Skočiť na obsah

Televízia a televízne stanice  

27 členovia hlasovali

1. 1. Ako často cez týždeň sledujete TV?

• Každý deň
    • Aspoň 5 dní v týždni
    • Najviac 3-4 dni v týždni
    • 1-2 dni v týždni
    • Prakticky vôbec
  2. 2. Koľko hodín denne strávite pred bedňou?

• Viac ako 20 hodín
      0
    • 14 - 20 hodín
      0
    • 8 - 14 hodín
      0
    • 2 - 8 hodín
    • Menej ako 2 hodiny
    • Skoro nič
  3. 3. Koľko TV staníc (polo)pravidelne sledujete?

4. 4. Ktorú stanicu v naších končinách najviac sledujete? (zahlasujte najviac za 3 možnosti)

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Ale donry tah s tym satelitom toto ma ani nenapadlo. Vlastne kvoli markize nech si daju zriadit kablobku a potom vyberu ceske a ostane len markiza. A kablovkari nemaju antenu tak uz nechytia ceske stanice. Fakt rafinovane. Ale neraz som pocul (nielen kvoli tomuto konkretne) ale uz si viacero ludi povedalo ze naco platia za digi radsej si da naspat antenu. Lebo ludia ktory si zriadili kablovku len kvoli tomu booom ze im to kazdy ponukal, bola to nivinka, bol to trend tak si to dali ale nikdy tych 200 stanic nesledovali, pozerali nadalej len bezne stanice na co boli zvyknuti a potom uz pomali sa vracaju k antenam. Fakt kablovka ci satelit je pre ludi co fakt chcu pozerat programy ktore na antene niesu a ani nikdy nebudu.

Zverejnené

Ale donry tah s tym satelitom toto ma ani nenapadlo. Vlastne kvoli markize nech si daju zriadit kablobku a potom vyberu ceske a ostane len markiza. A kablovkari nemaju antenu tak uz nechytia ceske stanice. Fakt rafinovane. Ale neraz som pocul (nielen kvoli tomuto konkretne) ale uz si viacero ludi povedalo ze naco platia za digi radsej si da naspat antenu. Lebo ludia ktory si zriadili kablovku len kvoli tomu booom ze im to kazdy ponukal, bola to nivinka, bol to trend tak si to dali ale nikdy tych 200 stanic nesledovali, pozerali nadalej len bezne stanice na co boli zvyknuti a potom uz pomali sa vracaju k antenam. Fakt kablovka ci satelit je pre ludi co fakt chcu pozerat programy ktore na antene niesu a ani nikdy nebudu.

Ano, mali to dobre prešpekulované, lebo keby zrušili na Slovensku Novu skôr než Markíza odíde z antény, tak by si nikto ten satelit nedával. Ako kvôli čomu - len kvôli tej Markíze? Možno zopár fanatikov zbláznených do Hornej Dolnej, Banášovej alebo Kvetky a babky čo pozerajú tie telenovely na Doma by to spravili aj za tých okolností, ale inak asi moc nie. Lenže takto si povedalo mnoho ľudí "no veď dobre, tak budem mať Markízu a k tomu tam sú všetky české stanice, v poriadku, zainvestujeme do toho". Zainvestovali a zrazu bum - Nova v pi**. Ale čo teraz keď už je satelit namontovaný, čo ho vyhodím? Tak reku zapnem si tam aspoň tú Markízu - a toto chcela Markíza očividne docieliť a čakala že jej takto vyletí sledovanosť. Lenže sa prerátali s tým že ľudia na tú stanicu kašlú a sledovanosť je v hajzli. Tí starí zákazníci čo už nemali predplatené balíčky sa vrátili na anténu, prípadne sa začalo praktizovať to nelegálne tzv. zdieľanie kariet, prípadne mnoho zákazníkov Skylinku preregistrovalo kartu na českú. Takže Markíza teraz pomaličky špekuluje ako by sa vrátila na anténu aby sa zachránila, pretože sa prerátali. Oni si mysleli že ešte žijú z tej slávy čo mali kedysi v 90-tych rokoch a ľudia sa budú v panike hromadne vešať keď zistia že nenaladia Markízu, ale tie doby sú už preč.

Zverejnené

Lebo v 90-ych rokoch sme okrem markizy chytali len dve rakuske ORF-ky, dve verejnopravne madarske a jednu sukromnu. Z ciech len Novu. Boli este casy analogu mali sme nejak zo 10 stanic a koniec. Markiza bola zaujimava novinka... Ale teraz ked spustim ladenie cez antenu tak mi najde cez 80 stanic teda vsetky kodovne aj nekodovane zo styroch krajin, ak odratame kodovane, rozne regionalne, krestanske a kanaly typu TV8 ktore su pre mna mezaujimave ajtak mam vyse 30 programov ktorym rozumiem (HU/CZ/SK) tak neexistuje zahrnicny film ktory vysiela markiza, zeby nebol na niektorom z tychto kanalov ;-)

Markiza mala u mna len to stastie ze relacie ako 112-ka alebo Rodinne prípady nevyrobila ziadna ina televizia v takom pomere ako markiza. V inych statoch sa to bud neujalo alebo to nikoho nenapadlo... Lebo inac ostatne relacie typu Reflex, Farma, Zoznamovacie reality show to sa vsetko navzajom kopiruje len pod inym nazvom aby sedela autorska licencia a hotovo.

Zverejnené

Tak 112-tka bývala celkom dobrá relácia a zaujímavé že hádam polovica prípadov čo k nim chodili záchranky boli skoro samí ožrani :)  

Inak chcel som sa ešte spýtať, lebo toto mi teraz celkom nejde do hlavy. Tuto plačeš že ti Star Trek prehodili na Prima MAX a Križovatky života na Prima Love a že ich nechytáš. 

alebo to presunuli na taku stanicu ktoru nechytam. Prikladom serial star trek co davala aj markiza ale ja som ho sledoval z primy cool ale prima gruop si to prehodila na na prima max a ten je v takom multiplexe ktory uz neviem naladit lebo to rusia tie lokalne slovenske (o tom sme sa bsvili ze niekomu prima max ide a niekomu nie) obdoba mojho najoblubenejsieho serialu rodinne pripady je na jojke pod nazvom cert nikdy nespi ale natocili malo dielov a nedavaju to casto. Cesi mali na prime krizovatky zivota ale zase urobili to iste co so star trekom ze to hodili na prima love ktory ja nechytam. Takze momentalne uz na primach co chytame nemam co pozerat lebo vsetko poprehadzovali inde. 

A tuto píšeš že otec kúpil Skylink: 

Otec len kvoli sportovym stanicial zakupil skylink napriek tomu ze maju antenu 

No ale však Skylink má v ponuke aj Prima Max aj Prima Love, tak teraz kde je problém?

Ty už teda nebývaš s rodičmi? Čo teraz bývaš v tom bratovom byte? (tuším si kedysi čosi spomínal že sa mu ideš starať o byt)

alebo ti tatko nedovolí pozerať na jeho televízore tvoje seriály? 

Zverejnené

Byvam v bratovom byte. Nasi su rozvedeni takze otec a jeho satelit je v inej dedine 25 km od nas a mama ma v byte spolocnu antenu kde nieje markiza ale pre zmenu idu tie ceske muktiplexy okrem toho kde je Prima MAX...

Takze okrem mna to ma kazdy v poriadku lebo mama pozera madarske a ceske ktore jej aj idu, otec ma tie portove to doslova ten pripad ze kvoli sportu to kupil ale tych ostatnych 200 ci kolko ich tam je nepozera.

Ja uz na ceskych nekukam nic a markizu mi zrusili. Tiez mam len spolocnu antenu zo strechy co ide... Takze tera ma televizia celkom odpalila. Ale tak nasiel som si postupne aj na JOJ, plus, WAU daco a aj RTVS obcas da nieco co ma zaujima a mam TA3 ten je super rad pozeram politikov ked debatia a spravy. A mam aj Slager TV a dve regionalne co ma tiez bavi. TV Vega a TV Krea.

Nova, Nova Cinema, Barratndov (original), Prima, Prima COOL

RTVS 1 a 2, JOJ, WAU, JOJ plus, TA3, TV8, LUX, Noe, Slager, 123 sport, Barrandov Family (ten miesto markizy co dali), M1 a 2, TV2, RTL klub, Krea, Vega... Toto su momentalne chytatelne stanice v Galante volne na antenu.

Zverejnené

No v prvom rade Nova svojim vysielaním na Slovensku nezískavala nič, lebo keďže nemala vysielacie práva pre SR, tak de facto vysielala nelegálne a tým pádom nemohla byť zaradená do peoplemetrov a tým si vlastne nemala ako zvýšiť svoju cenu na reklamnom trhu. Tá sledovanosť sa nikde číselne neodrazila.

Nezmysel. To si zaspal dobu. Dnes sa to zistuje uplne inak, nie zastaranym peoplemetrom. Napr. pri vysielani TV cez IPTV, alebo aj inak s pouzitim napr hbbtv ti je peoplemeter uplne nanic, tam vie provider zistit uplne presne ktora domacnost co sleduje. A to si vysielatel moze kludne vyziadat od providera. Ta vzorka je ovela vacsia ako ta s peoplemetrom. A v dnesnej dobe mas aj socialne siete kde ludia reaguju. Oni mali velmi dobry prehlad kolko ludi u nas ich sleduje.
Zverejnené

Nezmysel. To si zaspal dobu. Dnes sa to zistuje uplne inak, nie zastaranym peoplemetrom. Napr. pri vysielani TV cez IPTV, alebo aj inak s pouzitim napr hbbtv ti je peoplemeter uplne nanic, tam vie provider zistit uplne presne ktora domacnost co sleduje. A to si vysielatel moze kludne vyziadat od providera. Ta vzorka je ovela vacsia ako ta s peoplemetrom. A v dnesnej dobe mas aj socialne siete kde ludia reaguju. Oni mali velmi dobry prehlad kolko ludi u nas ich sleduje.

Je to možné, ja sa v tomto moc nevyznám a nebudem sa určite hádať, ale tu som ani tak nemyslel koľko si vypýta vysielateľ od providera, tam je to asi na vzájomnej dohode a vyjednávaniach (však predpokladám že Skylink naposledy zvýšil ten servisný poplatok práve kvôli tomu že Markíza si vypýtala viac peňazí a oni to premietli do zvýšenia toho poplatku namiesto toho aby ju dali povedzme do plateného balíčka čo v diskusiách dosť ľudí nasralo). Ja som skôr mal na mysli príjmy z reklamy. Samozrejme ohľadom tých interných štatistík sledovanosti čo si spomínal že presne majú prehľad kto čo pozerá - tak to áno, oni dobre vedeli akú približnú sledovanosť má ktorá stanica, ale voči zadávateľom reklamy toto asi nevedeli príliš zhodnotiť. Pretože ten kto si objedná reklamu v TV, tak asi pozrie na tie oficiálne čísla sledovanosti čo vychádzajú (kde sú zahrnuté len stanice čo majú v danej krajine vysporiadané vysielacie práva) a toto je pre neho smerodajné. Lebo čo inak, prišiel by nejaký zástupca firmy čo pôsobí na území ČR aj SR si objednať v Nove reklamu a tí ľudia z Novy si ho zavolajú bokom a povedia : "Pozrite sa, tuto máme naše interné prieskumy zo Slovenska, dosahujeme tam vysoké čísla, priplaťte si"?. A ten zástupca im môže veriť aj nemusí. Takže keby TV Nova bola zahrnutá v oficiálnom meraní sledovanosti na Slovensku a vyšli by jej tu dobré čísla, tak by mali na reklamnom trhu ešte lepšiu pozíciu a mali by ešte viac objednávok na reklamu a mohli by si pýtať za ňu viac. Ale to by museli teda platiť vysielacie práva pre dve krajiny čo teda nechceli a radšej si skupina CME vydupala ten zákaz šírenia Markízy v ČR a Novy na Slovensku, aby si vzájomne nekradli sledovanosť. Možno som mimo ale laicky som si to predstavoval nejak takto.     

Byvam v bratovom byte. Nasi su rozvedeni takze otec a jeho satelit je v inej dedine 25 km od nas a mama ma v byte spolocnu antenu kde nieje markiza ale pre zmenu idu tie ceske muktiplexy okrem toho kde je Prima MAX...

Takze okrem mna to ma kazdy v poriadku lebo mama pozera madarske a ceske ktore jej aj idu, otec ma tie portove to doslova ten pripad ze kvoli sportu to kupil ale tych ostatnych 200 ci kolko ich tam je nepozera.

A to dokedy budeš bývať u brata? Už nastálo, alebo tam budeš len na obmedzené časové obdobie? Lebo keby si nemal tie finančné problémy, tak ty by si si mohol žiť ako televízny kráľ :D - zainvestovať povedzme do toho Skylinku, a tie programy čo na ňom nie sú vykryť pekne cez anténu a máš vybavené.   

Zverejnené

Áno kombináciou. Aj sused tak robí že cez scart (AV) ma napojene satelit digi a cez koaxial spolocnu antenu. Ked chce pozerat primu/novu/nasu regionalku prepne na telku a ked ostatne da na AV a uz len satelit prepina... Pamatam kedysi davnejsie ze mavali vselijake redukcie prepinace ale uz netreba. Teraz maju telkace tolko AV a HDMI vstupov ze mozes mat napojene sucastne DVD player, hernu konzolu, satelit, klasicku antenu a len prepnes co potrebujes...

Zverejnené

A ten zástupca im môže veriť aj nemusí.

To su oficialne čisla od vysielateľov. Tam nie je čomu neveriť.

Zverejnené

Ja by som sa aj rad zapojil do prieskumu a vyplnil formular kde co sledujem ale neviem kde sa to da.

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Uz je to tu. Dnes som dostal mail od operatora, ze dviha poplatky za jojkarske a markizacke stanice. Pre tych co maju zakladny balik je to 2 eura. Je tam moznost aj tie kanaly neprijmat, vtedy ostava poplatok bez zmeny.

Ja mam rozsireny, tak tam sa nic nedoplaca. Keby som mal ale ten zakladny, tak tie 2 eura im isto nedam. Ja to nesledujem. Za tu zumpu co vysielaju chcu 2 eura? Sebareflexia a hanba im nevravi nic.

Zverejnené

Vlastne zo zahranicnych veci vsetko si pozriem zadarmo na Nove, Prime, Barrandove akurat tie policajne pripady, susedske pripady a rodinne prupady robi len markiza a jojka (ale to pomenej oproti markize) mi chybaju ale da sa stiahnut aplikacia markiza + archiv a tie svoje relacie tam maju a az po niekolkych dnoch presuvaju na platene voyo takze na telefone si to pozeram a to mi staci lebo je to jedina relacia ktoru pozeram. Vsetko ostatne najdete aj na inych tv kanaloch.

V Galante je najznamejsie SATRO a v regionalnej televizii mali rozhovor ze markiza jojka grop zvysili svoje poplatky u operatorov a tak operatori ich vyradia z lacnych balikov a budu len v priplatkovom.

Takze zase len antenovy (terestrialny) divak dopadol najlepsie lebo jojka co volne vysiela moze davat poplatky maximalne tak kablovkarom... Ten kto pozera jojkarske programy cez antenu, toho to zase obislo.

Takze vzdy to vychadza tak ze viac sa oplati mat antenu ako kadejake kablovky pokial clovek nechce tie specialne programy co su len na kablovke.

Zverejnené

Hovada nenazrane tu maju teraz raj. Vysachovali Novu a Primu a potom pekne krasne zvysili poplatky. Prajem im co najmenej divakov, mozno sa aspon niektori spamataju a prestanu to pozerat.

Zverejnené

Zrovna nedávno som natrafil na tento článok http://www.zive.sk/clanok/126440/antik-vyrazne-zvysi-cenu-televizie-dovodom-maju-byt-poplatky-pre-markizu-a-joj tak predpokladám že tvoj operátor je asi práve tento Antik. No ale to sa práveže zachovali ešte seriózne. Jasne dali najavo že to kvôli JOJ a Markíze dvíhajú poplatky o takú a takú sumu ale keď ich nechcete, nech sa páči - vyradíme vám ich a cenu budete platiť rovnakú. Síce by bolo lepšie vytvoriť rovno samostatný platený balíček za 2 eurá ktorý by obsahoval iba stanice JOJ a Markízy (a nie podpisovať v predajniach nejaké dodatky) ale tak aspoň tí zákazníci majú vôbec možnosť dať najavo JOJke a Markíze svoj nezáujem o ich programy. Keď človek číta diskusie, tak všade prevládajú názory : "se*iem na Narkózu s HNOJkou" a tak podobne, otázka je či tieto internetové diskusie aj naozaj odrážajú realitu a koľko ľudí sa na tie stanice aj reálne vykašle. Ale treba oceniť že klient Antiku má aspoň na výber. 

Skylink na výber nedal. Markízu s JOJkou nechal v základnom balíčku a zvýšil kvôli nim paušálne servisný poplatok a bola vybavená vec. Opäť - ich FB stránka okamžite zaplavená nadávkami typu "vy ču*áci, končím s vami, nebudem vám ja za poje*anú Markízu platiť, chodte do p**e" prípadne prosbami nech dajú Markízu s JOJkou do samostatného balíčka a ten kto chce nech si ich zaplatí, ale nech kvôli nim nezvyšujú poplatky, avšak nevyhoveli im. O koľko reálne zákazníkov prišli a koľkí nakoniec sklonili hlavu a prispôsobili sa novým podmienkam to už neviem, ale tak asi to majú Markíza s JOJkou vyrátané že koľko si môžu dovoliť provokovať aby na tom v konečnom dôsledku zarobili.

Ale zas u Skylinku je taktiež dobré aspoň to, že sa zvyšovanie týka len servisného poplatku. Jakmile má niekto zaplatený hocijaký balíček, tak ten základný servisný poplatok platiť nemusí a nemusí ma teda trápiť jeho neustále zvyšovanie.  

Zverejnené

Mozno casom aj JOJ group opusti volny terestrial (nemusi uplne ako markiza ale napr. prejde medzi platene) zo zakona musi volne vysielat iba statna televizia. RTVS by to mohla vyuzit a urobit si kanaly ako maju v Cesku ze aspon 4 kanaly, jeden komercne vseobecny, dokumentarny, sportovy, spravodajsky... Pokryli by cele portfolio divakov.

Zverejnené

vcelku zaujímavé vyjadrenie ex-riaditeľa TV Hnoj, k vyradeniu českých staníc zo slovenských kábloviek...

Do tretice – na Slovensku je veľká snaha vytlačiť z nášho trhu české televízie.

Tak toto je absolútne najtrápnejšia vec, akú som na televíznom trhu za posledné roky videl. Vyradenie českých staníc sa vráti slovenským televíziám jedného dňa takým bumerangom, že ešte budú spomínať na nastavenia trhu, keď tu boli prítomné. Nepodceňoval by som nálady Slovákov otvorením Pandorinej skrinky a všetkým, čo odtiaľ začne vyliezať. To už vyraďme aj maďarské stanice a vôbec, každú konkurenciu, ktorá nevznikla na Slovensku, jednoducho zakážte.

https://www.aktuality.sk/clanok/505095/frantisek-borovsky-ked-mi-date-zelenu-prehovorim-na-spolupracu-aj-monu-lisu/

• Pridať bod 1
Zverejnené

Mozno casom aj JOJ group opusti volny terestrial (nemusi uplne ako markiza ale napr. prejde medzi platene)

To nepredpokladám. Pretože JOJ sa veľmi tešila keď Markíza odišla z terestriálu lebo sa im z antény sama dobrovoľne vypratala konkurencia. A teraz Markíza sama vidí že ľudia kašlú na ňu a už pomaličky špekulujú ako by sa vrátili na anténu (aspoň do platených balíčkov, ale to im moc nepomôže lebo snáď si ich nikto nebude predplácať). JOJka by bola na tom ešte horšie keby odišla z voľného vysielania, lebo sorry jako, ale tá televízia je v porovnaní s Markízou podľa mňa ešte väčšia stoka. Aj ja som sledoval svojho času na nej programy na ktoré nie som pyšný, resp. viem, že to nebol žiadny intelektuálny výkvet - Extrémne rodiny, Farmár hľadá ženu, Mama ožeň ma atď - ale vcelku som sa na tom zasmial a bavilo ma to. Teraz je JOJ pre mňa absolútne nepozerateľná - ak aj dajú nejaký kvalitnejší dobre hodnotený (povedzme dvojhodinový) film, tak je reklamami natiahnutý na 4 hodiny, a ich súčasná tvorba mi nič nehovorí - relácie a seriály typu Uhádni môj vek, Inkognito, Nákupné maniačky a tie ich seriály čo natáčajú, to teda ide úplne mimo mňa. Ja samozrejme rešpektujem každého divácky vkus, a nech si dáva súkromná televízia čo chce, ale neverím tomu, že tie ich súčasné programy by mohli byť nejak masovo obľúbené, že by si kvôli nim ľudia platili v baíčku za nejakú JOJku. Na tú televíziu čítam v diskusiách iba samé nadávky a opovrhnutie, tak neviem si predstaviť že by mala mať nejakú veľkú skupinu skrytých divákov, ktorí jej fandia a chceli by si za ňu priplácať. 

RTVS by to mohla vyuzit a urobit si kanaly ako maju v Cesku ze aspon 4 kanaly, jeden komercne vseobecny, dokumentarny, sportovy, spravodajsky... Pokryli by cele portfolio divakov.

Môže urobiť aj 10 kanálov, pokiaľ to raz nevedia spraviť tak dobre ako Česká televízia, tak jej to nepomôže. Aj keď pravdou je že za šéfovania Miku tá STV čo sa programu a sledovanosti týka, išla hore (to asi treba uznať, ale tak koalícia ho odpálila kvôli spravodajstvu :D čo už). Skoro všetci kandidáti na riaditeľa sľubovali že rozšíria to na viac programov, ale aj keď budú mať rôzne zamerané kanály, neznamená to že budú mať komplet pokryté portfólio divákov a všetci už budú sledovať len RTVS a ostatné programy si vymažú z ponuky. To je neustály boj o diváka kedy tá televízia musí prinášať neustále atraktívny program ktorý pritiahne v danom momente divákov.

vcelku zaujímavé vyjadrenie ex-riaditeľa TV Hnoj, k vyradeniu českých staníc zo slovenských kábloviek...

https://www.aktuality.sk/clanok/505095/frantisek-borovsky-ked-mi-date-zelenu-prehovorim-na-spolupracu-aj-monu-lisu/

No veru, Borovský bol borec. Za jeho éry robila JOJka kontroverzné show, vyrobili síce celebrity z ožranov a sockárov, boli za to kritizovaní, nenávidení aj milovaní, ale čo bolo podstatné, vedeli týmto ľudí zaujať a preto Borovský nepotreboval sa odbavovať na českých staniciach - ten človek dobre vie že televízia má konkurenciu poraziť tým že pritiahne divákov a prinesie zaujímavý program a nie konkurenciu zakazovať  

Zverejnené

Presne tak. Celkovo malokto si bude priplacat u towercomu lebo ten kto chce platene programy uz ich davno ma u nejakeho operatora (kablovka/satelit) o slovensku je zname ze DVBT pouziva male percento divakov. Vidim aj sam ze na mnohych cinziakoch neobnovili spolocne anteny po prechode na digital alebo ich nechali schatrat kedze 90% vchodu mal televiziu spravenu inac. To vela dopomohlo situacii ze dvbt ma nejakych 20% pricom v zahranici ma dvbt cez 50-60% ludi. Takze teraz antenu maju vacsinou skrachovanci ako ja, dochodci a taka bezvyznamna skupina ludi ktorym staci aj ta chaba ponuka co tam je.

Ta nova UP televizia o letectve co ma ten ex-riaditel jojky by mohla zaujimat Darkmana on je taky lietadlovy a brata by to tiez zaujimalo. Neviete nahodou kde/ako ju naladit?

Zverejnené

Ta nova UP televizia o letectve co ma ten ex-riaditel jojky by mohla zaujimat Darkmana on je taky lietadlovy a brata by to tiez zaujimalo. Neviete nahodou kde/ako ju naladit?

Volá sa UP NETWORK a mala by byť dostupná u hlavných satelitných či káblových operátorov. Takže Skylink, Magio, Digi ju majú a neviem kto ďalší ešte ... a tí operátori ktorí ju nemajú ju možno časom postupne pridajú. Ja tú stanicu moc nesledujem, nejako ma nezaujala, ale samozrejme koho baví letectvo a lietadlá, tak si možno príde na svoje. No však keď prídeš niekedy navštíviť otca, uňho si ju budeš môcť teda pozrieť a sám posúdiť (ak nebude zrovna nejaký športový prenos a on ťa pustí k televízoru)

Presne tak. Celkovo malokto si bude priplacat u towercomu lebo ten kto chce platene programy uz ich davno ma u nejakeho operatora (kablovka/satelit) o slovensku je zname ze DVBT pouziva male percento divakov. Vidim aj sam ze na mnohych cinziakoch neobnovili spolocne anteny po prechode na digital alebo ich nechali schatrat kedze 90% vchodu mal televiziu spravenu inac. To vela dopomohlo situacii ze dvbt ma nejakych 20% pricom v zahranici ma dvbt cez 50-60% ludi. Takze teraz antenu maju vacsinou skrachovanci ako ja, dochodci a taka bezvyznamna skupina ludi ktorym staci aj ta chaba ponuka co tam je.

No však ty aj keby si si chcel zabezpečiť povedzme satelit, tak nemáš vlastne kde, lebo však hádam ho nebudeš montovať za svoje peniaze u brata v byte pokiaľ nevieš či tam budeš môcť dlhodobo ostať a či ťa okolnosti neprinútia vypratať sa odtiaľ. Aj keď kedysi si písal, že si jedenz ľudí, čo prispôsobuje svoj život televízoru a že jediná radosť v živote ktorú máš je keď si môžeš sadnúť s jedlom pred telku a prepínať, takže by ti dobre padlo keby si mal pestrú a bohatú programovú ponuku a nie len ten slabučký výber ktorý lapáš cez anténu.   

Zverejnené

Mozno casom aj JOJ group opusti volny terestrial (nemusi uplne ako markiza ale napr. prejde medzi platene) zo zakona musi volne vysielat iba statna televizia. RTVS by to mohla vyuzit a urobit si kanaly ako maju v Cesku ze aspon 4 kanaly, jeden komercne vseobecny, dokumentarny, sportovy, spravodajsky... Pokryli by cele portfolio divakov.

Nemôžu. To by sa musel zmeniť zakon. To by ale Jojka s Markizou zase robili bububu. A museli by dostať viac peňazi.

Už som to vyššie pisal. Nemôžeš porovnavať STV a ČT. Oni maju 4-5x vyšši rozpočet. Jednak maju vyššiu dotaciu od štatu, trošku vyššie koncesie a 2x toľko domacnosti ktore tie koncesie platia. To sa im potom vyraba programy a zaklada ďalšie stanice.

Zverejnené

V poslednom čase pozerávam BBC/ITV,... mám to ako TEST programy.

To je zvláštne že na Slovensku to funguje.

Podľa mňa by sa mali tie TV programy zliberalizovať.

Každý nech si pozerá to , čo chce. Keď si za to zaplatí.

Neviem čo na tej markíze / joj ludia vidia - samé reprízy & staré filmy, staré seriály.

Zverejnené

Viete co je sranda? Ze aj ja som na antene chytal nejaku anglicky hovoriacu spravodajsku stanicu a este som sa cudoval reku kto v okoli (CZ/AT/HU/SK) to vysiela. Daka Eropa News ci co to bolo ale uz to zmizlo...

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

Uvediem príklad aký je rozdiel v mojom televíznom dni bez staníc markízy:

Takto by to vyzero s markízou:

12:20 ST1 - Julie Lescautová

13:05 DAJ - Kobra11

14:00 MAR - Kobra11

15:00 JOJ - Policajti v akcii

15:00 MAR - Rodinné prípady

15:50 PLU - Simpsonovci

15:55 DAJ - Knight Rider

16:00 MAR - Rodinné prípady

17:35 PLU - Hviezdna brána

17:55 MAR - Susedské prípady

19:00 DAJ - Kobra11

20:10 ST2 - Napoleonské vojny

20:30 MAR - Jak vytrhnúť veľrybe stoličku

22:10 JOJ - Kameňák

22:25 DAJ - Sklené peklo

A takto to vyzerá bez kanálov markízy:

9:50 JOJ - Súdna sieň

10:30 PLU - Hviezdna brána

12:20 ST1 - Julie Lescautová

15:00 JOJ - Policajti v akcii

15:50 PLU - Simsonovci

17:35 PLU - Hviezdna brána

17:50 JOJ - Súdna sieň

19:00 JOJ - Krimi

22:10 JOJ - Kameňák

1:25 ST1 - James Bond

Tu vidíte že tá markíza až tak nechýba, veď v prvom prípade mi len základné SK programy zabrali celý deň ba ešte sa aj prilínali že som ani nedopozeral jedno a už išlo druhé. Tak načo by mi bol dáky satelit so stovkami kanálov keď ani tých 8 nestíham. V druhom prípade (bez M) je to akurát, kde tie medzery v pohode vyplátam TA3-kou a regionálnymi kanálmi.

• Pred 3 rokmi...
Zverejnené

ČT2 vedie. Sú tam dobré dokumenty a Viasat History. Inák na to nemám veľmi čas. Tak denne na dve hodinky si pustím niečo s dokumentárnym zameraním.

• Díky! 1

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov