3+4).
game Zverejnené 11. Apríl, 2014 Zverejnené 11. Apríl, 2014 tak si sypem popol na hlavu, chýba mi tu príslušný smajlík :innocent: :) btw. s tým písmenom H takto nebudú stačiť dve priamky - pretože je to plocha tvaru písmena H, tie spojené trojuholníky nie sú trojuhojníky, nie sú kontinuálne - chýba z nich, keby to bol štvorec, sedelo by to ... :nienie:
zobracka Zverejnené 12. Apríl, 2014 Zverejnené 12. Apríl, 2014 Tak rozdelím napr. 1 a 5 vodorovnou čiarou cez stred obrázku...Alebo ešte lepšie zvislou čiarou napr. cez číslice 2,1 a 7 - potom ich bude dokonca 11.
game Zverejnené 12. Apríl, 2014 Zverejnené 12. Apríl, 2014 napríklad, môže byť : ) tak zostáva ešte z č. 1520 kutanie fragmentov : plus jedna ružová :
zobracka Zverejnené 5. Máj, 2014 Zverejnené 5. Máj, 2014 Tak som zase zle prečítal, resp. pochopil zadanie ružovej hádanky.Pôvodne som spájal spolu všetky štyri rovnaké písmená.Dlho som neuspel a tak, keď všetko zlyhá, prečítaj si návod (Murphy).Ďalší postup bol tentokrát nedefinovateľný.Začal som kdesi v oblasti vpravo dolu pod stredom obrázku (tam je najviac písmen)a postupne som niektoré čiary upravoval. Viac menej to bolo o náhode.Mal som asi veľa šťastia, lebo zrazu to celé netrvalo ani 15 minút. Bol som dlho preč (to nie sú len posledné slová v knihe K. Keseya - Prelet nad kukučím hniezdom),tak sa pokúsim vrátiť k niektorým úlohám. úloha 1516:Ako by to bolo, keby hodiny ukazovali nasledovne:00:30 Cassablanca02:02 Kyjev04:52 Bombaj???? PekingPomôcka - použite mapu a súradnice, napr. GogleEarth. úloha 1514:medzi osobnosťami a uvedenými jedlami existuje závislosť, ktorá platí u všetkých. úloha 1513:ja som našiel 18 rôznych deväťpolíčkových tvarov takých, z ktorých sa dá zo štyroch rovnakých dielov poskladať štvorec 6x6 políčok. Ďalšie resty asi už nemám...
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz