secretka Zverejnené 5. Júl, 2011 Zverejnené 5. Júl, 2011 OK ... čakám, čakám, ale stále nikto nič ... Na strome boli pôvodne hrušky dve ... ... a po silnom vetre ostala jedna na strome a druhá je pod stromom. * * * Kategorický imperativ nedovoluje libovolnému subjektu likvidovat zdroj infrazáření, který svým behavioristickým systémem neatakuje týž subjekt, neboť jeho radiance se chová inertně k tělesné integritě dotyčného subjektu.
game Zverejnené 6. Júl, 2011 Zverejnené 6. Júl, 2011 tak ja som mimo. toto bude niečo s ohňom, ale zatiaľ nemám predstavu, čo :)
pink Zverejnené 6. Júl, 2011 Zverejnené 6. Júl, 2011 nehas, co ta nepali.... Hoci má tri zuby, nemá žiadnej huby. co je to?
secretka Zverejnené 7. Júl, 2011 Zverejnené 7. Júl, 2011 Žeby vidlička ? :) * * * Tiež niečo z takých detských hádaniek: čo je to ? Má len jednu nohu, ale veľa kolien.
secretka Zverejnené 7. Júl, 2011 Zverejnené 7. Júl, 2011 Táto otázka je dosť nešťastne položená. - Ak to je chyták, tak sa dá odpovedať, že na upečenie chleba je potrebná dobrá hodina, ale nie rok. - Ak však chceš vedieť, aké množstvo chlebov je možné upiecť v priebehu roka, tak máš málo údajov ... množstvo múky, kapacita pece ... Takže ako ? Bol to iba chyták ? * * * Čo má povraz, aj reťaz na konci ?
Luu Zverejnené 7. Júl, 2011 Zverejnené 7. Júl, 2011 žeby Z? hups, ale žiadna hádanka ma nenapadá... už mám: čo sa vrane stane po siedmich rokoch?
secretka Zverejnené 7. Júl, 2011 Zverejnené 7. Júl, 2011 Asi jej pôjde na ôsmy rok ... * * * Trošku to teraz zmením ... Odoberte štyri zápalky tak, aby ostali štyri rovnostranné trojuholníky rovnakej veľkosti.
pink Zverejnené 7. Júl, 2011 Zverejnené 7. Júl, 2011 ano, na upecenie chleba je potrebna jedna hodina ;) ja viem ako s tymi trojuholnikmi, ale neviem popisat, ktore styri zapalky maju ist prec.. keby boli ocislovane, tak napisem cisla...
game Zverejnené 7. Júl, 2011 Zverejnené 7. Júl, 2011 očíslované zápalky zo secretkinej hádanky, aby sa vedela pink realizovať ;)
pink Zverejnené 7. Júl, 2011 Zverejnené 7. Júl, 2011 no takze - prec dam zapalky č. 2, 10, 12, 6... ;) Nahraďte písmená "L, E, S" rôznymi číslicami tak, aby platil nasledovný príklad: LES x LES = PRALES
game Zverejnené 7. Júl, 2011 Zverejnené 7. Júl, 2011 skôr by to pasovalo do počítania, ale riešenie je : 625 x 625 = 390625 -------------------------------------------------- ;) tak teda hádanka príslovie : Blokovanie zvislého informačného kanálu nie je možné kompenzovať finančnou transakciou typu emptio venditio vo výdajni liekov.
secretka Zverejnené 8. Júl, 2011 Zverejnené 8. Júl, 2011 Toto "sa" musí napísať v českom jazyku, pretože v slovenčine by to "znelo" nejako čudne a vlastne ani neviem, či sa to v slovenčine aj "používa" ... ;) Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí. * * * Počnúc prekročením 48. hodiny po začiatku pobytu mimo obvyklý kruh svojho životného prostredia generujú vodomilné stavovce i jedinci druhu Homo sapiens plynne organické látky, ktoré sú čuchovým ústrojenstvom špecificky detegované a centrálnou nervovou sústavou krajne nepriaznivo hodnotené.
pink Zverejnené 8. Júl, 2011 Zverejnené 8. Júl, 2011 aj v slovencine sa to pouziva - komu nie je zhora dane, v apatieke nekupi... game, predtym to bolo daco s mackou, ale ani ťuk, ze co...
secretka Zverejnené 8. Júl, 2011 Zverejnené 8. Júl, 2011 OK, je to tak. Ale čo tak napísať niečo ďalej ... ;) Vďake mojej dobrej povahe :zubiska: vás teraz "zachránim" a niečo sem "šupnem". * * * Premiestnite štyri zápalky tak, aby vznikli tri štvorce.
pink Zverejnené 8. Júl, 2011 Zverejnené 8. Júl, 2011 zrusis stvorec celkom vlavo a doplnis zapalky tak, aby si mala dalsie dva stvorce pri tom celkom vpravo... Aké hodiny ukazujú presný čas iba dva-krát za deň?
secretka Zverejnené 8. Júl, 2011 Zverejnené 8. Júl, 2011 Asi tie, ktoré "stoja" /nefungujúce, pokazené/. * * * OK, myslíš takto ? A teraz ten istý obrázok, ale iná úloha: Premiestnite tri zápalky a vytvorte dva štvoruholníky /NIE dva štvorce/.
game Zverejnené 8. Júl, 2011 Zverejnené 8. Júl, 2011 Premiestnite tri zápalky a vytvorte dva štvoruholníky /NIE dva štvorce/. štvorce nie sú dva, len jeden, štvoruholníky sú dva ... ;) ------------------------------------------------------------- :zubiska: Kontakt malého množstva zlúčeniny kyslíka a vodíka so zemským povrchom prebiehajúci v dlhších časových intervaloch je schopný plne nahradiť ten istý dej prebiehajúci v intervaloch kratších.
game Zverejnené 17. Júl, 2011 Zverejnené 17. Júl, 2011 trochu pomoci : v prísloví je podstatná nie tečúca voda, ale taký ... dar z neba :) :) ešte jedna hádanka pre /aj/ nádejných záhradkárov : Ako možno zasadiť 6 stromov tak, aby tvorili 3 rady a aby boli v každom rade 3 stromy ?
secretka Zverejnené 18. Júl, 2011 Zverejnené 18. Júl, 2011 Kontakt malého množstva zlúčeniny kyslíka a vodíka so zemským povrchom prebiehajúci v dlhších časových intervaloch je schopný plne nahradiť ten istý dej prebiehajúci v intervaloch kratších. Od začiatku mi stále behalo po mysli iba jedno príslovie Prejsť z dažďa pod odkvap. ... ale stále mi to "nesedelo". Po tomto doplnení mi napadlo, či to nebude české príslovie: Nemusí pršať, stačí, keď kvapká. * * * * * Odpoveďou nie som si istá, ale pre tých, pre koho je zatiaľ táto úloha tiež neriešiteľná, ale predsa len chcú trošku svoje mozgové závity prevetrať, môžu sa ešte raz pozrieť na úlohu číslo #418 a preložením troch zápaliek vytvoriť dva pravouhlé štvoruholníky. game má v riešení číslo #420 vytvorený jeden štvorec a jeden kosodĺžnik, takže bude potrebné preložiť iné tri zápalky.
game Zverejnené 18. Júl, 2011 Zverejnené 18. Júl, 2011 alarm, áno, je to ok, do trojuholníka. :) ------------------------------------------ secretka, Ked neprší, aspoň kvapká ... presne :) ------------------------------------------ zápalky : dva pravouhlé štvoruholníky : ------------------------------------------ :) ešte jeden záhradkársko - stromový rébus : Ako možno zasadiť 9 stromov tak, aby tvorili 8 radov, a aby boli v každom rade 3 stromy ? btw. alarm, secretka, môžete dať obaja hádanky, trochu sa tu hnusne predbieham :)
secretka Zverejnené 20. Júl, 2011 Zverejnené 20. Júl, 2011 Deväť stromov - osem radov, a v každom tri stromy * * * Do tretice, ešte raz ten istý "základný" obrázok, ale opäť iná úloha: Premiestnite dve zápalky a vytvorte dva pravouhlé štvoruholníky.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz