game Zverejnené 14. Máj, 2013 Zverejnené 14. Máj, 2013 tá dvojka ... nebude to čert s tými rožkami ? :)nejako tak je to, že Kam nemôže čert, pošle ženu ... ? :hmmm:------------------------------ zatiaľ jedna letná delfínková :) všetky tri obrázky sa v 4 - 4 drobnostiach odlišujú od ostatných - kde sú tie rozdiely ?
secretka Zverejnené 15. Máj, 2013 Zverejnené 15. Máj, 2013 Príslovia na piktogramoch:Nie je to "čierna krava v tme" ako myslel DAdy :nienie:ale je to čert, alebo čertica. Je to tak ako napísala game ... kam čert nemôže, tam pošle ženu. :smile2:
secretka Zverejnené 20. Máj, 2013 Zverejnené 20. Máj, 2013 Akosi sa nikomu nechce "pohrať sa" s delfínmi ... :ermm: _________________________________Pridám ešte niečo k tomu, čo tu bolo v minulej hádanke ... "o piktogramoch" ...Ktoré príslovia sú na piktogramoch?
flora Zverejnené 20. Máj, 2013 Zverejnené 20. Máj, 2013 viem iba 6. " čo oči nevidia srdce nebolí" . Ostatné neviem.
game Zverejnené 20. Máj, 2013 Zverejnené 20. Máj, 2013 to s tými hviezdičkami - 5. - by mohla byť vojenská výložka ... prípadne " po vojne je každý generál "ale netuším, ako je to poskladané z tých znakov :hmmm:
flora Zverejnené 20. Máj, 2013 Zverejnené 20. Máj, 2013 si myslím že správne game a 3 by mohlo byť, že " lož má krátke nohy"1 by nemohla byť " sýty hladnému neverí" ? no neviem.
game Zverejnené 20. Máj, 2013 Zverejnené 20. Máj, 2013 hm ... mohla, všetky by mohli byť, ešte to musí secretka odobriť ... a ešte sa nám to aj rýmuje :)------------------------------------------ :) ... zatiaľ sem prihodím hľadanie chýb : kde, koľko je medzi obomi obrázkami rozdielov ?
secretka Zverejnené 21. Máj, 2013 Zverejnené 21. Máj, 2013 OK, všetky piktogramy boli "odhalené" :bingo:
game Zverejnené 21. Máj, 2013 Zverejnené 21. Máj, 2013 málo, a prosím aj označiť na kresbe, nestačí číslo :)
secretka Zverejnené 22. Máj, 2013 Zverejnené 22. Máj, 2013 alarm síce hádanku vyriešil /dúfam, že OK/, ale keďže nepridal nič nového, tak pridám niečo ľahké ...Ktorý z obrázkov patrí miesto otáznika?
D'Ady Zverejnené 22. Máj, 2013 Zverejnené 22. Máj, 2013 to s tými hviezdičkami - 5. - by mohla byť vojenská výložka ... prípadne " po vojne je každý generál "ale netuším, ako je to poskladané z tých znakov :hmmm:toto sa vyskladat da: t je čas , nasleduje mat. znamienko > (viac) a skrizene mece (vojna) = cas po vojnenasleduje matematicky zna pre vsetko/vsetci x= general takisto "lož" = nepravdivy vypocet, ma kratke nohy...ale neprisiel by som na to, pekne hadanky ;)
secretka Zverejnené 22. Máj, 2013 Zverejnené 22. Máj, 2013 David, OK ... správna odpoveď je 6 :) _________________________________Čo sa týka tých piktogramov, asi sa tie príslovia nedajú celkom "vyskladať" podľa obrázkov ... ... skôr podľa toho, že tie príslovia sú všetky známe, tak tam treba hľadať niečo, čo nás "postrčí" ďalej. :smile2: Takže ešte niečo z prísloví na piktogramoch.
flora Zverejnené 22. Máj, 2013 Zverejnené 22. Máj, 2013 12. "ráno mudrejšie večera" ?15. "najprv práca, potom zábava" ?
secretka Zverejnené 23. Máj, 2013 Zverejnené 23. Máj, 2013 12 – áno 15 – nie, aj keď by sa to možno aj tak dalo vysvetľovaťAle podľa podkladov je to iné ... a aj ten chlieb na začiatku "hovorí" o inom :smile2:
tyso Zverejnené 24. Máj, 2013 Zverejnené 24. Máj, 2013 tak jedna klasika ( ak to uz bolo, tak sorry) televizna sutaz kozy a auto.Mame tri skrinky, v dvoch je koza a v jednej auto. Sutaziaci si najprv vyberie jednu skrinku, moderator vidi co je v ostatnych a otvori skrinku s kozou. A teraz otazka, oplati sa sutaziacemu zmenit svoj povodny vyber a vybrat si inu skrinku ? Predpokladame ze chce auto a nie kozu.13, koho chlieb jes, toho piesen spievaj. Ale ciste logicky je odpoved tam kde je chlieb, tam je aj spev 1
game Zverejnené 28. Máj, 2013 Zverejnené 28. Máj, 2013 toto je tak stará úloha, asi ako existencia kozy a čohosi hodnotného k nej ...len na nej vždy zostanem visieť ...- pretože do takejto súťaže by som asi nešla, ani kvôli autu nie : ) ... - keď otvorí dvere zozadu moderátor, stále mám možnosť zmeniť rozhodnutie ... keby som už do takejto súťaže liezla, po otvorení prvej skrinky zozadu by som nemenila rozhodnutie - meniť rozhodnutia na poslednú chvíľu sa mi ešte v živote nevyplatilo : ) - ale ... myslím, že nič nie je stratené : na začiatku som mala ako hráč šancu 1/3, že uhádnem tú správnu skrinkupo otvorení prvej skrinky zozadu, aj keď netuším, čo v nej je, mi zostala šanca 50 % buď koza alebo auto ... čiže je šanca vyššia.ovšem, keď to auto nebolo v prvej skrinke ! : )ale aj tak je to lotéria :)
tyso Zverejnené 30. Máj, 2013 Zverejnené 30. Máj, 2013 no je, ale spravne je zmenit skrinku, sanca sa totiz nezmenila stale je 1/3, a teda druha skrinka ju ma 2/3.
game Zverejnené 30. Máj, 2013 Zverejnené 30. Máj, 2013 mno prosím. aj keby som celkom iste nemenila, lebo keby som menila, ako poznám doterajšie riešenia mojich podobných dilem, stopro by bolo auto v tej opovrhnutej prvej skrinke ! :) aj tak ... no nič, radšej nad tým už nebudem premýšľať, ani kvôli autu nie :P :D--------------------------------- :) jedna ľahká skladačka : síce je to naskenované trochu mimo, ale jednoduché - pri vykopávkach našli črepy, ktoré patria k mise, ktorej nákres je vedľa ?
secretka Zverejnené 7. Jún, 2013 Zverejnené 7. Jún, 2013 game, som totálny neschopák, ale nedokážem dať dohromady ani dva dieliky! :neviem: hmm ... a vraj ľahká skladačka :smile2:
game Zverejnené 7. Jún, 2013 Zverejnené 7. Jún, 2013 ehm ... v zadaní písali, že je to celkom ľahké, keď sa človek hrá na reštaurátora a v riešení píšu, že dieliky A a B nebudeme potrebovať ... myslím, že im to uveríme, a ideme ďalej, nech si skladajú hrnce sami :)------------------ domino :) umiestnite 28 kamienkov domina v tabuľke
game Zverejnené 23. Jún, 2013 Zverejnené 23. Jún, 2013 našla som jednu zaujímavú hádanku ... :)mám svoj tip na deň, ale neviem riešenie, tak som zvedavá na vaše tipy :) Na Star Treku Pan Spock každé pondělí, úterý a středu lže, kdežto pan Dat lže ve čtvrtek, pátek a v sobotu. V ostatní dny mluví chlapci pravdu. Jednou se ovšem potkali a proběhl následující rozhovor:Pan Spock: „Včera jsem lhal.“Pad Dat: „Jo, já taky.“Který je den?
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz