Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

o tomto návrate osýpok, čo sa týka aj USA a aj Nemecka

A platí to aj opačne - história a aj súčasnosť nám dokazuje, že v oblastiach, kde začali ľudia hromadne odmietať očkovanie, vypukli nové epidémie infekčných chorôb. Jedna čerstvá udalosť sa spomína napríklad tu:

http://www.forbes.com/sites/stevensalzberg/2015/02/01/anti-vaccine-movement-causes-worst-measles-epidemic-in-20-years/

Píše sa tam o epidémii osýpok, ktorá sa rozšírila v kalifornskom zábavnom parku Disneyland zanedlho po tom, ako miestni obyvatelia pomýlení konšpiračnými teóriami prestali svoje deti očkovať. Väčšina pacientov, ktorí boli nakazení, nebola zaočkovaná.

sme tu už kdesi vyššie písali, ale myslím, že nikdy toho nie je dosť ...

aby sme neutekali tak ďaleko, jedna úplne nová nákaza, ktorá sa šíri u nás, po tuberkulóze a žltačke mumps:

Dvoch policajtov z Pohotovostnej motorizovanej jednotky museli hospitalizovať v nemocnici. Pri zásahoch v osadách sa vraj nakazili mumpsom.

... Vo Vranove nad Topľou však stále hovoria o epidémii. Od jej prepuknutia vo februári minulého roka dokopy evidujú 280 prípadov.

"Za minulý mesiac máme zaznamenaných 26 prípadov," uviedla Miroslava Širáková z Oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva.

...

Očkovanie proti mumpsu je na Slovensku povinné od roku 1987. Skôr narodení môžu mať problém. "Policajti, ktorí sa narodili pre rokom 1987 nemuseli byť očkovaní proti parotitíde. Mohli sa nakaziť kontaktom s chorými ľuďmi," uviedla infektologička nemocnice Svet Zdravia v Humennom Emília Tkáčová.

"Ľudia sa boja, že to donesú domov k deťom. Šíri sa to kvapôčkovo, takže každé kýchnutie je problém," napísal v e-maily jeden z policajtov. Podľa infektologičky v čase inkubačnej doby môžu nakaziť svojich rodinných príslušníkov. Infektologička tvrdí, že polícia sa môže proti nákaze ochrániť rukavicami a maskami.

http://www.noviny.sk/c/slovensko/policajti-skoncili-v-nemocnici-nakazili-sa-v-osade-tvrdi-zdroj-z-policie

mumps je pre dospelých mužov nebezpečná choroba, kedysi boli matky rady, keď mumps prekonali deti vo zvyčajnom veku 5 - 10 rokov. neskoršie nakazenie je často spojené s komplikáciami

- menigitídou a orchitídou a u mužov môže viesť k neskoršej neplodnosti.

Ochoreniu a komplikáciám možno predchádzať očkovaním.

http://sk.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A1pal_pr%C3%ADu%C5%A1n%C3%BDch_%C5%BEliaz

Zverejnené

aby sme neutekali tak ďaleko, jedna úplne nová nákaza, ktorá sa šíri u nás, po tuberkulóze a žltačke mumps:

mumps je pre dospelých mužov nebezpečná choroba, kedysi boli matky rady, keď mumps prekonali deti vo zvyčajnom veku 5 - 10 rokov. neskoršie nakazenie je často spojené s komplikáciami

http://sk.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A1pal_pr%C3%ADu%C5%A1n%C3%BDch_%C5%BEliaz

Mumps, je sice nebezpecny, ale asi nie pre deti vo veku, co popisujes.....ked ho v tom veku dostali a prekonali, tak sa v dospelosti nemaju coho obavat. No to plati iba pre nezaockovanu populaciu proti mumpsu v ranom veku. Zaockovana populacia v tomto veku mumps neprekonala a teda preto aj v dopselosti (ak ho dostane) moze nastat problem, co mas na mysli.

Zverejnené

Neviem, ale mozem zasa ja vsetkych zastancov homostory tu na fore oznacit za aktivistov, a teda aj clenov, tejto skupiny "utlacanej" populacie[/b]?........asi nie......nie ze by som mal s tym nejaky problem, ale je to pod moju uroven.

Eh? V rozličných témach si spoludiskutujúcich s opačným názorom opakovane označil za "gay klub" a "homoúderku" s "homohardvérom", ergo si klamár a žiadnu úroveň nemáš.

To len dovysvetlenie, pre tu diskutujucu odbornu komunitu.......

Tvoje klamstvá nikomu nič nevysvetlia, pokojne si ich môžeš odpustiť.

A tvrdim ja nieco ineho?.....

Nie, netvrdíš nič.

............tu je jeden prakticky dokaz o tom, ze ockovanie a imunita, su na sebe nezavisle "jednotky"

Je to akurát dôkaz tvojej nevedomosti, zaslepenosti a egoizmu.

Očkovanie je priamou stimuláciou tvojho imunitného systému, pretože väčšina vakcín obsahuje patogény, teda vírusy, ktoré sú kontrolované - nedokážu sa množiť, alebo im nejaký dôležitý fragment chýba a nedokážu napáchať také škody, ako skutočná choroba. Tieto patogény v tvojom organizme vlastne "odštartujú" konkrétnu chorobu a tvoj imunitný systém na túto hrozbu zareaguje presne tak isto, ako pri "ostrej" nákaze - začne vytvárať protilátky. Pri tom sa do pamäťových buniek lymfocytov ukladá informácia o tom, aké protilátky boli pri boji s touto konkrétnou nákazou vytvorené a ktoré z nich zabrali. Vďaka vakcíne teda tvoje telo "spoznáva" budúcu hrozbu a učí sa s ňou bojovať bez toho, aby bolo skutočne ohrozené. Až sa teda neskôr nakazíš tou istou chorobou, tvoj imunitný systém je vďaka predošlému nácviku počas očkovania vybavený potrebnými zbraňami, preto reaguje omnoho rýchlejšie a efektívnejšie. Voči nákaze nie je imúnny nikto z nás, či už je zaočkovaný alebo nie, rozdiel je iba v tom, ako rýchlo a efektívne dokáže náš obranný systém v prípade nákazy reagovať.

Mumps, je sice nebezpecny, ale asi nie pre deti vo veku, co popisujes.....

WTF? Mumps môže zanechať trvalé následky, je veľké riziko že dieťa ktoré prekoná mumps môže ohluchnúť, alebo utrpieť nezvratné poškodenie centrálnej nervovej sústavy. Zaočkované deti takéto riziko nepodstupujú, pretože ich imunitný systém dokáže pri nákaze zlikvidovať patogény skôr, než napáchajú nejaké škody.

edit:

Prihodím ešte link na výbornú stránku, kde odborníci vyvracajú rozličné mýty a mylné informácie. Venujú sa aj očkovaniu:

http://www.lovcisarlatanov.sk/?s=ockovanie

• Pridať bod 3
Zverejnené
Eh? V rozličných témach si spoludiskutujúcich s opačným názorom opakovane označil za "gay klub" a "homoúderku" s "homohardvérom", ergo si klamár a žiadnu úroveň nemáš.

Mas pravdu.......lenze vsetci mnou takto oznacovana "sterilita" mala, ako pises, opacny nazor v danej teme, ako ja. Lenze v tejto teme ja nevystupujem ako "antivax", ale iba podporujem myslienku zmenit povinnost ockovat, na doporucenie ockovat. No to samozrejme niektora tu diskutujuca entita si hned vo svojej duchaplnej obmedzenosti prelozi, ako nepriatel a aktivista protiockovacej lobby.....ty si toho ziarivym dokazom.

Je to akurát dôkaz tvojej nevedomosti, zaslepenosti a egoizmu.

Očkovanie je priamou stimuláciou tvojho imunitného systému, pretože väčšina vakcín obsahuje patogény, teda vírusy, ktoré sú kontrolované - nedokážu sa množiť, alebo im nejaký dôležitý fragment chýba a nedokážu napáchať také škody, ako skutočná choroba. Tieto patogény v tvojom organizme vlastne "odštartujú" konkrétnu chorobu a tvoj imunitný systém na túto hrozbu zareaguje presne tak isto, ako pri "ostrej" nákaze - začne vytvárať protilátky. Pri tom sa do pamäťových buniek lymfocytov ukladá informácia o tom, aké protilátky boli pri boji s touto konkrétnou nákazou vytvorené a ktoré z nich zabrali. Vďaka vakcíne teda tvoje telo "spoznáva" budúcu hrozbu a učí sa s ňou bojovať bez toho, aby bolo skutočne ohrozené. Až sa teda neskôr nakazíš tou istou chorobou, tvoj imunitný systém je vďaka predošlému nácviku počas očkovania vybavený potrebnými zbraňami, preto reaguje omnoho rýchlejšie a efektívnejšie. Voči nákaze nie je imúnny nikto z nás, či už je zaočkovaný alebo nie, rozdiel je iba v tom, ako rýchlo a efektívne dokáže náš obranný systém v prípade nákazy reagovať.

.....a toto tu hore je reakcia na tento moj link...

http://tech.sme.sk/c...a-chripkou.html

......neostal si nic dlzny svojej "predstavivosti". Ja som nepotreboval tvoj vyklad, co stimuluje ockovacia latka v tele, ale som tym linkom poukazoval na to, ze ta indianska komunita doplatila na to, ze nemala "trenovany" imunitny system na tie choroby z dovozu. To, co minimalne ublizilo exporterom chorob, tak ich to zabijalo.....preco asi?.....ze by neboli ockovani?

WTF? Mumps môže zanechať trvalé následky, je veľké riziko že dieťa ktoré prekoná mumps môže ohluchnúť, alebo utrpieť nezvratné poškodenie centrálnej nervovej sústavy. Zaočkované deti takéto riziko nepodstupujú, pretože ich imunitný systém dokáže pri nákaze zlikvidovať patogény skôr, než napáchajú nejaké škody.

Tymto si chcel co naznacit?

Zverejnené

Lenze v tejto teme ja nevystupujem ako "antivax", ale iba podporujem myslienku zmenit povinnost ockovat, na doporucenie ockovat. No to samozrejme niektora tu diskutujuca entita si hned vo svojej duchaplnej obmedzenosti prelozi, ako nepriatel a aktivista protiockovacej lobby.....ty si toho ziarivym dokazom.

Ale veď ja som ťa označil akurát za klamára bez úrovne, žiadneho nepriateľa ani aktivistu v tebe nevidím. Máš to úplne domotané, asi ťa oslepila tá žiara tvojich skvelých dôkazov. :innocent:

.....a toto tu hore je reakcia na tento moj link...

Nekecaj blbosti, bola to reakcia na tvoj konkrétny výrok, v ktorom si skonštatoval, že vakcína a imunitný systém spolu nesúvisia. Stratil si pôdu pod nohami a snažíš sa upliesť z hovna bič, ako sa vraví tu na Záhorí.

......neostal si nic dlzny svojej "predstavivosti". Ja som nepotreboval tvoj vyklad, co stimuluje ockovacia latka v tele, ale som tym linkom poukazoval na to, ze ta indianska komunita doplatila na to, ze nemala "trenovany" imunitny system na tie choroby z dovozu. To, co minimalne ublizilo exporterom chorob, tak ich to zabijalo.....preco asi?.....ze by neboli ockovani?

Mal si to teda hneď napísať, namiesto svojich špekulácií o tom, že očkovanie nesúvisí s imunitným systémom. Až takú dobrú predstavivosť nemám, aby som dokázal odhadnúť na čo pri písaní myslíš, preto reagujem len na to čo vidím. Tak teraz nebrbli a radšej buď rád, že ti niekto konečne vysvetlil, ako to celé funguje! :zubiska:

Tymto si chcel co naznacit?

Že si napísal totálnu kravinu, keď tvrdíš, že mumps nie je pre malé deti nebezpečný.
  • Pridať bod 1
Zverejnené

Ale veď ja som ťa označil akurát za klamára bez úrovne, žiadneho nepriateľa ani aktivistu v tebe nevidím. Máš to úplne domotané, asi ťa oslepila tá žiara tvojich skvelých dôkazov. :innocent:

Preco hned klamar a este aj bez urovne? Su na to nejake dokazy?  -_-

Nekecaj blbosti, bola to reakcia na tvoj konkrétny výrok, v ktorom si skonštatoval, že vakcína a imunitný systém spolu nesúvisia. Stratil si pôdu pod nohami a snažíš sa upliesť z hovna bič, ako sa vraví tu na Záhorí.Mal si to teda hneď napísať, namiesto svojich špekulácií o tom, že očkovanie nesúvisí s imunitným systémom. Až takú dobrú predstavivosť nemám, aby som dokázal odhadnúť na čo pri písaní myslíš, preto reagujem len na to čo vidím. Tak teraz nebrbli a radšej buď rád, že ti niekto konečne vysvetlil, ako to celé funguje!  :zubiska:

A nie?.........podla teba sa imunitny system bez ockovania navyvija? Tak teda, ked uz vies, na com som pri pisani myslel (chvalabohu...to ti ale trvalo), tak reaguj. 

Že si napísal totálnu kravinu, keď tvrdíš, že mumps nie je pre malé deti nebezpečný.

Zasa mas problem s tym, co som mal na mysli pri pisani?.......vidis, aky si "zbrkly"?......ja som reagoval na to, co popisala game o zdr. riziku pre adolescentov, pri nakazeni sa mumpsom. A to detom v ranom veku nehrozi....ci ano?

Zverejnené

.........podla teba sa imunitny system bez ockovania navyvija?

Vyvíja sa, ale platíme za to príliš vysokú daň. Ak sa napríklad žena v ranom štádiu tehotenstva nakazí rubeolou, u plodu môže dôjsť k poškodeniu srdca, zraku, alebo sluchu - narodí sa postihnuté dieťa. A navyše je aj infekčná pre svoje okolie, to znamená že kým jej imunitný systém zistí ako s rubeolou bojovať a zneškodní ju, môže sa infekcia preniesť na každého, kto sa ocitne v blízkosti.

Preto sme vymysleli vakcíny. Po zaočkovaní prebehne v organizme rovnaká imunitná reakcia ako v prípade normálnej nákazy, ale má to viacero podstatných výhod:

1. Sami určujeme, kedy tréning imunitného systému prebehne. Preto neočkujeme ľudí, ktorí majú v danej chvíli imunitný systém oslabený inou chorobou alebo úrazom; ale na rozdiel od skutočnej choroby si pri očkovaní zvolíme vhodný čas.

2. Vo vakcíne dostaneme bezpečne kontrolovaný a neškodný patogén, ktorý nemôže napáchať rovnaké škody ako skutočná choroba.

3. Človek, ktorý dostane vakcínu, nie je vďaka kontorolovaným a upraveným patogénom infekčný pre svoje okolie. Jeho telo sa teda učí bojovať s chorobou a neohrozuje pri tom ľudí vo svojom okolí, čo pri skutočnom ochorení neplatí.

Vakcíny teda odstraňujú zo stvoriteľovho plánu krutosť a nezmyselné utrpenie, trošku sme si ten zázrak bytia vylepšili a poľudštili. :-)

Ak by sme čakali, kým si naše telá vypestujú obranyschopnosť voči neustále mutujúcim vírusom prirodzenou cestou, rodili by sa nám postihnuté alebo mŕtve detí a strácali by sme aj hromadu ďalších cenných ľudských životov, ktoré častokrát podľahnú bežnej chorobe iba preto, lebo ich imunitný systém je v čase nákazy oslabený a vyčerpaný napríklad nejakou banálnou zlomeninou alebo menej nebezpečnou chorobou.

• Pridať bod 1
Zverejnené

nuz a takto sa neguje prirodzeny vyber prirodzene najschopnejsich / najsilnejsich jedincov :)

Zverejnené

Talentovaný a vzdelaný človek, ktorý sa vyberie pomáhať ohrozeným ľuďom do Afriky, môže bez očkovania zomrieť na následky bežnej africkej choroby a na druhej strane máme hromadu neschopných, slabých a nevzdelaných jedincov, ktorí sedia bezpečne na zadkoch v cigánskych osadách rodnej krajine a podobnej hrozbe nikdy čeliť nebudú. Prirodzený výber je už pár tisícročí pekne zabugovaný, D'Ady. Očkovanie pomáha každému rovnako a zvyšuje šance na prežitie aj u tých najschopnejších a najsilnejších, nezvýhodňuje iba slabších.  ;)   

• Pridať bod 1
  • Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Ozaj, nevykape civilizacia vdaka ockovaniu?

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Tot nedavno tu nejaky vedecky "protezant(ka?)" posunul linka v ktorm bolo nieco o povinnosti ockovat, prejednavane v ceskom parlamente a vysledok bol negativny smerom k "odporcom" povinneho ockovania. No a teraz zasa vsetko naopak?........

http://zpravy.idnes.cz/poslanci-odmitli-moznost-ockovani-deti-bez-souhlasu-rodicu-pqv-/domaci.aspx?c=A150520_110631_domaci_kop#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6

...zda sa, ze uz sa v tom ani diva svina nevyzna :)

Zverejnené

pár desiatok tisíc ľudí vysiela do vesmíru sondy a rakety, skúmajú Mars v priamom prenose a vyslali do univerza pozdravy od človeka ...

ostatným miliardám ľudí pomaly odchádza aj tá trocha mozgu, ktorú im v lebeňách stvoril pámboh či evolúcia ... čím viac internet, tým viac pásikov. či tak podobne.

zaostalá Afrika bola ešte nedávno vďačná za dokonalé plošné očkovanie a vyhladenie pravých kiahní, na ktoré ročne zomierali milióny ľudí, dodnes čakajú pomoc pri každej chorobe, ich šamani ani sex s pannou si nedokážu poradiť s AIDS ani s ebolou.

ale blahobytný takzvaný civilizovaný svet už zrejme dávno neumieral na šialené choroby a nepochovával hromadne deti bezmocne pozerajúc na utrpenie po chorobách menom záškrt, týfus, tetanus, čierny kašeľ, .....

deti na detskú obrnu spravidla zomierali, dospelí mali šťastie, keď zostali len ochrnutí a skončili maximálne v železných pľúcach.

všetci vedci a lekári, ktorí pracne nachádzali pred sto, dvesto rokmi pôvod týchto pliag a vakcíny, aby sa nemuseli pozerať bezmocne na smrť celých légií detí, ktorým nedokázali pomôcť, sa dnes točia v hroboch ako ventilátor.

nech žije tá zbytočná hrča v lebeni Človeka a Internet.  :klobuk:

Zverejnené

Na tvoj zarmutok sa ta hrca v lebeni zacina vracat do polohy kam patri. Vracia veci do normalu.......zveruje deti do starostlivosti rodicom.

Zverejnené

.. rodičom, ktorí sa častokrát nedokážu správne postarať ani sami o seba, nieto ešte o svoje deti.

Zverejnené

A ktori si myslia ze su mudrejsi ako lekari.

Zverejnené

.. rodičom, ktorí sa častokrát nedokážu správne postarať ani sami o seba, nieto ešte o svoje deti.

Teraz neviem, ci opisujes vlastnu skusenost..........nemyslim osobnu, ale z okolia.

A ktori si myslia ze su mudrejsi ako lekari.

Neviem ci mas deti, ale ti mozem z vlastnej skusenosti dosvedcit, ze ano, rodicia si myslia a su dokonca presvedceny, ze oni su to prave orechove, pre svoje deti.

Zverejnené

Nech sa rodičia pokojne rozhodnú, že svoje dieťa nedajú zaočkovať, ak sú presvedčení že konajú v záujme dieťaťa. Na tom nie je nič zlé. Ale zároveň by sme mali chrániť zodpovednú majoritu, ktorá svoje deti proti infekčným chorobám očkuje. V susednom Česku napríklad ústavný súd potvrdil rozhodnutie materských škôl, ktoré pred prijatím dieťaťa vyžadujú od rodiča aj doklad o zaočkovaní dieťaťa proti konkrétnym chorobám. V zahraničí, napríklad v USA, vyžadujú rovnaké potvrdenie aj vysoké školy, tiež je to podľa mňa výborný krok.

Patríš približne k piatim percentám populácie, ktorá sa rozhodla ochrániť svoje deti pred diabolskými vakcínami? Fajn, ale vychovávaj si svojho potencionálneho bacilonosiča pekne doma, do škôlky medzi ostatné deti s ním nelez. Máš osemnásť rokov a odmietaš sa dať zaočkovať proti infekčným chorobám, pretože ti rodičia nakukali že je to diablov biznis? Fajn, ale ako potencionálny bacilonosič študuj radšej doma, na univerzitu nám prosím pekne nelez.  :zubiska:

• Pridať bod 1
Zverejnené

Neviem ci mas deti, ale ti mozem z vlastnej skusenosti dosvedcit, ze ano, rodicia si myslia a su dokonca presvedceny, ze oni su to prave orechove, pre svoje deti.

Ono je to v poriadku, lenze vsetko ma svoje hranice. A dnesni rodicia ich veselo prekracuju. A to je ta chyba. Maloktori pozna mieru.
Zverejnené

Nech sa rodičia pokojne rozhodnú, že svoje dieťa nedajú zaočkovať, ak sú presvedčení že konajú v záujme dieťaťa. Na tom nie je nič zlé. Ale zároveň by sme mali chrániť zodpovednú majoritu, ktorá svoje deti proti infekčným chorobám očkuje.

Fajn, ale ako potencionálny bacilonosič študuj radšej doma, na univerzitu nám prosím pekne nelez.  :zubiska:

Mas nejake svoje kriteria na zodpovedny a nezodpovedny rodic?

Potencionalny co? Podla tejto tvojej ukazkovej "diagnozy" sme vsetci niecim potencinalna hrozba pre niekoho. Takze ake riesenie ponukas?.......

Ono je to v poriadku, lenze vsetko ma svoje hranice. A dnesni rodicia ich veselo prekracuju. A to je ta chyba. Maloktori pozna mieru.

Myslis iba ockovanie, alebo vseobecne?

Zverejnené

Mas nejake svoje kriteria na zodpovedny a nezodpovedny rodic?

Áno. Ty nemáš?

sme vsetci niecim potencinalna hrozba pre niekoho

zalezi na podstate toho "niecoho", pretoze "nieco" ta dokaze zabit alebo zmrzacit, a "nieco ine" ti zas len mierne zvysi telesnu teplotu a mozno ti sposobi aj trojdnovy soplik, hroza! navrhujem aby sme zadefinovali "nieco" do zakonov a aby sme ludi, ktori siria "nieco" naozaj nebezpecne, ponechali mimo kolektivu kde pokojne zomru bez toho, aby ohrozili ostatnych. prirodzeny vyber, aby ludstvo nevykapalo, ako si sa bal v predoslom prispevku
  • Pridať bod 1
Zverejnené
Myslis iba ockovanie, alebo vseobecne?

Aj aj.

Zverejnené

Áno. Ty nemáš?

zalezi na podstate toho "niecoho", pretoze "nieco" ta dokaze zabit alebo zmrzacit, a "nieco ine" ti zas len mierne zvysi telesnu teplotu a mozno ti sposobi aj trojdnovy soplik, hroza! navrhujem aby sme zadefinovali "nieco" do zakonov a aby sme ludi, ktori siria "nieco" naozaj nebezpecne, ponechali mimo kolektivu kde pokojne zomru bez toho, aby ohrozili ostatnych. prirodzeny vyber, aby ludstvo nevykapalo, ako si sa bal v predoslom prispevku

Nie nemam...ja som sa vzdy riadil rodicovskym citom a nepotreboval som k tomu ziadny manual. Holt, kazdy sme iny :) .

Mas pravdu, ze nasledky toho "niecoho" mozu byt rozne, ale preto je dolezite (v postaveni rodic-dieta), aby mal ten, kto ma za niekoho zodpovednost, slobodne sa rozhodnut a uplatnit to, co poklada za zodpovedne. Niekto (ako napr. ty) potrebuje k tomu rozpis ako postupovat, a niekto (ako napr. ja) nepotrebuje k tomu navod, ako sa spravat zodpovedne.

Aj aj.

Si nejaky mravokarca a mozno aj hygienik :)

Zverejnené

Nie nemam...ja som sa vzdy riadil rodicovskym citom a nepotreboval som k tomu ziadny manual. Holt, kazdy sme iny :)

Pýtal si sa na kritériá, prečo teda odrazu spomínaš akýsi manuál? Pekné barličky si vymýšľaš, keď ti začnú dochádzať argumenty. Alebo máš skrátka len také pomalé a dopletené uvažovanie a vždy cez noc zabudneš, čo si počas predošlého dňa popísal a natáral? Stáva sa, starecká demencia skôr alebo neskôr dostane každého z nás. :zubiska:

Mas pravdu, ze nasledky toho "niecoho" mozu byt rozne, ale preto je dolezite (v postaveni rodic-dieta), aby mal ten, kto ma za niekoho zodpovednost, slobodne sa rozhodnut a uplatnit to, co poklada za zodpovedne.

Ale veď presne o tom píšem. Nech sa zodpovedná majorita, ktorá svoje deti očkuje, slobodne rozhodne o tom, či chce do kolektívu zaočkovaných detí vpustiť nechráneného a potencionálne nebezpečného bacilonosiča. Tak funguje každá demokracia, milý info! Menšina sa musí prispôsobiť požiadavkám väčšiny. A menšina, ktorá aj v modernej spoločnosti verí na prirodzený výber, nech doma zápasí so smrteľnými infekčnými chorobami, nikto jej v tom nebráni. Založ si rodinný klan, počkaj až tvoje nezaočkované deti dovlečú domov nejakú vážnu chorobu, a až polovica z nich zomrie alebo utrpí nejaké trvalé následky, vysvetli tej druhej polovici že je to v poriadku - skrátka prirodzený výber.

Niekto (ako napr. ty) potrebuje k tomu rozpis ako postupovat, a niekto (ako napr. ja) nepotrebuje k tomu navod, ako sa spravat zodpovedne.

Prečo teda žiješ podľa návodu, ktorý pred dvetisíc rokmi napísala poverčivá banda veriaca na zázraky?  :innocent:

Niekto ako ty si myslí, že v modernej spoločnosti stále funguje prastarý zákon prirodzeného výberu v rovnakej podobe, v akej fungoval pred miliónmi rokov. Sklamem ťa, veci sa zmenili! Zaviedli sme monogamné partnerstvá, to bola pre prirodzený výber založený na miešaní génov a vytváraní pestrej palety genetických kombinácií prvá podpásovka. Nasledovalo vytvorenie ekonomického a spoločenského systému, ktorý dovoľuje rodičom splodiť len zopár potomkov, ak ich chcú plnohodnotne vychovať a uživiť, čo je pre prirodzený výber druhá podpásovka. Myslím, že by sa ti páčilo v Afrike, neuvažoval si o presťahovaní? Tam všetko funguje ako za starých časov - ľudia nakotia vo svojich polygamných zväzkoch desiatky potomkov, počkajú až polovicu z nich vykosia choroby a zvyšok sa potom veselo množí ďalej. Zrušme teda na Slovensku katolícke pravidlá a dajme voľný priebeh pravekým a overeným mechanizmom prirodzeného výberu, ja som za!  :zubiska:

Si nejaky mravokarca a mozno aj hygienik :)

A ty si nejaký provokatér a možno aj troll. :)

• Pridať bod 1
Zverejnené

Pýtal si sa na kritériá, prečo teda odrazu spomínaš akýsi manuál? Pekné barličky si vymýšľaš, keď ti začnú dochádzať argumenty. Alebo máš skrátka len také pomalé a dopletené uvažovanie a vždy cez noc zabudneš, čo si počas predošlého dňa popísal a natáral?

Ty si oznacil niekoho za nezodpovedneho, preto som sa ta pytal na kriteria. Moja odpoved k zodpovednosti vo vztahu rodic-dieta, bola teda v poriadku a nejedna sa o ziadnu barlicku. Ja viem o com pisem, len ty nejako mas nastaveny radar na prijem signalu asi z puste Gobi a jej obyvatelov. Svojou odpovedou som ti chcel zodpovedne naznacit, ze kriteria, co sa tyka zodpovednosti neexistuju....su individualne, ale vzdy su zodpovedne zo strany rodica. Z jednoducheho dovodu......rodic zodpoveda za svoje dieta a je jedno ci sa (v tomto pripade) rozhodne, tak alebo onak.

Ale veď presne o tom píšem. Nech sa zodpovedná majorita, ktorá svoje deti očkuje, slobodne rozhodne o tom, či chce do kolektívu zaočkovaných detí vpustiť nechráneného a potencionálne nebezpečného bacilonosiča. Tak funguje každá demokracia, milý info! Menšina sa musí prispôsobiť požiadavkám väčšiny...........

Nie nepises.......odkial ta istota, ze ta cast rodicov, co ju oznacujes za zodpovednu, je ta zodpovedna? A tu demokraciu pouzivas iba ked sa to tebe hodi?........mensina sa musi prisposobit poziadavkam vacsiny......mam dost... :) .

Prečo teda žiješ podľa návodu, ktorý pred dvetisíc rokmi napísala poverčivá banda veriaca na zázraky?

Pretoze to je o slobode rozhodnutia a nie nejakom nalinajkovanom modele o spravnej  zodpovednosti. O tom stale aj pisem a nie o tom, co tu ty podsuvas (neockovat nikoho).

Zverejnené

Pretoze to je o slobode rozhodnutia a nie nejakom nalinajkovanom modele o spravnej  zodpovednosti. 

Zas kecáš. Dokonca aj to, ako treba postupovať keď sa po kolenách plazíš k oltáru, je presne nalinajkované! Doslovne memoruješ náboženské texty, recituješ predpísané formulky a snívaš pri tom o slobode rozhodovania. Ak má spoločnosť fungovať, musí dodržiavať pevne stanovené pravidlá, žiadna sloboda rozhodovania.

mensina sa musi prisposobit poziadavkam vacsiny......mam dost... .

Ty si fakt natvrdlý, nechápeš dokonca ani základný princíp nášho politického systému, v ktorom žiješ a podieľaš sa aktívne na jeho tvorbe a fungovaní. (voľby, referendá..)

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov