Skočiť na obsah

kiaba2

Odporúčané príspevky

Roso

 

Minule dávali jedných vedcov, ktorí to skúmaju a oni tvrdili že sa vôbec nemusí nachádzať pod vodou, ale že kľudne môže byť v Južnej Amerike

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Preco nie Juzna Amerika? Su zname stare mapy, na ktorych je zobrazena dokonca aj Antarktida. Je mozne, ze nejaky dobrodruhovia sa vydavali na ocean uz v davnych dobach a navstivili az take daleke kraje a ti, ktorym sa podarilo vratit priniesli spravy o vyspelej kulture Mayov, Toltekov, ci inych civlizacii. Odlisnost kultury, nedostatok informacii, prehananie namornikov, ale aj znacna vyspelost tychto narodov, mohla zapricinit vznik legiend o neuveritelne vyspelej kulture.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ešte ako som pozeral ten dokument kde brali do úvahy Južnú AMeriku tak postavil ľodku aké sa v tej dobe stavali a skúsili sa preplaviť cez Atlantik či to pôjde a vyšlo im to, takže tiež súhlasím že to môže byť aj tam

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Atlanticky ocean ma meno podla legendy o Atlantide. A ak existovala, tak zvysky tej rise mozu byt na dne Atlantiku. Je to mozne, ved zanik ostrova Santorini, resp. jeho vacsej casti naznacuje, ze podobnym sposobom mohlo zmiznut viac i vacsich ploch....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 mesiacmi...

Atlantida ma nikdy ale nikdy nepritahovala...neviem cim to je...no ked uz tak by som sa priklonil tiez k tej Juznej pripadne Centralnej Amerike...no viem, ze patrat po Atlantide nepojdem..to necham na inych :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

Atlantída, bájna vysoko vyspelá civilizácia, ktorú zničila nejaká prírodná katastrofa asi 9600 rokov p.n.l. Platón spomínal, že Atlantída mala ležať niekde za Herkulovými stĺpmi (teda v Atlantiku za Gibraltárskym prielivom.

 

Včera som na sme.sk čítal že Google Earth "objavil" niečo zaujímavé na dne Atlantiku, čo pripomína pôdorysy nejakého mesta. Veľkého mesta. Čo to môže byť?? :)

 

Obrázok

 

Obrázok

 

Obrázok

 

Obrázok

 

Hoci inžinieri z Google tvrdia, že je to vraj len digitálny obrazec, ktorý vznikol pri mapovaní, je fakt 'náhoda' že obrazec vznikol práve v miestach kde sa podľa legiend Atlantída mala nachádzať. Uvidíme či časom "zmizne" aj z tejto mapy :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To máte pravdu ale možno bola ta civilizácia tak vyspelá že také dačo dokázala postaviť ľavou zadnou .................. nič nie je nemožné ..........

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to je uplne jedno co to je

normalnemu cloveku aj tak nebude (asi) nikdy dana moznost vediet to

 

keby to bola pravda a bolo by to ono snad si myslite, ze by to priznali?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

staroegyptské chrámové a univerzitné mesto Sais - učení kňazi - Solón - Platónov ded - Platón - dialógy Tímaios a Krítias

alebo myšlienkový experiment Platóna

to sú dve cesty, o ktorých sa bádatelia sporia už od napísania oných dialógov, v ktorých Platón spomína Atlantídu.

 

podľa neho okázalé hlavné mesto Atlantídy malo kruhovitý tvar s vnútornými okružnými vodnými kanálmi .. a bola to silná ríša s obrovským bohatstvom, silným vojskom, vlastným písmom, poľnohospodárstvom a spracovaním kovov ... :)

 

okrem Atlantídy sú povestné Lemúria, vraj potopená ríša v Indickom oceáne, a MU, v Tichom oceáne, ktoré existuje aj v prastarých čínskych legendách ako ostrovná ríša Penglai s existujúcimi reliéfnymi mapami

 

potopené múry a mestá sa objavujú v oceánoch častejšie, než by sa zdalo, naposledy stena pri Tchaj-wane, na konci ľadovej doby sa ešte nachádzala na súši a pravdepodobne spájala Tchaj-wan s Čínou, jeden z najnovších nálezov je terasovitý monument z Jonaguni, asi 300 km od Okinavy, už dávnejšie známe múry pri ostrove Bimini, pravdepodobne minimálne opracované alebo dopracované umelo, nachádzajúce sa kedysi na súši

 

je ich oveľa viac ... a možno sa Platón mýlil v kruhoch :)

 

 

čo datovaním nesedí, nemôže byť dielom umelým, treba nechať potopené alebo hlboko v depozitári ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

hm. tak toto musím prečítať za dňa, už je na to moc neskoro :D

 

prebehla som to, je tam s atlantídou pozbierané kdečo, nevynechávajúc ani mayský kalendár a rok 2012 :lol:

tá nakreslená atlantída je klasická predstava o ostrovnej bájnej krajine, ako ju opísal Platón, a ako ju zrekonštruovali jeho vykladači, a po prebehnutí článku len tak nahrubo väčšinou sú tam teórie, ktoré autori preberali jeden od druhého, dosť často, a od čias Platóna sa objavili v nespočetnom množstve kníh ... Atlantída vábi, tajomstvo vábi, pravdovravnosť Platóna je otázkou, ktorá trápi lúštiteľov viac než dve tisícročia : )

len som sa práve dopracovala ku koncu článku náhodou k bytosti z epsilon- eridani, a to si teda vyžaduje hlbšie štúdium :D

 

 

 

edit. prečítala som o týchto veciach more kníh. menšie more ich mám doma, je to dokola takmer to isté ... :D

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

Představ si, že před mnoha a mnoha lety existoval kromě nám známých pěti kontinentů ještě jeden světadíl. Víme o něm jen ze zbytků starých dokumentů a dodnes se vědci nemohou dopátrat toho, jestli šlo jen o výmysl, nebo jestli tato tajemná země skutečně existovala.

Atlantida je bájná ostrovní země, ve které údajně žila velmi vyspělá civilizace. O tom, že skutečně existovala, nejsou žádné důkazy. Přesto se ji stále pokouší najít různí hledači pokladů.

Jediné informace o této záhadné říši pocházejí od řeckého učence Platóna. Ve svém spise, který napsal asi před třemi tisíci lety, vypráví o bohatém a překrásném ostrovním státu, který se ztratil hluboko v moři, ve kterém, jak stále mnoho lidí doufá, čekají jeho pozůstatky na objevení.

Podľa Platóna Atlantída existovala pred 11. tisíckami rokov v oblasti dnešného Atlantického oceánu. Ale názory na polohu záhadnej krajiny sú rôzne. Časť hľadačov tvrdí, že ležala pri pobreží Ameriky v blízkosti Floridy, a tu boli skutočne nájdené zvyšky potopenej kultúry. Ďalší názor je, že Atlantída ležala v blízkosti Grécka. Podľa povesti to bola veľmi úrodná a zaľudnená krajina. Pri stavbách obyvatelia využívali tam vyskytujúci sa prírodný kameň, bielej, čiernej a červenej farby. V Atlantíde boli dva pramene vody, jeden s horúcou, druhý so studenou vodu a vďaka ním si obyvatelia vybudovali kúpele.

Hlavné mesto bolo postavené do kruhu, uprostred stál obrovský chrám zasvätený Poseidonovi /v gréckej mytológii vládcovi morí a oceánov/.

 

Atlantíde vládli múdri vládcovia, údajne potomkovia Poseidona. Krajina to bola bohatá a nik z obyvateľov netrpel nedostatkom. Atlantíďania boli údajne veľmi pokrokoví ľudia, vedeli vyrábať energiu, rozlišovať kovy na vodivé a nevodivé a ovládali vedu o fyzikálnych zákonoch. Aj napriek vyspelosti bola Atlantída odsúdená k zániku. Podľa povesti žili najprv králi a obyvatelia vo vzájomnej zhode. Keď si však začali závidieť a ubližovať si, zoslal na nich Zeus, vládca všetkých Bohov - trest.

Podľa odborníkov sa muselo jednať o obrovský sopečný výbuch, alebo zemetrasenie a Atlantída "sa prepadla" do hlbín oceánu.

 

Dodnes záhadná krajina priťahuje mnoho odborníkov i dobrodruhov, ktorí pátrajú v morských hlbinách po zmiznutom kontinente.

Čo je podľa vedcov pravda?!

V Atlantickom oceáne skutočne existoval veľký ostrov, kde sa človek po prvýkrát premenil na civilizovaného tvora. V priebehu rokov sa z tohto ostrova stal husto zaľudnený kontinent, jeho obyvatelia sa sťahovali aj na iné kontinenty a zakladali tam nové kolónie. Najstaršou kolóniou, ktoré Atlantíďania založili bol staroveký Egypt. V Atlantíde vznikla prvá, tzv. fénická abeceda. Atlantída zmizla po veľkej prírodnej katastrofe. Niekoľkým ľuďom sa podarilo na lodiach a pltiach uniknúť, a tak sa zvesti o obrovskom prírodnom nešťastí doniesli k ostatným národom.

Čo všetko ešte Atlantíďania vedeli? Poznali hviezdy, postavenie planét aj vzdialených hviezd. Stavali niekoľkoposchodové domy a aj pyramídy. Na vysokej úrovni mali poľnohospodárstvo, medicínu a astronómiu.

 

Odkiaľ Atlantíďania prišli? Existuje niekoľko nástenných malieb, na ktorých je znázornený tvor podobný dnešným astronautom, alebo človeka neobvyklých rozmerov. Je teda možné, že k nám prišli poslovia z vesmíru, aby sme sa od nich učili?

Co našli potápači na Kube?

Kanadskí archeológovia objavili v blízkosti Kuby zvyšky veľkých kvádrov žuly. Podmorské mesto leží v hĺbke 650 m pod hladinou a na jeho preskúmanie vedci použili špeciálneho podmorského robota. Obrovské kusy horniny majú var kruhu a merajú dv až šesť metrov.

Či je ale toto Stratené mesto - potopená Atlantída, to zatiaľ ešte dokázané nebolo.

 

Zdroj: 21 stoleti junior 9/2006

http://cestovanie.ak...ajnu-atlantidu/

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 9 mesiacmi...

nie je to celkom o archeologii, ale snad v buducnosti bude (ak to nie je jeden z "vedeckych" omylov)

U Británie našli záhadnou zemi, žily v ní tisíce lidí...

 

Obrázok

Tajemnou zemi, která ležela mezi Dánskem a Skotskem, kdysi smetly obrovské vlny tsunami. Senzační objev mimo jiné dokazuje, že Británie skutečně nebyla vždy ostrovem a že bájný Doggerland býval srdcem Evropy.

Doggerland, britskou Atlantidu, spolklo Severní moře před 8500 lety. V období od 18 000 do 5 500 let před naším letopočtem se postupně potápěl. Nyní trosky Atlantidy nalezli potápěči pracující pro ropné společnosti ve spolupráci s vědeckým týmem z University of St.Andrews na mořském dně.

 

zdroj: http://duhovy-svet.b...v.html?spref=fb

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a pridám ešte jednu Atlantídu ... teraz na druhej strane Atlantiku, pri Bermudách, o ktorých sa hovorilo v súvislosti s možnými nálezmi Atlantídy už za čias slávneho

"spaceho proroka" Edgara Cayce - predpovedal na šesťdesiate roky 20. storočia nálezy, dokazujúce minimálne čosi hlboko v Atlantiku, spojené s bájnou Atlantídou ...

podľa niekoľkých kníh, ktoré mám doma, som sa dočítala, že v 60. rokoch sa objavili prvé fotky a správy o stavbám a umelo vytvoreným plošinám a "námestiam" podobných útvaroch ... odvtedy sa ich objavuje z času na čas viac ... jedna z nich bola pyramída, ktorú prúdy z pieskových nánosoch odkryli, aby ju po čase prikryli znovu a stratila sa v mori ... : )

 

posledné sú z Bermúd:

dvaja kanadskí vedci objavili zatopené mesto s pyramídami, či so sfingou.

Paul Weinzweig je kanadský vedec, ktorý sa venuje digitálnej komunikácii. Jeho manželka, Pauline Zalitzki, je námorná inžinierka. Spoločne prišli s objavom, ktorý ohúril odbornú aj laickú verejnosť. Na dne Atlantiku, pri pobreží Kuby, v Bermudskom trjuholníku, objavili ešte v roku 2001 zatopené mesto. Zábery sonarom odhalili, že by mohlo ísť o mesto s rozlohou asi 2 kilometre štvorcové, ktoré bolo v hĺbke 600 – 750 metrov pod hladinou oceánu. To bol len začiatok.

Na miesto objavu poslali podvodného robota s kamerou, aby objav zdokumentoval. „Je to nádherná výstavba, ktorá vyzerá tak, že by to mohlo byť veľké mestské centrum, ale nevieme v žiadnom prípade s istotou povedať, na čo v minulosti slúžila,“ povedeala Pauline Zelitzki. Stavby boli navrhnuté tak, že dnes pripomínajú pamiatky starých Aztékov a Mayov z Mexika a Južnej Ameriky alebo majú črty podobné Stonehenge-u a sfíng. Sú nich vytesané texty v neznámom jazyku.

http://www.aktuality...m-trojuholniku/

 

post-3-0-52528400-1351349771.jpg

+ video v článku, a sú tu spomenuté aj prvé objavy zo 60. rokov :)

Podľa kubánskeho novinára Luisa Mariana Fernandeza bolo podmorské mesto objavené už pred niekoľkými desiatkami rokov, ale jeho výskum zastavila Kubánska raketová kríza, čo bol konflikt medzi USA a Sovietsky,m zväzom (1962), ktorý sa týkal rozmiestnenia jadrových zbraní na Kube. Reálne hrozil otvorený konflikt medzi svetovými veľmocami.

 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov