Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

nuž ... úplne rovnaké veci sú na stránkach, ktoré je možné nájsť na prvé kliknutie len tak náhodou na google : napríklad

http://www.kristovacirkev.sk/stranky/clankyastudie/zivocichy/dizajnslnka.htm , alebo http://luzinsky.blog.sme.sk/c/224122/Ucitelka-priroda.html ... to je tu citované od teba v ktoromsi príspevku takmer doslova, ale to je v poriadku ...

tak naopak :

už tu kdekto písal, že naše Slnko je celkom obyčajné priemerné žlté slnko spektrálnej triedy G2 - čo znamená, že dĺžka života takejto hviezdy je 10 miliárd rokov, naše Slnko má okolo 4,5 miliárd rokov ... už pred xy rokmi, ešte bez poznatkov dnešných výskumov sme sa učili, že podobných hviezd je asi 10 %, pričom v miliardách galaxií to bude poriadne obrovské číslo.

a neznamená to nič, pretože staroba hviezd je rozličná ... a vývoj života niekde ešte nezačal, a niekde už zrejme aj skončil, záleží od mnohých faktorov, hlavne od "rozumných" živých tvorov, nakoľko vedia so svojím rozumom žiť.

a nikde, ani na tej vyššie spomínanej kresťanskej stránke nie je napísané, že život sa nemôže uchytiť pri podobných hviezdach, nie zrovna tupu G2, a možno sa z nich nevyvinie mysliaci tvor, ale život vo svojej primitívnej forme sa vie uchytiť kdekoľvek :

príkladov na Zemi je na milióny, od atómých reaktorov a ťažkej vody až po arzénové jazerá.

tak poďme citovať z iných článkov, je ich na mraky, ale tu je jeden príhodný ... o tom, aké "výnimočné" sú planéty typu Zeme len v tom viditeľnom úplne mizivom a nepatrnom kúsku univerza, ktorý pomaly, nesmierne pomaly prebádavame :

toto nie je jediný článok, ktorý je o tejto záležitosti na nete, a toto nie je jediný článok, ktorý je možné nájsť v akomkoľvek vyhľadávači, je ich na tisíce, v akomkoľvek jazyku len človek chce. toto je veda. nie staroveké báje.

práve pre tú obrovskú rozmanitosť a obrovský počet vyhynutých druhov a uhniezďovanie sa života v najroztodivnejších prostrediach a od roztočov po veľryby a milión druhov hmyzu a rastlín je nonsens akékoľvek tvorenie kúska po kúsku.

toľko k tej "jedinečnosti"  a k tomu, že si ktosi myslí, že ktokoľvek sa unúval stvoriť práve a jedine naše Slnko, našu Zem, špeciálne to všetko umiestniť na dopredu vypočítané miesto kdesi na bezvýznamnom kúsku vesmíru a to všetko len pre naše ctené existencie ......

to je antropocentrizmus ako vyšitý, až takú veľkú pozornosť si skutočne nezaslúžime, nie sme pre vesmír dôležití vôbec, a našej Zemi skôr ubližujeme ... byť Zemou, už dávno nás mala striasť z kožucha, a bolo by jej oveľa lepšie.

Nie sme výnimoční, a nikto sa neunúval nás špeciálne tvoriť.

tak nehnevaj sa ,ale je to ABSOLUTNE nepodstatné odkial som čerpal info...........no možem ta ubezepečit že z tých POCHYBNYCH stránok na ktoré si tu dal link TO NEBOLO !!

ani jednu info som sem neskopíroval z IT,už som písal,že mám pristup k mnohím vedeckým i nevedeckým publikáciam a časopisom....takže som nič jednoducho neskopíroval.......ale všetko je to výskum..........mnohé knihy su len v angl..a kedže som nebol "lajdák" a bavia ma cudzie jazyky,tak som sa niektoré naučil.........tak literatura z ktorej čerpám informaci je v a angl. či španieleskom jazyku.........samozerejme večšina je v slovenčine.........a taku literatura určite doma nemáš........či??

k tomu Slnku mi povedz s akou určitostou a presnostou a najme ISTOTOU tvrdíš že má 4,5miliradi rokov??.......to aké vedecké pozorovanie možu dokázat.....

to je absolutne absurdné ako večšina tvojích vyjadrení..........v meteorologií nie u schopní odborníci s určitostou povedat aké bude počsie o 5 či 10 dní.............a tu si su absolutné istí..............ludia ktorí žiju sotva 80 rokov...........tu balancuju s takými obrovským udajmi..............TO JE BLBOST na entuuuuuuuuuu..............

a ak je to iba pre teba tupá hviezda.......tak chod už na to vzdialené miesto v našej Sl.sustave.........tam to možno doceníš........alebo počkáš kým Ti EVOLUCIA nevytvori nejaku novu hviezdu pri ktorej by si sa mohol zohriat........... :ahooj:

Tvoje vyjadrenia odzrakdluju tvoj charakter. a ruka v ruke už  hrničia s /pirimitivizmom !./...........a ked ich čítam tak my je z nich zle.........áno možno Ti sa nepovažuješ za vínimočneho,pretože ako veríš si z OPICE..a takato smiešna predstava naozaj nieje niečím vínimočním...............

Zverejnené

Tvoje vyjadrenia odzrakdluju tvoj charakter. a ruka v ruke už  hrničia s /pirimitivizmom !./...........a ked ich čítam tak my je z nich zle.........áno možno Ti sa nepovažuješ za vínimočneho,pretože ako veríš si z OPICE..a takato smiešna predstava naozaj nieje niečím vínimočním...............

síce sa to zrovna nepatrí, zvlášť že to ja hovorím človek, čo má a mal problém s pravopisom ... OK keď tak zvládaš cudzie jazyky zostáva ti už len jediné -  naučiť sa aj ten Slovenský ... 

• Pridať bod 2
Zverejnené

tak nehnevaj sa ,ale je to ABSOLUTNE nepodstatné odkial som čerpal info...........no možem ta ubezepečit že z tých POCHYBNYCH stránok na ktoré si tu dal link TO NEBOLO !!

ani jednu info som sem neskopíroval z IT,už som písal,že mám pristup k mnohím vedeckým i nevedeckým publikáciam a časopisom....takže som nič jednoducho neskopíroval.......ale všetko je to výskum..........mnohé knihy su len v angl..a kedže som nebol "lajdák" a bavia ma cudzie jazyky,tak som sa niektoré naučil.........tak literatura z ktorej čerpám informaci je v a angl. či španieleskom jazyku.........samozerejme večšina je v slovenčine.........a taku literatura určite doma nemáš........či??

k tomu Slnku mi povedz s akou určitostou a presnostou a najme ISTOTOU tvrdíš že má 4,5miliradi rokov??.......to aké vedecké pozorovanie možu dokázat.....

to je absolutne absurdné ako večšina tvojích vyjadrení..........v meteorologií nie u schopní odborníci s určitostou povedat aké bude počsie o 5 či 10 dní.............a tu si su absolutné istí..............ludia ktorí žiju sotva 80 rokov...........tu balancuju s takými obrovským udajmi..............TO JE BLBOST na entuuuuuuuuuu..............

a ak je to iba pre teba tupá hviezda.......tak chod už na to vzdialené miesto v našej Sl.sustave.........tam to možno doceníš........alebo počkáš kým Ti EVOLUCIA nevytvori nejaku novu hviezdu pri ktorej by si sa mohol zohriat........... :ahooj:

Takto vieme odhadnut vek hviezdy : http://en.wikipedia.org/wiki/Stellar_age_estimation aj ked neviem, co ma evolucia s hviezdami. Rovnako neviem, co s tym ma meterologia, odhadnut vek podla nejakej vlastnosti, ktora sa meni s vekom hviezdy, je trosku ine ako predpovedat stav zloziteho systemu v buducnosti.

Tvoj uctivy charakter si ukazal hlavne ty... ak sa nechces slusne rozpravat, tak bez otravovat vedlajsi vchod  :)

• Pridať bod 1
Zverejnené

takze sme sa nikam neposunuli... teoria nikde, fakty a dokazy nikde... mate rovnaky postoj k veci, vsetci, ktori veria v biblicke stvorenie sa spravaju takto... nabryzgat na blbeckov, ktori stvoreniu neveria, vysmiat ich, vysmiat celu evolucnu teoriu a o svojej mudrosti nepovedat vobec nic... viem, ze beriete bibliu doslovne, len som bola zvedava, ako to teda cele prebehlo... precitat si vasu neomylnu pravdu, hlavne ked si sa vyhrazal dokazmi a faktami, zaujal si ma...

takze bert nedopracovali sme sa nikam, o tvojej „pravde“ sa neda diskutovat, lebo vlastne ani nevieme aka je, alebo ktora to je... tie svoje pocity, ktore sem pises su iba prazdne frazy, nic viac.. o faktoch a dokazoch si nenapisal nic, takze opakovanie dokolecka toho isteho povazujem za stratu casu... aj s ohladom na tvoje dalsie prispevky, z ktorych vyplyva, ze si tak zapeceny vo svojej teorii, ze je to vlastne cele zbytocne... zacinas byt nervozny, asi si ocakaval, ze ti vsetci skocia na tvoje domnienky.. bola som vzdy k js zhovievava, ale asi prehodnotim svoj postoj...

co sa to deje, ze sa tu roja taketo individua??  

• Pridať bod 1
Zverejnené

co sa to deje, ze sa tu roja taketo individua??  

Papa Benedikt vyhlásil rok viery, než odstúpil. Spoza kazateľníc a cez kresťanské fóra rozbehli fráterníci kampaň a vydurili ovečky do ulíc, aby šírili Slovo, pretože do zvončeka sa eurá same od seba nenahádžu.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Tak vseobecne, pre tu pritomnych expertov na evoluciu: 

Veda nie je ziadnym nevyzpytatelnym knazstvom. Akykolvek clovek priemernej inteligencie by mal byt s trochou snahy schopny pochopit a kriticky zhodnotit kazdu vedecku teoriu.

(James Graham)

Ked obhajcovia Darwinovej teorie odpovedaju svojim kritikom, okrem ineho tvrdia aj, ze „evolucia" znamenna vlastne jej zmenu v priebehu casu. Podla mna je to len obycajny  "uhybaci manever". Ziadná primerne rozmyslajuca osoba nepopiera skutocnost, ze behom casu dochadza k zmenam, ale k tomuto "presvedceniu" nie je potrebne ovladat Charlese Darwina. Pretoze ak by  „evolucia" znamenala len tento fakt, neviedli by sa o nej ziadne spory. Nikto si predsa nemysli(?), ze biologicka evolucia je zmenou v priebehu casu.

Iba o nieco mensi "uhybaci manever" je tvrdenie, ze vyvoj na zaklade modifikacii sa skutocne deje. Samozrejme, ze sa tak deje, pretoze vsetky organizmy jedneho druhu su vzajomne pribuzne a vznikly predavanim modifikací od spolocneho predka. Je to predsa viditelne (aj pre preimerneho pozorovatela okolia) vo vlastnej rodine aj chovatelia domacich zvierat a pestovatelia roznych plodin sa s tym stretavaju vo svojej robote. Ale ani to este nie je to prave orechove.Nikto nepochybuje o tom, ze sa modifikacie prechadzajuce z predkov na potomstvo objavuju pri normalnej biologickej reprodukcii.

Otazka ale je, ci sa da predavanim modifikacii vysvetlit tiez vznik novych druhov, pardon....vlastne vsetkych druhov organismov. Tak ako zmeny v priebehu casu je aj postupne predavanie modifikacii vo vnutri jedneho druhu je nespochybnitelne. Ale darwinovska evolucia prehlasuje ovela, ovela viac. Prehlasuje, ze predavanim modifikacii v rodovej linii z rodicov na potomstvo po xy generacii, sa da vysvetlit vznik a roznost vsetkych zivych organizmov.

A to je pre mna (pozorovatela s priemernou inteligenciou) troch silne tvrdenie......ci nie?

Zverejnené

pozorovatel s priemernou inteligenciou asi nechape ze to su tak male ciastkove zmeny za miliony rokov. A kedze tu ide o stovky az tisice milionov rokov tak priemerny pozorovatel si neuvodomuje ten neskutocne dlhy cas aby vznikli vsetky tie druhy. 

A ze je clovek z opice? to uz sa uz ani tento "bertik" nedokaze pozriet na to, ze opica a clovek maju spolocneho predka, cize clovek nie je z opice bertik.

Zverejnené

......

tak po prvé:

vôbec nie je nepodstatné, odkiaľ berieš svoje "relevantné" informácie, na tomto Fóre je dobrým, vyžadovaným a zaužívaným zvykom uvádzať zdroje svojich tvrdení, uvádzať živé odkazy na internet, a podkladať svoje tvrdenia dôkazmi, vydaním časopisu, rokom vydania knihy, niečím, kde si ich môže každý Fórumák overiť.

( už si bol o to žiadaný, aj o uvádzanie citovaní v bublinách citovaní pre prehľadnosť, čo robí Každý Fórumák, keď chce byť čítaný, robí to pre ostatných a pre Fórum, preto tam tie citovania sú, nie pre seba - ignoroval si moderátorov )

keď okolo seba pozrieš, v príspevkoch je hromada linkov, kde si každý môže overiť a ktoré odkazujú na to, odkiaľ tvoji oponenti čerpali.

po druhé:

iste, berti, moje vyjadrenia a tvoje vyjadrenia Fórumáci celkom iste už dávno hodnotili a ohodnotili, aj zistili, kto je nakoľko "vínimoční"

po tretie,

o tvojom charaktere sa po tvojich príspevkoch nikto nevyjadroval, tak to láskavo nerob ani ty nikomu inému, pretože toto je diskusia na diskusnom fóre, a doteraz prebiehala až na zopár doteraz prehliadaných drobností až do tvojich hysterických výkrikov o charaktere a primitivizme vcelku v pohode, tak nech to tak zostane.

keď nemáš argumenty, nastupuje osočovanie oponentov a napádanie oponentov ?

argumentuj dôkazmi, overiteľnými odkazmi, dostal si tam vyššie zopár konkrétnych otázok, odpovedí sa nikto nedočkal, ale slovného napádania o to viac.

nenapádanie spoludiskutujúcich a zdržanie sa osočovania spoludiskutujúcich je to, čo si súhlasne odklikol v Pravidlách Fóra.

Zverejnené

neviem, či to tu bolo, ale včera som sa z jedného tv dokumentu o šimpanzoch dozvedel, že % zhodných génov medzi niektorými jedincami oboch druhov (človek a šimpanz) je vyššie, než medzi niektorými ľuďmi navzájom a že pokiaľ majú zhodnú krvnú skupinu, nie je problémom ani transfúzia krvi, ktorá sa aj reálne robí. pre mňa je toto (transfúzia) najpresvedčivejší dôkaz, že sme vzišli z opíc a sme s nimi príbuzní.

Zverejnené

Nikto si predsa nemysli(?), ze biologicka evolucia je zmenou v priebehu casu.

rozprávaj za seba. to, že si to nemyslíš ty, ešte nič neznamená, lebo nie sú všetci ako ty.

Otazka ale je, ci sa da predavanim modifikacii vysvetlit tiez vznik novych druhov, pardon....vlastne vsetkych druhov organismov. Tak ako zmeny v priebehu casu je aj postupne predavanie modifikacii vo vnutri jedneho druhu je nespochybnitelne. Ale darwinovska evolucia prehlasuje ovela, ovela viac. Prehlasuje, ze predavanim modifikacii v rodovej linii z rodicov na potomstvo po xy generacii, sa da vysvetlit vznik a roznost vsetkych zivych organizmov.

A to je pre mna (pozorovatela s priemernou inteligenciou) troch silne tvrdenie......ci nie?

technicky, sme všetci so všetkým príbuzní, aj keď s niečím len veľmi okrajovo, keďže sa všetko začalo organickými látkami v praoceáne (či už prišli s kométami, alebo vznikli čisto štatisticky z toho, čo tu bolo). alebo si myslíš, že niektoré druhy tu prileteli už hotové s mimozemšťanmi, prípadne ich tu zoslal boh? len tak, aby to skomplikoval? uvedom si, DNA neslúži druhom (vrátane človeka), ale druhy (zatiaľ aj vrátane človeka) slúžia jemu (jej). jeho (DNA) jediný cieľ je vlastná replikácia a obaly  (telá) sú iba prostriedkom a sluhom. a keďže pri obrovských počtoch, s ktorými sa tu pracuje, sú odchýlky, chyby a mutácie nevyhnutné (štatistika a vplyvy prostredia), zákonite sa menia a vyvíjajú druhy. a čo sa pri predávaní (replikácii) DNA osvedčí najlepšie, to prežije. čo sa neosvedčí, vyhynie. nie je dôležitá forma, ale podstata procesu.

• Pridať bod 2
Zverejnené

pozorovatel s priemernou inteligenciou asi nechape ze to su tak male ciastkove zmeny za miliony rokov. A kedze tu ide o stovky az tisice milionov rokov tak priemerny pozorovatel si neuvodomuje ten neskutocne dlhy cas aby vznikli vsetky tie druhy. 

Pzorovatel s abnormalne vysokou inteligenciu zas nemoze pochopit, ze to, co predstavuje svetu, ako fakt, je len jeho teoria...co teoria.....filozofia (jeho). Tie miliony rokov vyvoja su nesledovanelne, empiricky nedokazatelne.....alebo nie?

neviem, či to tu bolo, ale včera som sa z jedného tv dokumentu o šimpanzoch dozvedel, že % zhodných génov medzi niektorými jedincami oboch druhov (človek a šimpanz) je vyššie, než medzi niektorými ľuďmi navzájom a že pokiaľ majú zhodnú krvnú skupinu, nie je problémom ani transfúzia krvi, ktorá sa aj reálne robí. pre mňa je toto (transfúzia) najpresvedčivejší dôkaz, že sme vzišli z opíc a sme s nimi príbuzní.

Je predsa vseobecne znamy fakt, ze vsetko zo vsetkym suvisi, len prechodne formy akosi absentuju :( . Aj nendrtalec sa uz zacina odklanat do nejakej inej "zalozne" :).

..... uvedom si, DNA neslúži druhom (vrátane človeka), ale druhy (zatiaľ aj vrátane človeka) slúžia jemu (jej). jeho (DNA) jediný cieľ je vlastná replikácia a obaly  (telá) sú iba prostriedkom a sluhom. a keďže pri obrovských počtoch, s ktorými sa tu pracuje, sú odchýlky, chyby a mutácie nevyhnutné (štatistika a vplyvy prostredia), zákonite sa menia a vyvíjajú druhy. a čo sa pri predávaní (replikácii) DNA osvedčí najlepšie, to prežije. čo sa neosvedčí, vyhynie. nie je dôležitá forma, ale podstata procesu.

Ked tak nad tymto hore rozmyslam, mi vychadza, ze ten vyvoj (postupny) sa riadi podla priania nejakych votrelcov v nas. Slobodna vola je len vymysel DNA, aby sme sa akoze citili v pohode. V skutocnosti nikto nie osobne za nic zodpovedny, ani teraz ani v minulosti. Mozog (ak nejaky vobec existuje), je len pro forma........vlastne je to len material na vyplnenie dutiny a vyrovnanie rovnovahy. Co na to tvoja DNA? Suhlas?

Zverejnené

Je predsa vseobecne znamy fakt, ze vsetko zo vsetkym suvisi, len prechodne formy akosi absentuju :( . Aj nendrtalec sa uz zacina odklanat do nejakej inej "zalozne" :).

absentujú, lebo neobstáli v prirodzenom výbere a vyhynuli.

Ked tak nad tymto hore rozmyslam, mi vychadza, ze ten vyvoj (postupny) sa riadi podla priania nejakych votrelcov v nas. Slobodna vola je len vymysel DNA, aby sme sa akoze citili v pohode. V skutocnosti nikto nie osobne za nic zodpovedny, ani teraz ani v minulosti. Mozog (ak nejaky vobec existuje), je len pro forma........vlastne je to len material na vyplnenie dutiny a vyrovnanie rovnovahy. Co na to tvoja DNA? Suhlas?

nie je to vedomé prianie, ale svojim spôsobom program, ktorý vykazuje štatistické odchýlky, z ktorých vzniká rôznorodosť druhov. poviem to tak, aby tomu rozumel aj taký poctivý katoľík, ako ty - je to slovo, ktoré sa stalo telom. a písmenami toho slova (jazyka) sú nukleotické bázy adenín, cytozín, guanín a thymín. je to veľmi tvorivý jazyk. 

mozog predsa majú aj takzvané "nižšie" živočíšne druhy a plní viacmenej len funkciu regulátora telesných funkcií, aj keď u niektorých druhov sa predpokladá istá úroveň vyšších funkcií. odchýlkami na úrovni DNA, ktoré boli spôsobené zmenami prostredia, u človeka získal aj istú úroveň inteligencie, zároveň sa však nezbavil úlohy regulátora, v ktorej zatiaľ stále priamo podlieha príkazom DNA. v tomto štádiu sa teda dnešný človek môže takisto považovať za prechodnú formu, keď mu inteligencia dáva šancu vymaniť sa z vplyvu DNA, ale ešte tú šancu nevyužil (hoci si smiešne myslí, že áno, ale stačí sebemenšia porucha schránky - vrátane mozgu alebo vhodný vonkajší podnet, a všetky vznešené ideály odplávajú na vlne adrenalínu, testosterónu, dopamínu a rôznych telesných tekutín). ak má byť výsledkom snaženia čistý rozum (alebo duch, ak chceš takéto pomenovanie), zdá sa, že bez zahodenia schránky to nepôjde. jej náhrada za niečo, čo nepodlieha vplyvu DNA (umelé schránky), je podľa mňa len ďalšie provizórium a až rozum (duch) bez tela bude naozaj nezávislý, aj keď otázka je, či aj slobodný.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Dalsia teoria je na svete. Je sice len tvoja, ale jeden nikdy nevie co bude zajtra, ze. Skusik ale zostat pri zemi a zamysliet sa nad celosvetovo hlasanej vedeckej teorii evolucie, ktora je pomenovana "najvyznamnejsou a najuplnejsou myslienkou, co sa kedy na svete objavila".  Bola a aj je obhajovana "pretlacana" v mediach, tak vasnivo, ze miliony ludi bez odbornych znalosti predpokladaju, ze musi byt aj pravdiva. Mozno raz bude aj ta tvoja....ktohovie :) .  

Okrem ineho evolucna teoria prehlasuje, ze Homo sapiens je posledny vyvojovy clanok, dlheho retazca zivocisnych druhov, ktory vedie od prvych zivych buniek cez ....ryby.....atd., az k cicavcom a ludoopom. Existuju dokazy tohoto "nahodneho zazraku", ze sa to vsetko odohralo takto? Aka je pravdsepodobnost takehoto scenara? Su k dispozicii paleotologicke nalezy vyvojovych medziclankov medzi zivocisnymi druhmi? Vdacia tie rozne podoby zivota na Zemi za svoju jedinecnost a existenciu nahodnym genetickym zmenam? Mame dokazy?.....neexistuju....... Existuje velky prd :( . A preto je mozne aj ine vysvetlenie a nikto nemoze povedat, ze to vysvetlenie je iba vyplodom choreho mozgu. Vsetky vysvetlenia su rovnocenne!! 

Zverejnené

no, to nie je len moja teória. málo čítaš. a aká je tvoje teória? ako všetko vzniklo? a čo znamená "posledný článok"? zatiaľ posledný, alebo definitívne posledný? evolučná teória neprehlasuje nič za definitívne uzavreté. veď to má aj v názve - evolúcia - vývoj, rozvoj, napredovanie; nepretržitý vývoj od nižšieho k vyššiemu.

silou-mocou sa snažíš stavať človeka na nejaký smiešny piedestál nad ostatné stvorenia, ale presne tak ako oni, aj najväčší svätci museli jesť, piť, spať a srať a nakoniec skončili pod drnom. toľko k výnimočnosti človeka.

Zverejnené

Okrem ineho evolucna teoria prehlasuje, ze Homo sapiens je posledny vyvojovy clanok, dlheho retazca zivocisnych druhov, ktory vedie od prvych zivych buniek cez ....ryby.....atd., az k cicavcom a ludoopom. Existuju dokazy tohoto "nahodneho zazraku", ze sa to vsetko odohralo takto? Aka je pravdsepodobnost takehoto scenara? Su k dispozicii paleotologicke nalezy vyvojovych medziclankov medzi zivocisnymi druhmi? Vdacia tie rozne podoby zivota na Zemi za svoju jedinecnost a existenciu nahodnym genetickym zmenam? Mame dokazy?.....neexistuju....... Existuje velky prd :( . A preto je mozne aj ine vysvetlenie a nikto nemoze povedat, ze to vysvetlenie je iba vyplodom choreho mozgu. Vsetky vysvetlenia su rovnocenne!! 

evolučná teória neprehlasuje nič také.

človek sa stále vyvíja, evolúcia a prirodzený výber je nepretržitý vývoj.  človek je momentálne najvyšší vývojový článok na svojej vetve rodostromu, ale žiadny posledný článok.

či ten vývoj nazveš evolúcia, prirodzený výber, vývoj či postupné nepatrné zmeny a neúspešné riešenia prírody ako reakcie na tlak prostredia, už z toho vyplýva, že vývoj nemá žiadny  "posledný" článok, ani definitívne dokončený článok.

a to ešte nehovoríme o tom, že do prirodzeného tlaku a vývoja občas zasahovali nepredvídateľné udalosti - preto je úplný nezmysel vyzdvihovať človeka a dávať jeho "stvoreniu" nejaký punc výnimočnosti ...

zrovna tak tu nemusel byť nikto, kto by "rozumne" pľundroval túto planétu ... celé druhy tu žili stámilióny rokov v pohode, len sa tu prispôsobovali životu a vrtkavosti mladej planéty, a nebyť obrovského meteoritu, ktorý z bohorovného kľudu po miliónoch rokov poslal dinosaurov na večnosť, predkovia cicavcov veľkosti myši poľnej by dodnes žili a vyvíjali sa úplne iným smerom ... vôbec by tu nemal kto veriť v akéhokoľvek boha, nikto by nevykopával paleohistorické kosti a odtlačky schránok ...

neustále ktosi spomína chýbajúce články, ale tie chýbajúce články sa predsa objavujú, len nečakajú na tácke.

prešli obrovské milióny rokov, už pár desaťtisíc rokov dozadu vykopávame len pomaličky prvé počiny rozumných ľudí a prvé civilizácie ... občas náhodne úlomky kostí starých milióny rokov, občas živé fosílie, latiméria  je predsa medzičlánok, nález kostrových pozostatkov Lucy v Etiópii v údolí Afar je medzičlánok, vyhynutý druh ... a je ich pekne veľa, a stále sa objavujú nové a stále sa na nových nálezoch pracuje.

len ich treba hľadať v obrovských hĺbkach vekov a vrstiev zeme, a áno, vysvetlení okolo prirodzeného vývoja je viac, takže o chorých mozgoch pomlč.

čo paleontologickým nálezom a vývoju vedy rovnocenné nie je, to sú stovky náboženských predstáv o stvorení sveta, stoviek živých a už dávno zaniknutých náboženstiev.

Zverejnené

Mars. Neviem co je na tom tazko pochopitelne. Realne sa uvazuje o tom, ze na Marse bol kedysi zivot a hladaju sa dokazy, ktore tuto teoriu potvrdzuju. Ved jednou z hlavnych uloh Curiosity je hladat chemicke naznaky zivota (organicke uhlikove zluceniny, pritomnost pre zivot potrebnych prvkov, a pod.)Si jehovista :) A pokial viem, vasa grupa sa odclenila od katolikov niekedy na na prelome 19.-20. Storocia. Ja som nikde netvrdil, ze ty veris, ze Zem je stredom vesmiru (opat problemy s citanim, ze ano :) ). Podstatou toho prispevku bolo to, ze ludia ako ty horlivo verili, ze su nieco speci, najspeci. A kazdu ich dogmu im pomalicky veda vyvracala. A uz vam ostava len tych par poslednych, a drzite sa ich rovnako krcovito, ako vasi predchodcovia tych svojich :)

A ohladom poctov hviezd a galaxii nic ine ako odhady mat nebudes, pretoze my stale nevieme kolko ich skutocne vo vesmire - sa to blbo z najes pozicie pocita :). Vieme len povedat, ze ich je viec ako XY. Fakt je taky, ze ak mas 6000 miliard hviezd tak nie je zazrak, ze na jednej z nich ti podmienky sadnu tak, ze vznikne zivot.

Daj mi ty fakt (resp. skor dokaz), ze Zem stvoril boh, a nie nejake trapne dohady, ze nieco take nemohlo vzniknut prirodzenym procesom.

Jaaj, Svedok Jehovov, ty to chces pekne oficialne, to ze vam tak uz nikto nepovie ta nezaujima :)

Pokial poznas pravdu, tak nepotrebujes nijake teorie. Problem je v tom, ze vy poznate pravdu ad-hoc, bez nejakeho skumania ci empirickych dokazov. To, ze zivot stvoril boh je vasa viera, nemate k tomu nijake fakticke dokazy.. Ani nikdy mat nebudete, pretoze v tom momente by to nebola viera, ale fakt.

1) Ano, ukazkovym prikladom je resistencia bakterii na ATB. Z kolony bakterii preziju len tie ktore maju mutaciu, vdaka ktorej su immune, tie sa potom rozmnozia a stanu sa dominantnymi. Len tak btw, kto videl tvojho boha, ako stvoril zivot? Ale to uz nikto vidiet, nepotreboval, lebo je to pravda, ze ano? ;)

Narozdiel od vzniku bohom je ale evolucna teoria zalozena na dokazoch -

a)Geneticky kod je univerzalny - kazda bunka na svete, ci je to tvoja cervena krvinka, alebo strom listu, je schopny citat hociaku DNA, z hociakej inej bunky.

na akých dokazoch je založená evolučná teoria,ked nemá žiadneho očitého svedka.....na to som sa ta už pýtal..............odpoved??????????

áno genetický kod nieže je univerzálni ale ja nadovšetko vínimoční u každej JEDNEJ živej bytosti.......preto je každá špecifická-odlišná od tej druhej!.......je to všetko podmienené neuveritelnou zložitostou a schopnost čítat naprogramovaný genetický kod a vymienat si genetické informacie vo vzajomnej spolupráci medzi DNA deoxyribonukleovou a RNA kyselinou............vedci žasnu nad takým nad takým zložitým sposobom spolupráce.........kto to naprogramoval??........

k tým mutaciam ti uvdiem fakty.....ktoré sa získali rokmi vedceký pokusov,študií,a pozorovaní.(samozrejme neviem čo si pod pojmom fakty,dokazy rozumieš.........pretože pniektroí tu maju v tom riadny chaos)

to že evolucia nie je dokázaná(lebo ani v skutočnosti nikto ju nevidel,ako prebiéhala)a ,že je to iba mýtus...potvrdzuju za tie dlhé roky mnohé vedecké pozorovania a pokusy(tu nebudem spomínat.čo hovoria skameneliny)...

čo hovria evolucionisti: evolucionisti(medzi ,ktorých sa najvýznamnejšie zaradil Darwin),že život vznikol zneživých chem.látok,utvoril sa do buniek schopných rozmnožovat sa a postupne sa vyvýjat do zložitejších foriem,z ktorých najiteligentnejší je človek.Tak ako Darwin sa aj dnes mnohí evol.zastávaju nazoru,že v priebehu velmi dlhého času(miliony rokov),sa z jednoduchých bytostí(molekuly,bielkoviny,bunky, atd..),pomály vyvýjali,v procese miernych modifikácií,z jednoduchých foriem života na zložitejšie f.ž.....až napokon vzniklý milíony foriem života,v tej podobe v akej ich vidíme dnes..O týchto udajných velkých zmenách sa hovorí ako o makroevloucií....(je aj mikroo tom inokedy :) )........

Je ale možné aby mutáciami vznikli nové druhy??....možno považovat m.evoluciu za presvedčivu ,či dokázanu???....čo odhalili pokusy??....

Vela detailov o rastline či živočíchovi ,určuju pokyny obsiahnuté v genetickom kode organizmu, v plánoch uložených v jadre každej bunky.

výskumníci zistili,že mutácie či náhodné zmeny genetického kodu možu na potomstve rastlín a živočíchov vyvolat určité zmeny.V roku 1946 nositel nobelovej ceny a zakladatel výskumu genetických mutácií Herman Muller vyhlásil: Také nahromadenie mnohých zriedkavých zmien nie je len hlavným prostriedkom umelého šlachtenia zvierat,či rast.,ale čo je ešte doležitejšie,je to sposob,akým v prírod.pod vedením prírodného výberu prebehla evolucia.

Práve preto makroevolučná teoria stojí na tvrdení,že mutácie možu viest nielen k vzniku,nových druhov,ale aj k vzniku uplne nových čeladí rast. a živočíchov. .To bolo naozaj odvážne tvrdenie....avšak 100 rokov v oblasti výskumu genetiky dokázalo pravý opak !!!!

Takéto slepé nadšenie viedlo koncom 30r.20str.vedcov k tomu,že ak mohli nové druhy rastlín vzniknut prírodným výberom z náhodných mutácií,potom umelým výberom,teda výberom ktorí riadi človek,sa to dosiahne efektívnejšie.Tak ako sa vyjadril jeden sučasny vedec Wolf-Ekkehard Lonnig z inštituta Maxa Planca v Kolíne-zavládla obrovská eforia medzi biologmi a vedcami.no najme medzi genetikmi a šlachtitelmi rast...a chovatelov zvierat.

Lonnig o ich euforií napísal: Títo výskumníci sa nazdávali,že prišiel čas na revolučnu zmenu v tradičných metodach šlachtenia rast.a zvierat.Mysleli si ,že vyvolaním a výberom pozitívnych mutácií dokážu vytvorit,doknca noé a lepšie druhy rast.a zvierat.smile.png

Vedci v USA,Azii,i Europe rozbehli výskumné programy,ktoré mali velku,finančnu podporu,a používali metody,od ktorých si slubovali urýchlenie evolucie.blink.png

A výsledky??????....áno dostavili sa ...po vyše 40 rokoch intenzívneho výskumu,povedal Lonning,sa snahy pomocou ožarovania dopestovat stále výnosnejšie odrody aj napriek obrovským výdavkom sa stali z velkej časti neuspešné....Ked sa ani v 80 rokoch 20str. nikde na svete nepodarilo dosiahnut uspech,nádeje a euforia sa vytratila.Krajiny západného sveta sa mutačnému šlachteniu ako samostatnému výskumnému odboru prestali venovat. Takmer všetky mutanty vykazovali ,negatívné selekčné hodnoty,teda uhynuli alebo boli slabšie než divo rastuce odrody.

Pokusy boli dokazom toho že /evolucia nemá pravdu/,že pri mutaciach sa opakovane dokázalo,že počet nových mutantov stálel klesal,a pravidelne sa vyskytovali tie isté druhy--teda nie nové/ako to tvrdí evolucia/.navyše len 1 % rast.mutantov bolo vybratých na další vyskum a z nich len necelé 1%,bolo vhodné pre komerč.využitie.

Pri zvieratach boli výsledky mutač.šlachtenia horšie!!!

Napriek tomu info.zhromaždené za 100 rokov všeobecného výskumu mutácií a za 70 mutačneho šlachtenia,umožnuju vedcom povedat,či je možné,ABY MUTACIAMI VZNIKLI NOVE DRUHY ORGANIZMOV.

Preto Lenning a mnoho dalších vedcov ,ktorý sa podielali na takom výskume napísali nasledujuici záver. :

Mutáciami sa nemožu povodné druhy(rastlín ,zvierat),zmenit na niečo uplne nové!

Tento záver zodpovedá suhrnu všetkých skuseností a výsledkov výskumu mutácií v 20str.,ako aj zákonom pravdepodobnosti.

Teda zákon opakujucej sa premenlivosti znamená,že geneticky správne definované druhy MAJU HRANICE,KTORE NEMOZNO NAHODNYMI MUTACIAMI ZRUSIT ANI PREKROCIT..!Tvrdenie evolucie že nové druhy vznikali na základe náhodných mutacií....čiže sa vyvíjali na vyššiu uroven....od jednobunkových organizmov...cez obojživelníky...až po človeka....sa dokázala ako absolutne nepravdivá...to bol zásadný uder pre evoluciu a jej stupencov... celé zákldy evolucie stroskotali....

čo s toho teda vyplýva??....čo myslíš??...

Ak ani vysokovzdelaní vedci nedokážu umelým vyvolaním a výberom pozitývných mutácií vytvorit nové druhy živých organizmov,je pravdepodoné,že by bol neriadený proces uspešnejší??????..Ak z výskumu vyplýva,že mutáciami sa povodné druhy nemožu zmenit na niečo uplne nové,potom ako presne to malo prebehnut podla evolucie????????

to prispelo k jedným z viacerých dovod prečo neverím v evoluciu...

Biblia v samom uvode predkladá jednoduchu pravdu --Boh vytvoril človeka z prachu Zeme(a to je PRAVDA pretože každý jeden organizmus a skladá z prvkov ....pred tým ako začal existovat prvý človek Adam....nenachádzal sa pred ním na nejakom nižšom vyvojovom stupni rebríčka ...žiaden primát...podobný opici.....Adam bol prvým človek prvou ludskou bytostou kráčajucou po Zemi....

info z časopisu  Was Life Created?2010

. LÖNNIG, Wolf-Ekkehard. Mutation Breeding, Evolution, and the Law of Recurrent Variation. 2005. Expectations in Mutation Breeding, p. 48. A interview s Wolfom-Ekkehardom Lönnigom..

.  LÖNNIG, Wolf-Ekkehard. Mutation Breeding, Evolution, and the Law of Recurrent Variation. 2005, pp. 48-51.

. LÖNNIG, Wolf-Ekkehard. Mutation Breeding, Evolution, and the Law of Recurrent Variation. 2005, pp. 49, 50, 52, 54, 59, 64. A interview s Wolfom-Ekkehardom Lönnigom.

b)Fosilne zaznamy - na najstarsich skamenelinach najdes len velmi jednoduche formy zivota. A postupne ako prechadzas milionmi rokov smerom k dnesku jasne pozorujes, ako sa complexnost zivota zvysovala. Rovnako na tych fosiliach mozes pozorovat prechod z jedneho druhu do druheho.

c)Zdielame strasne kvanta genetickeho kodu s ostatnymi zivymi bytostami. A strasne kvatna genetickeho materialu nemaju nijaku funkciu a su len dedicstvom z predchadzajuceho vyvoja.

d)Embrya strasneho mnozstva druhov (ludia, psi, hady, ryby...) su si v rannych stadiach podobe. Dokonca maju struktury, ktore jedinec druhu nema, napr. ludske embryo ma ziabrove otvory, chvost a nie struktury, ktore pocas vyvoja plodu bud zaniknu, alebo sa premenia na ine.

2) O tom neviem, ze by ludsky genom upada. V kazdom pripade je clovek, vdaka vedeckomu pokroku, trochu mimo prirodzeneho vyberu. Kvoli nasej soldarnosti prezivaju a rozmnozuju sa aj jedinci, ktori su cely zivot odkazany na pomoc druhych. Nic take v prirode neexistuje, slabi a neschopni proste umru.

3)Evolucia prebieha furt.

ktej tvojej časti B).......je to zavádzajuca informácia nezakladajuca sa na pravde......!!skameneliny kostier zvierat a fosili podkopávaju "stoličku"evolucií......priamimi dokázmi,ktoré nemožno spochybnit !!.skameneliny svedčia o tom,že všetky hlavné druhy a skupiny živočíchov sa objavili NAHLE a zostali prakticky nezmené

citujem vyjadrenie nezlomného zástancu evolucie  Niles Eldredge uvádza, v Brožure Americkej Akademických vied 2010,že za dlhé časové obdobia sa „pri väčšine druhov nahromadilo len málo evolučných zmien alebo sa nenahromadili žiadne“, teda podľa jeho slov skameneliny nesvedčia o postupnom hromadení zmien...tak ako to tvrdíš Ti !

Do dnešného dňa vedci na celom svete objavili a zatriedili asi 200 miliónov veľkých a miliardy malých skamenelín. Podľa mnohých vedcov táto rozsiahla zbierka skamenelín ukazuje, že všetky hlavné skupiny živočíchov sa objavili náhle a zostali prakticky nezmenené a že mnohé druhy zanikli rovnako náhle, ako sa objavili

(link....Science and Creationism—A View From the National Academy of Sciences. 1999. Evidence Supporting Biological Evolution, p. 10. Preklad dostupný na internete: <http://www.humanisti.sk/ view.php?nazevclanku=americka-akademia-vied- d%26%2365533%3Bkazy-podporujuce-biologicku- evoluciu-3-cast&cisloclanku=2007070004> [cit. 10. marca 2010].)

c.).áno zdielame kvantá genetického kodu s ostatnými živími btostami............to ale nevysvetluje ,kde sme sa tu vzali....... koniec koncov.prečo je každá jedna živá bytost odlišná od tej druhej??..........opet nemáš pravdu,kde vlastne na to chodíš??....každý jeden genom,každa jedná živá bunka.je nevhnutná pre život??.......či ti sa zaobideš napriklad bez jedného rybozomu v genetickom kode bunky??.....no ak by to tak bolo,tak by sme sa teraz spolu nerozprávali .........

navyše hovoríš,všetko je závisle od predošlého vývoja,dedičstva,no a ked sa dostaneme na sami začiatok......vieš evoluciou definovat vznik prvej bunky z neživej hmoty??......počkám si na odpoved ..dakujem.

d) .no vidíš a predsa sa z každeho vivine špecifický DRUH živej bytosti(  rastlina predá svoj genetický kod a opet vznikne len rastlina ,zvieratá rodilia nadalej rodia len zvieratá,ludia rodili a nadalej rodia len ludí..........a opet sme pri Genetike .........

2)......Ti o tom nevieš??..to znamená že budeš žit večne.......alebo povedzme aspon takých 600 rokov??......počas ktorých nebudeš nikdy chorí.....alebo ešet bygotnejšia pedstava nikdy nezostárneš??.........podla evolucie,by sme sa mali stále zdokonalovat.!!!!!!!!!.......no ja takuto skutočnost  nevidím.........stále su tu lekárí a domy smutku..

)=....slabí a neschopní umru??................to je ODPOVED??.........prčo sa tak deje??......aj to vieš definovat pomocou evolucie??.prečo sme tu??.aký je zmysel života?.......prečo zomierame??......a aká je naša buducnost??.......na to dáva odpoved iba božie slovo........Biblia

3)......no a to tvoje vyjadrenie na záver je najlepšie...........zhodneme sa na tom,že tu dnes žije obrovské množstvo zvierat??.(rýb,obojživelníkov,savcov,plazov,vtákov.........)..ak potom tvrdíš ,že všetky sa do sučsneho stavu vyvinuli a hlavne,VYVYJAJU sa STALE.ako je možne,že tu nevidíme obrovské množstvo žijucich medzičlánkov,ktoré by boli chodiacim dokazom evolucie??????????????????????.prečo sa potom v moriach neplavia poloryby a poloobojživelníci?????......prečo su tu neni potom polovtáky ,či polojaštery???????..prečo tu potom s nami nežiju i poloopice či pololudia????????........

hovorí Ti niečo zákon ohraničitelnosti druhov??.............

(evolucia prebieha furt.......)no a na záver urob si jeden pokus.........najdí v pri jazere nejaký pekný :) kamen....a polož ho niekam......(to necháma na teba,kde), (= a o takých pár rokov sa bež nan pozriet či sa z neho nevivinula nejaká živá hmota.......

inak zaujímave ,že neuvádzaš žiadne zdroj odkial,čerpáš námety pre svojej tvrdenia...............ja som tu už za to dostal od admina upozornenie.že je to tu dobrým zvykom......dávat linki na zdroje info........ale ako vidím mate tu meter,ktorí platí len pre niektorých.............

človek sa stále vyvíja, evolúcia a prirodzený výber je nepretržitý vývoj.  človek je momentálne najvyšší vývojový článok na svojej vetve rodostromu, ale žiadny posledný článok.

či ten vývoj nazveš evolúcia, prirodzený výber, vývoj či postupné nepatrné zmeny a neúspešné riešenia prírody ako reakcie na tlak prostredia, už z toho vyplýva, že vývoj nemá žiadny  "posledný" článok, ani definitívne dokončený článok.

a to ešte nehovoríme o tom, že do prirodzeného tlaku a vývoja občas zasahovali nepredvídateľné udalosti - preto je úplný nezmysel vyzdvihovať človeka a dávať jeho "stvoreniu" nejaký punc výnimočnosti ...

zrovna tak tu nemusel byť nikto, kto by "rozumne" pľundroval túto planétu ... celé druhy tu žili stámilióny rokov v pohode, len sa tu prispôsobovali životu a vrtkavosti mladej planéty, a nebyť obrovského meteoritu, ktorý z bohorovného kľudu po miliónoch rokov poslal dinosaurov na večnosť, predkovia cicavcov veľkosti myši poľnej by dodnes žili a vyvíjali sa úplne iným smerom ... vôbec by tu nemal kto veriť v akéhokoľvek boha, nikto by nevykopával paleohistorické kosti a odtlačky schránok ...

neustále ktosi spomína chýbajúce články, ale tie chýbajúce články sa predsa objavujú, len nečakajú na tácke.

prešli obrovské milióny rokov, už pár desaťtisíc rokov dozadu vykopávame len pomaličky prvé počiny rozumných ľudí a prvé civilizácie ... občas náhodne úlomky kostí starých milióny rokov, občas živé fosílie, latiméria  je predsa medzičlánok, nález kostrových pozostatkov Lucy v Etiópii v údolí Afar je medzičlánok, vyhynutý druh ... a je ich pekne veľa, a stále sa objavujú nové a stále sa na nových nálezoch pracuje.

len ich treba hľadať v obrovských hĺbkach vekov a vrstiev zeme, a áno, vysvetlení okolo prirodzeného vývoja je viac, takže o chorých mozgoch pomlč.

čo paleontologickým nálezom a vývoju vedy rovnocenné nie je, to sú stovky náboženských predstáv o stvorení sveta, stoviek živých a už dávno zaniknutých náboženstiev.

nález kostrových pozostatkov Lucy v Etiópii v údolí Afar je medzičlánok, vyhynutý druh??...........„Lucy“ mala mozog veľkosti len asi jednej tretiny veľkosti mozgu človeka. Je jasné, že to nebolo nič viac, iba dnes už vyhynutý druh opice.(Awake 1994 11.Novembre pg.29)

takýchto podvrhov evolucionisti nastrčili viac ako dost..........ak ti niečo hovorí napr.„Človek z Orce“ v španielskej provincií Granada..až neskor sa ukázalo,že to bol rovanký podvrh !!!

!

Pravidlá na Fóre,  bod 5

• Pridať bod 1
Zverejnené

O Lonningovi sa da vselico vygooglit, napr. to, ze mu uz institut nejaky pochybny clanok stiahol zo stranky. Rovnako vystupoval v par pochybnych dokumentoch (v jednom z nich oznacili evolucia za hitlerov nastroj), takze jeho kredibilita je v tomto svere celkom nahlodana.

Este viac, ked ine zdroje uvadzaju, ze slachtenie mutaciami (mutation breeding) uspesne bolo a napr. sa takto vyslachtila odroda mentolu odolna na plesne. Anglicky vies, tak prosim, citaj. Slachtenie mutaciami uspesne pouziva napr. Organizacia Spojenych narodov pre vyzivu a polnohospodarstvo v spojeni s medzinarodnou atomovou agenturou -  http://mvgs.iaea.org/ 

K samotnym mutaciam - zoznam mutacii prinosnych (pre druh)  : http://www.gate.net/~rwms/EvoMutations.html

Je tam toho celkom dost.

i u ludi http://www.gate.net/~rwms/EvoHumBenMutations.html

Zverejnené

no, to nie je len moja teória. málo čítaš. a aká je tvoje teória? ako všetko vzniklo? a čo znamená "posledný článok"? zatiaľ posledný, alebo definitívne posledný? evolučná teória neprehlasuje nič za definitívne uzavreté. veď to má aj v názve - evolúcia - vývoj, rozvoj, napredovanie; nepretržitý vývoj od nižšieho k vyššiemu.

silou-mocou sa snažíš stavať človeka na nejaký smiešny piedestál nad ostatné stvorenia, ale presne tak ako oni, aj najväčší svätci museli jesť, piť, spať a srať a nakoniec skončili pod drnom. toľko k výnimočnosti človeka.

Aha nenapisal som , ze ZATIAL posledny....som myslel ze to ludia s priemernou inteligenciou, ako ja, pochopia bez problemov :( sorry !

Latimeria mala byt uz zopar milionov rokov na slave bozej....podla evolucie.

Ale v poriadku. Skusme sa na problem pozriet este trochu inak. Prirodne vedy sa zaoberaju poznavanim empirickeho sveta. Teda mali by sa, no ako je dobrym zvykom kabat ma dve strany :( . Vytvaraju modely skutocnosti, vyjadrene matematicky, a hladaju obecne suvislosti a vzajomne zavislosti javov (prirodne zakony). Tieto modely sa potom testuju-experimentalne (pozorovanim) alebo teoreticky (napr. myslienkove pokusy).  Ak ma ale mat vedcka teoria nejaky zmysel, musi byt schopna predpovedat vysledok pozorovania a tiez samozrejme musi prichadzat do uvahy taky vysledok pozorovania, ktory je s danou teoriou nezlucitelny. Pretoze ziadna vedecka teoria mat charakter definitivne najdenej pravdy, ale vzdy je len hypotezou (modelu), ktora moze byt v dalsom vyvoji vyvratena a nahradena novou (obecnejsou). Prirodna veda nie je teda nejakou studnicou nachadzania "pravdy", ale iba testovanim hypotez. K pravde sa iba priblizuje (mozno). Je teda obycajnou poverou o tychto vedach, ze svoje objavy vydavaju za konecne a nezvratne. Na prirodne zakony sa teda musime pozerat len ako na doteraz nevyvratene hypotezy.  Alebo sa znovu mylim....ved veda je veda, ci?

Zverejnené

info: zatiaľ nám tu stále opakuješ, aké sú naše teórie nesprávne. čo keby si už povedal, aká je podľa teba tá správna.

Zverejnené

Ja by som to nepovedal, ze ktora je spravna, ale ze momentalne su spravne vsetky. Zalezi podla uhla pohladu a presvedcenie, tej ktorej osoby. Mne osobne logickejsie pride Bozie stvorenie. U vedeckych "dokazoch", sa to vsetko zaklada na predpokladoch. Ked je zly predpoklad, tak je zle vsetko. Predpoklady su vedecke dogmy!! Preto som aj v nedavnom prispevku napisal, ze nevieme nic, akurat velky prd. Takze vehementne obhajujes nieco, co sa zaklada na este vacsom neznamom elemente,  ako biblicke "dokazy". Vedecke hypotezy su postavene na dvoch slovach.....domnievame sa a predpokladame.  

Zverejnené

vedecké dogmy, náboženské dogmy. božie stvorenie je široký pojem. stvoril Boh všetko jednotlivo, už hotové, alebo len prvotné podmienky a stavebné kamene? prvá domnienka odporuje pozorovanej skutočnosti a tá druhá mi zase nepríde tak celkom v rozpore s evolúciou. pre mňa osobne biblia nie je žiaden dôkaz, len pomerne nedôveryhodný zdroj, pretože ju napísali ľudia a ľudia ju aj upravovali, ako sa im práve hodilo.

Zverejnené

O Lonningovi sa da vselico vygooglit, napr. to, ze mu uz institut nejaky pochybny clanok stiahol zo stranky. Rovnako vystupoval v par pochybnych dokumentoch (v jednom z nich oznacili evolucia za hitlerov nastroj), takze jeho kredibilita je v tomto svere celkom nahlodana.

Este viac, ked ine zdroje uvadzaju, ze slachtenie mutaciami (mutation breeding) uspesne bolo a napr. sa takto vyslachtila odroda mentolu odolna na plesne. Anglicky vies, tak prosim, citaj. Slachtenie mutaciami uspesne pouziva napr. Organizacia Spojenych narodov pre vyzivu a polnohospodarstvo v spojeni s medzinarodnou atomovou agenturou -  http://mvgs.iaea.org/ 

K samotnym mutaciam - zoznam mutacii prinosnych (pre druh)  : http://www.gate.net/~rwms/EvoMutations.html

Je tam toho celkom dost.

i u ludi http://www.gate.net/~rwms/EvoHumBenMutations.html

výskum v oblasti genetiky a ludmi riadených mutácií nezačal Lonning ten výskum sa začal už v 30 rokoch,..........a na tomto ludmi riadenom výskume mutacií sa podielali vedci z takmer celého sveta.........takže neviem o čom "točíš"..... ;) .navyše on pracuje na inštitute Maxa Planca v Kolíne..a tam sa venuju iba šlachteniu a genetike rastlín......!!!.

za takmer 100 rokov sa týmto vedeckým výskumom povrdilo to že EVOLUCIA je čistá lož !!!!

každý živý tvor ma pevene stanovené hranice v ramci svojho druhu,ktoré nemožno nijako narušit nieto ešte zmenit..........!!!

opet sme pri zákone ohraničitelnosti druhov...........hovorí ti tento pojem niečo???.no zjavne nie

na ostatné otázky Ti "došiel dych?".....

tie články,ktoré si tu stiahol z IT.......maju hodnotu 0 bodov.........aj si si ich vobec čítal.............pochybujem ! na tej jednej je dokonca error

Zverejnené

za takmer 100 rokov sa týmto vedeckým výskumom povrdilo to že EVOLUCIA je čistá lož !!!!

tie články,ktoré si tu stiahol z IT.......maju hodnotu 0 bodov.........aj si si ich vobec čítal.............pochybujem ! na tej jednej je dokonca error

trochu menej otáznikov a výkričníkov v argumentácii by nebolo od veci, ďakujeme : )

na základe citovania z Awake dokazovať svoje hodnotné tvrdenia má hodnotu pod 0 bodov  ... a okrem toho sa nič podobné o žiadnej "čistej lži" o evolúcii nepotvrdilo, ale možno aj o tom  píše  Awake! ...  : )

... .(Awake 1994 11.Novembre pg.29)

Zverejnené

výskum v oblasti genetiky a ludmi riadených mutácií nezačal Lonning ten výskum sa začal už v 30 rokoch,..........a na tomto ludmi riadenom výskume mutacií sa podielali vedci z takmer celého sveta.........takže neviem o čom "točíš"..... ;) .navyše on pracuje na inštitute Maxa Planca v Kolíne..a tam sa venuju iba šlachteniu a genetike rastlín......!!!.

každý živý tvor ma pevene stanovené hranice v ramci svojho druhu,ktoré nemožno nijako narušit nieto ešte zmenit..........!!!

opet sme pri zákone ohraničitelnosti druhov...........hovorí ti tento pojem niečo???.no zjavne nie

na ostatné otázky Ti "došiel dych?".....

Naco ti budem reagovat na ostatne otazky, ked samotny zaklad tvojho tvrdenia pokrivkava. Neviem o com tocis ty, dal som ti odkazy na stranky, ktore su v priamom rozpore s tym co tvrdis. 0 bodovu hodnovernost bez nejakeho argumentu na mna neskusaj. Keby sa za 100rokov prislo na to, ze evolucia je loz, tak minimalne znamy s 2 doktoratmi z biologie pracujuci vo vyskume by o tom asi nieco pocul.

Mas jeden paper, pochybneho autora, proti ktoremu stoji kopec paperov, ktore evolucnu teoriu potvrdzuju.

A cital som ich a funguju mi vsetky. Ak ti je ale malo, nech sa paci, studuj :) : http://scholar.google.com/scholar?hl=en&q=evolution&btnG=Submit&as_sdt=1%2C5&as_sdtp=

Zverejnené

Darkman,

to je zbytocne tu poloblaznom a fanatikom vysvetlovat, zasadne odmietaju realitu a hladaju nieco cim by mohli potvrdit presvedcenie. Povazuju to za osobnu vec, za vieru. 

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov