game Zverejnené 9. November, 2012 Zverejnené 9. November, 2012 tour je úplne správne :thumbsup: -------------------------------- trojuholníky : B ... narastajú vlastne ako fraktály, z každého vyrastá na každej strane nový ... :hmmm: ------------------------------- bicykle boli zahrievacie kolo, teraz snehuliaci č.1 :) ku každému snehuliakovi treba priradiť domček, kde sa ukryje, keď už bude aj snehuliakom priveľmi zima ... pravidlá platia ako vyššie: Ku každému jednému snehuliakovi patrí presne jeden domček, ktorý sa nachádza pri snehuliakovi v susednom políčku buď vodorovne, alebo zvisle od snehuliaka. Nad obrazcom a vedľa obrazca sú napísané čísla, ktoré znamenajú, koľko je v danom stĺpci či riadku domčekov. Políčka, obsahujúce domčeky, sa nesmú dotýkať, ani "uhlami" po uhlopriečke.
secretka Zverejnené 9. November, 2012 Zverejnené 9. November, 2012 game, neviem, či máš aj riešenie tejto "zimnej" hádanky, alebo či pri zadaní nie sú náhodou nejaké komentáre ... ... mám pocit, že v zadaná je chybička. :hmmm: Skúšala som to viackrát a toto je jedno z riešení, ale ani raz som to nezvládla v zmysle zadania ... V riadkoch je povolené umiestniť 19 domov, v stĺpcoch iba 18, ale mne ich aj v stĺpcoch vychádza 19. alarm, na toto by si sa už mohol pozrieť, čo ty na to. :smile2: ________________________________ Prikladám ďalšiu hádanku, aj keď riešenie "snehuliakov a ich domov" je "otvorené". :) Ktorá kocka sa nedá poskladať z tohto plášťa?
game Zverejnené 9. November, 2012 Zverejnené 9. November, 2012 secretka, áno ... v zadaní nie je riešenie, ja som to riešila tiež, a dostať sa do konca bolo o dušu. aj podľa mňa je tam chybička ... -_- prišla som vlastne k tomu istému ako ty, a je ešte iná možnosť, ale stále jeden domček v jednom stĺpci prevyšuje, aj keď všetko ostatné sedí :) ------------------------------ lopatka, lebo ti nesvietia tri paličky na tom druhom mobile :P ------------------------------ kocka : nepôjde poskladať D :hmmm: ------------------------------ a skúsime ešte druhých snehuliakov ... títo sú v tvare skorovločky, ešte som ich nerobila, a snáď to už bude dobré zadanie ... ale to hľadanie zábavné bolo ... až kým sme my múdre baby došli na to, že zadanie je zlé :D tie isté podmienky, iní snehuliaci, trochu sťažené číslami pri štvorci ... uvidíme :) :
game Zverejnené 9. November, 2012 Zverejnené 9. November, 2012 to je jedno, aj mobil má kalkulačku, tak je to len kalkulačka ... :) a ešte jedna blbá :P
secretka Zverejnené 9. November, 2012 Zverejnené 9. November, 2012 Hádanka # 928 Záleží na tom, ako je v tom "zázraku" nastavený spôsob počítania • 6/2 (2+1) = 9 ... [6:2]*[2+1] = 3*3 = 9 • 6÷2 (2+1) = 1 ... 6:[2*(2+1)] = 6:(2*3) = 6:6 = 1 1
secretka Zverejnené 11. November, 2012 Zverejnené 11. November, 2012 Nechce sa mi veriť, že by obe zadania so snehuliakmi boli vadné, ale ani v tejto druhej hádanke sa neviem dopracovať k správnemu riešeniu. Niekde určite robím chybu, pretože stále mi jeden snehuliak ostáva bez "strechy nad hlavou". :neviem: Snáď sa bude ľahšie hľadať riešenie, keď sa tu podarí objaviť chybu ... ________________________________ Ale aj tak sem dám niečo ľahšie na rozmýšľanie ... :) Nájdite na základe indícií heslo:
game Zverejnené 11. November, 2012 Zverejnené 11. November, 2012 snehuliaci .. došla som presne k tomu istému výsledku, len na ľavej strane obrazca zostával jeden bezprizorný, nech som robila bársčo. možno, že robíme čosi zle, ale jednoducho som s tým vybehla tak, že jedného snehuliaka som zbúrala, a bolo vybavené.začala som vidieť fialové kruhy, keď mi ten jeden snehuliak aj tu vždy zostal visieť, tak som ho roztopila, a bolo !takto:a basta ! :)kým niekto nezistí, že sme vadné my, sú vadní snehuliaci, a hotovo ! :smile2:
game Zverejnené 11. November, 2012 Zverejnené 11. November, 2012 slovná hádanka 933 : srcde :) ------------------ a skúsime ešte jednu takú inú, tuším tu taká ešte nebola ... ale nebite ma moc, dúfam, že toto je už dobre :) tento typ hádaniek sa volá Ohrady - a toto je pre ne vzor : .... Rozdeľte celú ohradu na malé ohrady tak, aby do každej novej ohrady padlo presne jedno číslo, a aby ohrady pozostávali z presne rovnakého počtu štvorcov, koľko zobrazuje číslo, ktoré sa v nich nachádza. Ossza fel az ábrát téglalapokra úgy, hogy minden téglalapba pontosan egy szám essen, és a téglalapok pontosan annyi mezbl álljanak, mint a beléjük írt szám!
secretka Zverejnené 12. November, 2012 Zverejnené 12. November, 2012 Ohrady: ________________________________ K čomu sa vzťahuje činnosť šerardovanie? bronz, zinok, zlato, striebro, olovo ... ???
game Zverejnené 12. November, 2012 Zverejnené 12. November, 2012 trochu som kutala, podľa vynálezcu C.C. Sherarda - istý druh zinkovania , takže sk zinku ... :) --------------------------- hádanka typu Spájam, spájaš ... vzor : ...... Pospájajte rovnaké písmená priamkami len vodorovnými a zvislými a len cez stredy štvorcov na obrazci. Priamky sa nesmú pretínať. Kösse össze az azonos betuket csakis a négyzetek középpontján át vízszintesen és függlegesen haladó,egymást nem metsz vonalakkal! hneď dve hádanky naraz :) :
secretka Zverejnené 13. November, 2012 Zverejnené 13. November, 2012 Asi sa to spájanie písmen dá urobiť aj jednoduchšie, ale toto by bolo jedno z riešení. _________________________________ Čo patrí miesto otáznikov?
game Zverejnené 13. November, 2012 Zverejnené 13. November, 2012 C - farby sa posúvajú podľa kľúča, každá z prvého obrazca má nové miesto v druhom, tak akosi ... :hmmm: ----------------------- a ešte niečo, čo už poznáme, len sme sa hrali s prebytočnými snehuliakmi ... tento typ hádanky sa normálne volá Stanový tábor :) Ku každému stromu treba pridať vodorovne alebo zvisle stan, nesmú sa dotýkať, ani priečne. Čísla znamenajú počet stanov v danom riadku či stĺpci. Kössön ki minden fa mellé vízszintesen vagy függlegesen egy sátrat úgy, hogy a sátrakat tartalmazó mezk egymást még sarkosan se érintsék! A számok azt jelölik, hogy az adott sorban/oszlopban hány sátor található. a hneď tri tábory :
secretka Zverejnené 13. November, 2012 Zverejnené 13. November, 2012 _________________________________ Markéte sa zo skrinky vysypal riad – - šesť pohárov, tri hrnčeky, päť veľkých tanierov a päť malých tanierikov. Hrnčeky zostali iba dva, čo je o jeden menej ako zostalo veľkých tanierov. Pohárov sa rozbila polovica, malých tanierikov ostalo o jeden viac ako hrnčekov. Ktorého riadu ostal rovnaký počet?
game Zverejnené 13. November, 2012 Zverejnené 13. November, 2012 hm ... mne to vychádza tak, že veľkých a malých tanierov a pohárov zostalo po 3 ... :hmmm: ------------------------------------- Ohrady vzor v č. 935 Rozdeľte celú ohradu na malé ohrady tak, aby do každej novej ohrady padlo presne jedno číslo, a aby ohrady pozostávali z presne rovnakého počtu štvorcov, koľko zobrazuje číslo, ktoré sa v nich nachádza.
secretka Zverejnené 14. November, 2012 Zverejnené 14. November, 2012 _________________________________ Ktorý obrázok patrí do voľného políčka?
game Zverejnené 14. November, 2012 Zverejnené 14. November, 2012 E - v bielom poli štvorec, kruh, trojulhoník -------------------------------------------------------- :) vzor pre Scrabble: ... a futbalové scrabble :) :
secretka Zverejnené 20. November, 2012 Zverejnené 20. November, 2012 Hádanka – futbalové scrabble: _________________________________ Kde je ukrytý prsteň?
game Zverejnené 21. November, 2012 Zverejnené 21. November, 2012 skřínky ... prsteň bude v bronzovej Zlatá : P - N, Strieborná : P -P, Bronzová : N - N ------------------------------------------------ Stanový tábor :) Ku každému stromu treba pridať vodorovne alebo zvisle stan, nesmú sa dotýkať, ani priečne. Čísla znamenajú počet stanov v danom riadku či stĺpci. ( 2 tábory naraz )
secretka Zverejnené 24. November, 2012 Zverejnené 24. November, 2012 Stromy – stany: ________________________________ Nájdite v obrázkoch päť rozdielov:
game Zverejnené 24. November, 2012 Zverejnené 24. November, 2012 -------------------------------------------- :) DOMINO ........................................... vzor : ..... . Obrazec je zložený z dominových kociek, ktoré sú pod obrazcom. Každý z nich sa v obrazci nachádza len raz. Zakreslite ich do obrazca :
secretka Zverejnené 25. November, 2012 Zverejnené 25. November, 2012 DOMINO _________________________________ Dokážete z jednotlivých dielov poskladať šachovnicu? :hmmm:
game Zverejnené 3. December, 2012 Zverejnené 3. December, 2012 šachovnica, snáď je trochu vidieť línie skladačky :) -------------------------------------------------------------------- Stanový tábor :) Ku každému stromu treba pridať vodorovne alebo zvisle stan, nesmú sa dotýkať, ani priečne. Čísla znamenajú počet stanov v danom riadku či stĺpci. ( 2 tábory naraz )
secretka Zverejnené 7. December, 2012 Zverejnené 7. December, 2012 Stromy & stany /v spodnom riadku v prvom obrázku sa mi "podarilo" urobiť jednu čiarku "navyše"/ ________________________________ Aké písmeno bude miesto otáznika?
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz