Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

myslím že som identifikoval základnú otázku

tá znie "aké má lekár veľké právo, urobiť chybu?"

ak sa sekne pôrodník, anesteziológ alebo chirurg (alebo lekár z nejakého iného oboru.. hoci aj zubár..) môže to mať za následok, ťažké trvalé následky a dokonca smrť

a v ten moment, vypukne aféra sú toho plné noviny, a "všelijaké slniečka" bedákajú nad stavom nášho zdravotníctva, a nedostatkom individuálneho prístupu

sú to tie isté "slniečka", ktoré pri vakcinácii obhajujú striktnú plošnosť, teda stav pri ktorom sa dá narobiť kvantum chýb (je na to priam nastavený)

totálny rozpor..

ten kto obhajuje povinné očkovanie, nemá nárok rozčuľovať sa, keď sa napríklad anesteziológ "zle vyspí", a pacient zostane s poškodeným mozgom!

buďto ste za individualistický princíp, alebo za kolektivistický.. kompromis nemožný

podľa mňa "človek nie je tehla"

Zverejnené

ten kto obhajuje povinné očkovanie, nemá nárok rozčuľovať sa, keď sa napríklad anesteziológ "zle vyspí", a pacient zostane s poškodeným mozgom!

WTF?

Na Slovensku máme 5.5 miliónov obyvateľov a očkovanie je rovnomerne rozdelené medzi rôzne časové úseky a jednotlivé okresy. Aféra s Mexičanmi, pri ktorej si zdravotníci omylom zamenili pikslu s dospeláckou vakcínou za detskú, sa odohrala v úplne inej situácii - išlo o nárazovú očkovaciu akciu, pri ktorej hŕstka zdravotníkov očkovala tisícky migrantov nakopených v jedinej lokalite. Porovnávať situáciu v našom zdravotníctve s jednorazovou krízovou akciou kdesi v južnej Amerike je scestné, tam sa pod omyl podpísala hromadná migrácia. 

Ty už tuším balancuješ na hranici paranoje, ako nejaký prorok konca sveta. Tuším si nedávno prorokoval aj hromadné šírenie eboly na našom kontinente, či nie? :zubiska:

• Pridať bod 1
Zverejnené

Nie, nerozhoduje. Keby som nechcel očkovanie, nikto ma neprinuti.

Maš dať dôkaz na tie nezmysly ktore tu širiš. Ako je to očkovanie nebezpečne atd. Asi maš alzheimera alebo niečo podobne. Keď si nepamätaš, tak si prejdi prispevky spätne. Bol si X-krat vyzvany nielen mnou nech svoje "fakty" niečim podložiš. Ako už po "miliontykrat" aj v inych temach nie si toho schopny, miesto toho sa hraš že si nič nepamätaš. Čoraz viac sa ale priklaňam k nazoru že to nerobiš naschval.

Už mi ťa normalne začina byť ľuto.

Porovnavas to ako slobodna ucast na volbach?

Ty mas ozaj asi nejaky mentalny problem......najdi mi kde jednoznacne tvrdim, ze ockovanie je totalne zdraviu skodlive. Vsade, ked pisem o nejakych zdr. problemoch s ockovania, napisem, ze riziko je aj tak aj tak, a preto by malo byt na rodicovi, aby rozhodol on a nie nejaky neadrtalec s nejakej "zakuklenej" bunky. A to je ten fakt, ktory je tak dolezity. 

Zverejnené
...najdi mi kde jednoznacne tvrdim, ze ockovanie je totalne zdraviu skodlive. Vsade, ked pisem o nejakych zdr. problemoch s ockovania, napisem, ze riziko je aj tak aj tak, a preto by malo byt na rodicovi, aby rozhodol on a nie nejaky neadrtalec s nejakej "zakuklenej" bunky. A to je ten fakt, ktory je tak dolezity. 

"všade píšeš o nejakých zdr.problémoch z očkovania, že riziko je tak aj tak .... "

ako "tak aj tak" ?

aké riziko konkrétne?

aké riziká konkrétne?

čo je to riziko "tak aj tak" konkrétne?

máš relevantné zdroje, knihy, články,

publikácie renomovaných autorov, uznávaných lekárov, vedcov, výskumníkov, odkazy, linky na ich články a pdfká z netu?

štatistiky postihnutých očkovaných, štatistiky o neúčinnosti, štatistiky o úmrtí na očkovanie, štatistiky založené na výskume a štatisticky o relevantných početných kontrolných vzorkách?

keď máš, poprosím/e o ne.

ďakujeme :klobuk:

Zverejnené

WTF?Ty už tuším balancuješ na hranici paranoje, ako nejaký prorok konca sveta. Tuším si nedávno prorokoval aj hromadné šírenie eboly na našom kontinente, či nie? :zubiska:

na "drzovku"

ebola sa u nás nerozšírila, práve vďaka tomu, lebo sa našli "zodpovedný, osvietený, a rozhľadený" jednotlivci, ktorý o tomto probléme usilovne šírili "osvetu", ktorá prinútila kompetentných prijať účinné opatrenia

"skromne" dodám.. mám na tom určitú zásluhu, aj ja

:zubiska: :P

Zverejnené

Porovnavas to ako slobodna ucast na volbach?

Ty mas ozaj asi nejaky mentalny problem......najdi mi kde jednoznacne tvrdim, ze ockovanie je totalne zdraviu skodlive. Vsade, ked pisem o nejakych zdr. problemoch s ockovania, napisem, ze riziko je aj tak aj tak, a preto by malo byt na rodicovi, aby rozhodol on a nie nejaky neadrtalec s nejakej "zakuklenej" bunky. A to je ten fakt, ktory je tak dolezity.

Co tu pleties nejake volby?

Ano mam mentalny problem. Nedokazem totiz pochopit ako moze byt niekto taky hlupy a takto si s*at do huby, klamat sirit taku demagogiu.

Nikde som nepouzil frazu "totalne zdraviu skodlive". Preco si si to vymyslel netusim. Sam si to odcitoval, tak preco to prekrucas? Napisal som slovo nebezpecne. A to ty ako pise game, omielas stale dookola pomaly v kazdom prispevku ze je ockovanie nebezpecne, ze je tam riziko 50/50 a podobne nezmysly. Tak co to teraz zahovaras?

No doteraz si tu nebezpecnost nicim nedokazal. Ani tych 50/50, hoci si bol asi 3x vyzvany.

Zverejnené

alamo, dakujeme :),  ale skus nam povedat ake ze to ucinne opatrenia sme prijali ? :)

inforrmator,  a len tak bokom ako si predstavbujes  rozdiel medzi masovym a individualnym ockovanim :), ja len ci vobec tusis o com pises a ci aspon ty vies co chces povedat

Zverejnené

alamo, dakujeme :),  ale skus nam povedat ake ze to ucinne opatrenia sme prijali ? :)

odpoviem v téme "Politika menej vážne - alebo úplne vážne ?"

Zverejnené

a aj ked to nesuvisi s temou :),   tak si to povedzme:  lekar nema pravo urobit chybu.  A samozrejme kedze je clovek tak ich robi.  Systemovymi opatreniami vieme znizit pocet chyb ale uplne ich nevieme eliminovat.  Ale lekar je za ne zodpovedny trestnopravne aj finacne.

To je predsa to iste ze ani vodic nema pravo robit chyby a robime ich.   Pri ockovani lekar ma povinnost skontrolovat ockovaciu latku,  zistit ci dieta nie je nahodou chore, pripadne ci v anamneze nema nieco preco by mal neockovat.   ale to predsa musi robit pri kazdom osetreni,  je uplne jedno ci ide o ockovanie alebo zapaliek priedusiek.

Zverejnené

"všade píšeš o nejakých zdr.problémoch z očkovania, že riziko je tak aj tak .... "

ako "tak aj tak" ?

aké riziko konkrétne?

aké riziká konkrétne?

čo je to riziko "tak aj tak" konkrétne?

máš relevantné zdroje, knihy, články,

publikácie renomovaných autorov, uznávaných lekárov, vedcov, výskumníkov, odkazy, linky na ich články a pdfká z netu?

štatistiky postihnutých očkovaných, štatistiky o neúčinnosti, štatistiky o úmrtí na očkovanie, štatistiky založené na výskume a štatisticky o relevantných početných kontrolných vzorkách?

keď máš, poprosím/e o ne.

ďakujeme :klobuk:

Ano mam mentalny problem. Nedokazem totiz pochopit ako moze byt niekto taky hlupy a takto si s*at do huby, klamat sirit taku demagogiu.

Nikde som nepouzil frazu "totalne zdraviu skodlive". Preco si si to vymyslel netusim. Sam si to odcitoval, tak preco to prekrucas? Napisal som slovo nebezpecne. A to ty ako pise game, omielas stale dookola pomaly v kazdom prispevku ze je ockovanie nebezpecne, ze je tam riziko 50/50 a podobne nezmysly. Tak co to teraz zahovaras?

No doteraz si tu nebezpecnost nicim nedokazal. Ani tych 50/50, hoci si bol asi 3x vyzvany.

Riziko je vzdy....ci uz pre ockovaneho z ockovania, alebo neockovaneho z neockovania.

Ockovanie ta ochranuje na 95(?)% proti nakazeniu chorobou proti ktorej si zaockovany.....tak uvadzaju oficialne udaje. No kedze v pripade jednotlivca je to rozne, pretoze kazdy organizmus je inak nastaveny uz od narodenia, tak moze ta chranit napr. iba na 30(?)%. A taktiez dlzka ochrany. je u kazdeho ina....niekoho chrani 10 rokov, niekoho mozno iba 3 roky a niekoho mozno vobec. Ked sa aj zaockovany organizmus nakazi nejakou chorobou, tak v takychto pripadoch mozu byt nasledky take iste, ako v pripade nezaockovania. Dalsia nutnost je pravidelna  preockovanost, lebo inak je cele povinne  ockovanie iba divadlo.

Neockovaneho nechrani nic, iba jeho prirodzena obranyschopnost organizmu. Kedze ale aj tu je rozna sila obranyschopnosti jednotlivca, tak tiez su podmienky podobne, ako u zaockovancov. Lepsia "vybava" organizmu=lepsia obranyschopnost. Po prekonani choroby, je uz celozivotna imunita na prekonanu chorobu. 

Tak preco tu mate taky problem s tym, aby povinnost ockovat bola prepracovana na dobrovolnost? Myslite si tu vsetci, ze rodicia (okrem tu diskutujucich) su idioti, co sa nevedie zorientovat? Na vsetko, co sa tyka ich deti, je potrebny ich suhlas, tak ale preco nie aj na toto?

A co sa tyka tej nebezpecnosti-rizik vakcinacie, tak rizika su vypisane na pribalovom letaku, teda si ich kludne obaja mozete nacitat. Ja iba dodam, ze je to zasah do tela dietata a nikto nevie, co sa v tom ktorom organizme udeje a aky tam prebieha proces.....ked sa tu obaja odvolavate na rozne studia a vedecke fakty, tak ak toto niekto na 100% vie, tak to sem dajte. Ak nie, tak ockovanie je iba alternativa, proti ktorej tu tak bojujete.

Moja ucta   :reading:  

inforrmator,  a len tak bokom ako si predstavbujes  rozdiel medzi masovym a individualnym ockovanim :), ja len ci vobec tusis o com pises a ci aspon ty vies co chces povedat

Medzi masovym a individualnym ockovanim nevidim ziadny rozdiel, akurat masove ockovanie je nariadene a individualne ockovanie je tiez masove, ale je podmienene suhlasom rodica (pretoze ja si myslim, na rozdiel od teba, ze v pripade dobrovolnosti ockovania, by az taky pokles v ockovani  nebol)   :nienie:   

Zverejnené

Po prekonani choroby, je uz celozivotna imunita na prekonanu chorobu.

Pozor, toto neplatí pri každej chorobe!

• Pridať bod 1
Zverejnené

Ked sa aj zaockovany organizmus nakazi nejakou chorobou, tak v takychto pripadoch mozu byt nasledky take iste, ako v pripade nezaockovania.

Toto mudro mas zas odkial? Lebo je to nezmysel.

A otocim tvoju otazku. Ked sa tu bijes do prs ako su rodicia zodpovedni a daju dieta zaockovat, a tvrdis to aj o sebe, tak aky problem mas s tym ze je to povinne?

Zverejnené

informator ked uz tak usilovne bojujes, tak si mohol cosi aj pozriet o ockovani, pretoze pises jasne bludy.

A kedze fakty nevies a bojujes, tak zjavne nejde o ockovanie.     len celkom netusim o co.   Mame libertarianov, ktori odmietaju akekolvek statne nasilie,  od ockovania, dani ci pravidiel cestnej premavky.  Ale nanho nevyzeras.

A povedzme to inak,  v rakusku kde je zaockovanost cez 90 percent tak povinnost nemusi byt, u nas kde zacina klesat pod 60 % okrem povinnosti potrebujeme aj pokuty.  V skutocnosti skupina aktivnych hlupakov nie je taka velka, ale problemom su lahostajni rodicia, pre ktorych je chodenie k lekarom otravne.      Teda ti kde maju rodicovske prava ale rodicovsku zodpovednost nie.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Toto mudro mas zas odkial? Lebo je to nezmysel.

A otocim tvoju otazku. Ked sa tu bijes do prs ako su rodicia zodpovedni a daju dieta zaockovat, a tvrdis to aj o sebe, tak aky problem mas s tym ze je to povinne?

Nezmysel....ake su dokazy, ze to nie je mozne, aby boli nasledky po chorobe podobne u nezaockovaneho a zaockovaneho?

A kedze nie su jednoznacne dokazy (iba statisticky priemer), tak preto je treba na toto suhlas rodica.

A povedzme to inak,  v rakusku kde je zaockovanost cez 90 percent tak povinnost nemusi byt, u nas kde zacina klesat pod 60 % okrem povinnosti potrebujeme aj pokuty.  V skutocnosti skupina aktivnych hlupakov nie je taka velka, ale problemom su lahostajni rodicia, pre ktorych je chodenie k lekarom otravne.      Teda ti kde maju rodicovske prava ale rodicovsku zodpovednost nie.

1. Aku mas na mysli zaockovanost v rakusku?....na ake choroby?....

2. Mas na mysli zaockovanost povinnu alebo do toho statistickeho udaju ratas aj zaockovanie nepovinne?

3. Na slovensku zaockovanost je s kategorie povinnej alebo to beries v globale?

Zverejnené
 Mame libertarianov, ktori odmietaju akekolvek statne nasilie,  od ockovania, dani ci pravidiel cestnej premavky. 

ja mám napríklad k liberálnym a libertariánskym názorom pomerne blízko, ale moji chalani sú zaočkovaní všetkým čím majú byť, a tiež nemám problém s existenciou povinného očkovania.

to čo vyzerá byť ako rozpor s libertariánskymi myšlienkami má pomerne jednoduché vysvetlenie. všetky politické teórie a smery na 100% fungujú len v nejakom ideálnom svete, s ideálnymi ľudmi. lenže my žijeme v tom reálnom, v ktorom to má časť rodičov jednoducho uprdele, potom je tu nezanedbateľná časť idiotov ktorí si prečítali pár hoaxov na webe a majú pocit že sú múdrejší ako lekári po rokoch štúdia a x skúškach, no a v takomto svete považujem existenciu povinnej vakcinácie za opodstatnenú. ostatne, pri jej rokmi dokázanej účinnosti, ani veľmi nie je čo riešiť...

skrátene povedané, som trochu liberál, ale viac som pragmatik B)

• Pridať bod 1
Zverejnené

Nezmysel....ake su dokazy, ze to nie je mozne, aby boli nasledky po chorobe podobne u nezaockovaneho a zaockovaneho?

Ty tu prides s nejakym tvrdenim a ja mam nieco dokazovat? :D To si kde take videl? Ale ok, ja nie som ty ze tu budem vypisovat bludy bez akehokolvek argumentu.

Dokazy su take ze si hadam niekedy cital, pocul ci videl aby zaockovany clovek mal po chorobe nasledky? No daj nejaky clanok....

Ty si uz dokazal X-krat ze nemas ani sajnu na co je vlastne take ockovanie dobre. Uz tu bolo mnohokrat napisane (ty samozrejme ako vzdy o nicom nevies) ze ockovanie nie je len o tom ze neochories. Ono to ockovanie -predstav si - funguje aj u toho choreho. Je aj o tom ze ak niekto ochorie tak choroba je protilatkami tak oslabena ze nemoze zmutovat, rychlejsie odoznie, lahsie sa vylieci, tazko sa siri a nesposobi nasledky ako u nezaockovaneho.

• Pridať bod 1
Zverejnené

ja mám napríklad k liberálnym a libertariánskym názorom pomerne blízko, ale moji chalani sú zaočkovaní všetkým čím majú byť, a tiež nemám problém s existenciou povinného očkovania.

Dokazujes, ze tysova obava z neockovania deti zapricinene zrusenim povinnosti a ponechane na rodicoch, je neopodstatnena.

Ty tu prides s nejakym tvrdenim a ja mam nieco dokazovat? :D To si kde take videl? Ale ok, ja nie som ty ze tu budem vypisovat bludy bez akehokolvek argumentu.

Dokazy su take ze si hadam niekedy cital, pocul ci videl aby zaockovany clovek mal po chorobe nasledky? No daj nejaky clanok....

Ty si uz dokazal X-krat ze nemas ani sajnu na co je vlastne take ockovanie dobre. Uz tu bolo mnohokrat napisane (ty samozrejme ako vzdy o nicom nevies) ze ockovanie nie je len o tom ze neochories. Ono to ockovanie -predstav si - funguje aj u toho choreho. Je aj o tom ze ak niekto ochorie tak choroba je protilatkami tak oslabena ze nemoze zmutovat, rychlejsie odoznie, lahsie sa vylieci, tazko sa siri a nesposobi nasledky ako u nezaockovaneho.

Ty tvrdis, ja tvrdim....pretoze nie je dokaz, ze sa to nemoze stat. To, ze sa to, ako pises, nestalo, by mal byt ten dokaz o nemoznosti?

Taktiez tu nebasni o mojom negativnom postoji k ockovaniu. Mne vadi iba povinnost ockovat.

Zverejnené

informator, v pripade cloveka rozumneho netreba prikaz:) ale ty sluzis ako dokaz ze taki nie sme vsetci:). a tak svojou existenciou sluzis ako dovod na povinnost ockovania

Zverejnené

Dokazujes, ze tysova obava z neockovania deti zapricinene zrusenim povinnosti a ponechane na rodicoch, je neopodstatnena.

Ty tvrdis, ja tvrdim....pretoze nie je dokaz, ze sa to nemoze stat. To, ze sa to, ako pises, nestalo, by mal byt ten dokaz o nemoznosti?

Taktiez tu nebasni o mojom negativnom postoji k ockovaniu. Mne vadi iba povinnost ockovat.

Aha, čiže keď sa niečo nestalo, tak je to dôkaz že sa to stane? Zas ta tvoja brilantna logika. :) Nemysliš že za tie desaťročia očkovania milionov ľudi by sa už taky pripad davno vyskytol?

Vypisuješ tu cely čas ake to je nebezpečne. A zrazu nemaš negativny postoj? :D Na tebe sa veľmi dobre zabava.

Ty si vôbec neuvedomuješ že so slobodou ide ruka v ruke zodpovednosť. Ok, nech tu povinnosť očkovania zrušia. Som za. Ale pod podmienkou že dotyčny ponesie za svoje rozhodnutie nasledky. Ak tu chorobu dostane, nech si hradi liečenie sam. Žiadna poisťovňa. Aj za všetkych ktorych nakazi.

Zverejnené

áno? a čím konkrétne? :confused:  tým že vytrhneš jednu vetu z kontextu celého príspevku?  :lol:

to je dosť chabý spôsob argumentácie, najmä keď sa kúsok vyššie dá prečítať ten príspevok celý...

Zverejnené

informator,  najdi si sam ake choroby sa ockoju v rakusku,  ja som to pozeral pred par rokmi,    je to podobne ako  u nas.

rakusko nema povinne ockovanie, teda presnejsie  rodic je vyzvany a musi ist k lekarovi kde po informacii ake to ma rizika moze podpisat papier kde odmietne.  ak neda zaockovat ani nepodpise papier, tak ma sankcie.

Takato nepovinna zaockovanost je vyssia ako slovenska povinna.  Ale je vyssia napr. aj u chripky.  V case ked som este veril ze argumenty a fakty su k niecomu dobre som to vyhladal a dal na forum.  Ale teraz sa nejdem namahat, kedze neverim ze je mozne na internete kohokolvek presvedcit.   Argumenty a fakty su dobre pre ludi co ctia logiku a taki jednoducho kravinam o ockovani neveria. A ti co veria, ti su odolni aj voci faktom.

Zverejnené

Práve čítam pekný blog o absolvovaní povinnej lekárskej prehliadky pred zápisom dieťaťa do prvého ročníka základnej školy v Nemecku, kde je očkovanie úplne dobrovoľné, teda nepovinné. Ale aj napriek tomu sa bez očkovacieho preukazu jednoducho nepohnete - školy podmieňujú prijatie žiakov práve na základe preukázaného zaočkovania proti infekčným chorobám:

http://martinabekesova.blog.sme.sk/c/384333/sme-trosku-ini.html?ref=tit

Pani teda len skríkla: „Imfung!“ Ahááá, chce očkovací preukaz. Jasné, nech sa páči. Hneď v prvom momente, žiadna karta poistenca, žiadny občiansky, pas, nič – očkovací preukaz. Očkovanie je pre nich alfou a omegou. 
  • Pridať bod 1
  • Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Aha, čiže keď sa niečo nestalo, tak je to dôkaz že sa to stane? Zas ta tvoja brilantna logika. :) Nemysliš že za tie desaťročia očkovania milionov ľudi by sa už taky pripad davno vyskytol?

Vypisuješ tu cely čas ake to je nebezpečne. A zrazu nemaš negativny postoj? :D Na tebe sa veľmi dobre zabava.

Ty si vôbec neuvedomuješ že so slobodou ide ruka v ruke zodpovednosť. Ok, nech tu povinnosť očkovania zrušia. Som za. Ale pod podmienkou že dotyčny ponesie za svoje rozhodnutie nasledky. Ak tu chorobu dostane, nech si hradi liečenie sam. Žiadna poisťovňa. Aj za všetkych ktorych nakazi.

Nie je to dokaz, ze sa to stane, ale tiez je to nie dokaz, ze sa to nemoze stat. Mozno chapes. 

Ty mas ozaj mentalny blog. Ja tu nevypisujem stale o nejakom nebezpeci z ockovania, ale popisujem moznost nebezpecia, ci uz z ockovania alebo z neockovania. Preto sa ma slobodne rozhodnut rodic a nie iba plnit prikaz "zhora". Ze po ty akceptujes iba sa prejavujes, ako nesvojpravny a teda neschopny samostatneho uvazovania, co sa tyka v tomto pripade schopnosti zatupovat svoje deti do ich plnoletosti. Na tebe ozaj nie nic zabavne, ale skor smutne :(.

A co sa tyka tej tebou spominanej zodpovednosti.......no tak ty sa jej svojim postojom vlastne zbavujes, kedze zodpovednost posuvas na nejaky "organ". Zaujimave, ze ziadas hradenie nakladov za mozne nakazenie zaockovanej populacie nezaockovanou. Preco nie si taky "prisny" aj v hradeni nakladov za mozne zdravotne problemy sposobene ockovanim. Ze by neexistovali z dovodu needokazatelnosti?

áno? a čím konkrétne? :confused:  tým že vytrhneš jednu vetu z kontextu celého príspevku?  :lol:

to je dosť chabý spôsob argumentácie, najmä keď sa kúsok vyššie dá prečítať ten príspevok celý...

Ale no....nic som nevytrhol. Sa nauc citat.  Cela tvoja reakcia vyznela v zmysle, ze si do istej casti libertarian, co ale v tvojom pripede neznamena, ze si aj za slobodu v rozhodovani ockovat-neockovat.. Tyso mal zasa obavu, ze ludia podobneho zmyslania sa rozhodnu dat neockovat a teda bude problem v percentualnej zaockovanosti. A tot to vlastne nie je pravda....si to dokazal svojou reakciou. Ty libertator a davas deti bez odporu ockovat, takze obava zo strany tysa je neopodstatnena. Iba tolko k tomu "vytrhnutiu" niecoho.

informator,  najdi si sam ake choroby sa ockoju v rakusku,  ja som to pozeral pred par rokmi,    je to podobne ako  u nas.

rakusko nema povinne ockovanie, teda presnejsie  rodic je vyzvany a musi ist k lekarovi kde po informacii ake to ma rizika moze podpisat papier kde odmietne.  ak neda zaockovat ani nepodpise papier, tak ma sankcie.

Takato nepovinna zaockovanost je vyssia ako slovenska povinna.  Ale je vyssia napr. aj u chripky.  V case ked som este veril ze argumenty a fakty su k niecomu dobre som to vyhladal a dal na forum.  Ale teraz sa nejdem namahat, kedze neverim ze je mozne na internete kohokolvek presvedcit.   Argumenty a fakty su dobre pre ludi co ctia logiku a taki jednoducho kravinam o ockovani neveria. A ti co veria, ti su odolni aj voci faktom.

tyso, je to vsetko o "osvete" a nie o nejakom natlaku zo strany statu. A chipku, ako sezonne ochorenie, by som sem neplietol.

Zverejnené

informator,

nech chceš týmito tvojimi príspevkami povedať vlastne hocičo, vyplýva z nich jedno celkom bezpečne: málo vieš o ľuďoch ako takých ... o tom, akí sú ľudia celiství, zodpovední rodičia, sociálne, morálne, mentálne silní a uvedomelí, zrelí na rozhodovanie o svojich životoch - nezvládajú tie vlastné, nie zodpovednosť o časť, či nebodaj celé ľudstvo.

rozumiem tomu, čo chceš povedať. ale ty nerozumieš tomu, že ľudia takto nefungujú.

len je k tomu potrebné trochu sa okolo seba poobzerať, ako ľudia reagujú a na aké podnety. spomeň si na posledné sčítanie ľudu - stačil na to jeden či dva článočky kdesi, aby vznikla panika, že jéminkote, títo nás budú teraz vkladať do počítačov a všetko o nás budú vedieť! ľudia odháňali a hanili a napádali sčítacích komisárov.

od takýchto čakáš triezve rozmýšľanie?

stačí jeden falošný článok pred desaťročím, nepodložený žiadnym výskumom, len blábolmi jedna pani povedala, podpísaný "lekárom", ktorý ani nebol lekárom, aby sa celé čaty bydlenkovských zaslúžilých matiek začali jančiť po celom svete proti očkovaniam, lebo vraj spôsobujú autizmus ... je to odvtedy vyvrátené, stovky článkov po nete po celom svete ten nezmysel dementujú ... ale darmo.
konšpirácie sa šíria vlastným životom, tie sa čítajú úžasne ľahko, a v čase internetu sa šíria ako mor ... kto a kedy tento nezmysel zastaví? nikto nikdy, konšpirácie majú vlastný život.

na druhej strane sa združujú zaslúžilé matky do internetových komunít, a chodia po svete tak, že okolo seba rozlievajú ocot ... pred asi dvomi rokmi som čítalal zlepšovák jednej matky: pripevnila k vozíčku fľašu octu, navŕtala dierku, aby ocot sám pokvapkával okolo ...

a vieš prečo?

lebo to vraj chráni pred práškovaním ľudí z oblohy - pred chemtrails!

od takýchto čakáš, že budú zodpovedne rozmýšľať v prospech svojich detí, celku či ľudstva?

... stačí ti zagoogliť, podobných a rovnakých príkladov je okolo nás na tisíce, len treba sledovať svojich spoluobčanov a správanie sa ľudí ... toto je všade.

keď to nerobíš, to je stará chyba, lebo sa vo svojich príspevkoch neustále odvolávaš na "zodpovednosť rodičov" a posúdenie rodičov a podobné zábavky.

na to sa pri hoci zbežnom poznaní činnosti ľudí, správania sa ľudí a náchylnosti k akýmkoľvek konšpiráciám a iracionalitám  úplne vážne nemôžeš spoliehať ani len ty.

Zverejnené

informator,

..................

len je k tomu potrebné trochu sa okolo seba poobzerať, ako ľudia reagujú a na aké podnety. spomeň si na posledné sčítanie ľudu - stačil na to jeden či dva článočky kdesi, aby vznikla panika, že jéminkote, títo nás budú teraz vkladať do počítačov a všetko o nás budú vedieť! ľudia odháňali a hanili a napádali sčítacích komisárov.

od takýchto čakáš triezve rozmýšľanie?

stačí jeden falošný článok pred desaťročím, nepodložený žiadnym výskumom, len blábolmi jedna pani povedala, podpísaný "lekárom", ktorý ani nebol lekárom, aby sa celé čaty bydlenkovských zaslúžilých matiek začali jančiť po celom svete proti očkovaniam, lebo vraj spôsobujú autizmus ... je to odvtedy vyvrátené, stovky článkov po nete po celom svete ten nezmysel dementujú ... ale darmo.

konšpirácie sa šíria vlastným životom, tie sa čítajú úžasne ľahko, a v čase internetu sa šíria ako mor ... kto a kedy tento nezmysel zastaví? nikto nikdy, konšpirácie majú vlastný život.

na druhej strane sa združujú zaslúžilé matky do internetových komunít, a chodia po svete tak, že okolo seba rozlievajú ocot ... pred asi dvomi rokmi som čítalal zlepšovák jednej matky: pripevnila k vozíčku fľašu octu, navŕtala dierku, aby ocot sám pokvapkával okolo ...

a vieš prečo?

lebo to vraj chráni pred práškovaním ľudí z oblohy - pred chemtrails!

od takýchto čakáš, že budú zodpovedne rozmýšľať v prospech svojich detí, celku či ľudstva?

No game a presne o tom to je. Ja neocakavam nejake prevratne zmeny od rodiocov, co ty popisujes, ale ocakavam prevratne zmeny od rodicov, co su podla teba tou mudrejsou castou populacie (rodicovskej). Ak ta "hlupejsia" cast rodicovskej populacie, je schopna uverit roznym, ako pises, poveram, tak ta osvietena cast robi zlu propagandu a za nu to robi nejaky organ formou prikazu. Tym ale organ ponizuje rodicov ochotnych, lebo ich zaradil do radu s rodicmi neochotnymi. Ved kto uz v tomto chaose pozna kto je ten in a kto out : ( . A to uz nespominam dalsie rozne zdravotne ukony, ktore musi rodic odsuhlasit podpisom, no tam sa organ nestara.  

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov