game Zverejnené 25. September, 2012 Zverejnené 25. September, 2012 :innocent: už nejaké dva týždne na to pozerám ako na záhadu storočia, ... a úplne mi unikol smer šípiek ... :kladivko: ach jaj ... riešenie je LSK ... ----------------------------------------------------- písmenková : STREFIL SARAJEVO - JAROSLAV SEIFERT :hmmm: ----------------------------------------------------- jedna prázdninová :) : 4 manželské páry dovolenkujú v Chorvátsku v stanovom kempe. Všetky 4 páry majú auto inej farby. Miesta stanov sú označené číslom. Zisti mená párov, farbu áut a číslo stanového miesta: Berto nie je Lujzin manžel, a nemá čierne auto. Celestýn a jeho žena Bea nedostali miesto číslo 35. Priezvisko Bei nie je Nováková. Manželia Drobný prišli s hnedým autom, a stan postavili na mieste číslo 31. Tono kempoval na mieste s nižším číslom, než Iva, ale na vyššom, než ten pár, ktorý má červené auto. Tono nie je manželom Moniky Krátkej. Peter Ekkert nešoféruje modré auto. pár s čiernym autom rozbalil stan na mieste s číslom 43. Nyaralós feladat: 4 házaspár Horvátországba ment kempingezni. Mind a négy házaspárnak más színű autója van. A sátorhelyek számokkal vannak jelölve. Találd ki a házaspárok neévt, autójuk színét, és a sátorhelyük számát! -Balázs, nem Lujza férje, és nem fekete autója van. -Canád és felesége Bea nem a 35-ös sátorhelyet kapták. Bea vezetékneve nem Nagy. -A Deák házaspár barna színű autóval érkezett, és a 31-es helyen vertek sátrat. -Tóni alacsonyabb sorszámú helyen kempingezett, mint Ila, de magasabbon, mint az a pár, akik piros autóval vannak. Tóni nem Kiss Mónika férje, Egri Péter nem kék autót vezet. - A fekete autós pár a 43-as helyen vert sátrat.
game Zverejnené 3. November, 2012 Zverejnené 3. November, 2012 a niečo na znudené pľušte za oknom ... robili ste niekedy osemsmerovky ? :)
funebrak Zverejnené 3. November, 2012 Zverejnené 3. November, 2012 ako zaciarknem slova? :) ja som do PC amater -_-
game Zverejnené 3. November, 2012 Zverejnené 3. November, 2012 najjednoduchšie je :prekopíruj si to do skicára, hľadaj slová, farebne si pozačiarkuj, a výsledok sem buď napíš, alebo aj výsledok napíš a plus obrázok po vyriešení prekopíruj späť sem do témy :agree: edit. najlepšie prefotiť obrazovku s Print Screen, a s ctrl+v ju otvoriť v skicári.orezať na tento obrázok / k obrázku patria aj slová / - a pokračovať ako je napísané vyššie.
secretka Zverejnené 4. November, 2012 Zverejnené 4. November, 2012 Osemsmerovka - CHETITI Pridám aj pár odkazov, ak si niekto bude chcieť niečo o nich "naštudovať" http://sk.wikipedia.org/wiki/Chetiti http://www.google.sk...iw=1083&bih=724 _______________________________ Pridám niečo ľahučké ... Ktorý útvar a v ktorej sekcii chýba? _______________________________ Prosím malý "postrk" v tej predchádzajúcej hádanke – dovolenkujúci v Chorvátsku. Nie som schopná nejako si tie páry "poukladať". :neviem: alarm, ty si to neskúšal?
funebrak Zverejnené 4. November, 2012 Zverejnené 4. November, 2012 Pridám niečo ľahučké ... Ktorý útvar a v ktorej sekcii chýba? V pravom hornom stvorceku chyba mala cierna kocka.
game Zverejnené 4. November, 2012 Zverejnené 4. November, 2012 hádanka z č. 901 - prekontrolovala som aj preklad, zadanie je dobre / síce som menila mená, ale iniciály zostali / ... trochu pomoci : čísla stanových miest sa zvyšujú po štyroch, / jedno v zadaní nie je uvedené / a prvý nájdený pár je : Berto, Monika Krátka, červené auto, číslo miesta 35. :) ------------- a ešte jedna osemsmerovka, tentokrát s pivom ako riešením :
secretka Zverejnené 6. November, 2012 Zverejnené 6. November, 2012 Osemsmerovka – GEMER :pivo: _________________________________ Myslím, že aj dovolenkujúci budú už čo nevidieť "odhalení" ... B) _________________________________ Doplňte tabuľku písmenami MAGIC tak, aby každý riadok, stĺpec a uhlopriečka obsahovali každé písmeno iba raz. .....
secretka Zverejnené 6. November, 2012 Zverejnené 6. November, 2012 hmm ... že by tí dovolenkujúci v Chorvátsku boli "rozmiestnení" takto :hmmm: Čísla stanu: 31-35-39-43 Farba auta: čierna-hnedá-červená-modrá Mená žien: Lujza-Bea-Monika-Iva Mená mužov: Berto-Celestýn-Tono-Peter Priezviská: Drobný-Novák-Krátky-Ekkert _________________________________ Ostáva hádanka z predchádzajúceho príspevku. :) Písmená MAGIC poukladať tak, aby sa neopakovali v riadkoch, stĺpcoch, ani v uhlopriečke.
game Zverejnené 6. November, 2012 Zverejnené 6. November, 2012 páry sa popárili :thumbsup: --------------------------------- magický štvorec: --------------------------------- a teraz jedna taká ... iná hádanka, trošičku, takto znie pôvodný text :) :innocent: Rímske číslice / a čísla / ... dobre by bolo pre vylúštenie hádanky pokračovať v tomto rade čísel -_- : X, XV, XI, XII, XXIII, ..., ..., ..., ..., A feladvány, folytatni kellene az alábbi számsort: X, XV, XI, XII, XXIII, ..., ..., ..., ...,
secretka Zverejnené 7. November, 2012 Zverejnené 7. November, 2012 VI. :hmmm: Keďže mi rímske číslice ... X, XV, XI, XII, XXIII, ..., ich poradie a ich možná nejaká súvislosť "nehovorili" vôbec nič, skúsila som o pomoc požiadať priateľa googla. Keď som do google dala ... X. – XV. – XI. - XII. - XXIII. ... veľmi ma to ďalej neposunulo, ale keď som napísala iba číslo XXIII. "vyskočil" Ján XXIII. a neskôr som si uvedomila, že aj predtým, pri hľadaní súvislostí medzi ostatnými rímskymi číslicami mi "vyskočili" Pius XII., Benedikt XV. Skúsila som súvislosť medzi číslami pozrieť v zozname pápežov a ... sv. Pius X. Benedikt XV. Pius XI. Pius XII. Ján XXIII. Pavol VI. Ján Pavol I. Ján Pavol II. Benedikt XVI. Zdroj: http://sk.wikipedia.org/wiki/Zoznam_p%C3%A1pe%C5%BEov Keby sme boli v téme "Pomôžte mi počítať", bolo by to o súvislosti medzi číslicami, ale v hádankách to s veľkou pravdepodobnosťou bude "o niečom inom", čomu "nahráva" aj poznámka, že by bolo dobré pokračovať v rade čísel ... ______________________________ Tento rébus je síce v češtine, ale toto by asi nemalo byť problémom. Jedná sa o dve slová, ktoré navzájom súvisia 100-ro-100 mě-100
game Zverejnené 7. November, 2012 Zverejnené 7. November, 2012 pápeži :thumbsup: --------------------- tápem ... starosta města ? :hmmm: ---------------------------------------------- a ešte jeden priraďovací, jazykový :) Karol, Anna, Tibor, Margita a Ema majú síce rôzne povolania, všetci radi cestujú, a preto sa rozhodnú, že sa zapíšu na jazykové kurzy / anglický, francúzsky, holandský, nemecký, španielsky / na základe nasledujúcich údajov urči meno, priezvisko, povolanie a jazykový kurz: Priezvisko Anny je Kováčová. Margita je zdravotná sestra, jej priezvisko nie je Sabová, bude sa učiť španielčinu. výťahár má priezvisko Kiss, lekár si nevybral holandčinu. poslíček nemá priezvisko Nagy. recepčný/á, ktorého meno nie je Ema, sa bude učiť angličtinu, ani Ema, ani Karol nemá priezvisko Tóth, ktorý ale bude chodiť na nemčinu. Károly, Anna, Tibor, Margit és Emese bár különböző foglalkozást űznek, mindannyian nagyon szeretnek utazni, ezért elhatározzák, hogy beiratkoznak egy-egy /angol, francia, holland, német, spanyol/ nyelvtanfolyamra. A következők alapján határozd meg, ki /családnév és keresztnév/, mivel foglalkozik és milyen nyelvet választott magának: -Anna vezetékneve Kovács -Margit ápólónő, vezetékneve nem Szabó, spanyolt fog tanulni. -A liftesfiú vezetékneve Kiss; az orvos nem a hollandot választotta. - A kifutófiú vezetékneve nem Nagy. - A recepciós, akinek a keresztneve nem Emese, angolt fog tanulni; sem Emese, sem Károly vezetékneve nem Tóth, aki viszont németre fog járni.
secretka Zverejnené 7. November, 2012 Zverejnené 7. November, 2012 Starosta ... je OK ... :bingo: ________________________________ Ach game, ty nás nemáš ani trošku rada. :nono: Už sa nejaký čas "mocujem" s lustrami vo vedľajšej téme a tu zas treba "tabuľkovať" Annu, Margitu, Emu, Karola a Tibora. :ermm: Jak ja tieto príklady neznášam!!! :urcitenie: A ešte aj alarm miesto toho aby tu "pichol" sa radšej bavká so štvorčekami :hmmm:
trinita Zverejnené 7. November, 2012 Zverejnené 7. November, 2012 tak mi to vyšlo nejako takto: Karol / Kiss / výťahár / francúzština Anna / Kováčová / recepčná / angličtina Tibor / Tóth / lekár / nemčina Margita / Nagyová / zdravotná sestra/ španielčina Ema / Sabová / poslíček / holandština a hádanka mi žiadna nenapadá, iba taká jedna, čo som si ukradla z Funka a týka sa mojej práce :-) vezmeme 15 hárkov A4, zložíme ich na seba, preložíme na polovicu na zošit formátu A5 a očťslujeme strany od 1 do 60. Potom vytiahneme list, na ktorom je číslo 14, ktoré ďalšie čísla na ňom budú? edit - doplnená Margita, ktorá sa pokúsila ujsť a schovať v skrini :-)
game Zverejnené 7. November, 2012 Zverejnené 7. November, 2012 trini, jedného si vynechala, a mám pocit, že je to o toho jedného akosi posunuté ... 5 jazykov a 5 ľudí má byť :)
secretka Zverejnené 7. November, 2012 Zverejnené 7. November, 2012 hmm ... mne to vychádza nejako inak ... :ermm: :hmmm: Karol, Anna, Tibor, Margita, Ema Kováčová, Sabová, Nagy, Kiss, Tóth zdravotná sestra, výťahár, lekár, recepčný/á, poslíček anglický, francúzsky, holandský, nemecky, španielsky _________________________________ A pridám ešte niečo, aby okrem trinitinho zadania bolo nad čím rozmýšľať. :) Doplňte písmená /ktoré v abecede nasledujú po sebe/, aby ste slovo, ktoré vznikne mohli čítať v smere hodinových ručičiek. .....
trinita Zverejnené 7. November, 2012 Zverejnené 7. November, 2012 nuž, minimálne u Anny a Margity sme sa zhodli :-)
game Zverejnené 8. November, 2012 Zverejnené 8. November, 2012 hádanka 917 : MEDITUJE, i, j ------------------------------------------------ zostáva trinitina s papiermi z č. 915 a pridávam jednoduché prečiarkovanie - vyzerá síce ako vianočný stromček, ale nie je to vianočný stromček :)
secretka Zverejnené 8. November, 2012 Zverejnené 8. November, 2012 MEDITUJE je OK :smile2: _________________________________ vezmeme 15 hárkov A4, zložíme ich na seba, preložíme na polovicu na zošit formátu A5 a očťslujeme strany od 1 do 60. Potom vytiahneme list, na ktorom je číslo 14, ktoré ďalšie čísla na ňom budú? 14-47 ... 13-48 ... vždy je súčet 61 ________________________________ Vrátim sa ešte k predchádzajúcej úlohe ... ... pozrela som si ešte raz obe riešenia, porovnávala som ich jednak obe navzájom a ešte raz aj so zadaním. V menách a priezviskách všetkých piatich sme sa zhodli a vychádza mi to, že obe riešenia môžu byť. Úloha nie je jednoznačne určená a pokiaľ je splnené to, čo je zadané vychádza mi, že je tam určitá "vôľa" v "presúvaní povolaní a jazykov". Snáď je to teda OK a môžeme pokračovať v osemsmerovke. :)
game Zverejnené 8. November, 2012 Zverejnené 8. November, 2012 ešte poznámka k tým jazykom a povolaniam - už po zadaní v pôvodnom zdroji tam bol menší problém, že posledná poznámka " ani Ema, ani Karol nemá priezvisko Tóth, ktorý ale bude chodiť na nemčinu. " neurčuje celkom jednoznačne, kto nebude chodiť na nemčinu, ale nakoniec stavba vety predsa len naznačuje ... riešenie je aj v pôvodnom zdroji uznané to isté, ako napísala tu secretka. :)
secretka Zverejnené 8. November, 2012 Zverejnené 8. November, 2012 Osemsmerovka – HUBBLE ________________________________ Ktoré písmeno sa na obrázku nachádza iba raz?
game Zverejnené 8. November, 2012 Zverejnené 8. November, 2012 pomohla som si :innocent: ... w nemá pár : ------------------------------------------------ a ideme k Tour de France ... :) Na obrázku vedľa bicyklov nakreslite fľaše s vodou, ktoré k nim patria. Ku každému jednému bicyklu patrí presne jedna fľaša, ktorá sa nachádza pri bicykli v susednom políčku buď vodorovne, alebo zvisle od bicykla. Nad obrazcom a vedľa obrazca sú napísané čísla, ktoré znamenajú, koľko je v danom stĺpci či riadku fliaš. Políčka, obsahujúce fľaše, sa nesmú dotýkať, ani "uhlami" po uhlopriečke. Az ábrában található versenykerékpárok mellé rajzolja be a hozzájuk tartozó kulacsokat. Minden egyes versenykerékpárhoz pontosan 1 kulacs tartozik, ami a versenykerékpárral vízszintesen vagy függőlegesen szomszédos mezőben található. Az ábra mellett és fölött található számok azt jelzik, hogy az adott sorban illetve oszlopban hány kulacs található. Kulacsot tartalmazó mezők nem érintkezhetnek egymással, még átlósan sem!
secretka Zverejnené 9. November, 2012 Zverejnené 9. November, 2012 Snáď som toto pochopila správne ... :) ..... _________________________________ Ktorý obrázok v rade nasleduje a koľko bude mať trojuholníkov?
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz