Bohus Zverejnené 24. September, 2013 Zverejnené 24. September, 2013 Sekretka, pomôž nám, či ide o nejaký konkrétny hmotný výrobok, alebo o nejakú abstraktnú činnosť. Predbežne si myslím, že by to mohla byť detská plienka, lebo tie by som veru už nechcel mať na starosť, ani keby som ich sám vyrábal v prípadnej tajnej dielni lacnou pracovnou silou odniekiaľ z Ázie :) .
game Zverejnené 24. September, 2013 Zverejnené 24. September, 2013 na plienky to ako tak vychádza, až na ten posledný výrok ... plienky občas potrebuje aj ten, čo o tom vie :)toto bude asi čosi iné ... :hmmm:------------------------------------------- zatiaľ sem skúsim ešte jednu hádanku, kto má trpezlivosť, môže skúšať :) : Hľadanie cesty vonNa cestu sa pustite zo stredu obrázka, a hľadajte k niektorému vonkajšiemu bodu sedemuholníka cestu tak, že budete putovať vždy len v smere šípok, a počas cesty sa len jedenkrát dotknete všetkých bodiek na križovatkách.Počas putovania môžete zmeniť smer výlučne pri bodkách, a na trojuholníkové políčka máte zakázané vstúpiť.
secretka Zverejnené 25. September, 2013 Zverejnené 25. September, 2013 Dodatok, či vysvetlenie k hádankehttps://www.freespace.sk/tema/2492-hádanka/?p=203238 Táto vec je hmotná; konkrétny výrobok a RAZ v živote je potrebné pre každého človeka. Nie je to nič extravagantné, VŠETCI vieme o čo sa jedná a NIKOMU na Fóre to neznáme nie je, zatiaľ to však NIKTO z nás nepotreboval./to plienky "hrali" v našom živote významnú rolu ... / :smile2:
Bohus Zverejnené 25. September, 2013 Zverejnené 25. September, 2013 Riešenie hádanky: Dodatok, či vysvetlenie k hádankehttps://www.freespace.sk/tema/2492-hádanka/?p=203238 Táto vec je hmotná; konkrétny výrobok a RAZ v živote je potrebné pre každého človeka. Nie je to nič extravagantné, VŠETCI vieme o čo sa jedná a NIKOMU na Fóre to neznáme nie je, zatiaľ to však NIKTO z nás nepotreboval./to plienky "hrali" v našom živote významnú rolu ... / :smile2: Sekretka, tak to vyzerá na skutočne nemilý predmet, ktorých ukrutné množstvo je tam, kam za 5 týždňov a tri dni asi väčšina z nás sa pôjde pozrieť. -_-
secretka Zverejnené 25. September, 2013 Zverejnené 25. September, 2013 Tak, tak ... je to ten nemilý predmet, v ktorom opustíme tento pozemský svet. Prejdime radšej na niečo veselšie a šup ho potúlať sa do labyrintu ... :smile2:
alarm Zverejnené 25. September, 2013 Zverejnené 25. September, 2013 táto časť zadania nesedí:a počas cesty sa len jedenkrát dotknete všetkých bodiek na križovatkách.nech ideš ktoroukoĺvek cestou von v smere šípky a dotkneš sa prvej bodky, takže už defacto tadial nesmieš prejsť, vždy existuje šípka, ktorá do tej bodky ide z iného smeru, takže nie je možné LEN RAZ
game Zverejnené 25. September, 2013 Zverejnené 25. September, 2013 toto je originál, neviem, či to niekto vie z toho odobriť, kto vie, nech skúsi :... po ceste sa len raz dotkne všetkých bodiek na križovatkách ... je to z renomovaného hádankárskeho časopisu, mohli sa pomýliť, netuším ... skúsim pohľadať riešenie, ale to chvíľu potrvá v záľahe časopisov.
game Zverejnené 29. September, 2013 Zverejnené 29. September, 2013 tých časopisov je priveľa, plné hádaniek, ešte som nenašla ten pôvodný sedemuholník, ale zato som našla podstatou rovnaký príklad, úplne rovnaké zadanie, len šesťuholník :
secretka Zverejnené 30. September, 2013 Zverejnené 30. September, 2013 Snáď som úlohu s labyrintom pochopila správne ... __________________________ 1/ Čo patrí miesto otáznika? 2/ Úlohou je dostať žabky z jednej strany brehu na opačnú stranu brehu. Žabka sa môže posunúť o kameň dopredu, alebo môže preskočiť, ale maximálne vždy iba jednu žabku.
alarm Zverejnené 30. September, 2013 Zverejnené 30. September, 2013 žabky poznám, nechám iných, ale to zadanie si na rozdiel odo mňa pochopila správne. Môj mozogáň to vyhodnotil zle , a to tak, že musím prejsť všetkými cestičkami, čo ale nie je pravda....
game Zverejnené 30. September, 2013 Zverejnené 30. September, 2013 Môj mozogáň to vyhodnotil zle , a to tak, že musím prejsť všetkými cestičkami, čo ale nie je pravda....mozog je nasmerovaný, pôjde ako šipka za správnou cestou :agree: --------------------------------------- secretka ... :hmmm: 1, namiesto otázniku bude patriť F 2, žaburence ... tak toto bolo veselé, na papieri som sa pekných párkrát zamotala, gombíky neboli poruke, ani lentilky ... piškóty to spravili ... ale možno takto, netuším, či som to ku koncu neskoňošila :očísľujeme žaby aj voľné miesta od 1 do 7 ... / aj piškóty ! / pohyby čísel → na miesta 1. 3 → 42. 5 → 33. 6 → 54. 4 → 65. 2 → 46. 1 → 27. 3 → 18. 5 → 39. 7 → 510. 6 → 711 4 → 612. 2 → 413. 3 → 214. 5 → 315. 4 → 5 :hmmm: ------------------------------------------- a teraz jedna z potoka na kostolnú vežu :) V jednom malom mestečku na strednom Slovensku majú na kostolnej veži hodiny, ktorých gong počuť široko - ďaleko. Vežové hodiny odbíjajú celú hodinu vždy toľkokrát, koľko je práve hodín. Polhodinu však odbíjajú len jedným úderom. Miestny kňaz už dlhšiu dobu trpel nespavosťou. Raz v noci sa tiež zobudil, všade bola tma a ticho, nuž začal v duchu premýšľať: "Ako dlho musím byť hore, aby som podľa gongu na kostolnej veži zistil, koľko je hodín?" Nuž, koľko ? Urči maximálny čas! a ešte jeden anagram, riešenie je meno jedného spisovateľa / bez ohľadu na niektoré diakritické znamienka - dĺžeň / :) OHLAS HRÁ ŠVEJKA → ...
secretka Zverejnené 1. Október, 2013 Zverejnené 1. Október, 2013 https://www.freespace.sk/tema/2492-hádanka/?p=203297Myslím, že som sa aj v sedemuholníkovom labyrinte dopracovala k riešeniu, ... ale guma sa teda riadne napracovala! :) _________________________________Takže, rest by bol splnený a teraz by už nemal byť problém vyriešiť úlohu s nespavosťou miestneho kňaza a nájsť meno spisovateľa ukryté v prešmyčke. :smile2: 1
Bohus Zverejnené 3. Október, 2013 Zverejnené 3. Október, 2013 OHLAS HRÁ ŠVEJKA :Game, dlho som rozmýšľal, kto to môže byť ten spisovateľ a najpresvedčivejšie mi vychádzal akýsi OSKAR ŠVEHLA HÁJ. :)Nemal by som sa ani priznať, že som úplne zabudol, ako sa volal ten spisovateľ, čo písal o Švejkovi. Až po dnešnej prechádzke na studenom vzduchu mi s hanbou napadlo, že to bol JAROSLAV HAŠEK. A tá hádanka s kostolnými bicími hodinami:Najhorší prípad sa mi javí, ak sa farár zobudí o 24: 01 Vtedy musí čakať až do pol druhej rána, kedy môže po treťom (jednonásobnom) údere hodín povedať, že je pol druhej.
game Zverejnené 3. Október, 2013 Zverejnené 3. Október, 2013 presne, aj nespavý kňaz aj Hašek sú úplne správne :)--------------------------------------------- tak ešte, babráci bežci :Adrián, Braňo a Cyril sa zúčastnili školských bežeckých pretekov. Všetci traja skončili na niektorom stupni víťazov. Preteky sa však konali neskoro večer, navyše pršalo a bola hmla. Verte či neverte, no rozhodca v takýchto podmienkach nedokázal určiť presné poradie našich troch pretekárov. Opýtal sa preto každého z nich na jeho názor ohľadom poradia:Adrián povedal:"Ja som dobehol prvý. Cyril došiel posledný."Braňo povedal:"Adrián nebol prvý. Cyril skončil druhý."Cyril povedal:"Ja som skončil pred Adriánom. Braňo nebol druhý."Jeden z pretekárov nehovoril pravdu (jeden klamal v oboch výrokoch, ostatní dvaja hovorili v oboch pravdu). Ako to teda bolo ? a ešte jeden, tak obľúbený anagram / básnik, neberte do úvahy dĺžeň / :) : VRANÍK SOKA - ...
secretka Zverejnené 4. Október, 2013 Zverejnené 4. Október, 2013 Mám malú otázočku ...Domnievala som sa, že pri prešmyčke sa použijú všetky písmenká na slovo, ktoré je v nej ukryté ...... tak ako je to "pri spisovateľovi" v prešmyčke poslednej hádanky.Ale pri tej predchádzajúcej prešmyčke sa jedno písmenko niekam vytratilo ... je to OK? :neviem: OHLAS HRÁ ŠVEJKA ... 14 písmenJAROSLAV HAŠEK ...... 13 písmen ... niekam "odplávalo" jedno písmenko H :smile2:
game Zverejnené 4. Október, 2013 Zverejnené 4. Október, 2013 fuha ... to som si nevšimla, a netuším, čo to, chybka se vloudila ... tieto prešmyčky som našla v prešmyčkovej súťaži, ktorú zostavili traja ľudia : Mgr., Ing., a Dr. - zrejme pedagógovia pre gymnázium P. Horova v Michalovciach, a súťaž mala aj víťaza, a riešenie aj zadanie je napr. pri Haškovi také, aké je ...ostatné som po písmenku skontrolovala, tie sú už ok ...pánom a dámam nesúlad v Haškovi zrejme ušiel ... a asi aj riešiteľovi ... aj mne aj Bohusovi ... :) :innocent:
Bohus Zverejnené 4. Október, 2013 Zverejnené 4. Október, 2013 Máš veru pravdu sekretka, máš dobrý postreh :thumbsup: . Keď som našiel dosť písmen na Jaroslava Haška, vôbec som to už ďalej nekontroloval.Žeby pôvodné zadanie malo byť správne OLAS HRÁ ŠVEJKA ? (Na Facebooku som našiel 5 ľudí s priezviskom Olas, ale priezvisko Ohlas tam nebolo. Inde som ale našiel, že existuje aj doktor Ján Ohlas v Košiciach.)
Bohus Zverejnené 4. Október, 2013 Zverejnené 4. Október, 2013 Adrián, Braňo a Cyril sa zúčastnili školských bežeckých pretekov. Všetci traja skončili na niektorom stupni víťazov. Preteky sa však konali neskoro večer, navyše pršalo a bola hmla. Verte či neverte, no rozhodca v takýchto podmienkach nedokázal určiť presné poradie našich troch pretekárov. Opýtal sa preto každého z nich na jeho názor ohľadom poradia:Adrián povedal:"Ja som dobehol prvý. Cyril došiel posledný." Braňo povedal:"Adrián nebol prvý. Cyril skončil druhý." Cyril povedal:"Ja som skončil pred Adriánom. Braňo nebol druhý." Jeden z pretekárov nehovoril pravdu (jeden klamal v oboch výrokoch, ostatní dvaja hovorili v oboch pravdu). Ako to teda bolo ? a ešte jeden, tak obľúbený anagram / básnik, neberte do úvahy dĺžeň / :) : VRANÍK SOKA - ... Javí sa mi, že klamal Andrej. Výroky Braňa a Cyrila si v ničom neprotirečia, tak zrejme oni hovoria pravdu. VRANÍK SOKA sa mi podarilo vyriešiť až vtedy, keď som si otvoril na Wiki zoznam asi okolo 400 slovenských básnikov. Padol mi skoro hneď do oka, tak to nechám, nech si to prípadne niekto vyskúša tiež. V mene má naozaj krátke " i ", ako uvádza Game.
game Zverejnené 6. Október, 2013 Zverejnené 6. Október, 2013 takže zostáva anagram VRANÍK SOKA = po zanedbaní dĺžňa je to meno a priezvisko slovenského básnika - učili sme sa ho v škole, všetci ;) : VRANÍK SOKA - ... plus ešte jedna "hodinová" hádanka :)Z okna svojej izby mám výhľad na vežové hodiny miestneho kostolíka. Keďže chcem mať všetko presné, porovnávam čas na týchto hodinách s časom na mojich hodinách na nočnom stolíku.Zakaždým čas súhlasil, lenže jedného dňa nastala zaujímavá situácia:Hodiny na stolíku ukazovali čas o 5 minút 9 hodín, o minútu neskôr to bol čas o 4 minúty 9 hodín, o ďalšie 2 minúty neskôr ukazovali čas o 4 minúty 9 hodín, no a o ďalšiu 1 minútu neskôr ukazovali čas o 5 minút 9 hodín.O deviatej hodine som napokon zistil príčinu. ... aká bola tá príčina ? :)
game Zverejnené 7. Október, 2013 Zverejnené 7. Október, 2013 nie, tie stolové hodiny mali iný problém :)
game Zverejnené 9. Október, 2013 Zverejnené 9. Október, 2013 vidím a čítam / Bohus v Počítaní : ) /, že hodiny sa trochu zasekli :) ...tak ich trochu pohneme : hodiny majú kdejaké konštrukcie, nie sú len mechanické a budíky na stolíkoch s naťahujúcou sa pružinou ... :)
game Zverejnené 12. Október, 2013 Zverejnené 12. Október, 2013 nemôžem napísať to čarovné slovo, aké sú tie stolné hodiny, to je riešenie príkladu vlastne :)ale teda ináč : tie hodiny majú nejakú poruchu :)
Bohus Zverejnené 12. Október, 2013 Zverejnené 12. Október, 2013 Game, takéto divné správanie hodín si neviem dať dokopy ani u hodín riadených rádiom.Okrem toho, ani neviem, ako taká prípadná korekcia času u hodín riadených rádiom vyzerá. V našej hádanke, akoby hodiny dve minúty stáli a potom boli ešte o minútu posunuté naspäť. Či takýmto spôsobom sa koriguje rádiovým signálom občasné nadbiehanie hodín, to neviem.
D'Ady Zverejnené 12. Október, 2013 Zverejnené 12. Október, 2013 Bohus, mozno ti pomoze to, ze majitel pochybnych hodin mohol zistit problem uz o tri minuty skor ;)
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz