Skočiť na obsah

Nová éra internetu na Slovensku

Odporúčané príspevky

Zverejnené

http://www.zive.sk/h/Spravy/AR.asp?ARI=120331

orange spusta testovaciu prevadzku novej sluzby

za 1200sk 30Mbit download 15Mbit upload, kablovka a telefon v jednom :lol:

len skoda ze som kusok od mapy pokrytia a prave som sa zaviazal na dslko (ale ako pozeram zaviedli to aj v piestanoch a este niekde inde, dokopy tri mesta na slovensku robia testovaciu prevadzku)

ale ako pozeram zacali v oblasti kde ma roburnet velke zastupenie, tak som zvedavy kolko ludi prejde zo suflikantskej firmy ako roburnet na orange, ku uplne inej kvalite sluzieb :)

co na to poviete?

• Odpovedí 38
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• Sniper

11

• Nokia

9

• weirdo

7

• Andulqa

2

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

Je to dobré, ale mňa zaujíma kedy sa na Slovensku DSL provideri prebudia a uvedomia si že v dnešnej dobe poskytovať DSL o rýchlosti ~ 1 Mbit a uplatňovať agregáciu 1:50 je na smiech. Dúfam že ten článok im k tomu pomôže.

Našťastie v máji mi končí viazanosť, takže celkom ľahko sa mi dýcha.

prave som sa zaviazal na dslko

ty už nemáš net od zamestnávateľa?
Zverejnené

nokia, ako to tak citam, tak mame 3 problemy

1. nebyvame v BA a len panboh vie, kedy toto Orange zavedie do BB.

2. nemame natahane opticke kable po dome, co je zakladna podmienka

3. vdaka rentu tych roznych zariadeni toto nie je konecna cena.

Zverejnené

Ja som to pred pár dňami čítal a cenník zariadení, ktoré si budeš musieť kúpiť bol dosť mastný :lol:

Zverejnené

Axel toto je vyhoda ze zacne sa viac tlacit na ostatnych providerov, tripple play zavadza telecom, viem o dalsich co to testuju a idu rozbiehat, a na to potrebuju lepsie linky..

a o tych cenach zariadeni, pamatam si ze aj chello modemy boli najprv drahe, ked sa viac rozsiria,cena klesne

a ako som uz pisal, zmenil som zamestnavatela, do konca decembra som mal dohodu ze mam net od neho, ale 256ka ma uz nebavi, dal som si zriadit dsl linku, ale program budem mat zdarma od neho aj tak, takze za necelych 500sk mat dslko nieje zle :)

weirdo, no rozbieha sa to v BA, PN a myslim ze TT alebo tam niekde...toto je len testovacia prevadzka, verim ze ak budu na tom chcet zarobit, budu sa musiet rozsirit, a take mesta ako kosice, bystrica, presov su na to dost vhodne tak dockaj... a tu optiku oni tahaju az tebe do bytu na vlastne naklady...

len tam je viazanost tri roky :lol:

Zverejnené

na 30Mbit sa upisem aj vlastnou dusou, co tam po 3 rokoch.

skor ma zaujima to rozsirenie. clovek by povedal ze aj Chello sa bude chciet rozsirit po slovensku a vida - BA, TT, ZA, KE (myslim, ak nie, tak ma opravte). na zvysok slovenska kaslu, takze asi to az take perspektivne nebude.

Zverejnené

no orange je trosku vacsia firma ako UPC :) a treba si uvedomit ze orange uz ma natahanu optiku ku 60-70% svojich BTSiek ak nie viac... a to je velka vyhoda :lol:

Zverejnené

No som zvedavý čo z toho bude. Teraz si predstavte že ja fičím na 1 Mbit ktorý mi v skutočnosti šlape na 100 kbit, však to je už trápne :lol: Keby sa niekto pýtal tak áno mám Slovanet.

Zverejnené

Ešte o nič nejde, pokiaľ je testovacia prevádzka, a pri nás nekopali, čiže mi je to jedno. Tu to aj tak nebude.

• Pred 9 mesiacmi...
Zverejnené

Čo hovoríte na toto?

Operátor ponúka v balíku domáci telefón, superrýchly internet aj digitálnu televíziu

Orange príde do bytov cez optiku

Nová služba od Orangeu dramaticky zvýši rýchlosť internetu, ktorou budú môcť surfovať slovenské domácnosti.

BRATISLAVA. Viac než 110-tisíc slovenských domácností má od včera možnosť pripojiť sa na internet päťkrát rýchlejšie, než to bolo možné doteraz. Mobilný operátor Orange začal okrem rýchleho internetu v balíku ponúkať aj možnosť sledovať digitálnu televíziu a telefonovať z pevnej linky. Z Orangeu sa tak stal priamy konkurent Slovak Telekomu, ale aj poskytovateľov káblovej televízie.

Slovensko na čele

Na Slovensku je v súčasnosti najmenej širokopásmových internetových pripojení v celej Európskej únii. Sieť optických vlákien (FTTH) firmy Orange to môže zmeniť. Firma chce do konca roka pokryť 200-tisíc slovenských domácností a Slovensko sa tak podľa Orangeu dostane v dostupnosti optického internetu aj pred také internetovo vyspelé krajiny ako Švédsko, Dánsko či USA.

Slovensko je s výnimkou materského Francúzska prvou krajinou, kde Orange túto technológiu spúšťa. Má sa stať akýmsi laboratóriom, kde si chce France Telecom overiť fungovanie siete v praxi.

Celé DVD za 12 minút

Doteraz sa optické vlákna využívali na Slovensku len na pripojenie veľkých spoločností. Jedno optické vlákno, akým bude pripojený klient Orangeu, by zvládlo zabezpečiť celú internetovú prevádzku Slovenska do zahraničia. Reálne Orange domácnostiam zatiaľ zďaleka neponúka maximálnu možnú rýchlosť prenosu dát. Aj tak však najlacnejší program Orangeu ponúka niekoľkonásobne vyššiu rýchlosť, ako doteraz poskytovali slovenskí internetoví provideri.

Takéto rýchle pripojenie otvára najmä možnosti pre sledovanie televízie vo vysokom rozlíšení s viacerými sledovanými kanálmi naraz, ale umožní napríklad aj bezproblémové videokonferencie, vzdelávanie na diaľku a ďalšie internetové služby.

Magio proti Doma

Služby tripleplay ponúka na Slovensku už niekoľko operátorov, reálne sa však stane ponuka Orangeu nepríjemným konkurentom najmä pre službu Magio od T-Comu. Obe firmy totiž v jednom balíku okrem telefonovania a pripojenia na internete ponúkajú aj televíziu v digitálnej kvalite so službami navyše. Divák má k dispozícii napríklad interaktívny televízny program alebo videopožičovňu priamo na televíznej obrazovke. Okrem toho si môže zvoliť konkrétne televízne kanály, ktoré chce mať v ponuke.

Hoci Magio od T-Comu je o niečo lacnejšie, Orange ponúka za podobnú cenu podstatne rýchlejšie pripojenie na internet. Za Magio Klasik s rýchlosťou 1,5 megabitu za sekundu a zhruba 30 televíznych programov klient zaplatí necelých tisíc korún.

Ak si v Orangei priplatí necelú stovku, dostane 25 televíznych kanálov a internetové pripojenie s rýchlosťou 12 megabitov za sekundu.

Cenová ponuka Orange Doma (internet)

Štart: rýchlosť 12/1 Mbps za 600 Sk

Klasik: rýchlosť 30/2 Mbps za 720 Sk

Premium: rýchlosť 60/4 Mbps za 1 190 Sk

60 Mbit za 1190 Sk (neviem či je to s DPH zlebo bez), keď teraz platím približne rovnako za 1,5 Mbit sa mi zdá ako výhodný kšeft. Počkám si pokým to dorazí do Trenčína, na Slovanet už nie som viazaný a Mágiu som odolal.

Zverejnené

preco si zalozil novu temu ked som aj o tomto orindzi uz jednu temu zalozil ked sa rozbiehala testovacia prevadzka? :)

pre teba pravidla neplatia? :lol:

inac podla mna ceny su velmi zaujimave, akurat skoda ze pevna verejna IP k tomu nieje automaticky ale stoji dalsiu stovku ci dve navyse a je k tomu 36 mesacna viazanost...

pockam si este chvilku, aj tak mam este viazane dsl a uvidim ako sa to rozbehne, aspon tu bude mat tcom konkurenciu a bude sa musiet snazit :)

Zverejnené

Počkám si pokým to dorazí do Trenčína, na Slovanet už nie som viazaný a Mágiu som odolal.

neviem na akej ulici byvas, ale v trencine to uz je na niektorych uliciach, tak si kukni pokrytie :lol:

my o tom tiez uvazujeme, osobne by mi stacil ten start, ale nasi mozno by dali aj telku a v zakladnom baliku je dost malo programov, takze asi by sme si dali ten Klasik, dokopy to sotji 1200 (telka, net a telefon)...ceny su s DPH

co je fajn ze pri tej 3rocnej viazanosti neplatis nic za tie zariadenia, aj ked tri roky su vela :-/

Zverejnené

neviem na akej ulici byvas, ale v trencine to uz je na niektorych uliciach, tak si kukni pokrytie

Viem že niekoľko spoluobčanov kope dlhé úzke jamy skoro po celom meste, ale či je to naozaj Orange to neviem.

co je fajn ze pri tej 3rocnej viazanosti neplatis nic za tie zariadenia, aj ked tri roky su vela

To by mi nevadilo, za rovnaké peniaze 40x rýchlejší net tu dlho nikto neponúkne.
Zverejnené

Kým to dorazí na východ asi už budem na dôchodku. :lol: Bol by som celkom spokojný, keby som tu mal aspoň mobilné 3G pokrytie, čo je podľa najnovších informácií reálne v priebehu 1-2 rokov.

Zverejnené

Andulqa s tou TV tam je hacik, ze mas len jeden set top box na ktory napojis len jednu telku, ak mas viac teliek, ku kazdej musis kupit dalsi box..

Cactacles pokial viem tak sa uz tahaju v presove co je myslim ze vychod... tak dockaj

a netreba cakat ze zacnu pripajat kazdy rodinny domcek, toto je technologia do husto osidlenych oblasti aby to bolo rentabilne

Zverejnené

a netreba cakat ze zacnu pripajat kazdy rodinny domcek, toto je technologia do husto osidlenych oblasti aby to bolo rentabilne

Veď práve preto mi ostáva iba ten mobilný internet. Len ma to kus na...lo, keď som si porovnal tie rýchlosti s mojou reálnou rýchlosťou 100-145 kbps pri EDGE pripojení.
Zverejnené

vyhody a nevyhody byvania v riedko osidlenych oblastiach

zivot na dedine ma vyhody, ale aj vela nevyhod :lol:

Zverejnené

Andulqa s tou TV tam je hacik, ze mas len jeden set top box na ktory napojis len jednu telku, ak mas viac teliek, ku kazdej musis kupit dalsi box..

hej viem :lol: ale my sme staromodni, my mame len jednu telku :) aj ked nasi by chceli teraz kupit novu, predsa len tuto mame uz nejakych 15 rokov ci tak nejak :) tak neviem co s nou potom urobia, ci daju prec, alebo si nechame...ja telku nekukam, mne je to jedno ;)

a mne sa zda ta digitv trosku draha, aby za zakladny balik programov pytali 360sk, no neviem, upc to ma za 120 a rozsireny za cca 500....tu dostanes za 360 len 12 zakladnych programov a keby si si chcel dat nejake filmove napr (pritom to nemusi byt hned HBO alebo cinemax) tak sa ani nedoplatis poriadne

chapem ze to je ina kvalita a vsetko, aj tak sa mi zda vela za zakladny balik pytat tak vela

Zverejnené

ono ide hlavne o to ze to je digitalna televizia, ked u nas konecne rozbehnu digitalnu televiziu naplno, potom ludia pochopia o com to je, ake su jej vymozenosti :lol:

nejde len o kvalitu obrazu ale aj o sluzby s nou spojene

Zverejnené

s ocom uvazujeme nad tym 30Mbps netom .. za 720sk nema konkurenciu a za tie tri roky ju podla mna ani nedostane. je dost mozne ze to budeme mat od oktobra, tak potom poreferujem (ak boh da).

Zverejnené

Dnes som sa bol v Orange informovať o optickej sieti v ohľade mojej ulice a bolo mi oznámené že moja ulica je na pláne a už čoskoro budú kopať. Inak veľmi ochotný personál mi vysvetlil všetko čo ma zaujímalo, takže z Orange som odchádzal tak ako obyčajne spokojný :lol:

Zverejnené

Inak veľmi ochotný personál mi vysvetlil všetko čo ma zaujímalo, takže z Orange som odchádzal tak ako obyčajne spokojný :lol:

Hmm, axel, koľko orange čajočiek sa podielalo na tom "vysvetlovaní"? :)

Zverejnené

ponuka je vyborna, poznam ludi co maju od testovacej prevadzky a funguje dobre. Za tu cenu vyborne.

A to vsetko vdaka tomu, ze sme pokusny kralik pre francuzov:)

Zverejnené

Hmm, axel, koľko orange čajočiek sa podielalo na tom "vysvetlovaní"? :lol:

Žiadna, bavil som sa s chlapom (viac sa tomu rozumie) a bol som tam s priateľkou tak by mi to bolo prt platné :)

Mám technickú otázku: Bude mi na to pripojenie stačiť sieťová karta čo mám na doske? Realtek 10/100.

Zverejnené

Mám technickú otázku: Bude mi na to pripojenie stačiť sieťová karta čo mám na doske? Realtek 10/100.

Ano, bdue - ale...je to asi chipset 8139,fajn,stabilny - ale pre stalu zataz 100mbit vo vysokych rychlostiach doporucujem znackovu kartu typu 3com, Intel - vdaka dnesnym cenam rovno 1gbit.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov