Skočiť na obsah

Televízia a televízne stanice  

27 členovia hlasovali

1. 1. Ako často cez týždeň sledujete TV?

• Každý deň
    • Aspoň 5 dní v týždni
    • Najviac 3-4 dni v týždni
    • 1-2 dni v týždni
    • Prakticky vôbec
  2. 2. Koľko hodín denne strávite pred bedňou?

• Viac ako 20 hodín
      0
    • 14 - 20 hodín
      0
    • 8 - 14 hodín
      0
    • 2 - 8 hodín
    • Menej ako 2 hodiny
    • Skoro nič
  3. 3. Koľko TV staníc (polo)pravidelne sledujete?

4. 4. Ktorú stanicu v naších končinách najviac sledujete? (zahlasujte najviac za 3 možnosti)

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Ja nemam Markizu ani Doma. Zufala nie som :D Skus nebyt zufala, mozno zistis ze existuju aj lepsie aktivity ako sledovanie hluposti, pardon, televizie

Zverejnené

Aha vysvetlim vam to takto (hlavne Ryan Giggs) ze niektore relacie maju obdobu na inych staniciach. Teraz dam len priklad ze na antene dvbt serial simpsonovci davaju aj na prime cool, aj ked na slovensku to vysiela joj plus co mam tiez na antene ale to bol len priklad ze keby to davala markiza tak mi to nechyba lebo pozriem si to z primy. Ale su veco co mala markiza a ani joj ani nova ani prima ani madarske stanice nemaju podobnu relaciu a aj ked maju bud to nedavaju tak casto alebo to presunuli na taku stanicu ktoru nechytam. Prikladom serial star trek co davala aj markiza ale ja som ho sledoval z primy cool ale prima gruop si to prehodila na na prima max a ten je v takom multiplexe ktory uz neviem naladit lebo to rusia tie lokalne slovenske (o tom sme sa bsvili ze niekomu prima max ide a niekomu nie) obdoba mojho najoblubenejsieho serialu rodinne pripady je na jojke pod nazvom cert nikdy nespi ale natocili malo dielov a nedavaju to casto. Cesi mali na prime krizovatky zivota ale zase urobili to iste co so star trekom ze to hodili na prima love ktory ja nechytam. Takze momentalne uz na primach co chytame nemam co pozerat lebo vsetko poprehadzovali inde. Na madarskej TV2 bola ze v tieni podozrenia ale ten som videl asi dvakrat a viac som to uz nenasiel v programe. Takze jedina stanica co stabilne vysiela rodinne pripady je markiza. Polcajne pripady kopiruje jojka 1:1 od markizy uplne to iste len ini herci... Takze joj mi coastocne nahradila markizu ale nie uplne a madarske/ceske stanice maju ine zanrove zameranie aj ked tie hlavne masove relacie maju rovnake ale ja pozeram tie okrajove.

Zverejnené

Tomáš,

najväčší vtip je, že toto, čo tu ty tak vehementne rozpisuješ o vysielaní televíznych staníc, okrem jedného či dvoch ľudí to tu veľa nehovorí...
jediná vec, ktorú pozerám, keď je tv zapnutá ovšem, je netuším na ktorej tv relácia Inkognito - inteligentný moderátor, ktorého môžem roky a primerane a pomerne inteligentná úroveň bežnej zábavy, nezvyklý formát, a zábava neprepadáva cez rampu - tak na hranici. úplne stačí.

všetko ostatné je úplné neznámo, nepoznám hercov, nepoznám celebrity, neviem, kto je kto a kto čo vysiela, sama od seba som tv nezapla už celé mesiace, pre mňa môžu prehadzovať čo a kam len chcú, vôbec to ani nezistím.

Zverejnené

Ved v poriadku o tom je diskusne forum ze sa povedia nazory. Ak niekto z duse nenavidi televiziu nech to sem kludne napise. Je to jeho zivotny styl. Mam aj kamosa ktory vobec nepozera televiziu aj sa na nu hneva ze aky je to vymyvac mozgov... ale... ludia ju pozeraju dobrovolne. Niekto chodi na ryby, niekto do lesa a niekto sleduje TV.

Takze pre laikov. Doba kde bola len antena, zosilovac, telka a maximalne tak vysielacia norma PAL/SECAM su prec. To ze clovek byvajuci v pohranici viacerych statov chytil na antenu viac stanic ako ma zakladny balik kablovky a nikomu to nevadilo su prec. Stale vymyslaju normy dvbt potom t2 potom dalsie a dalsie stale spekuluju s licenciami ze nech nepozeraju v inom state ich kanaly tak stavaju kadejake lokalne vysielace aby rusili ten signal... Kazdy polrok sa nieco na televiznom trhu deje...

Takze mal som rad XY relaciu ktoru vysielala XY televizia a teraz presla na platformu ktoru bezny antenovy divak nemoze sledovat a tak len vravim ze alternativa za en XY zaner u ostatnych TV ktore chytam nieje. Preto mi chyba ta XY televizia. Len tolko som chel povedat. Napriklad mame nechyba lebo ona pozera ajtak hlavne ceske a madarske. Komu je to jednoco pozera neni problem lebo na zapadnom slovensku stale na antene zadarmo chytate novu, novu cinema, primu, primu cool, koho nerusia regionalne multiplexy ten mozno aj viac veci z ciech chyti a madarske idu vsetky teda to co je dostupne volne na antene v madarsku tak to je dostupne aj na juznom slovensku kludne aj 100 km severne od hranic ak ste na rovine...

• Pridať bod 1
Zverejnené

Bez mucenia sa priznam, ze som asi po 5-tich rokoch pozeral Markizu. A este par dni budem. Ale to len preto ze tam davaju nasich na Euro 21 (ten komentator to je teda ukaz). Niekedy cloveka bieda prinuti. Trvalo mi ale hodnu chvilu kym som nasiel na ktorej pozicii to vlastne mam.

• Pridať bod 1
Zverejnené

A mne bolo cudne preco to vysiela markiza a nie RTVS... Ved hokeje ci futbale a sport vseobecne som zvyknuty na dvojke ze je.

A este markizu nema kazdy. Tieto veci by mali byt dostupne na volnom terestriale. Ale ajtak je to cele obratene hore nohami ze markizu co je pre slovensko zoberu dole z volnej dvbt ale ceske ktore vraj maju zakazane na slovensku tam nechaju...

Robia take chlopotiny. Ale uz televizne veze budu vysielat LTE internet na dvbt pasmach a preto prechadzame na dvbt2 a tam som skoncil. Nemam taky set top box ani televizor.

Zverejnené

Chlopotiny sa robia kvôli licenčným právam. Nie kvôli tomu, aby tebe, pánovi veľkomožnému, robili napriek, lebo si na niečo zvyknutý.

Zverejnené

Ale tentoraz vydrbali s tymi co maju kablovku. Na antene z luftu to v pohode ide. Inac akurat na TV centrál robia interview s Mišom Kopeckým (to je ten expert na balenie žien) jaký biznis si z toho spravil to ho teraz živí ale inac studoval informatiku.

Ala ajtak by ma zaujimalo (aj brata) ze co im na tom vadi? Keby islo o verejnopravnu TV ze obcania daneho statu si to platia a okolite krajiny to zadarmo pozeraju tak chapem. Ale taka Nova, Prima, Barrandov co su bezne stanice ako u nas JOJ nikto za to neplati je to free dotuje to J&T ci Penta ci kto tak neni im lajtrfuk kto to pozera?

Ale asi skor s tymi kablovkami sa nedohodli lebo tam divak plati operatorovi a operator televizii a asi sa tam nedohodli. Tak vymysleli tie markiza international a nova international na kablovkach. Ale ti co maju terestrial nadalej pozeraju na morave slovenske kanale a zapadne slovensko ceske atd. Juzne slovesnko madarske atd. Akurat vychod a sever je na tom horsie lebo polske a ukrajinske stanice uz niesu recovo tak blizko ako obcanom SR madarcina a cestina.

Na juznom slovensku v castiach kde 90% obyvatelstva tvoria madari sa pozeraju len madarske stanice. Este kedysi v relacii zo zakulisia markizy Rusko splietal nieco o tom ze na juznom slovensku su madarske kanaly konkurenciou lebo maju vyssiu sledovanost ako slovenske a ceske... Ale madarsko je rado ze ich televizie pozeraju vo vojvodine, sedmohradsku, felvideku atd...

Zverejnené

Neviem co je na tom nepochopitelne. Jojke a Markize vadia ceske stanice preto, lebo ich oberaju o divakov. A teda o prijmy z reklamy. Tu sa bavime o milionovych ciastkach. Navyse vysielali zadarmo bez toho aby platili licenciu a splnali rovnake podmienky ako nase televizie. Ked isla nejaka premiera ackoveho filmu (stoji to velke peniaze) napr. na Nove skor ako u nas, tak vela slovenskych divakov si to na tej Nove pozrelo. A ked to potom nasledne tyzden-dva davala napr. Jojka, tak na nej to uz "nikto" nepozerel, lebo to "vsetci" videli na Nove. A Jojka tak prichadzala o velke peniaze ktore ten film stal, plus zisk. Preto im to vadi. Uz chapes?

Zverejnené

Jasne. Hlavne brat sa pytal. Tak mu to odkazem. Mne to je lajtrfuk. Vlastne na uzemi kde zijem to robia ceske a madarske televizie nadalej lebo v dvbt im nijako nezabrania sireniu... ;-) Bracho je kablovkar tak na to doplatil lebo operator si moze menit stanice ako chce (na buduce to mozu byt madarske lebo pochybujem ze na juznom slovensku pozera viac ludi slovenske kanaly) ale v dvbt je vyhoda ze beriem signal priamo z vysielaca a ziadny operator medzi mnou a vysielacom nezavadzia ;-)

Zverejnené

Este upresnim vyssie napisane aby nedoslo k nejakemu omylu. Nova a Prima tu vysielat mozu, len nesmu vysielat obsah na ktory nemaju licenciu pre uzemie SR. Napr. ked nakupia nejaky americky film, tak vlastnik licencie im udeluje prava vysielat len na uzemie CR. Prava pre SR dostavaju slovenske televizie. Uz ked to potom Nova pusti u nas, tak je to defacto nelegalne. Vlastny obsah (novacke serialy, relacie, dokumenty, spravy...), ktory si vyrabaju sami, ten vysielat mozu kde chcu, kedze licenciu na tie relacie vlastnia oni sami, takze oni sami rozhoduju kde-co pustia. Preto tu moze legalne bezat Nova International ci Prima Plus, ktore vysielaju len vlastny obsah, ten kupeny ale nemozu.

Madarske kanaly v "kablovkach" nezrusia, tie tu nevysielaju nacierno. Tie su riadne licencovane, vysielaju legalne. A snad kazda "kablovka" ma v ponuke za nejaky symbolicky poplatok madarsky balik.

Zas nie vsetko co si zmyslis sa tu vysiela nacierno. To sa tykalo len Novy a Primy. A ciastocne aj CT, do ktorej sa najnovsie Jojka obuva. Resp. mozno je v eteri este par malo nejakych ciernych, "testovacich" televizii, ale tie maju maly podiel divakov nato, aby zaujimali nase komercne televizie a snazili sa ich zrusit.

Zverejnené

To s tymi velkofilmami som si ani neuvedomoval ze draho to nakupia slovenske televizie a my sme to uz videli na ceskej o tyzden skor... Uz to berieme ako samozrejmost... Ale toto iste robia aj madarske televizie tiez daju hocijaky americky film skor ako slovenske tv na ktory maju licenciu pre uzemie madarska a pozera to cela vojvodina, zapad rumunska, ci juh slovenska a ked zoberieme pasmo od BA po ukrajnu ke to je rovnaky pocet divakov (ked nie viac) ako ti co pozeraju ceske tv od BA oravu... Takze zase prichadza to ze ceske vadia madarske nie pricom problem s licenciami a kradnutim divakov je to rovnake...

A uz samotna jojka stratila svoju konkurenciu v dvbt. A mnohim preto ani nechyba lebo napriklad moja mama preto nepozerala markizu lebo vsetko zahranicne uz davno videla na madarskych a ceskych kanaloch. Tu je priklad ake su slovenske televizie bezvyznamne lebo kazdy pozera tie lepsie zo zahranicia.

Zverejnené

Madarske televizie su ale licencovane. To je ten rozdiel. Oni to vysielat mozu. A je to uplne iny jazyk, pre vacsinu Slovakov nezrozumitelny, takze to sa tak nerata.

Zverejnené

Akoze dajme tomu moze si televizia hociktorej susednej krajiny licencovat aj uzemie suseda? Napriklad Polsky kanal si vybavi licenciu na cesko, slovensko, bielorusko, ukrajinu tam vsade ma v dvbt presah a su to slovanske jazyky ze by to mohli rozumiet...

Zverejnené

Cez dvbt v ramci presahu samozrejme nie. Presah signalu nie je oficialne vysielanie.

Zverejnené

No a prave o to ide! Tym padom to nepozeram nacierno lebo presah sa nerata. Lebo velmi dobre vedia ze s presahom nic neurobia takze vsetko ostava pp starom presne ako si napisal ze cca pol miliona divakov si pozrie americky film z madarskej tv, dalsi pol milion z ceskej tv, a ked to da slovenska tak to uz nebude zaujimave... Takze vybabrali len s tymi co maju cez operatora. Ako dali dole markizu z dvbt tak este viac pozerame tie ceske.

Zverejnené

Ako dali dole markizu z dvbt tak este viac pozerame tie ceske.

ak nerátam správy na STV1 a občas nejaký dokument na STV2, tak pozerám len české stanice ... na slovenských si totiž neviem vybrať nič - s Narkózou či bez :P

ak sa towercomu v budúcnosti podarí zarušiť všetky presahy CZ staníc, tak nebudem TV pozerať vôbec...

Zverejnené

No a prave o to ide! Tym padom to nepozeram nacierno lebo presah sa nerata. Lebo velmi dobre vedia ze s presahom nic neurobia takze vsetko ostava pp starom presne ako si napisal ze cca pol miliona divakov si pozrie americky film z madarskej tv, dalsi pol milion z ceskej tv, a ked to da slovenska tak to uz nebude zaujimave... Takze vybabrali len s tymi co maju cez operatora. Ako dali dole markizu z dvbt tak este viac pozerame tie ceske.

S presahom sa urobit nieco da. Staci na rovnakej frekvencii vysielat nieco ine. A ten presah nechyta nejake vysoke percento divakov, tak to nie je pre tie TV relevantne aby s tym bojovali.
Zverejnené

ak nerátam správy na STV1 a občas nejaký dokument na STV2, tak pozerám len české stanice ... na slovenských si totiž neviem vybrať nič - s Narkózou či bez :P

ak sa towercomu v budúcnosti podarí zarušiť všetky presahy CZ staníc, tak nebudem TV pozerať vôbec...

No uz ako Ryan spomenul da sa o tie CZ stanice postarat. Ako pozname Towercom rad to urobi alebo regionalky ako Avis atd. Ale CT2 chvalil aj kamos ze dokumentarne filmy su tam dobre. Aj dvojka stv sa snazi ale ceska to uz mala na inej urovni uz v dobe ked sme to chytali.

Madarka statna dost zmenila zameranie v tom ze kedysi sa spravala ako tie sukromne ze americke filmy, serialy, rozpravky... Ale uz sa zamerali viac na spravodakstvo, publicistiku, vlastnu tvorbu... Ale tie sukromne asi budem najviac pozrat ak by zrusili aj ostatne CZ stanice.

Zverejnené

Porovnavať ČT a STV nie je uplne košer. Česka TV ma 4x vyšši rozpočet.

Zverejnené

Jeden zivy priklad ako moze prist kablovka o potencialneho klienta kvoli presahu CZ stanic. Raz ponukali ked som nieco ine vybavoval u operatora kablovku ze maju akciu dobre ceny atd. Mne by to aj postacilo lebo mne skor chyba markiza ako cesi (jedine serialy ktore som pozeraval na prime cool presunuli na prima max ktory nechytam) a ze je tam archiv nezmeskal by som nic. Nemusel by som kombinovat rozne setopboxy s nahravanim na USB kluc ktore su este obmedzeme tym ze sa neda nahravat z viacerych stanic sucasne. Ja ze si to rozmyslim a pytali sa ze ci mama nechce napriklad. Ona aj vravela ze by sa jej daco take zislo lebo ze tiez by rada pozerala niektore veci ale (narozdiel odomna) si neprisposobuje den podla televizie. Ale hned ako som zbadal ze tam nieje Prima, Nova, Barrandov, Nova Cinema a prave tie pozera som sa pytal a tieto stanice? Oni ze to vybrali z ponuky. Ja na to vravim my to mame zadarmo na splocnej antene a za toto by este platila a to co pozera tam ani neni. Dakujem neprosime.

Zverejnené

Tak ten káblový operátor tie spomínané stanice nevyradil z ponuky z vlastnej vôľe ale preto že bol k tomu donútený samotnou TV Nova, ktorá sa vyhrážala všetkým káblovým a satelitným operátorom žalobami a dala im ultimátum že pokiaľ do istého momentu neprestanú šíriť ich stanice na území Slovenska tak ich zažalujú na súde. Oni by radšej tam tie stanice v ponuke mali, ale ich všetci operátori vyradili lebo boli dosratí že ten súd prehrajú a nechcel sa teda nikto naťahovať.

Pokiaľ máš to šťastie že na obyčajnú anténu chytáš tie kľúčové české stanice, tak samozrejme káblovka nemá zmysel. Na druhej strane osobne tipujem že tam v Galante chytáš iba stanice z prvých dvoch českých multiplexov - to znamená ČT1, ČT2, ČT24, ČT Sport, Nova, Nova Cinema, Prima, Prima COOL a Barrandov.

Napr. taký ČT ART, spomínaný Prima MAX, Prima Comedy Central, Prima ZOOM, Nova 2, Nova Action, Nova Gold, Kino Barrandov alebo Barrandov Plus asi nechytáš, alebo nebodaj ano? 

V podstate v tých oblastiach kde je terestriálny presah všetkých týchto staníc z ČR, má satelit alebo káblovka zmysel len vtedy pokiaľ by si chcel pozerať nejaké platené TV stanice - povedzme že športový fanúšik si zaplatí balíček kde sú športové kanály a čumí neustále na šport, alebo kto chce pozerať kvalitné nové filmy a seriály, tak ten si zaplatí balíček HBO programov. 

Zverejnené

Tak ten káblový operátor tie spomínané stanice nevyradil z ponuky z vlastnej vôľe ale preto že bol k tomu donútený samotnou TV Nova, ktorá sa vyhrážala všetkým káblovým a satelitným operátorom žalobami a dala im ultimátum že pokiaľ do istého momentu neprestanú šíriť ich stanice na území Slovenska tak ich zažalujú na súde.

To si uplne mimo. Nove nemalo a nema preco vadit ze ju tu vysielali. Prave naopak, ona na tom len ziskavala, tak je uplne nelogicke ze by ona sama iniciovala odchod.

Problem bol s nasimi sukromnymi stanicami, ktore tym stracali divakov. To kvoli nim stiahli Novu, nie kvoli Nove samotnej.

Zverejnené

Takže vlastne samotné slovenské stanice to iniciovali. Ale z pohladu beznehi antenoveho divaka co si nic nezaplati je to dobre ochudobnenie lebo aj zo slovenskych TV spolocnosti ktorym tak velmi vadila konkurencia sa jedna z free dvbt stiahla a tak v oblasti Galanty zostava jedna JOJ, jedna RTVS, zopar regionalnych a potom tie dve spominane ceske multiplexy nic viac.

Pokiaľ máš to šťastie že na obyčajnú anténu chytáš tie kľúčové české stanice, tak samozrejme káblovka nemá zmysel. Na druhej strane osobne tipujem že tam v Galante chytáš iba stanice z prvých dvoch českých multiplexov - to znamená ČT1, ČT2, ČT24, ČT Sport, Nova, Nova Cinema, Prima, Prima COOL a Barrandov.

Pvedzme že športový fanúšik si zaplatí balíček kde sú športové kanály a čumí neustále na šport, alebo kto chce pozerať kvalitné nové filmy a seriály, tak ten si zaplatí balíček HBO programov.

Ano presne tie mama pozerá! A preto jej úvahy o káblovke hneď padli. Samozrejme ak niekto chce filmove, dokumentarne, sportove stanice tak si da. Otec len kvoli sportovym stanicial zakupil skylink napriek tomu ze maju antenu a chytaju dvbt z troch krajin takze pre nenarocneho divaka byvajuceho v pohranicnej oblasti staci antena kde zahranicne programy tvoria vacsi pocet ako samotne slovenske.

Konkurencia je velka v oblastiach kde susedia staty hovoriace podobnym jazykom. Francuzovi su Nemecke stanice asi nanic ale tak Scajciari mozu pozerat talianske ci Rakuske, Chorvati Srbske ci Slovenske atd. Aj na slovensku pochybujem ze takom Sturove pozera viac ludi slovenske stanice ako madarske v tych mestach je sledovanost madsrskych TV aj 80% a ide o dobru polmilionovu populaciu byvajucu na juhu co chyta aj rozumie...

Zverejnené

To si uplne mimo. Nove nemalo a nema preco vadit ze ju tu vysielali. Prave naopak, ona na tom len ziskavala, tak je uplne nelogicke ze by ona sama iniciovala odchod.

Problem bol s nasimi sukromnymi stanicami, ktore tym stracali divakov. To kvoli nim stiahli Novu, nie kvoli Nove samotnej.

No v prvom rade Nova svojim vysielaním na Slovensku nezískavala nič, lebo keďže nemala vysielacie práva pre SR, tak de facto vysielala nelegálne a tým pádom nemohla byť zaradená do peoplemetrov a tým si vlastne nemala ako zvýšiť svoju cenu na reklamnom trhu. Tá sledovanosť sa nikde číselne neodrazila.  

A druhá vec - ano samozrejme, že tým strácali slovenské stanice lebo im ubúdala sledovanosť, lenže Nova a Markíza majú rovnakého vlastníka, skupinu CME, takže to prekážalo vlastne im, že ich dve vlastné stanice sa navzájom oberajú o zisk. Akurát že to oficiálne spískali tak, že tou žalobou sa vyhrážali cez Novu (keďže to obsah Novy bol šírený bez ich súhlasu). 

Oni to mali v podstate prešpekulované takto : Markíza najprv odišla z antény, a následne spravili (hlavne v spolupráci so Skylinkom) masívnu kampaň kde nalákali hlavne dôchodcov že "pozor, vaša obľúbená Markíza odchádza z antény, neprídite o ňu, dajte si spraviť satelit". Tak niekoľko starších ľudí (presné počty neviem) si dalo spraviť Skylink, s tým že tam mali vtedy ešte všetky stanice (slovenské aj české). Následne skupina CME zariadila (cez vyhrážky žalobami) aby stanice Novy boli na Slovensku vyradené. Takže rátali s tým že ľudia už budú pozerať na tých satelitoch a káblovkách iba Markízu :D Akurát že sa prerátali a tá obľúbenosť Markízy nie je taká ako si mysleli. Kopu ľudí od Skylinku odstúpilo (lebo si ho svojho času dali spraviť hlavne kvôli českým staniciam), vrátili sa na anténu (tí čo bývajú pri českých hraniciach tam chytajú pekne všetky stanice) a keďže Markíza už na anténe nebola tak mala veľký problém a sledovanosť išla prudko dolu. Takže teraz sa už zrejme s prosíkom na kolenách bude chcieť vrátiť na anténu - však už to začína, niekde sa už vracia na anténu v rámci plateného balíčka, ale keď zistia že nikto za nich priplácať nebude, tak možno sa vrátia aj do toho úplne základného bezplatného príjmu.   

Ano presne tie mama pozerá! A preto jej úvahy o káblovke hneď padli. Samozrejme ak niekto chce filmove, dokumentarne, sportove stanice tak si da. Otec len kvoli sportovym stanicial zakupil skylink napriek tomu ze maju antenu a chytaju dvbt z troch krajin takze pre nenarocneho divaka byvajuceho v pohranicnej oblasti staci antena kde zahranicne programy tvoria vacsi pocet ako samotne slovenske.

No tak pokiaľ máte doma Skylink tak tá káblovka naozaj neprichádza do úvahy. Pretože však na Skylinku chytíš všetky stanice okrem jednej Primy (tá ich hlavná stanica tam neni, ale ostatné čiže COOL, MAX, Love, Comedy Central, ZOOM tam samozrejme máš) a okrem staníc Novy. Lenže hlavnú Novu a Nova Cinema vykryješ pekne cez DVB-T anténu a máš vybavené. Takisto cez anténu vykryješ aj tú jednu hlavnú Primu (ktorá vypadla zo Skylinku) - aj keď to je podľa mňa úplne o ničom stanica, ale tak máš v podstate všetko, okrem Nova Action, Nova 2 a Nova Gold ale tak na tie sa vykašlať.   

Aj keď teraz ma napadlo že som si neni vlastne celkom istý či s tými rodičmi žiješ v jednej domácnosti, či si čosi kedysi nespomínal že si sa odsťahoval k bratovi starať sa mu o byt, také voľačo sa mi zdá, že si kedysi spomínal. 

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov