Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené
My ale riešíme problém, ako vznikol život ten, ktorý dobré poznáme, ktorý je na planétach. Kým toto nevyriešíme, tak nemôžeme ani pochopiť, ako vznikli tvorcovia...

poprosím ale najprv trochu pribrzdiť - život ten, ktorý poznáme, ktorý je na tejto našej jednej planéte.

to, či je život na iných planétach, môžeme predpokladať, môžeme zamietať, môžeme odhadovať, dedukovať, diskutovať ... ale zatiaľ NIE POZNAŤ. 

okrem toho na možný život mimo našej planéty sú extra diskusné témy, tu - planéty našej slnečnej sústavy a tu - exoplanéty

tu zostaňme zatiaľ pri téme evolúcie na pri zemi a na Zemi.

nič nevieme a nepoznáme život na iných planétach.

Zverejnené

game - Zem je tiež planéta a ak život na iných planétach nepoznáme, tak ho nemôžeme riešiť, vyjadril som to presne...

Zverejnené
My ale riešíme problém, ako vznikol život ten, ktorý dobré poznáme, ktorý je na planétach.
tak si to prečítaj po sebe ešte raz.

nie, nevyjadril si sa presne.

nikto nespochybňuje, že Zem je planéta, ale nehovor o planétach, keď poznáme jeden jediný život na jedinej planéte, ktorú zatiaľ poznáme ako planétu, na ktorej prebieha organický vývoj.

všetko ostatné je predpoklad a úvahy.

hovoríme o evolúcii a možnom vývoji na tejto našej jedinej planéte, o ktorej jedinej Vieme naisto, že je na nej vývoj a život.

téma je Evolúcia.

Zverejnené

riki1

A prečo si myslíš, že ten, kto to vytvoril, je dokonalý natoľko, že jeho dielo musí byť bez chýb. A prečo by to mal byť iba jeden tvorca. A prečo by to nemohol jeden vytvoriť a iný zase pretvoriť a tým to pokaziť. Ľudia majú o tom skreslenú predstavu. 

Napísal si, " Ľudia majú o tom skreslenú predstavu."  

a ty?  Ty si to ale prekukol.   

Zverejnené

Napísal si, " Ľudia majú o tom skreslenú predstavu."  

a ty?  Ty si to ale prekukol.   

Áno, pretože poznám ich názory, bavil som sa o tom s nimi neúrekom.

Považujú za tvorcu života na planétach iba jednú bytosť a potom im to ohľadne skúmania problému evolúcie nesedí.

Zverejnené

Ale tebe to sedí. však. 

Vysvetli. Daj nože. Daj aj informácie odkiaľ máš informácie, nech aj my sa niečo seriozne dozvieme o vzniku života. 

Zverejnené
flora

Mne to sedí maximálne. Argument, prečo evolúcia na stopro nefunguje, som už napísal. A ostatné som už načrtol tiež. Zbytok je na každom zvlášť si o tom vytvoriť dostatočné poznanie a vedomosti. To do témy "evolúcia" už nepatrí...

Zverejnené

hmmh

takze ty si prisiel k tomu ze vsetky dokazy pre evoluciu su podla teba podvody? No dalsi blazon na obzore...

• Pridať bod 1
Zverejnené

hmmh

takze ty si prisiel k tomu ze vsetky dokazy pre evoluciu su podla teba podvody? No dalsi blazon na obzore...

Opakujem: Predložil som jasný vedecký dôkaz, že teória evolúcie nie je v praxy možná.

Samotná teória evolúcie žiadné jasné dôkazy pre svojú platnosť nemá, iba špekulácie.

Preto v podstate ani neexistuje dôkaz, ktorý by bol treba vyvracať. A blázni sú všetci tí, ktorí sa nechajú klamať a nanipulovať, aby nepoznali pravdu a nie sú ochotní si to sami overovať, sami analyzovať a premyslieť, pretože sú leniví. Ľudia nepoznajú ani vlastnú históriu, tá je tiež celá vykonštruovaná, vymyslená. Elita, ktorá to má na svedomí, je v skutočnosti náboženská skupina a pôsobí tisícky rokov. Priamo ale uctievajú nie toho tvorcu, ktorý k tomu pristupuje konštruktívne, ale toho opačného, ktorý vykonáva deštrukciu, ničí slobodu, pravdu a lásku. Jemu neustále prinášajú krvavé obete a to hlavne ľudí a nikdy s tým neskončili. Preto mnohé konštrukcie služili ako obetné oltáre, napríklad Stonehenge.

Sú prehnane závislí na širení symbolov, úplne všade, v stavbách, názvoch a v jazyku. Preto i postava Darwin je ich výplod, stačí vrátiť do stredu 'k' a je z toho "Dark win". A slová "angel-anglia-anglish-angle-alien(aljen-anjel)" majú spoločný základ v slove "anjel". Meno "santa" po prehodení písmena 'n' na koniec vznikne "satan", slovo "live" je odzadu "evil" a názvy "Los Angeles" (stratení anjeli) a "Hollywood" (sväté drevo) majú skryté významy, atď...

Oni vymysleli jazyk latinčina a potom angličtina, vždy boli dostatočne pri moci, aby také zmeny dokázali, majú neobmedzené financie a tak značný vplyv v politike a sú značne aktívni aj v súčasnosti...

Zverejnené

a len tak pre hmm :

Mohol si by si presnejsie uviest kde je ten "vedecky dokaz",   ak zan povazujes tvoje slabomyselne uvahy o entropii, tak len dodam ze to si najdes vsade,   na zem prichadza tolko energie zo slnka,  ze sme daleko od rovnovazneho stavu a akykolvek pokles entropie  na zemi je vyvazeny rastom entropie na slnku. 

To ze prebieha evolucia je natolko jasne a podlozene ze aj kreacionosti hovoria len o tom ze je evolucia doplnena ci naplanovana. 

Skusis len tak pre zaujimavost povedat odkial si ?  Mesto alebo kraj.  

Zverejnené

Mne osobne už nemusíš nič vysvetľovať. Ja som už pochopila. Myslím, že aj ostatní. :)  

• Pridať bod 1
Zverejnené

tyso - Konečne konsťruktívna otázka niekoho k veci, ktorú som čakal, tak to konečne rozpíšem...

Tepelná energia nepomáha k dosahovaniu vyššej usporiadanosti, pretože teplom sa zvyšuje entropia otvoreného systému a to Zem a i samotná živá bunka predstavujú. Usporiadaná štruktúra DNA v bunke sa teplom zničí. Aby sa tento proces zvrátil, tak bunka už musí dosahovať určitú zložitosť, aby dokázala ako stroj využiť teplo vo vlastný prospech napriklad na ochranu DNA a na rozmnožovanie. Ale ako prekonať tú baríéru zložitosti, ku ktorej sa potrebuje dostať, keď termodynamika tomu bráni? Nijak, nedá sa to.

Na Zemi už boli dopredu umiestnené také dostatočne zložité systémy, ktoré tú barieru zložitosti už nemusia prekonávať. Preto fauna a flóra na Zemi dokážu teplo zo Slnka využiť vo vlastný prospech.

Ale táto bariéra zložitosti sa prejavuje pokaždé, ak má organizmus alebo bunka svoju zložitosť zvýšiť. Zložitosť bunky sa stupňuje tým, že sa rozširuje jeho DNA o ďalšie gény. A tomúto rovnako jednoznačne bráni zákon termodynamiky, preto to nie je možné.

Ale ak sa bavíve o samostatnom vzniku nových druhov, tak ten je možný, ale opačne. Čiže devastáciou, k čomu náhodná mutácia napomáha, ak pri delení pohlavných buniek nastane mutácia, ktorá nejaký gén zničí, alebo úplne jeho funkčnosť zablokuje a tak sa zložitosť organizmu zníži, ak prirodzený výber mu umožní to v prostredí prežiť, čo je veľmi málo pravdepodobné, väčšinou časom zahynie, pretože jeho zložitosť môže byť značne neredukovateľná.

Mne osobne už nemusíš nič vysvetľovať. Ja som už pochopila. Myslím, že aj ostatní. :)

Tak to ma teší. :)

Ale za ostatných radšej nerozhoduj. Pri mojom študovaní evolúcie a potom diskutovaní o nej, som zistil, že mnohí zastánci evolúcie ani nevedia, čo to evolúcia v skutočnosti je, nerozumejú jej a tak ani nemajú schopnosť sa nad jej problémami adekvátne zamyslieť. A potom im nezostáva nič iné, ako v jej platnosť veriť. Pre nich je "evolúcia" ako modla vhodná na uctievanie boha stotožnený s prírodou bez inteligencie a pritom si to ani nemusia uvedomiť.

Zverejnené

HMMH > Tvoje myslienka je taka, ze nejaki mimozemstania sem na Zem pred miliardou rokov priniesli povedzme svoju velmi zlozitu geneticku informaciu, pripadne priniesli samych seba a odvtedy ta ich geneticka informacia degeneruje. Dnes po miliarde rokov tu mame vysledok, ludi a vsetku tu ostanu zivu haved az po jednobunkove zivocichy a rastliny.

Len vykopavky tomu vobec nenasvedcuju a tiez geneticka informacia cloveka tomu nenasvedcuje, lebo v nej vidime tie jednobunkove zivocichy, vodne zivocichy, obojzivelniky a vsetku tu ostatnu zivu haved, cez vyvoj ktorej sme sa dostali az k nam ludom.

Staci si pozriet vyvoj ludskeho plodu, ktory zacina jednou bunkou, potom je to nejaky vodny zivocich, potom obojzivelnik a napokon clovek.

Zverejnené

riki,

keď sú tí tajomní "ONI", ktorých neslobodno zrejme pomenovať jasne, vôbec mimozemšťania.

ktovie, kto vlastne sú tí ONI.

Opakujem: Predložil som jasný vedecký dôkaz, že teória evolúcie nie je v praxy možná.
Samotná teória evolúcie žiadné jasné dôkazy pre svojú platnosť nemá, iba špekulácie.
Preto v podstate ani neexistuje dôkaz, ktorý by bol treba vyvracať. A blázni sú všetci tí, ktorí sa nechajú klamať a nanipulovať, aby nepoznali pravdu a nie sú ochotní si to sami overovať, sami analyzovať a premyslieť, pretože sú leniví. Ľudia nepoznajú ani vlastnú históriu, tá je tiež celá vykonštruovaná, vymyslená. Elita, ktorá to má na svedomí, je v skutočnosti náboženská skupina a pôsobí tisícky rokov. Priamo ale uctievajú nie toho tvorcu, ktorý k tomu pristupuje konštruktívne, ale toho opačného, ktorý vykonáva deštrukciu, ničí slobodu, pravdu a lásku. Jemu neustále prinášajú krvavé obete a to hlavne ľudí a nikdy s tým neskončili. Preto mnohé konštrukcie služili ako obetné oltáre, napríklad Stonehenge.

Sú prehnane závislí na širení symbolov, úplne všade, v stavbách, názvoch a v jazyku. Preto i postava Darwin je ich výplod, stačí vrátiť do stredu 'k' a je z toho "Dark win". A slová "angel-anglia-anglish-angle-alien(aljen-anjel)" majú spoločný základ v slove "anjel". Meno "santa" po prehodení písmena 'n' na koniec vznikne "satan", slovo "live" je odzadu "evil" a názvy "Los Angeles" (stratení anjeli) a "Hollywood" (sväté drevo) majú skryté významy, atď...

Oni vymysleli jazyk latinčina a potom angličtina, vždy boli dostatočne pri moci, aby také zmeny dokázali, majú neobmedzené financie a tak značný vplyv v politike a sú značne aktívni aj v súčasnosti...

tí, čo zjavne ovládajú aj komplet všetkých 5000 - 7000 ľudských jazykov vrátane zaniknutých, a v každom dokázali zmeniť vhodne zakamuflované písmenká tak, aby z toho vznikol satan a z anglie anjel ... :doh:

hmmmh ... odporúčam ti prejsť s týmito nezmyslami do témy o Konšpirácách. tam už podobných jazykovo kreténskych konšpirácií je až vyše hlavy.

v tejto téme zostaneme pri diskusiách o vývoji života, evolúcii pro a kontra.

fantazmagórie o slovíčkach necháme do konšpirácií.  tu nemajú čo hľadať.

Zverejnené

HMMH > Tvoje myslienka je taka, ze nejaki mimozemstania sem na Zem pred miliardou rokov priniesli povedzme svoju velmi zlozitu geneticku informaciu, pripadne priniesli samych seba a odvtedy ta ich geneticka informacia degeneruje. Dnes po miliarde rokov tu mame vysledok, ludi a vsetku tu ostanu zivu haved az po jednobunkove zivocichy a rastliny.

Len vykopavky tomu vobec nenasvedcuju a tiez geneticka informacia cloveka tomu nenasvedcuje, lebo v nej vidime tie jednobunkove zivocichy, vodne zivocichy, obojzivelniky a vsetku tu ostatnu zivu haved, cez vyvoj ktorej sme sa dostali az k nam ludom.

Staci si pozriet vyvoj ludskeho plodu, ktory zacina jednou bunkou, potom je to nejaky vodny zivocich, potom obojzivelnik a napokon clovek.

To je tvoja myšlienka, ktorú si si sám domyslel.

Opakujem: Základný zákon vo fyzike bráni platnosti makroevolúcie, čiže vývoj jednoduchých na zložité druhy.

Preto nejaké vzájomné podobnosti, súvislosti alebo spojitosti v prírode majú úplne inú príčinu.

Zverejnené

Tu udomacnenu a zabetonovanu vedecku ganeralitu nepresvedcis, ze vsetko je zalozene iba na teoriach (samozrejme nabozenstvo nevinimajuc) a teda je iba na kazdom z ludi, ktorej teorii da prednost.....ak mas iny pohlad, tak si oznaceny za "nedouka" a to je slusne napisane :) 

Zverejnené

informator a nie je ti trochy blbe ked s tebou suhlasi tvor ako hmmm :), ved to je dost silny naznak ze tam cosi nesedi. Alebo to beries tak ze je vas malo a tak na kvalitu nemozes hladiet :)

hmmm ale to je potom tvoj zakon, nie fyzikalny :)  fyzika nic take netvrdi.  Preco citis potrebu pouzivat zakony, ktorym nerozumies ked aj tak povazujes vsetko za konspiraciu,   preco by entropia mala byt vynimka ?  :)

Zverejnené

Inak da sa povedat, ze zivot, je choroba entropie, je to taky z pohladu velkosti vesmiru,zatial aspon v nasom okoli zanedbatelny "virus".

Ja si ale skor myslim, ze zivot a jeho dalsi vyvoj (ktory si nedokazeme ani predstavit) je zmyslom vesmiru.

Zverejnené
informator - Ja som nepredložil teóriu, ale fakt, ktorý platí prakticky.

A každý fyzik, ktorý sa v termodynamike vyzná, to uzná.

Zverejnené

tyso

Ty mevieš, že pri dodávaní tepla otvorenému systému bude jeho entropia rásť?

https://cs.wikipedia.org/wiki/Entropie#Termodynamick.C3.A1_entropie

A ja mám podľa teba slabomyselné úvahy? Potrebuješ byť sebakritiký.

Tvoj arogantný prístup v diskusiách je neslušný a otravný.

Inak da sa povedat, ze zivot, je choroba entropie, je to taky z pohladu velkosti vesmiru,zatial aspon v nasom okoli zanedbatelny "virus".

Ja si ale skor myslim, ze zivot a jeho dalsi vyvoj (ktory si nedokazeme ani predstavit) je zmyslom vesmiru.

No to je teda nezmysel. Predsa z rastu neusporiadanosti nemôže vzniknuť život, ktorý si žiadá byť vysoko usporiadaný, hlavne štruktúra DNA, ktorá je plná vysoko usporiadaných informácií. Nemôžeš predkladať názory o vzniku života, keď ani nevieš, ako život vypadá.

Zverejnené

informator - Ja som nepredložil teóriu, ale fakt, ktorý platí prakticky.

A každý fyzik, ktorý sa v termodynamike vyzná, to uzná.

Tak ako teda aj sam vidis, pre gurov vedy nestacia ani predlozene fakty....jedine, ze by kazdy uznaval fyziku podla svojho vykladu

Zverejnené

info a spol :  kedze kazdy den vidite ze entropia vie klesnut ( staci upratat ), tak  je jasne ze taketo tvrdenie neplati. 

A keby si vedel cosi o fyzike, tak vies ze vsetky pojmy entropie su definovane pre UZAVRETY SYSTEM.  ( link na carnotov cyklus dokazuje ze skutocne nemate ponatia)

Sme teda tam kde sme boli,    obaja mate jedine neznalost a nedostatok sebareflexie.   

Zverejnené

hmmh>  podla teba, ty mudrlant, by ani voda nemala existovat, ved to je proti tvojim zakonom prirody, aby sa vodik a kyslik usporiadali do molekuly vody.

• Pridať bod 1

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov