Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

mozno ste si neprecitali tie reakcie na kalvskej argumenty v pripade povinnosti ockovat, pred nastupom do skolky.....a ten "oponent" sa odvolava na rozne statistiky v ramci EU resp. slovenskej statistiky.....ak ma niekto zaujem, tak je to ten treti link.....mne to pripomina boj proti fajciarom, lebo ved vsetky choroby maju na svedomi tabakove "pochutiny"....tak tychto "pozitkarov" treba poslat skupinovo na gilotinu.....na druhu stranu ale, su verejne cinne verejne zoskupenia (aj politicke strany), ktore pretlacaju povolit uzivanie drog....na akom zaklade?....je to zdraviu prospesne?.....pokial ma pamat neklame, tak som svojho casu niekde zachytil, ze testovanie drog (na ich prospesnost-skodlivost) niekedy zaciatkom(?) 20 storocia jednoznacne preukazalo, ze uzivanie drog je zdraviu prospesne, no budcnost sa nejako cudne zachovala k tymto "vedeckym testom".....take poucenie z vedeckej historie nie je teraz nutnostou?....

Zverejnené

citali a je zjavne ze oponent zavadza.   je jasne ze nerozumies preco, preto ho pisali.      Ale nerozumiem  co vam fasistom tak vadi ?  Ze skolky budu prijmat len ockovanych ? To je predsa pomerne mierna zmena, kedze ockovanie je povinne uz teraz.  A neockovane dieta predstavuje hrozbu pre seba aj pre ostatnych,  tak  ide o drobnu zmenu. A zaroven sa pripravuje zakon o nahrade za mozne skody ockovania.

A len tak bokom,   ktora politicka strana pretlaca povolit uzivanie drog ?  Ale asi tusim ze pojem dekriminalizacia je na teba prilis zlozity.   ( alebo mas na mysli obhajobu fajcenia Dankom ? U teba jeden nikdy nevie, ale kedze ho milujes tak asi nie )

Zverejnené

a v com oponent zavadza?...nenapisal si, tak asi klames....a co sa tyka tej malej zmeny, ze skolky budu prijimat iba ockovane deti...no tak pozri...tebe nevadi kriminalizacia neockovanych deti a aj uzivatelov tabakovych vyrobkov, ale na pocudovanie ti nevadi dekriminalizacia drog....tiez od teba take liberalno "demokraticke"....no ale ked ich milujes, tak tiez tu nie je co riesit... :(

Zverejnené

informator, dnes nemam chut hadzat perly sviniam, tak si mysli co chces.

Zverejnené

nuz,  toto je moj nazor na teba  a uz dlho sa nemeni.    Nie je mozne ta nic naucit, si natolko indoktrinovany ze to nema zmysel ani skusat.

Zverejnené

dalsia perla.....kde ich beries?.....ze by si mal nejaky zdr.problem z povinneho ockovania?.... :)

Zverejnené

OK, keď už sa spomína liberalizmus aj v tejto téme ... nerobím si nárok na presnú citáciu, ale je to niečo v zmysle : každý má právo konať podľa vlastného uváženia, pokiaľ tým neporušuje zákony alebo nenarúša práva iných. toľko definícia...

štatistika hovorí, že pokiaľ klesne preočkovanosť populácie pod 95%, tak je problém - čiže nebral by som síce nikomu právo nedať očkovať seba či svoje deti, je mi jedno či sa nakazia týfom, čiernym kašľom, osýpkami či záškrtom, ale nie je mi jedno keď svojim konaním, či skôr nekonaním, ohrozuje moje deti, lebo tým už zasahuje do práv mojich detí aj mňa.

a nedá sa dosť dobre rozdeliť spoločnosť v zmysle, že 1/5 okresov vyhradíme pre antivaxerov, a vo zvyšných budú bývať ostatní...

Zverejnené

a napodiv... v tých hnusných liberálnych krajinách, podaktorých, napríklad v nemecku, si napríklad Berlín pred časom svojvoľne určil, že neprijme do škôlky nezočkované deti.
a basta.

toľko k rodičom neočkovačom a liberalizmu - liberalizmus potiaš, pokiaľ, ako citoval clovek, neohrozuje iných okolo seba.
neočkovači ohrozujú.
tým by debata mala skončiť a neočkovačom pariť pokuty. ale to by vyšli do ulíc, zrejme, ako im je ubližované.

Zverejnené

OK, keď už sa spomína liberalizmus aj v tejto téme ... nerobím si nárok na presnú citáciu, ale je to niečo v zmysle : každý má právo konať podľa vlastného uváženia, pokiaľ tým neporušuje zákony alebo nenarúša práva iných. toľko definícia...

štatistika hovorí, že pokiaľ klesne preočkovanosť populácie pod 95%, tak je problém - čiže nebral by som síce nikomu právo nedať očkovať seba či svoje deti, je mi jedno či sa nakazia týfom, čiernym kašľom, osýpkami či záškrtom, ale nie je mi jedno keď svojim konaním, či skôr nekonaním, ohrozuje moje deti, lebo tým už zasahuje do práv mojich detí aj mňa.

a nedá sa dosť dobre rozdeliť spoločnosť v zmysle, že 1/5 okresov vyhradíme pre antivaxerov, a vo zvyšných budú bývať ostatní...

ale toto tvoje konstatovanie nema predsa nic spolocneho z razenim akcie.....povinnost ockovania ......nikto predsa nikomu nebrani, aby si svoje dieta nechal zavrete doma a neprizval k nemu na ucenie nejakeho ucitela....ja stale budem mat problem s tym, ze stat nuti svojich obcanov, aby podstupili riziko nejakeho zdravotneho problemu z vakciny......a ze su mozne tieto problemy, to udavaju aj pribalove letaky a neobstoji tu akesi trapne argumentovanie, ze sa to moze tykat iba miziveho percenta ockovancov.....zrusiili sme trest smrti z humannych dovodov, ale v tomto pripade v zaujme ochrany (moznej) pred inf.chorobama nutime "humanne" obcanov podstupit riziko......tak ako chces riesit prava na slobodny vyber s pravom na pravo byt "zdravy" u teba a tvojich deti?.....represiou?....

a napodiv... v tých hnusných liberálnych krajinách, podaktorých, napríklad v nemecku, si napríklad Berlín pred časom svojvoľne určil, že neprijme do škôlky nezočkované deti.

a basta.

toľko k rodičom neočkovačom a liberalizmu - liberalizmus potiaš, pokiaľ, ako citoval clovek, neohrozuje iných okolo seba.

neočkovači ohrozujú.

tým by debata mala skončiť a neočkovačom pariť pokuty. ale to by vyšli do ulíc, zrejme, ako im je ubližované.

je v nemecku (ked ho uz tu spominas cez berlin) uzakonena povinnost vakcinacie, ako u nas?....

Zverejnené

helle,   ved vsade na svete vladnu neomarxisticki liberali :),    

Zverejnené

vdaka.....dala si sem dokaz, ze v nemecku ziju v dobe neolitu....v tom pripade to, co sem dala game ukazuje na opodstatnenost toho nariadnia o povinnej vakcinacii v berlinskych skolkach...... u nas je to diametralne odlisne....vakcinacie su povinne a este je to nejakou zahadou zduplovane nariadenim o povinnej vakcinacii pri zaradeni sa do povinnej predskolskej dochadzky.....ozaj liberalno "demokraticke"....no ale aby tu zasa nezacal "strasit" nejaky medialny cerv, tak pripominam, ze ja nemam problem s vakcinaciou deti, ale z vakcinaciou zalozenou na represii a povinnost vakcinacie, je pre  mne nestravitelna liberalno "demokraticka" sluzba pre dotovanie farmapriemyslu....

helle,   ved vsade na svete vladnu neomarxisticki liberali :),    

vsade nie, ale tam kde su, je to "demokraticke"..... :)

• Odobrať bod 1
Zverejnené

a kde nevladnu?, ked sa ockuje po celom svete?

ved nam prezrad kde to nie su neomaexisti ?

Zverejnené

na svete je samozrejme hromada vecí, ktorým nerozumiem... napríklad prečo nestačí na bežné upratovanie doma utierka pekne vystrihnutá zo starého trička, prečo treba kupovať v obchode utierky na každý kúsok nábytku extra... to moja teta razí takúto teóriu... keď sa jej minuli a už vyschol zdroj, boli dobré aj tričká...

takto je to aj s očkovaním...
nikoho nenútime očkovať sa proti chrípke...

ovšem keď má niekto zoslabenú imunitu, každý rok s pravidelnosťou japonských železníc dostane chrípku alebo dve, niekedy ho to zloží na týždeň, niekedy na tri... tak tam by bolo skutočne na zváženie očkovanie...
keď niekto pracuje trebárs aj s tou slabenou imunitou na mieste, kde sa otočí denne desiatky, ke´d nie stovky ľudí.... a z vlastnej skúsenosti, keď sme sídlili na rohu ulice smerom na zdravotné stredisko, 50 metrov od strediska ... kde bolo bežné, že došiel smrkajú sopliaci kašľajúci jedinec, ktorého prvé slová boli: idem od lekára, rovno si ľahnúť, mám desnú chrípku, ale potrebujem ešte vybaviť toto... počkalo by to, ale keď už som tu...

to je jeden prípad.

ale presne to isté sa týka každého iného detského očkovania, a dokonca aj proti tetanu v dospelosti a vôbec... keď je raz pokrytá spoločnosť proti nebezpečnej chorobe aj s neočkovateľnými jedincami vtedy, keď je zaočkovaných 95 a viac % jedincov, tak to tak jednoducho je, a cez to vlak nejde. resp. choroby áno. ...

pretože umrieť do toho, že sa kdesi ktosi škrabne o drôt či klinec, čo je pomerne bežná vec... je trochu blbé, keď to spraví niekoľko preočkovaní za život.

už si pripadám ako cvok - ale asi sedemdesiaty krát opakovať, že staré potlačené choroby, na ktoré sa dostávali ľudia do železných pľúc, na ktoré slepli milióny ľudí, umierali celé veky ďalšie milióny... a vyriešilo sa to celoplošným očkovaním .... neviem, či by chcel dnes niekto dostať pravé kiahne...

ale trápiť deti osýpkami sa zaočkovaní rodičia nerozpakujú... sú veci, na ktoré zrejme znovu musí ľudstvo kapať, aby sa spamätalo.
v každom prípade sa musí preriediť... len keby to išlo prirodzene z tých duševne biednejších, nech sa spraví zdegenerovaný genofond...

uhmmmm... asi chcem veľa.

tu nie je otázka, plošne neplošne, nátlakom, čo javiemako... ale o to, že sa potlačili choroby a neumieralo sa nezmyselne a bolestivo na hrozné choroby.
asi to na internete odkojenému ľudstvu chýba.

prečíta si článok na nete, od kohokoľvek a v momente sa cíti byť lekárom, imunológom a ktoviečím ešte, oprávneným rozhodovať ... ale keď ide o to, ušiť si gate, to si uteká kúpiť alebo dať šiť krajčírovi,  lebo to nechá na odborníkov...

také je to jednoduché.
bodka.

• Pridať bod 1
Zverejnené

a kde nevladnu?, ked sa ockuje po celom svete?

ved nam prezrad kde to nie su neomaexisti ?

vsade tam, kde su liberalny "demokrati" sa ockuje pod hrozbou represii a roznych "usmerneni".....

.............už si pripadám ako cvok - ale asi sedemdesiaty krát opakovať, že staré potlačené choroby, na ktoré sa dostávali ľudia do železných pľúc, na ktoré slepli milióny ľudí, umierali celé veky ďalšie milióny... a vyriešilo sa to celoplošným očkovaním .... neviem, či by chcel dnes niekto dostať pravé kiahne......ale trápiť deti osýpkami sa zaočkovaní rodičia nerozpakujú... sú veci, na ktoré zrejme znovu musí ľudstvo kapať, aby sa spamätalo.

v každom prípade sa musí preriediť... len keby to išlo prirodzene z tých duševne biednejších, nech sa spraví zdegenerovaný genofond...

uhmmmm... asi chcem veľa.

tu nie je otázka, plošne neplošne, nátlakom, čo javiemako... ale o to, že sa potlačili choroby a neumieralo sa nezmyselne a bolestivo na hrozné choroby.

asi to na internete odkojenému ľudstvu chýba.

prečíta si článok na nete, od kohokoľvek a v momente sa cíti byť lekárom, imunológom a ktoviečím ešte, oprávneným rozhodovať ... ale keď ide o to, ušiť si gate, to si uteká kúpiť alebo dať šiť krajčírovi,  lebo to nechá na odborníkov...

také je to jednoduché.

bodka.

aj ja si uz pripadam, ako cvok....x sty krat opakovat, ze statne uzakonenie povinnej vakcinacie, je prachsproste nahananie penazi pre farmapriemysel a ospravedlnovat to clonou humanity, sa rovna agitacnemu spravaniu sudruhov, ze len to je spravne, co je dobre robotnicko-rolnickej ideovej strane...aj "firer" popisal vsetko do nacistickej knihy knih a vsetci to museli povinne kupovat a on si "chtiac-nechtiac "musel" brat bonus z obchodu....mam obavu, ze o nejaky cas sa uzakoni v zaujme zdravej vyzivy deti, povinne sa u lekara preukazat blockom z obchodu, ze norma dennej stravnej jednotky, co sa tyka ovocia a zeleniny, bola splnena a statny organ moju nesplnenu povinnost nepotresta nejakou sankciou.....

Zverejnené

takto akosi sa presadzuje vsetko...lebo v zaujme ludstva a zdravia, je dovolene vsetko.....zakonne rozhodnutie a ty sa sa postaraj, aby si to bez reptania naplnil, lebo sankcia ta dobehne.....a je jedno, ci je to povinna vakcinacia alebo ekologicka ozdravna procedura....ved ide o zdravie... :(

https://auto.pravda.sk/poradna/clanok/532107-benzin-e5-na-niektorych-pumpach-asi-ostane-no-s-rizikom-sankcii/

Zverejnené

informator, loz aj ked jej veris tak ostava lzou. opakovat argumenty niekomu kto ma vymyty mozog asi nema velky zmysel, ze?

Zverejnené

v com vidis v mojom prispevku loz?.....bud konkretny....

Zverejnené

napriklad nejde o nahananie penazi pre farmafirmy, zachranuje o dva rady viac deti ako vsetky pochody za zivot( pomylena humanita co zachranuje zivoty je novy newspeak fasistov?) atd. ale dost uz zase moje zhnusenie nad tebou presiahlo mieru, ides na cas do ignore listu

• Pridať bod 1
Zverejnené

takto akosi sa presadzuje vsetko...lebo v zaujme ludstva a zdravia, je dovolene vsetko.....zakonne rozhodnutie a ty sa sa postaraj, aby si to bez reptania naplnil, lebo sankcia ta dobehne.....a je jedno, ci je to povinna vakcinacia alebo ekologicka ozdravna procedura....ved ide o zdravie... :(

po tomto nesmierne rezignovanom ľútostivom povzdychu by si neznalý zrejme myslel, že ti idú chválne zničiť zdravie a zo všetkých síl bojuješ o ozdravenie ľudstva a planéty a všetci ostatní ti hádžu polená pod nohy a snažia sa ti v tom mocou a silou zabrániť.

a pri tom je to naopak... "v záujme ľudstva a zdravia je dovolené všetko" - tu ide len o to, že končene po storočiach a desaťročiach hľadania sa na mnohé nebezpečné vyhladzujúce choroby našiel liek, niekde stačilo odstrániť splašky z ulíc, niekde je potrebná vakcinácia, niekde sa len museli naučiť umývať ruky...

chudera Zem ešte také jednoduché šťastie nemá....

tak jednoduché riešenia, aby ženy neumierali hromadne pri pôrodoch, aby deti neumierali na čierny kašeľ a záškrt a desiatky iných chorob, ktoré pravidelne preriedili ľudstvo...

neočkovači zo zásady žerú dezinformácie, myslenia informatora je zámerne neinformované... lebo o skutočnej informácii tu nie je reč, že nie.

skutočných údajov, informácií a argumentov založených na dlhoročných výskumoch a situácii, ktorá je tu a teraz, že sa znovu musíme báť starých chorôb, je len tu na desiatky strán... a výsledkom sú neutále tie isté informované argumenty o tom, že sa ti nepáči direktívne plošné nariadenie očkovať.

verím, že si inteligentný človek, a nesmierne si trpel za totality, a v končekoch nervov máš dodnes zakódovaný odpor voči čomukoľvek plošnému.

len je fajn k tomu aj trochu myslieť. keď raz na potlačenie choroby - a rokmi overená pravdivosť to potvrdila - treba plošné očkovanie minimálne nejakého percenta obyvateľastva, tak nedokážem ... skutočne si nedokážem predstaviť toho debilného rodiča, ktorý riskuje zdravie svojho decka preto, lebo je zásadne proti... pretože čítal na internete a sám má tri lekárske fakulty na nete vyštudované.

od teba by som čakala iné argumenty, tento totalitný odpor sa hodí k čomukoľvek inému, ale k očkovaniu detí je ako päsť na oko.  v tomto prípade to nie je argument.  darmo hovoríš, že a priori nie si proti očkovaniu, len plošnému a povinnému - v konečnom výsledku je to na úrovni neočkovačov poučených netom.

Zverejnené

nuz  to skor ukazka vplyvu prostredia.  Zrejme nebude nahoda ze ide o oblast kde sa udial posledny pogrom na zidovskych lekarov, ktori ockovali deti.  Tam to bude trvat este dalsich 100 rokov kym tam dorazi civilizacia.

Zverejnené

.............od teba by som čakala iné argumenty, tento totalitný odpor sa hodí k čomukoľvek inému, ale k očkovaniu detí je ako päsť na oko.  v tomto prípade to nie je argument.  darmo hovoríš, že a priori nie si proti očkovaniu, len plošnému a povinnému - v konečnom výsledku je to na úrovni neočkovačov poučených netom.

a aky argument by si ockavala?...ze budem tu robit aj "vyznavaca" povinnej voj. sluzby za socializmu?....aj sudruhovia tento plosny humanny zakon obhajovali obranou vymozenosti....teda chranili nas vsetkych, uz nevojakov resp. vsetkych, co neboli schopny tuto plosnu akciu na ochranu obcanov CSSR absolvovat zo zdrav dovodov...to, ze tam v tom case mieru bolo kopec obeti koho trapi?....rodicia ich obetovali z humannych dovodov....ci nie?....len ta kritika na tuto povinnost sa v dnesnej liberalnej "demokracie" nosi viac, ako kritika povinneho plosneho ockovania...v mojom pripade sa ta kritika nesie ale iba  duchu toho, ze toto povinne vakcinovanie zarucuje zisky farmapriemyslu....ja by som ale nemal k tomuto povinnemu ockovaniu ziadnu vyhradu v pripade, ak by sa zriadila statna firma na vyrobu vakcin a bola by zodpovedna za vakcinaciu a nie za to, aby vykazovala zisk...tu by sa dalo potom vraviet o tom, ze stat sa stara o svojich obcanov a obcania su si vedomy toho, ze tuto firmu dotuju pre svoje bezpecie a suhlasia s tym.....ale tento moj suhlas s tymto by asi tu na tomto tysovsko liberalne "demokratickom" fore bolo oznacene za fasisticke....a este nakoniec...vies, ze nie su vakciny proti chripke?....ak ano, tak asi aj vies povedat preco nie su...ci nie?....

nuz  to skor ukazka vplyvu prostredia.  Zrejme nebude nahoda ze ide o oblast kde sa udial posledny pogrom na zidovskych lekarov, ktori ockovali deti.  Tam to bude trvat este dalsich 100 rokov kym tam dorazi civilizacia.

to, co je u Boha jeden den, to je u cloveka tisic rokov.....pockaj si tuto dobu a potom ti v tomto pridem pomoct... :)

Zverejnené

vskutku zaujímavé asociácie :)

ale vlastne nie až taká mylná, ja keď tebe vychádzajú úplne opačné hodnoty.
povinná vojenská služba je vlastne príprava na obranu vlasti, povinné plošné očkovanie tiež...

nebudeme tárať o tom, že sú krajiny, kde povinnú službu vlasti vykonávajú aj ženy, a ženy sú bežne naszadzované do bojových akcií. vieme.

raz som sa ťa pýtala, či ty si zaočkovaný, a či tvoje dieťa tiež. myslím, že si odpovedal áno, pokiaľ dobre pamätám. s istotou zaočkovania za chrbtom a s prípadnou silnou imunitou je veľmi ľahko vyhlasovať akékoľvek nesúhlasné názory s očkovaním či plošným a povinným, aby som sa ťa náhodou nedotkla.

potom z času na čas niekto ochorie, a nastane Doktori, pomôžte! ... každú chvíľu v posledných rokoch, aj u nás a k nám blízkych krajinách, s chorobami, ktoré sme potlačili... ale keď sú ľudia bez mozgu, je to ťažké.

v dnešnom svete obrovskej globalizázie a migrácie môže podporovať neočkovanie a plošné neočkovanie len internetom odchovaná časť ľudí, často sa hrdiacich titulmi Ing a Mgr a ktoviečo ešte.... boli také skipuny aj u nás, či ešte sú, netuším, pretože môžu mať titulov vpredu aj vzadu po desať, mozog tam nie je a už ich nesledujem.... tlak mám teraz ok, nechcem si ho pokaziť.

sú to cvoci.

povedzme to aj vírom, aj bacilom, aj ich vylučovaniu /to všetko spôsobuje veľmi nebezpečné choroby, na ktoré sa umiera, slepne, ľudia sa stávajú kriplami na celý ostatný život/ ....
takže musíme oznámiť aj týmto malým len pod mikroskopom viditeľným úbohým tvorečkom chudákom, že odteraz bude KUŠ, lebo už neočkojume, internet to vie lepšie.

také je to jednoduché.

nech sa nikto, kto sa cíti byť trafený, nečuduje - keď rozdávali rozum, chýbali.

Zverejnené

uz sa k tomu tvojmu vakcinacnemu programu nebudem vyjadrovat...moje stanovisko je jasne...povinnost vakcinacie naplna kapsy farmafirmam....a poobnost z povinnou voj. sluzbou za komunistov, je dobrym prikladom v porovneni z povinnostou vakcinacie.....aj tam bola humnanna myslineka a aj vo vakcinacii je humanna myslienka...ale iba myslienka, pretoze povinne dotovanie u mna nie je humanne, ale korupcia na zaklade myslienky pomahat a chranit....a ano, ako sama tu pises, ze ja som obsolvoval povinne vakcinacie, ktore boli povinne v tej dobe....to by ti malo dokazat, ze ja nie som proti vakcinacii, ale na rozdiel od teba, ja som proti dotovaniu firiem vyrabajucich ockovacie latky.....taky maly, ale podstatny rozdiel.... :)

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov