Skočiť na obsah

Nová éra internetu na Slovensku

Odporúčané príspevky

Zverejnené

axel stacit ti bude ak budes chcet ale fungovat stabilne na 60Mbit tak potrebujes aj vykonne pc komplet

• Odpovedí 38
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• Sniper

11

• Nokia

9

• weirdo

7

• Andulqa

2

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

sakra, na nasej ulici to este len 'pripravuju' .. som zvedavy, co to znamena a hlavne, kolko to bude trvat. kable natahane maju ..

Zverejnené

Ja aj tak najskôr uvažujem o 30 Mbit, 60 Mbit myslím že by bol moc veľký prepych, nie som taký notorický sťahovač a uploader ako ten warezák Linkman :lol:

Inak požiadať o zrýchlenie keby mi tých 30 bolo málo je minimum.

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

prave mi prisla odpoved na mail ohladom Fibernetu, ktora zodpovedava 3 velmi dolezite otazky:

1) Po aktivacii sluzby Fibernet budete moct vyuzivat Pevnu IP adresu a dalsie doplnkove sluzby (napr. Gigamail, Bezpecnostny balik), co znamena, ze neblokujeme ziadne porty, je mozne vyuzivat aj spominane stahovanie z p2p.

2) Pri sluzbe Fibernet nie je zadany ziadny limit pre spravne vyuzivanie sluzby, prave toto je jedna z najvacsich vyhod ponukanej sluzby.

3) Deklarovane rychlosti su komunikovane ako maximalne, dosahovane rychlosti sluzby su plne v sulade s deklarovanymi rychlostami, dokonca aj s rezervou a namerane rychlosti pripojenia su casto aj vyssie ako je deklarovana rychlosť pripojenia.

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

Dodnes som si myslel, ze prejdem k Orange, ale este musim porozmyslat. Dostal som totiz do schranky ponuku Slovanetu.

Zverejnené

slovanet by som neodporucal uz len z toho dovodu ze to je nestabilna firma, je asi uz 4 roky na predaj, len ju nik nechce lebo majitelia nadhodnotili kupnu cenu, ale stale sa jej chcu zbavit...

Zverejnené

Ved ešte uvidím. Najpohodlnejšie by bolo, ak by môj súčasný provider dorovnal ponuku Orange.

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

teraz som doma, a pri 30Mbit Fibernete mam cez par stien rychlost 10Mbit, a cez 1 stenu 20Mbit. Stacilo vymenit ten srackovy AP, ktory nam Orange dalo ..

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

By som ich nakopal. Spravím zmluvu na dva roky na DSL. A oni nám do baráku spravia prípojku na Orange.

Fakt irónia osudu. Počkať pol roka a mám to "momentálne" za tú istú cenu. :) :lol:

• Pred 3 mesiacmi...
Zverejnené

Dnes som sa v Orange dozvedel, že celá naša ulica je zapojená, len náš činžiak nie. Asi malý záujem bol. Ale kvôli mne by možno pár káblov pretiahli. Spýtam sa domovníka ako to je, prečo všetci majú a my nie.

Zaplatím nejaký zriaďovací poplatok, niečo cez 1000 Sk, zariadenia dostanem za korunu, službu Klasik za 720 Sk mesačne s DPH, 30 Mbit down, 2 Mbit up. Zaviažem sa na 2 roky, ale mesačne ušetrím zhruba 550 Sk, takže za 2 mesiace sa mi investície vrátia.

Kto máte Fibernet, aké máte skúsenosti?

Zverejnené

vynikajuce, pokial si natiahnes sietovy kabel - naozaj sa to bude hybat okolo 30Mbps.

vynikajuce, pokial si zapojis vlastne (kvalitne) APcko - pokial budes priamo viditelny, tak dosiahnes okolo 20, inak okolo 10Mbps.

otrasne, pokial si nechas to idiotske APcko od D-Linku, ktore ti daju oni - priama viditelnost okolo 3-4Mbps, cez dve steny niekedy ani 1 nie. (a to neficalo na bcku, ale na gcku, keby to niekto chcel povazovat za pricinu ..)

viaceri by sa teraz spytali, co pyskujem, sak 3-4Mbps je super ... ale ked ma clovek zaplatenych 30, tak ano, vytacalo ma to.

inak este k sluzbe

- vypadky ziadne

- rychlost neklesa

- ziadne limitovane porty ani FUP (akurat neviem, co sa stane, ked prekrocime tu hrozivu hranicu 100GB/mesiac, o ktorej Orange hovori ako o "zneuzivani sluzby")

Zverejnené

Chcem byť pripojený priamo na kábel, žiadne wireless, nemám potrebu surfovať po celom byte.

akurat neviem, co sa stane, ked prekrocime tu hrozivu hranicu 100GB/mesiac

Bežný človek, využívajúci bežné služby nespraví viac ako nejakých 20-30 GB za mesiac. Ten čo sa nad týmto smeje, že spraví 50-60 už patrí medzi notorických sťahovačov čo musí mať v kompe fakt každú blbosť.

Ja mesačne spravím do 10 GB a vôbec sa nekontrolujem, sťahujem súbory, pozerám streamované video a pod.

• Pred 5 mesiacmi...
Zverejnené

Asi v máji t.r. som bol v hlavnej predajni Orange tu u nás v TN sa spýtať kedy konečne bude možnosť si zaviesť Fibernet, celá naša ulica má tú možnosť, okrem nášho činžiaka. Vtedy som bol vyrozumený s tým, že do 6 týždňov by to malo byť. Tak odvtedy čakám, DSL už mám rok a pol bez viazanosti a zbytočne platím za tel. linku ktorú nepoužívam. Keď toto dopíšem tak zavolám na 905 a dobre im vynadám s tým, že majú už len 30 dní na to aby Fibernet zaviedli, inak si dám optiku zaviesť od konkurencie.

Zverejnené

viaceri by sa teraz spytali, co pyskujem, sak 3-4Mbps je super

Mno, super, ako pre koho. Nam, zhyčkanych rychlosťou je to žalostne malo. :)

Ten čo sa nad týmto smeje, že spraví 50-60 už patrí medzi notorických sťahovačov čo musí mať v kompe fakt každú blbosť.

Ehm, 50-60? :) Ja poznam pacientov, ktory zmaknu za deň vyše 100GB!!! :lol:

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov