tyso Zverejnené 15. August, 2018 Zverejnené 15. August, 2018 vrah svojho dietata : "Seth už predtým pridal na Facebook video, v ktorom hovorí, že svoje dieťa zaočkovať nedá, pretože Boh je silnejší ako choroba. "Ak evolúcia chce, aby prežil ten najsilnejší, prečo očkujeme všetkých? Nemali by sme nechať slabých zomrieť a silných žiť ďalej?" To je to tvoje milosrdenstvo ? 1
informator Zverejnené 15. August, 2018 Zverejnené 15. August, 2018 neviem co mi to tu podsuvas....o akom milosrdenstve to tu perlis?....ja presadzujem slobodnu volbu a ty nie, tak neviem ake milosrdenstvo mas na mysli, ked ho davas mne za "program dna"... ale skusim ti oponovat.......tento tebou dany sem priklad "vrazdy" svojho dietata rodicom, je tak primitivny, ako tvoje prospevky o tom, co je demokracia a co je uz antidemokracia....samozrejme podla teba...to aby som nedopatrenim neurazil niekoho ineho... :) pozri ja ti sem dam teda podobny (mozno tiez primitivny) priklad o tom, ako sa vrazdia deti rodicmi...v USA sa za obdobie cca 40 rokov (ak som to dobre precita) vykonalo 20 milionov interupcii...ak ponecham bokom interupcie z nejakej inej priciny ako s predpoklôadu zdravotneho postihnutia plodu, tak dajme tomu, ze predpolkladany pocet zdravotnejho postihnutia plodu je s celkoveho pocto interupcii 10%, tak rodicia zavrazdili 2 miliony deti v jednom state za cca 40 rokov...tu existuje slobodna volba a pri ockovani nie je mozna?....toto je alibisticke a nie to, co sem dal nedavno Tono, ze je alibizmus ak niekto da zaockovat na jednu chorobu a na druhu nie..... http://numberofabortions.com/
game Zverejnené 15. August, 2018 Autor Zverejnené 15. August, 2018 to bude dôvod, prečo skutočne narodené deti vystaviť starým, už dávno porazeným chorobám, lebo sloboda... teda pardon, diktát štátu.na moment sa vrátim k tomu tvojmu príkladu, keď už si ho vytiahol, ale o tom budeme diskutovať v príslušnej téme:ako zvyčajne preukazujú bojovníci za život a rodinu, ako je zjavné z bezpočtu odkazov v tej príslušnej téme - nenarodené plody a zhluky buniek ochrancov zaujímajú len potiaľ, pokiaľ sa nenarodia. akonáhle sa narodia do akéhokoľvek prostredia, rodiny, spoločnosti, po ochrancoch okamžite potopa.aj toto je mnohokrát doložený fakt. tak späť k očkovaniam:práve čítam sériu kníh odohrávajúcich sa v súčasnom USA, kde sa hodne zaoberá deťmi... napriek tomu, že niektoré očkovania sú tam len silne odporúčané, zodpovední rodičia sa nad tým spravidla nepozastavujú a dávajú deti očkovať presne ako u nás.pri narodení rodičia dostávajú kalendár odporúčaných očkovaní a pediatri to sledujú.podľa štatistík nedáva očkovať svoje deti - napríklad za minulý rok podľa druhu očkovania a rozdiely sú aj v jednotlivých štátoch únie - zhruba 1 - 4 % rodičov.takže aj tak sú normálnejší, než európski milovníci slobody. napriek šialencom konšpirátorom a vodcom stád na internete - v posledných rokoch je debilov veriacich v kdejakých internetových kazateľov antiočkovačov a alternatívcov o trochu viac, než bývalo. a presne podobne prepukajú miestami aj osýpky a choroby.až na to, že tí blázni zvyčajne neplatia zdravotné poistenie a potom nastáva problém. ale čísla hovoria o tom, že narodené deti si vážia, lebo bez zdravotného poistenia to nie je sranda.v našich krajinách sme priveľmi spoľahnutí na to, že poistenie má každý a kľudne budeme vystavovať svoje decká kdečomu, veď každý lekár spred obrazovky internetu to vie najlepšie.
informator Zverejnené 15. August, 2018 Zverejnené 15. August, 2018 ten priklad som dal ako protivahu prikladu tysovmu........v jednom pripade je nieco hrozneho ak neda rodiv ockovat svoje dieta na zaklade predpokladanej choroby...je to dokonca vrazda toho decka....no na druhej strane je v pohode, ak necha rodic na zaklade predpokladanej choroby dietata svoje decko zabit este pred narodenim a teda mu neda ziadnu sancu......debatovat o tom tu nemusime. kedze to nie je priamo o ockovani, ale je to iba taky "primitivny" priklad preventivneho chovania rodica a porovnanie s preventivnou vakcinaciou dietat zo strany rodica.... a co sa tyka slobody vyberu, co do poctu, v pripade ockovania v USA a v EU, tak tu je jasne vydiet ze osveta v praci je tam na inom stupni vyvoja, ako v tejto zaprdenej EU, ktora sa uz bez roznych zakonnych ustanoveni ani nezdvihne zo stolicky....hlavne ze potoim hlada vinnikov v nezaockovani medzi obcanmi....je mi z nich na GRCANIE.....lepsie je sankcionovat ako pracovat... :(
game Zverejnené 15. August, 2018 Autor Zverejnené 15. August, 2018 juj netáraj, informator. v ČS a v Česku a na Slovensku je povinné plošné očkovanie, bez ohľadu na akúkoľvek EU, tu nejde o zakrivenie uhoriek, ale o osvedčený dlhoročný, desiatky rokov platný systém preočkovanosti a ochrany obyvateľstva,ktorý konšpirátori prevracajú na hlavu a radšej vystavujú decká chorobám. toto je postavené na hlavu.
informator Zverejnené 15. August, 2018 Zverejnené 15. August, 2018 ja som nerobil teraz rozdiel medzi CSSR a jej terasimi dedicmi a medzi ostatkom statov v EU, ale som to bral ako jeden celok....alebo iba ty tu robis paniku?....... tak potom je to ozaj iba o tebe :)
game Zverejnené 16. August, 2018 Autor Zverejnené 16. August, 2018 ako si ty myslel, vážený informator, to zvyčajne nie celkom presne vieš v momente písania ani ty sam :-) z bezpečia tvojej a synovej zaočkovanosti môžeš mať názor akýkoľvek, neočkovanie znamená epidémie :) vážne si myslíš, že tu máme len ja a tyso iný názor? hah :)
informator Zverejnené 16. August, 2018 Zverejnené 16. August, 2018 mas pravdu, tak isto ako aj ja..... a nevravim ze iba ty a tyso mate iny nazor ako ja...ja iba reagujem na so mnou diskutujuceho...teda v tomto pripade urcite :) ale ked uz si taka zasadova, tak opakujem, zrus slobodnu volbu aj v pripade takych volieb a ja budem mat hned podobny nazor ako ty a tyso... :)
tyso Zverejnené 22. August, 2018 Zverejnené 22. August, 2018 informator, sloboda je priamo spojena zo zodpovednostou, zodpovedny clovek by bud nediskutoval o veciach ktorym nerozumie alebo by sa najprv snazil vzdelat v tejto oblasti. Ale ty si priklad opacny a nemas kompetencie v tejto oblasti. A bohuzial kedze hlupakov je dost, tak im treba branit aby rozhodovali o veciach, kde nejde o slobodnu volbu ale o racionalnu volbu spolocnosti. 1
informator Zverejnené 22. August, 2018 Zverejnené 22. August, 2018 aha...takze zastupna demokracie, ktora je reprezentovana slobodnym vyberom, je vlastne iba obycajna pretvarka a hranie si na piesocku....nejde o zodpovednost zo strany volitela, aleco je strasnejsie, ani zo strany voleneho.....a tomu sa vravi liberalna demokracia?...taka slobodna volba v otazke vakcinacie, je potom ozaj nepredstavitelna.....je predsa menej skody pri zvolenom, ako pri nevakcinovanom....uff...tak som v koncoch...hlavne, ze ty mas vydatne kompetencie na vedeckej urovni :)
tyso Zverejnené 22. August, 2018 Zverejnené 22. August, 2018 to ze nechapes co je demokracia je jasne uz dlho, tak kontrolna otazka. Ma vlada pravo urobit karantenu a uzavriet oblast kde sa vyskytne napriklad ebola ? A uzavrie tam aj chorych aj zdravych aby nenakazili dalsich ?Ci ty ako demokrat mas pravo nakazit koho len chces a bohda nebude aby ti v tom niekto branil ? Pretoze vakcinacia je v ovela lepsom prevedeni to iste, ide o zachranu zivotov a neberie ohlad na hlupakov co chcu slobodu ale nie zodpovednost 1
informator Zverejnené 22. August, 2018 Zverejnené 22. August, 2018 ty mas stale problem s chapanim pisaneho slova....podla teba teda ked sa zrusi povinnost vakcinacie, tak ludia sa razom prestanu starat o svoje zdravie?....a na priklade eboli si ukazal, ze s infekciama to nie je take jednoduche.....ze ockovat a je vymalovane...vsetky choroby su razom iba v laboratornych miskach :) 1
Vilma Flinstonova Zverejnené 8. September, 2018 Zverejnené 8. September, 2018 záškrt, kiahne, čierny kašeľ boli vymýtené, TBC sa takmer nevyskytovalo, osýpky tiež nie...a teraz vďaka tej slobodnej voľbe tu zasa máme TBC, osýpky, stretla som sa ešte v čase môjho pôsobenia v špitáli aj s čiernym kašľom, a aj s mumpsom. Potrebujeme to? Ako ked taký chorý človek príde do kontaktu napríklad s tehotnou ženou, môže sa vdaka tej slobodnej volbe dakoho iného rozlúčiť so zdravým dieťaťom, porodí postihnuté, a mohlo byť všetko inak...to je len jeden príklad neželaného vplyvu tej slobodnej voľby. 1
informator Zverejnené 9. September, 2018 Zverejnené 9. September, 2018 Vilma, ale mne tu ide o princip o slobode rpzhodovania a vyberu......ja som ockovany na vsetko, co bolo v mojom case povinne....ja budem stale tvrdit, ze ak ma niekto slobodnu volbu pri vybere svojho kandidata resp politickej strany a da mu do ruk moc, ktora moze radovo ohrozit viac ludi, ako nejaka infekcna choroba, tak tu nieco potom nesedi....ale moze sa to "uzakonit" aj tak, ako v pripade volebneho systemu.....kto nie je svojpravny, tak nemoze sa zucastnit volieb a v pripade ockovania zasa, kto nie je svojpravny, tak ten sa musi dat zaockovat formou povinnosti...podla dnesnej ockovacej praxe, sme teda nesvopravny vsetci, ale zucastnit sa volieb a volit svojho zastupcu a spravcu veci verejnych mozeme bez obmedzeni (pokial nie je odobrata svojpravnost)..... a infekcne choroby tu boli, su a budu....ziadne ockovanie to "nevylieci"....akurat teda teraz ich je x pocet a o par desatroci ich moze byt xxx pocet a potom co? aha mega vakcina a na vsetko... prepac, ale to je tak smiesne, ako najst koniec vesmiru... :) 1
game Zverejnené 11. September, 2018 Autor Zverejnené 11. September, 2018 a infekcne choroby tu boli, su a budu....ziadne ockovanie to "nevylieci"....akurat teda teraz ich je x pocet a o par desatroci ich moze byt xxx pocet a potom co? aha mega vakcina a na vsetko... prepac, ale to je tak smiesne, ako najst koniec vesmiru... :) ten začiatok tej dlhej vety sedí, infekčné choroby tu boli, sú a budú pokračovanie v tej podobe, v akej si to napísal, nesedí - očkovanie mnohé veľmi ťažké infekcie vylieči tým, že spôsobí len mierny priebeh, spôsobí, že telo získa imunitu, spôsobí, že choroba vôbec neprepukne..... ale to všetko vieš.prečo trpieť a nechať sa mrzačiť a zabíjať takými chorobami a tam, kde už bola pred dlhým časom možnosť netrpieť a neumierať na choroby, na ktoré umierať a nechať sa mrzačiť netreba. že jo. pokračovanie vety - každú chvíľu sa objaví nejaká ďalšia choroba, s pár desaťročiami tu môžeme akurát tak šachovať úplne zbytočne, pretože infekčné choroby sú tu tisícročia, ich mutácie sú tu tisícročia, a áno, aj budú, a riešenie bude vždy na každú chorobu hľadať ten správny liek(farmafirmy z toho teraz vynechajme, o tom píšeme inde) pokračovanie vety - fiktívna a rozprávková megavakcína na všetko tu nebude nikdy, a to vieš tiež, od toho si v problematike chorôb informovanejší... všakáno :ahooj: tie idiotizmy o slobode - krásny príklad na drísty od kuchynského stola, advokátka za práva veganov a tak:"Advokátka spolupracující s Ligou lidských práv, příznivkyně svobody, hlubinné ekologie, veganství, práv zvířat, feminismu a celkově nemateriálních hodnot a kritického a otevřeného myšlení."to je presne ten typ doktora z WHO, ktorý to vie lepšie, a berie pod jeden klobúk zdravie ľudstva, veganstvo, feminizmus a slobodu v očkovaní.... tie zeleniny v blogu by mohli povinne žrať v rámci práv krmiť deti veganskou stravou a odopierať im potrebné živiny ako všežravcom... v dospelosti nech si robia čo chcú, deťom ubližovať akoukoľvek formou má byť trestné https://candigliota.blog.respekt.cz/o-ockovani-rozhoduji-rodice-ne-lekar-ani-stat/...aj s tými dvomi lekármi, na ktorých sa tam pani právnička odvoláva, to sú tí, ktorí splietli prázdne hlavy všetkým bydlenkám... no má ucta :(
informator Zverejnené 12. September, 2018 Zverejnené 12. September, 2018 to je tvoj nazor....ja ho mam odlisny...s tym nic nenarobis......... :)
game Zverejnené 13. September, 2018 Autor Zverejnené 13. September, 2018 to nie je "môj" názor, tak, ako to opačné nie je len tvoj názor... nemienim s tvojím názorom nič robiť, len o ňom mám svoj názor. v podstate tvoj názor stojí na jedinom argumente, aj keď je popísaný v xy príspevkoch, vždy je to argument "sloboda". sloboda je ovšem širší pojem, to je jedna vec, a sloboda ako taká, tá predstava slobody, s akou napríklad vehementne obraňuješ slobodu rodičov neočkovať svoje deti proti pliagam, to nie je sloboda.taká sloboda je presne tá, o ktorej sme sa svojho času tesne po sametovej bežne hádali s ľuďmi chudobnejšími duchom: dostali do rúk slobodu a nevedeli, čo si s ňou počať, mnohí to nevedia dodnes, a vŕšia hlúposti nad hlúposti. slobodu nemal ani pračlovek, ani dedina nágov na starej Sibíri, ani drobné spoločenstvá na tichomorských ostrovoch... keď chceli ako spoločenstvá prežiť, sloboda musela byť istým spôsobom obmedzená a organizovaná, aj bola.preto máme vlády a vúc a podobné srandy (že aké, to je na inú tému) a zákony, každé aj najmenšie spoločenstvo má totiž zákony - stačí ich do spoločenstva zaviesť ako tabu... a každému je jasné, pokiaľ siaha jeho sloboda, aby sa rod a spoločenstvo zachovali. sloboda neznamená to, že ja teraz môžem všetko, bez ohľadu na to, komu všetkému tým uškodím či tým práve vyhubím svoju osadu.mám pocit, že sa budeš tváriť, že nechápeš, o čom píšem, ale o všetkých týchto veciach sme tu už aj v iných témach písali... sloboda na nezaočkovanie populácie na veľmi vážne a smrteľné už očkovaním dávno potlačené choroby nie je argument. ani z úst divnej lekárky a ešte podivnejšej právničky. v pohode: je to ich sloboda, ale keď ich neočkované deti spôsobia epidémiu, nech liečbu platia. alebo to už nie je sloboda? :ahooj:
informator Zverejnené 13. September, 2018 Zverejnené 13. September, 2018 ak si si nevsimla, tak sa pouzastavujem nad slobodnou volbou vo vybere politika a povinnostou vakcinacie....kde je vacsie nebezpecenstvo?.....ja zastavam nazor, ze v slobodnej volbe vyberu politika.....ak mas slobodu v jednom, tak dolezitom akte, tak preco mas striktny prikaz povinnosti v dalsom, tiez dolezitom, akte....preco by mal byt jeden inak a druhy onak?....nesvojpravny predsa nemozu sa zucastnit volieb, takze je to velmi dolezity a vazny akt......minimalne na urovni (ak nie dolezitejsi) vakcinacie, ktora je na rozdiel od volieb povinnostou zo zakona.....:(
game Zverejnené 14. September, 2018 Autor Zverejnené 14. September, 2018 ak si si nevsimlavšimla.všímam si všetky príspevky a všetky názory.preto je ten tvoj jediný opakovaný argument o slobode tak... nepríhodný, pretože to, čo som písala ja, bol príklad na to, ako a prečo akékoľvek spoločenstvá prežívajú, tabu a zákony sú tu na to, aby zregulovali divočinu.nemienim opakovať, že sloboda nie je anarchia. to, čo tu píšeš ty o voľbách a politike, je neporovnateľné s ochranou zdravia.na to, ako v skutočnosti zdravotníctva fungujú, teraz zabudnime, ako fungujp volení zástupcovia, zabudnime, pretože porovnávaš neporovnateľné slobodne sa môžeš predsa rozhodnúť, že voliť nepôjdeš, potom môžeš nadávať na tých, ktorí zvolili garnitúru, ktorú zvolili, ale toto sú dejiny, to, čo sa dnes robí v politike, budú zajtra dejiny, a na hlúpe rozhodnotia či velikášstvo v politike či nenažranosť očkovanie neexistuje vakcinácia proti mnohým vážnym chorobám už dlho dlho existuje, a zachránilo nespočetne životov a postihnutí a oslepnutí a ochrnutí a pretože sú ľudia blbí ako troky, je na to v mnohých krajinách zákon a dôrazné odporúčanie podopreté storočnými výskumami, celosvetové plošné očkovania vedené WHO a tak a podobne a dlhoročné dobré výsledky s dôkazmi, prečo očkovať. tu nejaká sloboda ide bokom, pretože ohrozuje celé populácie, sloboda neznamená: ja už teraz môžem slobodne praštiť suseda papekom kedy sa mi zachce, ani že budem ohrozovať všetky deti v škôlke, lebo ja mám slobodu. výsledok debilných kvázidoktoriek z Youtube a právnikov zarábajúcich na blbosti ľudí nakazených internetovými kravinami a mamyniek a doktorov od kuchynského stola je zvyčajne jasný, preukázateľný a nákazlivý: Počet případů spalniček letos v Evropě dramaticky vzrostl. Během první poloviny roku se nakazilo více než 41.000 dětí a dospělých, upozornila dnes Světová zdravotnická organizace (WHO). Nejméně 37 případů skončilo úmrtím pacienta. Počet lidí infikovaných spalničkami narůstá v Evropě už mnoho měsíců. Za celý loňský rok evidovala WHO v Evropě 23.927 nemocných a předloni 5273.Evropou se šíří spalničky, počty infikovaných jdou do desetitisíců
informator Zverejnené 14. September, 2018 Zverejnené 14. September, 2018 všimla.všímam si všetky príspevky a všetky názory. To som rad..len neviem ci vies, na co poukazujem... preto je ten tvoj jediný opakovaný argument o slobode tak... nepríhodný, pretože to, čo som písala ja, bol príklad na to, ako a prečo akékoľvek spoločenstvá prežívajú, tabu a zákony sú tu na to, aby zregulovali divočinu. Ako vidim, tak nevies... nemienim opakovať, že sloboda nie je anarchia. A to ja niekde sa snazim presadit?.... to, čo tu píšeš ty o voľbách a politike, je neporovnateľné s ochranou zdravia.na to, ako v skutočnosti zdravotníctva fungujú, teraz zabudnime, ako fungujp volení zástupcovia, zabudnime, pretože porovnávaš neporovnateľné Samozrejme ze je to neporovnatelne, lebo politika je dolezitejsia v zivote cloveka, ako nejaka povinna vakcinacia...na politikovi zalezi, ci sa bude povinne vakcinovat, resp. ci sa bude platit za povinnu vakcinaciu z vlastneho vrecka... slobodne sa môžeš predsa rozhodnúť, že voliť nepôjdeš, potom môžeš nadávať na tých, ktorí zvolili garnitúru, ktorú zvolili, ale toto sú dejiny, to, čo sa dnes robí v politike, budú zajtra dejiny, a na hlúpe rozhodnotia či velikášstvo v politike či nenažranosť očkovanie neexistuje Tento argument sa da pouzit aj v opacnom garde...takze jasny dokaz, ze slobodne rozhodnutia su v oboch pripadoch potrebne...s pohladu rovnosti a doôezitosti vyberu... vakcinácia proti mnohým vážnym chorobám už dlho dlho existuje, a zachránilo nespočetne životov a postihnutí a oslepnutí a ochrnutí a pretože sú ľudia blbí ako troky, je na to v mnohých krajinách zákon a dôrazné odporúčanie podopreté storočnými výskumami, celosvetové plošné očkovania vedené WHO a tak a podobne a dlhoročné dobré výsledky s dôkazmi, prečo očkovať. Suhlasim, ale aj tak je politika ovela dolezitejsia, lebo politik moze to, co nedokaze ziadna vakcina....rozhodovat aj o vakcine a jej pouziti, co sa opacne neda zrealizovat....ci ano? tu nejaká sloboda ide bokom, pretože ohrozuje celé populácie, sloboda neznamená, ja už teraz môžem slobodne praštiť suseda papekom kedy sa mi zachce, ani že budem ohrozovať všetky deti v škôlke, lebo ja mám slobodu. Nadobudam dojem, ze ty si tu zamienas slobodu s anarchiou a snazis sa s toho obvinit niekoho ineho...napr. mna :) výsledok debilných kvázidoktoriek z Youtube a právnikov zarábajúcich na blbosti ľudí nakazených internetovými kravinami a mamyniek a doktorov od kuchynského stola je zvyčajne jasný, preukázateľný a nákazlivý: takze si to zhrnme.....vakcinancia, ako povinnost, lahko sa stane historiou, ked volici zvolia do spravy veci verejnych osobu s averziou k povinnej vakcinacii....a to nepisem o dalsich moznych katastrofalnych nasledkoch, proti ktorym je vakcinacia na dobrovolnom principe iba taky vanok....tak je pre mna ozaj tazko stravitelne, ze tato nerovnost v slobodnom vybere je iba na strane volby politika (ktory moze narobit ovela vacsiu „paseku“) a na strane vakcinacie, je povinnost...jedine logicke vysvetlenie je to, ze za vsetkym hladaj peniaze a nie nejaku humannost....
game Zverejnené 27. September, 2018 Autor Zverejnené 27. September, 2018 kvapka humoru do radov smrteľne vážneho klanu antiočkovačov :) Potvrzeno: očkování způsobuje u rodičů detí autismus a další mentální poruchy
electric blue Zverejnené 29. September, 2018 Zverejnené 29. September, 2018 nj v ceskoslovensku sa ockuje uz 70 rokov, a nie ste narod autistov a retardovanych :) Ako je toto mozne ? 2
informator Zverejnené 30. September, 2018 Zverejnené 30. September, 2018 tak ver teraz nejakemu vedeckemu objavu.... https://zena.pravda.sk/zdravy-zivot/clanok/486153-sok-od-vedcov-klobasa-uz-nie-je-hrozbou/ ......dufam ze to takto nejako nedopadne aj s povinnym ockovanim... :) a co sa tyka tej autistickej diagnozy, tak mozno je to vdaka tomu, ze slovaci sa uz 70 rokov krmia udeninama :) ja mam teraz obavu, ze Bukovskemu po tomto objave vedcov praskne od brokolice zlcnik :(
tyso Zverejnené 1. Október, 2018 Zverejnené 1. Október, 2018 no to je tak ked mas problem chapat text, klobasa je skodliva pre ine veci, pri udeni sa do nej dostavaju nitrosaminy, ktore maju potvrdene karcinogenne ucinky, A podobne su pravdive aj tvoje dalsie zdroje, netusis co ti nepovedali. Hlavne ze su nie su mainstream.
electric blue Zverejnené 1. Október, 2018 Zverejnené 1. Október, 2018 informator , v rozvojovych krajinach sa neladuju udeninami, ale zato umieraju na choroby ktorym by sa mohlo predist vdaka lacnym vakcinam :) ps, ale inak vies o tom ze (cesko) slovensko patri ku krajinam ktore maju jeden z najlepsich ockovacich systemov na svete :) Asi nie 1
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz