Cactales Zverejnené 27. Január, 2008 Zverejnené 27. Január, 2008 Mečiar však doteraz prežil všetky štiepenia svojej strany, a naopak strany vytvorené odídencami z HZDS sa buď zlúčili s inými stranami, inak zanikli, alebo existujú mimo parlamentu a ich politický vplyv je nulový. Tí, čo ho opustili už väčšinou ani nie sú v politike, kým HZDS aj s klesajúcou podporou voličov je zatiaľ podľa preferencií stále nad hranicou zvoliteľnosti do parlamentu. Ďalšie výraznejšie štiepenie HZDS by už mohlo byť skutočne predzvesťou jeho definívneho konca. Zatiaľ to vyzerá skôr tak, že Mikušov príklad teraz nebudú nasledovať ďalší Mečiaroví poslanci. Ale zrejme sa ešte do konca volebného obdobia poslanecký klub HZDS zmenší. Fico preberie veľkú časť voličskej základne HZDS, ale či to bude stačiť na to, aby poslal Mečiara do politického dôchodku sa uvidí najneskôr pri najbližších voľbách... Podľa predsedu HZDS Vladimíra Mečiara Tibor Mikuš dobrovoľne podpísal pri zostavovaní kandidátky vyhlásenie, že v prípade odchodu zo strany alebo z poslaneckého klubu sa vzdá poslaneckého mandátu. Mečiar oslovil svojich poslancov a nikto sa podľa neho nechystá zo strany zutekať, aj keď istý podnikateľ a Mikušov priateľ mal poslancom ponúkať financie a sľubovať "čokoľvek," ak odídu. Jeho meno však neprezradil. http://www.sme.sk/c/3698155/Vladimir-Mecia...tit-mandat.html Mečiar sa aj tentokrát pokúsil poisťiť proti odlivu poslancov a nechal všetkých ktorí kandidovali vo voľbách podpísť dobrovoľné vyhlásenie, na základe ktorého od Mikuša žiada, aby sa vzdal mandátu poslanca. Vyhlásenie, ktorým sa niekto vopred vzdáva svojich práv v takomto prípade nemá oporu v zákone a ťažko si môže strana týmto spôsobom vynucovať poslušnosť...
dead Zverejnené 27. Január, 2008 Zverejnené 27. Január, 2008 Chyba Meciarovej strany je, ze od zaciatku nebola politicky definovana a profilovana. Manevrovanie z laveho stredu na pravy s obcasnymi vykyvmi cez vsetky mozne spektra je dostatocnym dokazom, ze o hodnotovu politiku v pravom zmysle slova tomuto "hnutiu" nikdy neslo. Na otazku "o co" nech si odpovie kazdy sam :lol: Myslim si, ze to iste plati o SMERe, je to strana bez buducnosti a vizie, ale to patri do inej temy. Meciarovi poslanci, tak ako radovi clenovia hnutia ocividne stracaju motivaciu. Narodnu, socialnu a este neviem aku politiku, propaguju vsetky tri vladne strany a z pausalneho hladiska je v podstate jedno v ktorom klube poslanec sedi a k lukrativnemu fleku prides skor v tricku SMERu alebo SNS. Jedno je jasne, HZDS je vycerpane, politicky, moralne (tam vela cerpat netrebalo, lebo studna bola dost plytka) hlavne vsak personalne. Napriklad Gasparovic predbehol /a dobehol/ Meciara, ci uz v popularite, alebo v taktike. Pomohli tomu aj volici dnesnej opozicie, ked sa pocas poslednych prezidenstskych volieb rozhodovali pre mensie zlo. Navyse podla preferencii je vidno, ze Gasparovic je schopny uputat ludi aj teraz. Cim, to neviem :) Mikus sice podpisal vyhlasenie, zatial sa vsak mandatu vzdat nehodla. Ten papier ma mozno vahu na stranickej urovni, uvidime, mozno kauza Gaulieder bude mat pokracovanie... Koalicia ma na to gule aj potencial, zalezi ku komu sa Mikus otoci. Ak to bude SMER, Fico nebude mat dovod pocuvat lamentacie HZDS a myslim si, ze im celkom rad ustedri dalsiu ranu.
Cactales Zverejnené 27. Január, 2008 Zverejnené 27. Január, 2008 HZDS bolo vždy stranou jedného muža a hlavným magnetom pre voličov HZDS bol vždy Vladimír Mečiar, bez ktorého by už dávno zanikla. Svojich skalných voličov dokázal zaujať na začiatku svojej kariéry v 90-tych rokoch, a títo si poväčšinou svoje sympatie k tomuto politikovi zakonzervovali, Mečiar sa k týmto skupinám správal ústretovo, a nejaká jeho ďalšia politika nemala na nich taký veľký vplyv. Možno dovtedy, kým Róbert Fico neodolal spoločenskej objednávke a nestal sa novým idolom. Gaulieder svoj spor vyhral na stavnom súde, a nemyslím si, žeby sa dnes Fico nechal nahovoriť na podobný postup ani keby išlo o poslancov SMERu. Skôr by stavil na predčasné voľby. Ak by sa tým mala koalícia zaoberať skôr by išlo o pokus presadiť do budúcnosti v určitej forme imperatívny mandát.
dead Zverejnené 27. Január, 2008 Zverejnené 27. Január, 2008 No, Meciarov magnet uz nieje zdaleka taky silny ako byval. Na jeho niekdajsej podpore bolo vidiet, co velka cast volicov od politika ocakava a co je im naopak lahostajne. Staci im velka huba, - schopnost aspon verbalne sa zaoberat prakticky vsetkym, mozno este osobne sympatie, proste SAMEC...ostatne atributy az take dolezite niesu. Dnes si narod vymenil len ikony, obsah ostal ten isty.
game Zverejnené 27. Január, 2008 Zverejnené 27. Január, 2008 starne, starne a vymiera aj jeho voličská základňa tí trochu rozumnejší precitli a presedlali ... peniaze na chlieb a hry v zlatých časoch jeho bašovania "odniekiaľ" boli, zadarmo cirkusové predstavenia, štadióny a vyhorené hviezdy, vyhorené rovnako ako on, len on o tom ešte nevedel arogancia zostala, a vie veľmi dobre, že hzds ľs stojí len na ňom ... vždy to vedel, dokonca to bolo jeho hnacím motorom na vyhadzovanie verných, pri týchto posledných, ktorí odchádzajú, mám chuť použiť to prirovnanie k potkanom, sedemnásť rokov je myslím viac ako dosť spoznať, v koho strane sedímale čo už, ani chrbtice nie sú u každého rovnako ohybnénadsamec končí, "tatíček" národa, ikona dôchodkýň a macho, za ktorého oponenti dostávali dáždnikmi, pomaly odchádza, ale ... ešte stále je bezostyšne tu. jeho politika jeho voličov nezaujímala.
Cat Eye Zverejnené 28. Január, 2008 Zverejnené 28. Január, 2008 Gaulíder vytvoril precedens Pre poslanca ani podpis o abdikácii nič neznamená, ak ho potom odvolá. U Mikuša je to len o loajalite voči Vladovi. A to je niečo ako luft a nie je to ani žiadny morálny atribút vzhľadom za Vladove postoje k iným názorom. Medzirečou Mikuš mal vo voľbách 33 930 preferenčných hlasov (3. v HZDS po Mečiarovi a Veteškovi). Mikuš zostane jednoducho nezávislým, hlasujúcim za koalíciu a vpravý čas s najväčšou pravdepodobnosťou dostane miesto na kanditáke. Ficovi to bude stačiť, starčeka z Elektry až tak otvorene nenaserie a za loajalitu zaplatí neskôr. Vladovi odídenci akosi nemali šťastie, pokiaľ sa snažili o vytvorenie nového subjektu. Výnimkou je Gašparovič, ale ten išiel do volieb skoro ako sólo hráč a vsadil úplne na niečo iné, ako jeho zadzobaní protikandidáti... Je to škoda, lebo neodchádzal intelektuálny odpad, skôr naopak. A reálna stredová strana (stredopravá), ktorá by hájila strednú vrstvu spoločnosti tu stále absentuje. Vlado sa mení na starú fosíliu politického neba. Starne on a stárne všetko okolo neho a jeho partaj pripomína pomaly geriatrické oddelenie. O diskusii tam niet ani stopy, preto ani prílev novej krvi a nových myšlienok nemže byť. Vlastný názor sa nenosí, je skôr na škodu. ľahko sa môže stať, že je toto jeho (jeho HZDS) posledné obdobie v parlamente.
lopata555 Zverejnené 28. Október, 2008 Zverejnené 28. Október, 2008 Ani by som nepovedal že starne ( i ked samozrejme že starne, vsetci starneme) jeho voličská základna. Ona skor prešla do Smeru. Aj preto že Vlado začal byť agresívny a nedokázal spraviť koalíciu ani keď vyhral 2 krát voľby. A voliči poodchádzala aj kôli tomu že odišli tváre ktoré aspoň robili dajaké garde Vladovy ako bol Gašparovič, Tkáč, Žiak, .................
Sniper Zverejnené 11. Júl, 2009 Zverejnené 11. Júl, 2009 Minulý týždeň som otca národa stretol v trenčianskom Tescu!
game Zverejnené 11. Júl, 2009 Zverejnené 11. Júl, 2009 ukázal sa masám alebo mal len prázdnu chladničku ? vždy keď si spomeniem na jeho éru, akoby som si spomínala na nepríjemnú skúsenosť s hodne pokazeným žalúdkom :lol:
tomassi Zverejnené 11. Júl, 2009 Autor Zverejnené 11. Júl, 2009 na tú jeho éru pri politike tejto vlády asi ani nie je také ťažké spomínať
game Zverejnené 13. Júl, 2009 Zverejnené 13. Júl, 2009 Šéf vládnej HZDS a bývalý premiér Vladimír Mečiar by sa mal stať na jeseň podpredsedom Európskej demokratickej strany (EDP). Novinárom to dnes povedal jediný europoslanec za HZDS Sergej Kozlík. zdroj: Mečiar by sa mal stať podpredsedom EDP ako tak čítam, je to zatiaľ zbožné prianie hzds, ale keď sa tak stane, bude to minimum boxerom do tváre všetkých, čo tú demokraciu s ním zažili čím ďalej tým viac je celá politika na grcanie, keď už toto bude možné, je možné už skutočne všetko ... tie cirkusové predstavenia a veľkolepé demokratické privatizácie, odmietanie slovenska ako partnera na hocičo za jeho bašovania nejde len tak zabudnúť. ale ... ako vidno, ide.
game Zverejnené 19. Jún, 2010 Zverejnené 19. Jún, 2010 k tomassiho náhrobnému nápisu HZDS (*27. April 1991 - †12. jún 2010) chýba epitaf ... nejaký priliehavý. a HZDS ... to je Mečiar. namiesto epitafu jeden článok o začiatku jeho dvadsiatich rokov ako kontroverzného výrečného arogantného "otca vlasti", Vladimíra Mečiara : Mečiar oslnil najprv intelektuálov Pred dvadsiatimi rokmi zostavoval Vladimír Mečiar svoju prvú vládu. Dnes odchádza z veľkej politiky. Zrejme nikomu z tých, čo ho do nej vtedy nominovali, nemohlo ani napadnúť, že tam zotrvá tak dlho a bude trojnásobným premiérom. Muž, ktorý túžil po moci Ohúril svojím vystupovaním Volali ho vtedy Džusbery ... politická kariéra na vzostupe v skratke. smerom dolu bolestivo. a konečne.
Mgr. L.E.G. von Trips Zverejnené 19. Jún, 2010 Zverejnené 19. Jún, 2010 Jedine, za cim budem smutit, je jeho vystizna karikatura so zakrvavenymi prstami v politickych frkoch. 1
tomassi Zverejnené 20. Jún, 2010 Autor Zverejnené 20. Jún, 2010 inak dosť trápny koniec na chlapíka,kt. sa dostal do modlitebných knižiek a bol modlou mohol by byť akýmsi mementom jemu podobných (?podobným?)
Cactales Zverejnené 20. Jún, 2010 Zverejnené 20. Jún, 2010 Mečiarova strana sa dostala tam, kam ju jej predseda postupne viedol takmer po celý čas. Stranu predsedu opustili postupne všetci čo jej mohli udržať nejaký voličský potenciál, nezmenil sa iba jej predseda, v takejto funkcii najdlhšie pôsobiaci spomedzi relevantných politických strán po roku 1989. Menšie zhrnutie, ako z Mečiarovej strany postupne odchádzali jeho spolupracovníci: 1993 - M. Kňažko, R. Filkus (Aliancia Demokratov Slovenska) 1994 - V. Moravčík, R. Kováč (Alternatíva politického realizmu) 1996 - F. Gaulieder 1998 - I. Mjartan (SDS, Stred) 2002 - I. Gašparovič (Hnutie a demokraciu) 2002 - J. Kalman (Ľavicový blok) 2003 - O. Keltošová, V. Tkáč, G. Krajči (Ľudová únia) 2009 - T. Mikuš (Nová demokracia) 2009 - M. Urbáni, Z. Kramplová (AZEN) zdroje: wikipeda http://hn.hnonline.sk/2-21274225-k10000_detail-7e http://volby.sme.sk/c/1004950/profil-hzds-ktoreho-republikovy-snem-bude-v-sobotu-volit-vedenie-strany.html
game Zverejnené 20. Jún, 2010 Zverejnené 20. Jún, 2010 Vladimír Mečiar má zásluhy o výstavbu nefunkčných strán jednoznačnú len predseda pôvodnej ešte zostáva na mieste, obklopený novým kindermanagementom, ktorého členov poslal komunikovať po voľbách aj s novinármi, on prešiel do ilegality : ) potom mu postavia mauzóleum. alebo si ho už dáva stavať ako otec vlasti :lol:
dead Zverejnené 21. Jún, 2010 Zverejnené 21. Jún, 2010 Priznacne je, ze HZDS za cely cas posobenia produkovalo ludi politicky nepouzitelnych (Gasparovic nech mi odpusti, ale tyka sa to aj jeho) Ironiou pre Meciara je, ze po niekolkych odchodoch, kedy daval zbohom a stale sa vratil mu teraz dali zbohom volici a sanca vratit sa je miziva. Egoista prepasol sancu na odchod. Krachu HZDS by som vsak velku vahu nedaval, politika ktoru tu zasiali stale preziva. BTW Ma este to CDcko? :lol:
game Zverejnené 21. Jún, 2010 Zverejnené 21. Jún, 2010 prežíva, a keď som videla pred voľbami okolo neho to množstvo dvadsaťročných, prežijeteraz počkať, kedy sa vráti predseda z lesov, a začne predsedovať. či sa znovu lúčiť ? CD majú určite ... aj nové, naspievané novými spevákmi, ktorí radšej zostali v anonymite, zobrali peniaze, a zmizli. staré CD so starou gardou ? to bude muzeálny kus, vystavený v pamätnej izbe, raz.
dead Zverejnené 21. Jún, 2010 Zverejnené 21. Jún, 2010 Myslel som to tak, ze preziva v inej strane a s inymi figurami a myslel som CD s klientmi nebankoviek :lol: Ak by niekoho zaujimalo, kde chodi dochodca: http://petergogola.blog.sme.sk/c/232784/Vcera-som-stretol-dochodcu.html a osud odidenych http://www.sme.sk/c/5432644/urbani-kramplova-a-valentovic-po-volbach-opustaju-azen.html Znacku HZDS sa uz podla mna vzkriesit nepodari. Agendu a volicov im prebral Smer, za posledne styri roky uz z HZDS ostal iba nadpis.
game Zverejnené 27. Jún, 2010 Zverejnené 27. Jún, 2010 uhm, jasné, iné CD, nikdy nezverejnené ... :lol: jedna vydarená fotka SITA, rozdiel 20 rokov - na začiatku stúpania a po voľbách 2010 : vynoril sa z lesov, ale Mečiar opäť ušiel pred novinármi, hovorí sa aj o jeho výmene priveľa vecí mu neviem odpustiť, len ani ten smútok z fotky sa mu nedá veriť. nespieval. 1
Mafalda Hopkirkova Zverejnené 29. Júl, 2010 Zverejnené 29. Júl, 2010 Ruky, nohy by som dolámala každému dôchodcovi, ktorí si tak krvopotne snažia presvedčiť okolie, že za Mečiara boli najlepšie časy. Sprosté odumreté bunky sú to!! A krajšie to povedať neviem, pretože toto je už diagnóza. A bola som fakt rozhorčená, keď som si po voľbách sadala do autobusu a jeden dedko tam rozprával ďalšiemu dedkovi, že "Zlatý Mečia, zlatý mečiar". Mala som chuť si s ním začať reč ale asi by som si pokazila deň ešte viac ako sa mi to podarilo. Otváral sa mi nožík vo vrecku, čo sa mi stáva docela často, to hej ale toto je opodstatnená zlosť. Haha, už som sa vyzúrila a som rada, že ten náš daddy už k nám ani nepáchne, najbližšie 4 roky.
game Zverejnené 22. Jún, 2011 Zverejnené 22. Jún, 2011 a znovu Mečiar, jeho ťahy, politikárčenie a zabetónované amnestie keby to chcelo byť to posledné, čo sa podarí, ale naisto si myslím, že sa nepodarí. nenájde sa v celom darmožráčskom parlamente 90 hlasov, ktoré by to dosiahli. nájde ? Mečiarove amnestie sa opäť pokúsia zrušiť Zaniknú tak dôvody, ktoré zabraňujú v trestnom stíhaní súvisiacom so zavlečením Michala Kováča mladšieho do Rakúska. Vláda dnes podporila zrušenie tzv. Mečiarových amnestií a vyslovila súhlas s ústavným zákonom skupiny koaličných poslancov. Návrh koncom mája v parlamente posunuli 85 hlasmi poslancov do druhého čítania, na definitívne presadenie tejto zmeny však bude koalícia v júni potrebovať ešte o päť hlasov viac. Bez hlasov poslancov za Smer preto nemôžu uspieť, vtedy za zrušenie amnestií z klubu Smeru hlasoval len Ján Počiatek. Okrem koaličných poslancov za zrušenie amnestií hlasovali aj všetci prítomní poslanci za SNS vrátane predsedu Jána Slotu. Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5948081/meciarove-amnestie-sa-opat-pokusia-zrusit.html#ixzz1Q163sZ2s
game Zverejnené 7. December, 2011 Zverejnené 7. December, 2011 dopracoval sa. otec národa. hanbia sa za neho viac ako za Slotu, to už je politický úspech. predsa len nemajú tak krátku pamäť. Slováci sa najviac hanbia za Mečiara K osobnostiam, za ktoré sa Slováci hanbia, patria podľa prieskumu Vladimír Mečiar, Jozef Tiso a Ján Slota. Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz1fsiuZ8VU
lopata555 Zverejnené 7. December, 2011 Zverejnené 7. December, 2011 Nebudem vravieť či si toto prvenstvo zaslúži a či nie... no skôr by som chcel vedieť koľkých respondentov sa pýtali, v akej vekovej hladine, v akom kraji ... a vlastne ako to že mne nevolali ? Fúzatý Aštar by sa určite potešil ...
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz