secretka Zverejnené 26. August, 2013 Zverejnené 26. August, 2013 OK, chýbajúcich malých kocočiek je 21. :) __________________________Hádanka oveľa jednoduchšia ako boli trojuholníky ... :smile2: ... dva obrázky sa líšia v štyroch detailoch. Ktoré sú to? .....
D'Ady Zverejnené 26. August, 2013 Zverejnené 26. August, 2013 nie, nie, deskriptivna geometria nie je nic pre mna...v stvrtom rocniku gymnazia som musel prvy polrok pretrpiet, lebo tento nepovinny predmet mali povinni vsetci, ktori sli na akukolvek VS technickeho zamerania :(ulohy za mna riesil spoluziak, ktoremu somja pisal slohove prace...rozdiely medzi obrazkami som nasiel styri... hm, nejako malo
secretka Zverejnené 26. August, 2013 Zverejnené 26. August, 2013 To, že rozdiely sú štyri, to nie je nič nového, dokonca je to napísané v zadaní,ale kde sa tie mršky ukryli ... v tom je problém. :smile2: Otázka znela: Ktoré sú to?
D'Ady Zverejnené 26. August, 2013 Zverejnené 26. August, 2013 jaaaj, dusa dobra, to by som musel citat, co ty pises, pretoze na obrazku je zadanie V kolika detailech se oba obrázky liší ? mozem ja za to, ze svojvolne menis zadanie ??? :P
secretka Zverejnené 26. August, 2013 Zverejnené 26. August, 2013 Ako je potrebné rozstrihnúť štvorec na dve časti tak, aby sa po premiestnení vystrihnutej časti dostal žltý bod do stredu štvorca?
D'Ady Zverejnené 26. August, 2013 Zverejnené 26. August, 2013 Ako je potrebné rozstrihnúť štvorec na dve časti tak, aby sa po premiestnení vystrihnutej časti dostal žltý bod do stredu štvorca? ak vezmem doslovne tvoje zadanie, tak vysledok moze mat tisic podob, napr. takutopretoze stred stvorca je stred stvorca a nech odstrihnem roh s gulickou akokolvek, ked ju posuniem do stredu, tak bude tam v zadani ovsem nedefinuju "uprostred" coho sa ma zlty bod umiestnitak to ma byt stred toho, co zostane po odstrihnuti casti so zltym bodom, tak bude potrebne najst stred (tazisko ?) novovzniknuteho utvaru, co by nemuselo byt komplikovane, ak by sme nebrali do uvahy, ze po umiestneni odstrizku sa zmeni celkovy tvar dvoch spojenych utvarov, tam by sme tazisko hladali tazsie, napr. takehoto utvaruale ako som pisal uz predtym, s geometriou na mna nechodte :P
secretka Zverejnené 26. August, 2013 Zverejnené 26. August, 2013 S "odretými ušami" by sa to tvoje druhé riešenie dalo zobrať za správne ... ... ešte keby si tú červenú plochu neuložil šikmo, ale posunul ju na miesto odstrihnutej časti. :ermm:Riešenie:..... Ale mám taký pocit, že si sa dnes rozhodol byť silou mocou "proti všetkému a proti všem". :)A to máme ešte iba pondelok ... čo potom bude koncom týždňa?! :smile2: _______________________________V ktorom priesečíku štvorcovej siete sa nachádza ťažisko?
D'Ady Zverejnené 26. August, 2013 Zverejnené 26. August, 2013 to tipujete ?ja by som sa priklonil k F6 btw - zasa geometria... to predchadzajuce mi Sectretka, ze vraj s odretymi usami spravne ... haha, ja som vobec nepochopil, ze ten stvorec ma byt po rozstrihnuti a zlozeni zasa stvorec... :D
Bohus Zverejnené 26. August, 2013 Zverejnené 26. August, 2013 Mne sa to javí skôr medzi E6 a F6. Čiže bod zhruba na priamke 6 a medzi bodmi E a F ale predsa len trochu bližší k F. Príklady takéhoto druhu by boli vhodnejšie s jednoznačne plnými alebo prázdnymi štvorčekami. Tam by sa už nedalo moc vyhovárať, ako to teraz ja robím :) .
game Zverejnené 26. August, 2013 Zverejnené 26. August, 2013 tak na toto ťažisko začínam byť celkom vážne zvedavá :)------------ zatiaľ relaxujúce žaburky : 2 sú úplne rovnaké: ktoré ? :)
D'Ady Zverejnené 26. August, 2013 Zverejnené 26. August, 2013 kedze otazka je polozena taktoV ktorom priesečíku štvorcovej siete sa nachádza ťažisko? tak sa, Bohus, naozaj nebudes moct vyhovarat :P
secretka Zverejnené 27. August, 2013 Zverejnené 27. August, 2013 game napísala riešenie ako prvá ... a to riešenie je správne. :bingo:Tažisko sa nachádza v priesečíku F6_________________________________Ako sami viete, je trošku problém nájsť nové a nové zadania príkladov a hádaniek, a tak okrem kamaráta googla, ktorý toho ponúka dosť, je občas treba siahnuť aj niekde mimo. Niektoré zadania, ktoré som sem dala sú z časopisu Mozkovna 21.století a niektoré z knihy IQ TEST pre každého ... ... takže text zadaní je rovnaký pre KAŽDÉHO, nie pre vybratú elitu, pre ľudí, ktorí sú NAD-ľuďmi. :) Konkrétne úloha určenie ťažiska – táto úloha bolo v teste ako zadanie a na nasledujúcich stranách je osem úloh, ktoré je potrebné vyriešiť na čas - v priebehu troch minút. :oTri z tých úloh som sem už pred časom dala - - sú v tejto téme na stranách 41 a 42 a ďalšie mám ešte ako rezervu, keď už nič nenájdem. Ja vám vaše "rozhorčenie" :( nad úlohami neberiem, ale ... nepokladám vás za niekoho, kto by to hravo nevyriešil. Akurát asi máte občas pocit, že si treba trošku rypnúť. :)A ak by ste mali potrebu ešte si "trošku" rypnúť, tak ... knihu IQ TEST pre každého nenapísala žena. :smile2: :vysvetlujem:__________________________________Tak, a teraz sa môžeme ísť mrknúť na žabky ... ... rovnaké žabky sú B a E.__________________________________Ktorý znak, alebo ktoré písmeno sa nenachádza na oboch obrázkoch?
D'Ady Zverejnené 27. August, 2013 Zverejnené 27. August, 2013 game napísala riešenie ako prvá ... a to riešenie je správne. :bingo:Tažisko sa nachádza v priesečíku F6mohla by si prosim uverejnit aj sposob riesenia, ak je v zdroji uvedeny ?celkom by ma zaujimalo, ci som na to isiel spravne ;)
secretka Zverejnené 27. August, 2013 Zverejnené 27. August, 2013 Autor publikácie: J. E. KlausnitzerDiplomovaný psychológ a riaditeľ ústavu Psychogénia pre psychogenetickú analytiku a psychodynamickú techniku. Pri riešení IQ testu väčšina ľudí text zadania pochopí správne /možno aj preto, že ho pochopiť chce/, ale na druhej strane,pri riešení úloh nie je časový priestor na meditáciu nad riešením jednotlivých úloh, pretože v stanovenej lehote by sa všetky zadané úlohy vyriešiť jednoducho nestihli ... ... riešiteľ nemá toľko času ako napríklad úradník, ktorý píše vyjadrenie, stanovisko, či rozhodnutie, v ktorom musí "vychytať" všetky "muchy" a dodržiavať literu zákona. Pri IQ teste sa nepoužívajú pravítka, či iné pomôcky ... máš pred sebou text a v ruke pero, či ceruzku a iba zaškrtávaš, alebo "odklikneš" riešenie, o ktorom si myslíš, že je správne. Nie, že by som slepo verila všetkému čo múdre hlavy napíšu, ale pred kapacitami, nech sa už jedná o ktorúkoľvek oblasť, mám ja obyčajná nula predsa len rešpekt. :) Na druhej strane, myslím, že sme na Fóre, sme tu dokonca v kategórii "zábava", tak sa hádam bavíme a nepôjdeme si navzájom "po krku". :smile2:
game Zverejnené 27. August, 2013 Zverejnené 27. August, 2013 chýbajúci znak, keď som dobre pochopila: v prvom obrázku bude chýbaj jedno "j"... ------------------------------- Umiestnite "poldominá" v obrazci tak, aby bolo v každom stĺpci a v každom riadku len toľko bodiek, koľko je vyčíslených na konci stĺpcov a riadkov. Obracať poldominá nie je dovolené.
Bohus Zverejnené 27. August, 2013 Zverejnené 27. August, 2013 Riešenie úlohy s obrázkami znakov: Na prvom obrázku chýba "j". Sekretka, už je mi teraz po tvojom vysvetlení jasné, o aký typ úloh ide, kde nieto času na dlhé filozofovanie. Ale z mojej strany nešlo o žiadne podpichovanie.Išlo len v otázke určenia ťažiska o to, že ak sa človek o nejakú tú desatinu pomýli, mohli by pribehnúť dvaja sršni a tretí priletieť a človek sa ani nenazdá a už má v sebe tri žihadlá.Ani povedať "Ďakujem pekne" by človek nestihol :) .A že by som nejakým spôsobom chcel podceňovať ženy ? Tak to už vôbec nie. Práve mnohí by sme si mali brať viac príklad zo žien po každej stránke. Aby na fóre, kde človek má si prísť normálne podebatovať, to nevyzeralo ako na bojisku. 2
Bohus Zverejnené 27. August, 2013 Zverejnené 27. August, 2013 Táto hádanka s poldominami je pre mňa ťažký oriešok. Dospel som horko ťažko k riešeniam, kde niektorý zo zvislých riadkov dáva súčet o 1 väčší, prípadne aj o 1 menší.Možno niekto príde na to , kde robím chybu, tak prikladám obrázok s tým mojím čiastočným riešením:
Bohus Zverejnené 28. August, 2013 Zverejnené 28. August, 2013 Riešenie sa predsa len našlo, a také jednoduché, že sa musím hanbiť, že až tak neskoro -_- .
secretka Zverejnené 28. August, 2013 Zverejnené 28. August, 2013 Bohus, nezávisle som sa dopracovala k tomu istému riešeniu,takže asi je to riešenie jediné.Chybu sme pravdepodobne robili v tom, že sme štvorček s deviatimi krúžkami dávali do stredu./keď som mala hotové prvé riešenie, ktoré "sa tvárilo", že je OK, "srdco" mi poskočilo, že to predsa vôbec nebolo ťažké ... štvorčeky som nastrihala, nalepila na podklad, že idem obrázok naskenovať, ale v poslednej chvíli som sa "zabrzdila", že ešte raz sa na to mrknem, pokochám sa, ako som to hravo zvládla ... a veru nepokochala som sa, chybička "se vloudila", jeden štvorček robil problémy ... predsa len to nebola úloha, ktorú je možné urobiť ľavou zadnou.A trvalo niekoľko ďalších hodín, kým som to "dokopala" do správneho konca.BTW ... ty v noci nespávaš?! :smile2: ________________________________Ktoré dva obrázky medzi ostatné nepatria; ktoré dve obrátky sú nesprávne?/opäť niečo z knihy IQ TEST pre každého, kde na vyriešenie šiestich úloh bol čas 9 minút/
Bohus Zverejnené 28. August, 2013 Zverejnené 28. August, 2013 Sekretka, to ma zaujímalo, či niekto nájde aj iné správne riešenie. Ako ale vravíš, bude to asi jediné možné riešenie, kým čiastočných riešení je viac.Čo sa týka spánku; najaktívnejší bývam v noci; to sa mi nikdy nedrieme, ale vstávanie ráno bolo pre mňa vždy veľký problém.
game Zverejnené 28. August, 2013 Zverejnené 28. August, 2013 Ktoré dva obrázky medzi ostatné nepatria; ktoré dve obrátky sú nesprávne?vychádza mi to na 7 a 8 ... ------------------------------------------ Umiestnite 9 "kariet" v obrazci tak, aby tam, kde sa budú dotýkať, mali rovnaké symboly. Akokoľvek obracať kartičky nie je dovolené :)
secretka Zverejnené 29. August, 2013 Zverejnené 29. August, 2013 7 - 8 je OK________________________________Karty: ... Bohus, máš aj iné riešenie? /pôvodne som si myslela, že je to "kartová" hádanka, ktorá tu už pred časom bola, a tak som to nechala tak. Až dnes som jej venovala "druhý pohľad" a zistila som, že nie všetko, čo sa javí ako isté, také isté aj naozaj je/. :smilieee: ________________________________Keďže je dnes voľný deň, prikladám dve úplne jednoduché hádanky :smile2: Ktorý z výrezov A-B-C-D-E patrí na biele miesto? Preložte dve zápalky tak, aby vzniklo šesť štvorcov. /všetky štvorce nemusia byť rovnakej veľkosti/ ..........
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz