game Zverejnené 19. Apríl, 2012 Zverejnené 19. Apríl, 2012 kým sa niekto odhodlá dôvodiť / toto slovo mi vždy pripomína kmotra Corleoneho z knihy Krstný otec - pamätáte si ? "Tomuto človeku sa nedá dôvodiť" ... keď toto povedal, bolo zle .... br :byebye: / ... jeden / jeden ?! / štvorec : .... ... spočítajte všetky štvorce na obrázku :)
game Zverejnené 19. Apríl, 2012 Zverejnené 19. Apríl, 2012 aj mne to tak vychádza, môžeš ďalšiu hádanku, trinita :agree: :) kým trinita niečo nájde, jednu ešte : ... Koľko trojuholníkov, koľko lichobežníkov, koľko rovnobežníkov, koľko šesťuholníkov je na obrázku?
trinita Zverejnené 20. Apríl, 2012 Zverejnené 20. Apríl, 2012 včera som sa sem už nejako nedostala s hádankou, tak naprávam rest:: Keďže včerajší zajtrajšok bol štvrtok, aký bude deň po zajtrajšom včerajšku?
secretka Zverejnené 22. Apríl, 2012 Zverejnené 22. Apríl, 2012 :hmmm: http://forum.freespa...post__p__173826 .2 – šesťuholníky .6 – rovnobežníkov .6 – lichobežníkov 12 – trojuholníkov _________________________________ :hmmm: :hmmm: http://forum.freespa...post__p__173862 hmm ... piatok /?/ _________________________________ Ak aj odpovede správne nie sú, pridám ešte niečo na zábavu ... Ktorá kombinácia bude pokračovať?
game Zverejnené 25. Apríl, 2012 Zverejnené 25. Apríl, 2012 ... C ? :hmmm: :neviem: ------------------------- Na stole sú vyložené jednoeurové mince v takejto zostave:Premiestnime eurá tak, aby v smeroch Sever-Juh a Východ-Západ bolo 5 - 5 mincí v jednom rade. / po 5, vždy v jednom rade /
Pseudonka Zverejnené 25. Apríl, 2012 Zverejnené 25. Apríl, 2012 malá otázočka koľko ťahov mám, či to je neobmedzene?
game Zverejnené 25. Apríl, 2012 Zverejnené 25. Apríl, 2012 neobmedzene, ťahy nie sú dané - ale aby to splnilo podmienku výsledku, nie je tam treba veľa ťahov. povedzme ako pomoc: menej ako prsty jednej ruky.
trinita Zverejnené 25. Apríl, 2012 Zverejnené 25. Apríl, 2012 CIII, TO JE TEDA FIKANE... :-)))obe krajne zo zvisleho radu polozime na strednu - vo zvislom rade ich bude stale 5 ako bolo a vo vodorovnom rade tie dve v strede pribudnu a tiez ich bude 5... furt mi dve chybali :-)
game Zverejnené 27. Apríl, 2012 Zverejnené 27. Apríl, 2012 keby sa niekomu chcelo premýšľať a zabíjať čas, či len popreháňať závity, skúsime tu zanedbanú obdobu slávnej einstenovskej hádanky - pre nespavcov, ľudkov lenivých robiť niečo, čo nutne musia ... :) Päť susedov má vedľa seba záhradky, na ktorých pestujú 3 druhy plodín: ovocie (jabloň, hruška, orech, višňa), zeleninu (mrkva, petržlen, dyňa, cibuľa) a kvetiny (astra, ruža, tulipán, narcis). 1. Pestujú teda 12 rôznych odrôd. 2. Každý pestuje práve 4 rôzne odrody. 3. Každá odroda je aspoň na jednej záhradke. 4. Iba jediná odroda je na 4 záhradkách. 5. Iba na jednej záhradke sú všetky 3 druhy. 6. Iba na jednej záhradke sú všetky 4 odrody jedného druhu. 7. Hruška je iba na dvoch krajných záhradkách. 8. Peter býva uprostred a nepestuje narcisy. 9. Ten, kto pestuje astry, nepestuje zeleninu. 10. Ten, kto pestuje ruže, nepestuje petržlen. 11. Ten, kto pestuje orech, má zároveň dyňu a petržlen. 12. V prvej záhradke rastie jabloň a višňa. 13. Iba na dvoch záhradkách sa pestuje višňa. 14. Samo má cibuľu a višňu. 15. Laco pestuje práve dve odrody ovocia. 16. Iba na dvoch záhradkách sa pestuje tulipán. 17. Jabloň rastie na jedinej záhradke. 18. Len na jednej z dvoch záhradiek susediacich so Zdenom rastie petržlen. 19. Samo nebýva na kraji. 20. Henrich nepestuje zeleninu ani astry. 21. Peter má práve tri odrody zeleniny. Kto má ktorú záhradku a čo na nej pestuje?
game Zverejnené 1. Máj, 2012 Zverejnené 1. Máj, 2012 kým dorastie zelenina, ideme podpaľovať :) premiestnite tri zápalky tak, aby ste dostali tri štvorce
secretka Zverejnené 1. Máj, 2012 Zverejnené 1. Máj, 2012 Bez mučenia priznávam, že "do zeleniny" s mi veľmi nechce. :) Dvakrát som začala a dvakrát som veľmi rýchlo aj skončila ... ________________________________ Zápalky ________________________________ Ktorý obrazec patrí miesto otáznika?
game Zverejnené 1. Máj, 2012 Zverejnené 1. Máj, 2012 D ... posúvajú sa proti smeru horné dve, spodné dve odchádzajú :hmmm: ----------------------------------------- :) doplňte chýbajúci obrazec s niektorým odvedľa ... :)
secretka Zverejnené 3. Máj, 2012 Zverejnené 3. Máj, 2012 _________________________________ Ktorá kombinácia nahradí otázniky?
secretka Zverejnené 4. Máj, 2012 Zverejnené 4. Máj, 2012 Pokúsila som sa "pozrieť" na tých päť susedov so záhradami, niečo vychádzalo, niečo je skôr len pokus, a tak netuším aké má byť konečné riešenie. :hmmm: Aby toho bolo na zábavku a rozmýšľanie /okrem susedov so záhradami/ aj trošku viac :smile2: tak okrem hádanky z predchádzajúceho príspevku ... prikladám ešte niečo viac. Ktorý obrazec medzi ostatné nepatrí?
game Zverejnené 5. Máj, 2012 Zverejnené 5. Máj, 2012 obrazec s obdĺžnikmi / 790 / - C nepatrí medzi ostatné, vzor čiar je iný na jednom mieste. ----------------------- príslovie :) Chlorid sodný získava v stupnici hodnôt uznávaných štatisticky významnou väčšinou civilizovaných jedincov vyššie hodnotenie než v prírode omnoho vzácnejšie sa vyskytujúci kujný nerast získavaný za vynaloženia značného úsilia a nákladov.
secretka Zverejnené 8. Máj, 2012 Zverejnené 8. Máj, 2012 Soľ nad zlato :hmmm: _________________________________ Z tohto plášťa sa dajú postaviť dve kocky. Ktoré sú to?
game Zverejnené 8. Máj, 2012 Zverejnené 8. Máj, 2012 poskladať sa dajú M a P ... :hmmm: ---------------------------------------- :) zvoľte správne písmeno namiesto otáznika :
secretka Zverejnené 9. Máj, 2012 Zverejnené 9. Máj, 2012 :hmmm: ? = P S hanbou musím priznať, že som si najskôr musela napísať abecedu, aby som vedela ako presne idú písmenká za sebou. V tej "mojej" abecede sa Q nejako nenachádza. :smile2: _________________________________ Ktorá kocka sa nedá poskladať z tohto plášťa:
game Zverejnené 13. Máj, 2012 Zverejnené 13. Máj, 2012 kocka A nejde poskladať ... :) --------------------------------------- :) Koľko hodín by zobrazovali posledné hodiny ?
secretka Zverejnené 15. Máj, 2012 Zverejnené 15. Máj, 2012 :hmmm: Veľká ručička /minúty/ ako keby ukazovala čas iba vo dvoch polohách /na našich hodinách číslo 3 a 9/, takže teraz by bola na deviatke a malá ručička /hodiny/ už na predposlednom ciferníku je – mierne za dvanástkou. _________________________________ Či už áno, alebo nie, aj tak dám ďalšiu zábavku: Ktorý obrazec patrí miesto otáznika?
game Zverejnené 16. Máj, 2012 Zverejnené 16. Máj, 2012 hm ... D ? ale pravdu povediac akosi to neviem tak skutočne uchopiť ... :neviem: ----------------- zatiaľ jedno príslovie, platí aj v slovenčine, úplne rovnako :) : Činnost (vykonání činnosti) nemůže osoba (dále jen proveditel) provésti v období (časovém úseku), které by bylo delší než 1 (slovy jeden) den ode dne, kdy jsou splněny všechny předpoklady pro vykonání této (výše uvedené) činnosti proveditelem.
secretka Zverejnené 16. Máj, 2012 Zverejnené 16. Máj, 2012 Nie, D to nie je. Prvý a druhý obrázok dávajú výsledný tretí ... prekrytím sa niečo "zmaže", niečo ostane.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz