Skočiť na obsah

Prechod na Euro

Odporúčané príspevky

Zverejnené

podobne aj ja (tu druhu) :lol: tato mi ju doniesol, ze ci som ju uz videla...a ja som normalne zapochybovala ci je prava :)

• Pred 5 mesiacmi...
Zverejnené

http://hnonline.sk/podniky/c1-38640080-ziskali-sme-jedenapolmiliardovu-investiciu

Neviem co je na tom pravdy a ci sa to zrealizuje. Ale je to velmi zaujimave. Dal som to do temy euro, lebo tema o investiciach asi nieje a z clanku citam, ze je tu v daka euru. Takze juzny breh dunaja nam pekne zastavaju.

Počiatek pripustil, že by štát mohol investorom vyjsť v ústrety úpravou legislatívy o kasínach.

Takze co nevidiet bude nasa krajina europske las vegas.
  • Pred 2 mesiacmi...
Zverejnené

Od zavedenia eura na Slovensku o niekoľko dní uplynie jeden rok. Od 1.1.2010 zároveň končí povinnosť duálneho zobrazovania cien. Obchodníci budú väčšinou pristupovať k tomuto kroku priebežne, niektorí sa však rozhodli zobrazovať duálne ceny ešte niekoľko mesiacov...

Takže, nakoľko ešte vnímate hodnotu uvádzanú v starej mene a zvykli ste si za uplynulý rok už úplne na euro, alebo ešte niekedy počítate aj v korunách?

• Pridať bod 1
Zverejnené

prepočítavam.

a akosi si vôbec nevšímam, ani som si nikdy veľmi nevšímala zobrazovanie v sk, jednoducho to prepočítavam tým, že násobím tridsiatimi, plus nejaké drobné.

na väčší a veľký tovar to platí, na drobnosti veľmi nie, ale tie drobnosti zvyčajne musím kúpiť tak či tak.

a neznášam nakupovať, obchodom sa vyhýbam, tak ani tie drobné ceny ma príliš neprekvapujú. nakupujem zvyčajne v tých istých obchodoch, takže sa prekvapenia veľmi nekonajú.

ale prepočítavam.

• Pridať bod 1
Zverejnené

ja som ešte stále v korunách a asi ešte veľmi dlho budem

• Pridať bod 1
Zverejnené

Ja už si koruny ani nepamätám ako vyzerali poriadne, takže pohoda.

Ja som s Eurom spokojný, akurát sa mi zdá, že viacej míňam ako predtým,

no čo sa dá robiť? :lol:

• Pridať bod 1
Zverejnené

no čo sa dá robiť? :)

menej míňať :lol:

nedávno som videla jednu reportáž o tom, že končí duálne zobrazovanie a ako to bolo v iných krajinách ... v nemecku, rakúsku a kdekade je euro už pekne dávno, a stále sa dosť ľudí priznávalo k tomu, že si prepočítavajú do bývalej meny :)

Zverejnené

akurát sa mi zdá, že viacej míňam ako predtým,

aj ja som na tom rovnako :lol: ... je to kaťas, musím sa polepšiť

Zverejnené

chlapci kroťte sa ... je to malé ako kojunky, ale tridsaťkrát drahšie :lol:

Zverejnené

Nizsie sumy, s ktorymi sa bezne stretavam, uz bezproblemov chapem v eurach. Vyssie sumy este tak poriadne nie.

Zverejnené

Tiež ešte niekedy prepočítavám vyššie sumy, ale v poslednom čase začínam už viac premýšľať v eurách. Výnimkou ostávajú hlavne sumy, ktoré sú okrúhle v korunách ako 100, 200, 500 Sk a ich (10...) násobky.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Je to sranda, tiez uz rozmyslam vacsinou v eurach, ale tot nedavno, ked sa mi zdalo ze mam v penazenke malo hotovosti, som v "drobnych" naratal za tisicku byvalych korun :lol:

• Pridať bod 1
Zverejnené

mám doma v šuflíku ešte jeden originál eurobalíček ... to je päťstovka :lol:

Zverejnené

Dosť často sa stretávam s ľuďmi, že keď mi niekto ponúka nejaký obchod tak mi transakcie predáva v korunách. Vtedy mám chuť vraždiť. Nie že by som bol nejaký kápo čo si €urá dokáže hneď prepočítať (a ani to už moc nerobím), ale koruna je minulosťou (alebo aspoň dovtedy pokým sa nerozpadne Eurozóna) a treba sa s tým naučiť žiť.

• Pred 4 mesiacmi...
Zverejnené

na ten odložený eurobalíček som dokonale zabudla ...

pri debordelizácii šuflíčka sa vyklubal na svetlo božie, a akú radosť mi spravil :lol:

je to ešte vôbec hodnote 500 sk ? :)

Zverejnené

Ja takto "bohatnem" stale pri zmene šatnika kvôli zmene ročneho obdobia.

• Pred 5 mesiacmi...
Zverejnené

Začiatkom budúceho roku (asi vo februári) Slovensko vydá do obehu ďalší z nových motívov 2-eurových mincí (tzv. €2 commemorative coins). Stane sa tak pri príležitosti 20. výročia Vyšehradskej štvorky (15.2.1991). Táto minca bude vyjde v náklade 1 milión kusov. Ku predchádzajúcim 2 výročným motívom (20.výročie Nežnej revolúcia a 10.výročie Európskej menovej únie) pribudne od budúceho roku aj tretí motív:

Obrázok

• Pred 9 mesiacmi...
Zverejnené

Začínam mať pocit, že €uro nám už škodí, otázne je, čo by priniesol návrat ku korune, keby sme pri korune zostali, tak by sme boli vo výrazne lepšej situácii ako budeme v tej čo možno príde.

Zverejnené

Zcasti to je pravda.... ale na druhej strane, mozeme sa porovnavat so susedmi. Polsko, Madarsko, CR - vsetky maju samostatne meny a nie euro a prilis zazracne sa oproti nam nemaju. Maju vyhody aj nevyhody, ale tie skor suvisia s inymi rozhodnutiami a politikou, nie so samotnym eurom.

• Pred 1 rokom...
Zverejnené

prechod na Euro už dávno prebehol, len sa od zajtrajška objaví nová 5 eurová bankovka

kontrolovali sme obrázky so starou bankovkou: v podstate je veľmi podobná tej starej, farebne aj motívmi, len ich má trochu premiestnené prípadne presunuté a posunuté, na oboch stranách

nová bankovka má lepšie ochranné prvky, budú platiť súčasne obe, starý typ sa bude postupne sťahovať z obehu.

nová päťeurovka

• Pred 8 mesiacmi...
Zverejnené

Euro už máme 5 (áno päť) rokov. Ako hodnotíte 5 rokov eura? Prepočítavate ešte ceny v obchodoch? Zdá sa vám, že všetko zdraželo?

Poprosím príspevky na úrovni, nie ako na Facebooku, kde každý druhý vyplakával za korunami, že kvôli euru rožky zdraželi a dobre že nezačali verejne páliť euobankovky.

Zverejnené

Prepocitavat, to nie. Aspon nie na SK koruny, horsie je to v statoch, kde euro nie je, napr. v Cesku ma vzdy prekvapuju "vysoke" ceny, ono minut v krcme za vecer niekolko stoviek, na to sme si odvykli...

A o tom to presne je, veci nezdrazeli kvoli euru (ale napr. vacsina zakladnych potravin zdrazuje nonstop), ale problem je, ze nam pripadaju byt lacne :( , ved akyze je to problem minut "par eur", ktore zratame na prstoch jednej ruky ??? Stovky korun clovek psychologicky pusta z ruky akosi tazsie...

• Pridať bod 1
Zverejnené

Ja som spokojný. To že je všetko drahšie nie je problém eura, ale inflácie, ktorá tu bola aj počas korún. Ale to niektorí asi nikdy nepochopia - veď lepšie vždy zo všetkého viniť len EÚ a Euro. Ale minule som čítal ekonomicku-hospodársku štúdiu, podľa ktorej by v prípade že by Slovensko neprijalo Euro, bola koruna v súčasnosti na hranici cca 37 SK za 1 €. Samozrejme, že Eurozóna má aj svoje mínusy - ktoré vidia všetci, ale má aj mnoho plusov - ktoré radšej mnoho ľudí ignoruje. Ale koruny by som späť nechcel ani zanič! A pri cestovaní je to taktiež obrovská výhoda, keďže Euro už je celkom akceptovanou menou v mnohých častiach sveta (aj keď niekde stále preferujú ako TOP referenčnú menu americké doláre). A či prepočítavam? Menšie sumy určite nie, ale pokiaľ sú to už príliš vysoké sumy v tisícoch €, tak vtedy pre lepšiu predstavu ešte prepočítam.

• Pridať bod 1
Zverejnené

na slovenské koruny prerátavam už len veľké sumy, státisíce a milióny, tam ešte trochu plávam, bežné nákupy už neriešim... ale je okolo mňa ešte veľa ľudí, čo všetko preratávajú, prípadne ešte stále premýšľajú v korunách (a hlavne stukajú, ako dobre bolo kým sa platilo korunami)... zabúdajú, že tak, ako stúpajú ceny v eurách, stúpali by aj ceny v korunách, tak ako aj stúpali...

a ešte ma dosť baví, že keď sa rušili 5, 10 a 20-halierniky, išli sa z toho podaktorí zjašiť a dnes často tí istí ľudia nadávajú na 1, 2 a 5-centovky, že sú to len také smeti, čo zbytočne zaberajú miesto v peňaženke... (aj jedo euro je tridsať korún, tak jeden cent je 30 halierov?) :-)))

nenaplnila sa ani tá hrozba, že so sebou budeme vláčiť mešce plné kovových mincí - počet mincí v mojej peňaženke býva obdobný až menší, než býval za čias korún + často používam platbu kartou...

platba eurami menej bolí, ľahšie sa platí za nejakú blbosť 10 eur než 3 stovky... hlavne zo začiatku som často čítala a počúvala sťažnosti, že človek si neustrážil výdavky a prečerpal účet, ja som si zvykla posudzovať výdavky v pomere k môjmu platu, takže je jedno, či míňam eurá alebo koruny...

• Pridať bod 1
Zverejnené

Koruny by som nechcel už ani ja, i keď sa tomu možno v buducnosti vyhnuť nemusime.  

Suhlasim ale s psychologickym negativom eura. 300 korun za niečo, to by som dlho zvažoval. Ale 10 eur človek neľutuje ani sekundu.

• Pridať bod 1

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov