secretka Zverejnené 22. August, 2012 Zverejnené 22. August, 2012 Keď som si v štvorcovej sieti vyškrtala štvorce "obsadené", vyšlo mi toto ako jediné možné riešenie ________________________________ Ktoré dve písmená budú v rade nasledovať? ........ Teraz nie je písmená potrebné "rezať" ani vertikálne, ani horizontálne, ale na písmenách si treba všímať niečo iné - - toto zadanie by mohla byť taká "malá pomôcka". http://forum.freespa...post__p__179596
game Zverejnené 23. August, 2012 Zverejnené 23. August, 2012 ... M. N ... naopak, nemajú brušká ... :hmmm: -------------------------------------------- :) ktorý z obrazcov patrí namiesto otáznika ?
secretka Zverejnené 25. August, 2012 Zverejnené 25. August, 2012 Ani len netuším aké by mohlo byť správne riešenie a tak si iba tipnem :hmmm: ... to, ktoré je v strede navrhovaných možností /dva krúžky a jeden štvorec/ A keďže ani nepredpokladám, že by riešenie mohlo byť správne, aby som nezahlcovala tému, nepridávam žiadnu ďalšiu hádanku. Akurát som jednu z piatich možností takto s veľkou pravdepodobnosťou iba vylúčila. Každý ďalší už má nádej 1:4, že riešenie, ktoré napíše bude správne. :smile2: /bol by v tom čert, aby sme sa k správnemu riešeniu "nedopracovali"/
aljak63 Zverejnené 25. August, 2012 Zverejnené 25. August, 2012 Ja by som povedal, že správne je to druhé = 2 krúžky :)
sahara Zverejnené 25. August, 2012 Zverejnené 25. August, 2012 podľa mňa dva štvorčeky. ak sa v hornom poli vždy jeden štvorček a krúžok vynulujú, to, čo ostane je výsledok v dolnom poli. nechcite odo mňa matematický vzorec, prosím :neviem: .
game Zverejnené 25. August, 2012 Zverejnené 25. August, 2012 idem sa vám priznať ... s ťažkou dušičkou : toto je jeden z obrázkov v jednom teste inteligencie ... a ja nemám šajn, aké to má riešenie :innocent:test som robila, už dávno, ale touto otázkou nie som si istá, nepamätám, čo som vtedy odpovedala, ale viem, že som to mala zle ... takže ... správnu odpoveď neviem :neviem: v každom prípade máme už tri správne :) 1
secretka Zverejnené 25. August, 2012 Zverejnené 25. August, 2012 game, tvoja odpoveď je stobodová! :smile2: Pôvodne som ako správne aj ja mala riešenie ako ho napísal aljak, ale potom som "cukla", pretože som "usúdila", že tak ako v hornom riešení, aj tu musia byť tri prvky. Žiadna logika :) ________________________________ Aké písmeno bude miesto otáznika? /odporúčam napísať si abecedu a všímať si iba spodné písmená/
trinita Zverejnené 25. August, 2012 Zverejnené 25. August, 2012 ja by som tiez dala tu moznost dva stvorceky ako sahara - je to vysledok, ak kruzky odratas od svorcekov (a ulohy tohoto typu obycajne mam v testoch spravne)
game Zverejnené 26. August, 2012 Zverejnené 26. August, 2012 no asi môžeme teda saharovsko trinitovské pôvodnosecretkovské riešenie prijať ? :) súhlasí aj aljak ? :) tak ďalej :) Ktorá z možností patrí namiesto otáznika ?
game Zverejnené 26. August, 2012 Zverejnené 26. August, 2012 tak tak, tak, tak ešte jedna tentokrát ľahká / kým mám, dám :) / Ktorý z obrazcov patrí na miesto otáznika?
sahara Zverejnené 26. August, 2012 Zverejnené 26. August, 2012 ak má byť hore biela a nemá sa nič opakovať, tak možnosť a.)
game Zverejnené 26. August, 2012 Zverejnené 26. August, 2012 ešte som našla, zdroj ešte má nejaké rezervy :) tak teda - 3 kusy v jednom :)
sahara Zverejnené 30. August, 2012 Zverejnené 30. August, 2012 prvá by mala byť d,): najmenší -90°, stredný 180°, najväčší +90°, v poslednej si myslím, že asi a,): strácajú sa cípy, pričom ten háčik je stále doprava, no a o prostrednej nemám ani šajn... :ermm:
secretka Zverejnené 31. August, 2012 Zverejnené 31. August, 2012 Myslím, že v strednej časti hádanky nie je jednoznačne daná úloha, aký prvok by mal nasledovať, a tak: 1/ buď "SA rozhodneme", že budú nasledovať obrázky v poradí d-c-a ... začneme zrkadlovým obrazom prvých troch šikmých čiar. 2/ alebo ... "SA" môžeme rozhodnúť, že ako prvý bude nasledovať zrkadlový obraz posledných troch čiarok, a potom by "logicky" nasledovali obrázky v poradí a-c-d 3/ a ak si povieme, že nasledovať bude prvok, ktorý ešte medzi troma zadanými nie je, tak bude nasledovať "b". Ale túto možnosť by som vylúčila ... /a v teste by som ako správne "dala", že má nasledovať obrázok "d"/. :hmmm: ________________________________ A aj keď u nás kedysi súdruhovia hovorili ... naspäť cesta nemožná, napred sa ísť musí ... nič sa nedá robiť, treba sa vrátiť a doriešiť jeden rest http://forum.freespa...post__p__181390 Aké písmeno bude miesto otáznika?
sahara Zverejnené 31. August, 2012 Zverejnené 31. August, 2012 písmeno K. horné písmená sú každé druhé, spodné každe tretie.
game Zverejnené 31. August, 2012 Zverejnené 31. August, 2012 ktoré písmenko patrí na miesto otáznika ?
secretka Zverejnené 31. August, 2012 Zverejnené 31. August, 2012 Miesto otáznika bude písmeno S I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T ... ________________________________ V koľkých detailoch sa obrázky líšia? Prosím napísať, kde tie rozdiely sú.
secretka Zverejnené 4. September, 2012 Zverejnené 4. September, 2012 Tie rozdiely mali byť s veľkou pravdepodobnosťou štyri /podľa podkladov by to nemal byť aj ten krúžok vpravo dolu/ _________________________________ _________________________________ Čo ukrýva tento rébus? malá nápoveda ... 10=x ......
secretka Zverejnené 11. September, 2012 Zverejnené 11. September, 2012 Rébus nejako dlhodobo odoláva, tak to skúsim s "nápovedou" Je tam písmenko "B" opreté o "bok" Je tam číslo 10, ktoré sa dá napísať aj ako "x" Je tam písmenko "R", ktoré čítame ako "er" Ak sa všetky tieto "nápovedy" dajú dohromady, bude jasné, že niečo je tam navyše a to "SA" vypustí, nejaký dĺžeň sa pridá a vznikne slovo, ktoré je ukryté v rébuse. ________________________________ A kým sa ja budem túlať svetom, verím, že vyriešiť predchádzajúci rébus bola pre vás hračka, a tak pridám ešte niečo ľahučké ... Doplňte správnu kombináciu písmen
game Zverejnené 11. September, 2012 Zverejnené 11. September, 2012 vrátim sa k tomu prvému rébusu : boxer ?keď ano, toto mi nenapadlo ani len náhodou, zostaviteľ bol fiškus :)
secretka Zverejnené 23. September, 2012 Zverejnené 23. September, 2012 Tak, tak, fiškus dal do rebusu naozaj slovo "boxer". Celý čas odolávala druhá časť ... ďalšia hádanka. Doplňte správnu kombináciu písmen ________________________________ A keďže mám na Fóre dlhší časový rest, pridám ešte niečo navyše ... Poskladajte z uvedených písmen jedno slovo ... ... začnite od jedného písmena a pohybujte sa v mriežke po čiarach ľubovoľným smerom. Žiadne písmeno sa ale nesmie opakovať. /slovo, ktoré z písmen v mriežke vznikne je síce v češtine, ale jeho "slovenská podoba" je rovnaká, iba mäkčeň "zmení svoje miesto"/ :)
game Zverejnené 23. September, 2012 Zverejnené 23. September, 2012 hádanka 898 : VELKOMĚSTO ... :) zostáva secretkina hádanka č. 896 - správna kombinácia písmen ... ... :hmmm: ------------------------ ja pridám niečo ešte ľahšie :) Ktoré meno sa dostane na koniec radu : IMRICH, VILIAM, XAVÉR, LADISLAV, CTIBOR, DUŠAN, ... 1. GABRIEL 2. JÚLIUS 3. MÁRIA 4. TIBOR 5. ZOLTÁN
secretka Zverejnené 25. September, 2012 Zverejnené 25. September, 2012 Rad mien ukončí Mária IMRICH, VILIAM, XAVÉR, LADISLAV, CTIBOR, DUŠAN, MÁRIA I-V-X-L-C-D-M /alebo inak ... 1-5-10-50-100-500-1000/ hmm ... a to som "začínala" počtom písmen, počtom slabík ... a kým som si nenapísala mená pod seba, do oka mi nič nepadlo :smile2: _________________________________ Snáď sa už do tretice niekto na túto hádanku pozrie ... ... však to nie je žiadna veda, stačí si len v okienkach v smere šipiek všímať poradie písmen. _________________________________ A pridám ešte niečo ... Koho meno je ukryté v tejto prešmyčke?
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz