Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

fiii, game, ktorí kohút, očitý svedkovia? si indisponovaná ci len kopirujs a necitas? :-)))

fuha ! jednoznačne som bola indisponovaná, prekladala som to do slovenčiny v neskorú nočnú hodinu s treštiacou hlavou, a neprečítala ešte raz, moja vina, moja preveľká vina, strašne a veľmi sa ospravedlňujem každému, komu to vypichlo oči a pripravilo rannú nevoľnosť :innocent: :)

------------

secretka,

bude to zrejme kocka D :hmmm:

--------------------------

príslovie - platí pre slovenčinu aj češtinu :) :

Kontakt malých množství sloučeniny kyslíku a vodíku se zemským povrchem probíhající v delších časových intervalech je schopen plně nahradit tentýž děj probíhající v intervalech kratších.

Zverejnené

Ktorá kocka sa nedá postaviť z tohto plášťa?

post-88-0-79157800-1330949202.jpg

podľa mňa C

Zverejnené
Pseudonka ... nie, "C" to nie je, pravdu má game, správne riešenie je "D" :)
Zverejnené

game, keby to nebol prave tvoj prispevok, tak by mi to nestalo za zmienku :-))) BTW, dufam, ze cislo som dobre zratala...

secretka, tiez hlasujem za D

a este vam dlhujem jednu hadanku, takze:

Šejkovo dedičstvo

Šejk mal dvoch synov. Na smrteľnej posteli im povedal, že dedičstvo získa ten z nich, koho ťava dôjde do mesta ako druhá (z oboch tiav). A tak sa synovia vydali z domovskej oázy na cestu do mesta. Po troch dňoch pomalého poflakovania na ceste stretli starca (samozrejme mimoriadne múdreho). Keď mu povedali o svojom trápení, niečo im poradil. Hneď potom vyskočili obaja na ťavy a uháňali k mestu.

Čo im poradil?

Zverejnené

a este prislovie od Game - tusim, ze ked neprsi, aspon kvapka...

a este jedna hadanka teda:

Nachádzaš sa v miestnosti s 3 vypínačmi. Vo vedľajšej miestnosti sú 3 žiarovky, každý vypínač patrí k nejakej žiarovke. Z jednej miestnosti do druhej nevidno. Ako zistíš, ktorý vypínač patrí ku ktorej žiarovke, ak do miestnosti so žiarovkami smieš vstúpiť iba raz?

tomassi, OK

Zverejnené

zapneš prvý vypínač, počkáš chvíľu, a zhasneš ho, zapneš druhý vypínač, a vojdeš do miestnosti, žiarovka ktorá svieti je druhý vypínač, ktorá je zhasnutá ale studená je tretí vypínač, a prvý vypínač tá čo je zhasnutá ale je teplá.

• Pridať bod 1
Zverejnené

myslím, že je to dobre.

nemusíš čakať na odobrenie, môžeš dávať hneď ďalšiu hádanku :)

off topic k citovaniu :

čo sa týka citovania, z ktorého príspevku cituješ - pod každým príspevkom je Multicitát - klikni na to, dolu ti vyhodí malú čiernu tabuľku, klikneš, a citovaný príspevok sa ti objaví v tvojom príspevku / len si vyber - vymaž balast zo stredu, nech tam zostane len to, na čo odpovedáš - je to jednoduché, a môžeš si kdečo vyskúšať v testoch - https://www.freespace.sk/kategoria/104-testovacie-temy-a-prispevky-kos/ - preto tam sú, aj my tam skúšame :)

topic on.

Zverejnené

Je rada piatich domov, pričom každý má inú farbu. V týchto domoch žije päť ľudí rôznych národností. Každý z nich chová iné zviera, rád pije iný nápoj a fajčí iné cigarety.

• Brit býva v červenom dome.
  • Švéd chová psa.
  • Dán pije čaj.
  • Zelený dom stojí hneď vľavo od bieleho.
  • Majiteľ zeleného domu pije kávu.
  • Ten, kto fajčí Pall Mall, chová vtáka.
  • Majiteľ žltého domu fajčí Dunhill.
  • Človek z prostredného domu pije mlieko.
  • Nór býva v prvom dome.
  • Ten, kto fajčí Blend, býva vedľa toho, kto chová mačku.
  • Ten, kto chová kone, býva vedľa toho, kto fajčí Dunhill.
  • Ten, kto fajčí Blue Master, pije pivo.
  • Nemec fajčí Prince.
  • Nór býva vedľa modrého domu.
  • Ten, kto fajčí Blend, má suseda, ktorý pije vodu.

Kto chová rybičky?

Zverejnené

Viem, že je stále ťažšie nájsť hádanky tak, aby neboli opakovaním toho, čo už tu je, ale ...

... nebolo by férové opísať už hotové riešenie, ktoré je dokonca hneď na prvej strane tejto témy

http://forum.freespa...dpost__p__54281

Z piatich zadaných útvarov sa dá zostaviť kruh. Ktorý z útvarov je naviac?

post-88-0-18237200-1331010250.jpg

Zverejnené

díky... nevedela som či tu je.. a 28 strán sa mi fakt nechcelo listovať.. :D

a k tvojej úlohe je to možnosť A

Zverejnené

Nie, možnosť "A" správna nie je, ale poradím ...

... skopíruj si obrázok, vystrihni si jednotlivé diely, poskladaj a uvidíš, ktorý "ostáva".

Takto by sme sa tápaním možno na tretíkrát k cieľu dostali, ale ...

Ja ti verím, že sa ti listovať nechcelo, dokonca aj nám sa podarí napísať tú istú hádanku o nejaký čas znovu,

ale túto som si náhodou nejako "zafixovala" a nezdalo sa mi férové výsledok okopírovať.

Skoro vždy sa však niekomu aj tak podarí tú "prvotinu" nájsť.

Často je menší problém hádanku vyriešiť, ako novú hádanku nájsť. :)

Zverejnené
sekretka, mne to vychadza na E, nijak raz mi do toho kruhu nepasuje... :-)
Zverejnené

OK, ten útvar ktorý tam nepatrí je naozaj E. :)

Ktorý obrazec medzi ostatné nepatrí ...

post-88-0-92109700-1331030261.jpg

Zverejnené

OK, obrazec, ktorý medzi ostatné neparí je pod označením C.

Ktorým otvorom sa dá dostať do stredu bludiska?

post-88-0-45606600-1331057606.jpg

Len by som poprosila, nečakajte na odobrenie výsledku.

Však ak je návrh vadný, nie je problém to následne opraviť.

Skúste vždy pripísať nejakú ďalšiu hádanku.

Ďakujem.

• Pridať bod 1
Zverejnené

otvorom D

---------------

:)

Čo sa vyskytuje raz v každej minúte, dvakrát v každom momente, ale ani raz v roku ?

Zverejnené

hadanka 689 - a preco vlastne C?

bludisko - zeby D? :-) kym som sa vykecala, navarila a oprala, napisala riesenie game

game, ze by M? :-)

a este dlhujem hadanku, tak jedna prievozova:

Jedna rodinka sa chce dostať na druhú stranu tunela. Tato prejde tunel za 1 minútu, mama za 2 minúty, syn za 4 a dcéra za 5 minút. Cez úzky tunel bohužiaľ môžu naraz prejsť maximálne dvaja pričom sa pohybujú rýchlosťou toho pomalšieho. Môžu všetci prejsť na druhú stranu, ak majú len jednu baterku, ktorá vydrží svietiť len 12 minút a všetci trpia tmofóbiou (strachom zo tmy), takže si musia celou cestou svietiť?

Zverejnené

No tak podľa mňa najprv prejde tato s mamou za 2 min, potom sa tato vráti - to sú 3 min, potom idú deti - to je 8 min. Mama sa vráti po tata - 10 min, obaja prejdú na druhú stranu - 12 min.

Zverejnené

Pseudonka,

dievčatá a chlapci,

dajte hneď novú hádanku, netreba čakať na odobrenie, aj keď náhodou by nebola odpoveď dobrá, nič sa nedeje, vrátime sa k hádanke ... len nech je čo riešiť aj pre ostatných.

/ pár slov z hádanky môžeme dať hore vpravo do vyhľadávania - aj to je pomoc, zistiť, či tu tá hádanka náhodou už nie je :) /

trinita,

tak tak, je to M :)

hádanka 689 : keď obrazce A, B, D, zozbieraš, otočíš rovnako, položíš na seba, všetky čiary sa budú prekrývať, sú rovnaké, len pootočené

...................... obrazec C bude prečnievať, má prvok nakreslený opačne :)

Zverejnené

Zo zadaných písmen vytvorte aspoň 6 podstatných mien, nie však vlastných mien, v prvom páde jednotného čísla, každé písmeno môžete v jednom slove použiť len raz.

A O R B V K

Zverejnené

v každom slove musí byť použitých všetkých šesť písmen ?

Zverejnené

nie.. všetky.. minimálne 3 písmenové..ale len z týchto písmen..

Zverejnené

KRB, KROV, VRAK, BROK, BAROK, BRKO, KOBRA, ORBA, KRAB, BOK, KOV, ROK, ROV, BRAK, KORBA, VAK, OVAR, BRAV, ...

------------------

:)

Pohnite / musia zostať súčasťou obrazca / štyrmi zápalkami tak, aby vznikli tri rovnako veľké štvorce:

post-3-0-21103700-1331080546.jpg

Zverejnené

post-88-0-72962400-1331103373.jpg

Štyria bratia, následníci kráľovského trónu dostali ako dedičstvo kráľovskú šľachtickú vlajku. Kráľ im v záveti odkázal, že ak ju dokážu rozdeliť na rovnaké plochy s rovnakým tvarom tak, aby jednotlivé diely boli celistvé a v každom dieli bol jeden lev a jedna koruna, tak dokážu rozdeliť medzi sebou aj kráľovstvo a vládnuť v mieri a pre všeobecné dobro.

Ako to bratia urobili?

post-88-0-63860500-1331103381.jpg

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov