Skočiť na obsah

Televízia a televízne stanice  

27 členovia hlasovali

1. 1. Ako často cez týždeň sledujete TV?

• Každý deň
    • Aspoň 5 dní v týždni
    • Najviac 3-4 dni v týždni
    • 1-2 dni v týždni
    • Prakticky vôbec
  2. 2. Koľko hodín denne strávite pred bedňou?

• Viac ako 20 hodín
      0
    • 14 - 20 hodín
      0
    • 8 - 14 hodín
      0
    • 2 - 8 hodín
    • Menej ako 2 hodiny
    • Skoro nič
  3. 3. Koľko TV staníc (polo)pravidelne sledujete?

4. 4. Ktorú stanicu v naších končinách najviac sledujete? (zahlasujte najviac za 3 možnosti)

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Irelevantne je to z hladiska toho o com sa tu bavime. Pripravovat sa na buducnost, to je na inu temu. Rozhodne to bude tak aby nemuseli ludi nutit dalej investovat v zmysle hardveru. Musia menit prijmace, tak chciet od nich menit aj anteny atd. to si uz nikto nedovoli. On ten booklet parametrov je uz oficialny, takze to sa menit nebude. Max iny kanal. Ona ta priprava na buducnost je tiez otazna. Aby to nakoniec k niecomu bolo.

Prave preto ze je tam vysoka sledovanost dvbt, tak si z toho nova nedovoli odist. Lenze na druhej strane z toho budu chciet vytrieskat co najviac. A teda to s najvacsou pravdepodobnostou spoplatnia. Este nie je vobec nic jasne ako-co bude. Ono to k tomu ale speje. Minimalne HD urcite. A Prima ci Barrandov nebude chciet ostat pozadu. Potom uz bude na zvazeni, ci si uz nezaplatit rovno nejaku kablovku, satelit... V takom pripade ti moze byt v konecnom dosledku nejake zariadenie s dvbt2 nanic.

Media sa snazia vyvolat "paniku" ale ono to s tym dvbt2 take zhave nie je.

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

V Galante co nieje prave blizko ceska idu normalne primy aj novy ten multiplex co clovek spominal ze niesu vsetky primy v jednom multiplexe a ja chytam ten kde je Prima, Prima Cool, Nova, Nova Cinema a Barrandov. Normalne antenny stoziar na cinzaku so smerovymi antenami zo zasuvky spolocnej anteny v stene na MPEG4 setopboxe aj TV. Doteraz to funguje nikto to nerusi.

Miesto markizy dali prima family ale som si nevsimol kedy to frisko vymenili. Pozerali sme na silvestra markizu, isli sme na namestie a na navstevu a rano uz tam bolo prima family.

Aj ja si pamatam RTL, PRO7, SAT1 a podobne. To bolo normalne na analogovom satelite. Pamatate si VIVU? Nemecka hudobna TV. Doteraz funguje. Na satelite bolo aj to VTV slovenske. Este ked boli iba STV1 a 2 a Madarska 1 a 2.

Zverejnené

Novy a Primy ti fungujú preto, lebo ten odchyt je načierno. Vo vašom činžáku to máte tak spravené, že len obyvatelia toho činžáku vedia, že tie stanice majú. Ale keďže si to teraz vykrákal a polovica internetu vďaka tvojmu exhibicionizmu vie, že ty si ty, tak si ťa nájdu a tak ťa zmastia, že aj zazrnená ORF2 ti bude dobrá.

Zverejnené

ORF-ky tiež boli ale prešli na inú normu čo už nechytia ani bežné MPEG4 telky. Ale vieš čo je sranda? Že tie rakúske sme mali aj za minulého režimu a tam sa fakt mastilo za také veci. Chytanie akéhokoľvek signálu zo západu rozhlas/televízia bol prehrešok. Ale to nielen náš činžák, My sme v takej oblasti že už za čias analógu boli všade české stanice či Nitra či Trnava hocikde sme boli všade to bežne mali. Podľa mňa väčšina ľudí ani nevie že to je načierno. Tie antény tam už boli oveľa skôr ako začali vymýšľať o ilegálnosti na slovenskom území. Ešte keď nebola ani markíza nejaký rok 1992-93 keď boli v móde satelity na príjem z astry (PRO7, RTL atď) nejak v tej dobe začala v česku nova a už sa u nás bežne na to montovali antény nalaďovalo sa a bola senzácia že ide niečo aj okrem STV.  

O tom by sa dalo dlho diskutovať lebo prehrešok je skôr to keď sa kšeftovalo s dekódovacími kartami boli také pirátske karty rôzne do tých satelitov typu Digi. Ale ak ten signál púšťajú voľne do vzduchu a ja to na anténe zachytím trebárs aj nechtiac tak čo? To je to isté ako keby som hodil psovi slaninu a očakával že ju nezje. Keď nechcem aby ju zjedol musím psa izolovať od slaniny. Češi nech postavia rušičky na hranice. Načo ten signál posielajú celému západnému slovensku do luftu nekódovane.

Zverejnené

Nejde o to ze rakuske stanice presli na novu normu (novsie TV a STB ju zvladaju), problem je v tom, ze Rakusania zacali programy kodovat. A dekodovaciu kartu dostane len clovek s trvalym pobytom v Rakusku.

Zverejnené

To mozu spravit aj Cesi a maju postarane aby ziadny obyvatel mimo uzemia Ceska nepozeral.

Zverejnené

Mozu. Ale tam to smeruje skor k tomu ze kanaly Primy a Novy budu spoplatnene, takze kodovane budu tak ci tak.

Zverejnené

Takze uz bebude ani COOL ani Cinema kedze su to filialky Primy a Novy uz len Barrandov by ostal lebo len ten MUX cesky ziadny iny.

Ale vlastne takto sa to da vyriesit aj keby to nebolo pre cechov spoplatbene iba by dostali karty a tu by dostal iba clovek s trvalym pobytom na uzemi CR ved takto to robia aj Digi a pod. Paraboly maju vsetci nasmerovane rovnako len ked chcu madarsky balik tak tu kartu do revievera kupovali v Györi. A na slovensky balik dostali k boxu...

Zverejnené

Ano, je mozne ze ostanu len programy CT a plus nejake regionalne TV v konkretnej lokalite. Ale este nic nie je iste, mozno sa tie televizie rozhodnu vysielanie nespoplatnit. Alebo mozno spoplatnia len HD a programy v SD budu volne. Vsetko je mozne, je to otazka buducnosti. Este ani tie televizie sa nerozhodli.

Nemyslim si ze v CR budu kodovat programy bez toho aby neboli spoplatnene. To nie je lacny spas.

Zverejnené

To ano. A za dalsie nikde niesu vsetky programy kodovane. Vzdy existuju sukromne televizie vysielajuce volne v eteri.

• Pred 4 týždňami...
Zverejnené

V dnešnej dobe, keď sa na nás skoro z každej strany valia iba negatívne informácie, v TV si vyberám tzv. "ľahšie" programy a väčšinou pozerám relácie na stanici Spektrum Home. Nie všetky relácie stoja za sledovanie, ale niektoré ma celkom zaujali – jednou z nich je Rekonstrukce starých nemovitostí.

http://www.csfd.cz/film/448187-rekonstrukce-starych-nemovitosti/galerie/?type=1

Väčšinou sa jedná o objekty, ktoré sú síce zaradené medzi pamiatkovo chránené, ale často sú to objekty "na hranici" zrútenia. Obdivujem ľudí, ktorí si nájdu schátraný objekt, o ktorý desiatky rokov nikto ani nezakopol, ktoré sú polorozpadnuté; ani pamiatkári nenašli cestu ako zabezpečiť aspoň ich zakonzervovanie, ale keď sa našiel niekto, kto objekt kúpil a chce si ho upraviť /väčšinou na bývanie/, skôr ako môže s prácami začať, musí si zabezpečiť a samozrejme uhradiť archeologický prieskum, projekt úprav prechádza siahodlhými pripomienkami a schvaľovačkami a pamiatkári zrazu vykonávajú svoj dohľad hádam aj na 120%.

Moderátorom tejto relácie je architekt George Clarke ... občas ľuďom pomáha doslova aj fyzicky, ale pomáha im predovšetkým radami, hľadá podklady v archívoch kam by sa možno normálny smrteľník dostával veľmi ťažko a pri ukončení rekonštrukcie objektu novým vlastníkom odovzdá "prácu" - dokumentáciu o objekte ... história objektu od jeho vzniku, jeho využitie v priebehu rokov a samozrejme aj priebeh rekonštrukcie.

Mám dojem, že vzťah k pamiatkám, k histórii objektov je u nás pomerne "vlažný", že prácu pamiatkárov je snaha veľakrát obchádzať,

ale v UK si ľudia históriu vážia a čo sa týka vonkajšieho vzhľadu objektov, ten sa snažia zachovávať a udržiavať.

Nakoľko je to iba nutnosť, či povinnosť, to posúdiť neviem.

• Pridať bod 2
Zverejnené

Vsimol som si, ako sa internetom preliala vlna rozcarovania, ze chce Jojka nechat vypnut kanaly CT. Tu by bolo fajn povedat par veci.

Za prve) Je cesky a je slovensky reklamny trh. Ked ceska a slovenska televizia kupia nejaky film ci serial a Cesi ho odvysielaju o dva dni skor, slovenskym televiziam sa logicky znizi sledovanost. Verejnopravna TV navyse vysiela bez reklamy, takze program je pre divaka atraktivnejsi a slovenska komercna televizia tak vyhadzuje peniaze von oknom. CT a Joj mali dokonca aj nejake spolocne akvizicie.. Takto (podla mna celkom rozumne) argumentoval riaditel Jojky a bolo vlastne zjavne od zaciatku, v com je gro sporu. Preto nerozumiem rozhorcenym divakom, lebo

za druhe) za to, co sa v nasich televiziach vysiela si mozu sami, lebo sa na to pozeraju,

Zverejnené

Riaditel neargumentoval nic rozumne. Ved ti ludia su odtrhnuti od reality. Aj ine slovo by sa tu dalo pouzit. Hlavne CT nie je konkurentom Joj, kedze vysiela uplne iny obsah.

Chce sa zbavit ceskych stanic a sama ziada nehorazne prehnane poplatky za vysielanie. Stane sa to, ze operatori ceske kanaly nevyradia, ale vyradia Jojku. A Jojka tolko vyhra. Uz velmi vyskakuju, aby im nespadol hrebienok.

Zaujimave ze im nevadilo to, ze ju roky vysielali ceski operatori na uzemi CR bez licencie. Vtedy sa nestazovali.

Aby nejaka komercna TV diktovala ako ma fungovat trh, to uz kde sme... Ved to uz je kazdemu na smiech co predvadzaju.

Inak ani som to pomaly nestihol dopisat a uz je to tu. Prave citam, ze uz sa im operatori vyhrazaju ze ju vyradia z ponuky. Som velmi zvedavy ci aj teraz ostane Jojka taka zasadova a bude stale pytat rovnaku sumu aj ked sa im vyhrazaju.

Zverejnené

Kludne nech ich vyradia. Síce je tam zopár dokumentárnych seriálov, ktoré zvyknem sledovať,ale keďže reklám je tam jak nasratých a z programu si robia trhací kalendár, tak ich pokojne oželiem.

Zverejnené

Hlavne CT nie je konkurentom Joj, kedze vysiela uplne iny obsah.

V koprodukcii vyrabali napriklad serial Svet pod hlavou.

K tomu vypnutiu

Ak si myslia ze su HBO, nech ich kludne daju do samostatneho "premioveho" balika. Sam som zvedavy, kolko fajnsmekrov si zaplati kartou za "moja mama vari lepsie ako tvoja"

edit)

Prave som sa docital, ze doteraz Jojke operatori platili 20-30 centov (za domacnost) ako technologicky poplatok za sirenie HD signalu. Teraz Jojka pyta 2 eura, takze tak :)

https://dennikn.sk/739138/operatori-hrozia-joj-ze-ju-vyradia-zo-svojej-ponuky-pyta-podla-nich-nerealne-poplatky/?ref=mpm

Zverejnené

Jeden spoločny projekt za uhorsky rok nie je rovnaky obsah. A to je spoločny projekt, s tym predsa rataju že to môže isť skôr tam a že kto to tam uvidi už si to na jojke nekukne. Ale CT nevysiela take komerčne filmy ako Joj a relacie maju obidvaja vlastne. Tak ako im môže kradnuť divakov?!

S tym balikom praveže Joj nesuhlasi. Oni chcu byť v zakladnom baliku. To si ale nemôžu operatori dovoliť.

Zverejnené

pre milovníkov tv Joj potešujúci večer - tv zapnutá, ale že prečo práve Joj, netuším, to je jedno, koniec správ, a ktorási plavovláska s nadšeným úsmevom predstavuje neobyčajný večer,

dôvod, prečo zostať až do polnoci sedieť pri Joj:

" Panelák, až dva diely za sebou, pretože Panelák je miesto, kde sa neustále dejú neuveriteľné veci, ktoré musíte vidieť,
a hneď po dvoch dieloch Paneláku (a hodine vsunutých reklám - moja autorská poznámka) dobrodružný film s Chuckom Norrisom Krvavé diamanty.

Čaká nás zábavný a dobrodružný večer (Joj je na tom tak zle, že vyťahuje Chucka Norrisa do večerného programu? - moja autorská poznámka) "

:klobuk:

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

Nj, ale len do Plustelky. Kto chcel mať Markizu po jej skončeni v dvbt, ten už ma davno nejaku "kablovku" či satelit. A kto si vtedy kablovku nezaplatil, tomu už Markiza nechyba a ťažko si ju zaplati teraz.

Zverejnené

Ono problém je vtom, že TV Angelika by mala platiť nám, že ju pozeráme(teda dakto pozerá) a nie my im.

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

ešte lepšia správa, rozhodne tu viem aspoň o niekom, koho poteší

Nepotesi... Je to v platenej ponuke. Takych mi naladi telka dost len neni obraz ani zvuk len nazov stanice a hlaska ze kodovane. Ale zas platena telka neni uz taka draha vec ako kedysi... Uz okolo dvacky mozem mat kablovku aj s archivom.
Zverejnené

Ak by som mal káblovku za 20 euro tak viem jedno, rozhodne by som nepozrel TV Angelika a TV Hnoj 

a vlastne ani teraz nepozerám :D 

Zverejnené

Ale prave tie relacie ktore ja mam rad ine stanice nedavaju. V tom je ten vtip ;-)

Zverejnené

Vtom nie je ten vtip. V tom je ta tragedia.

Zverejnené

Sledujem rada serialy hlavne odinne pripady policajne pripady len jedna chyba je ze v panelaku je kablovka a nemame stanicu doma a markiza to ma hmeva ze to takto urobili ale pocula som ze sa to ma vratit lebo ke mala sledovanost tak uvidime ci je to pravda ja som z toho uz zufala vsetky programy mam okrem doma a markizy tak zatial sledujem jojku

...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov