Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Riadena selekcia je sučast evolúcie, kedže konanie človeka je súčastou evolúcie tak človek svojím konaním sa zapaja do procesu evolúcie ako ked dominoval dinosaurus, tiež vytlačal ine živočíchy.

Zverejnené

Riadena selekcia je sučast evolúcie, kedže konanie človeka je súčastou evolúcie tak človek svojím konaním sa zapaja do procesu evolúcie ako ked dominoval dinosaurus, tiež vytlačal ine živočíchy.

Takze clovek vlastne vykonava bozie dielo riadenej evolucie, ked v zmysle bozich planov sposobuje uhyn zivocisnych druhov. A kedze clovek je vysledkom bozieho stvorenia, to co robi je v sulade s bozim planom, ktory aj ked je vsemocny, pouziva ludstvo ako svoju predlzenu ruku. Z tohoto dovodu mozeme povedat, ze trebars vyhynutie vtaka Dodo bolo bozim umyslom a planom. Obdarovat cloveka schopnostou spoznat genetiku a prakticky ju vyuzit na zmeny organizmov je taktiez sucastou bozieho planu.

Cize akekolvek geneticke modifikacie, ktore ludia napriklad urobia a zavedu do prirody su ekvivalentne tomu, co svojho casu robil boh, ked sa babral s evoluciou a ked zabijal dinosaury.

No pekne :)

Zverejnené

A vysledkom prudko intelektualneho usilia miestneho krestanskeho zastancu kamenovania homosexualov je co??? BOHOM JE BRUSELSKY EU URADNIK :D

Znovu problem?........no ved ked moze byt evoluciou nahoda, tak preco nie aj BRUSELSKY URADNIK.....:)

Zverejnené

informator

on to zas nepochopil, to uz je pravidlo, vsugeruje si nieco do hlavy a uz pise koniny. Ale evolucia je preukazatelna, ziaden bozik pri nej nestoji a neriadi ju. Pozri si teoriu chaosu informátor a mozno pochopis ako je chaos a usporiadanost uzko spojena. Chaosu dominuje nahoda a vytvaraju sa rozne usporiadania a zakonitosti bez bozika. A evolúcia je na to presne tak isto, je to o tom ako sa vyvija system bez zasahu bozika co to riadi.

Zverejnené

zaujímavé.. psa domáceho "najlepšieho priateľa človeka" predsa, "stvoril" a vyšľachtil človek..

(raz som tu bol neľútostne zvozený, že debata o šľachtení psov sem nepatrí, pretože ani vznik psa do evolúcie nepatrí, keďže ho má na svedomí človek)

a pes domáci (skrz rakovinový nádor) následne nepredvídateľne zmutoval, náhodne a teda aj evolučne na jednobunečnú "tamagoči" rakovinotvornú príšerku

a v nadväznosti na to, ak okolo tej "príšerky" teraz vypukne hystéria - "váš domáci maznáčik (najlepší priateľ človeka) vám oblizne ruku, a vy dostanete rakovinu"

a pes domáci (najlepší priateľ človeka) bude následkom hystérie vykántrený s preventívnych dôvodov

dosť sa nám predstava "náhodného výberu".. alebo "ruky božej".. alebo čo ja viem čo iné.. skomplikuje

:whistling:

Zverejnené

nic sa neskomplikuje.....aspom nebudu zasrane chodniky, travniky a detske ihriska ci pieskoviska.....chvala psacej rakovine :thumbsup:

Zverejnené

no ved ked moze byt evoluciou nahoda, tak preco nie aj BRUSELSKY URADNIK.....

#dokaz c.87 o tom, ze najhlasnejsi krestania su zasluzenym cielom vysmechu a spochybnenie dusevnych kvalit, ako i trojciferneho IQ je uplne na mieste :)

Ale beriem to tak, ze ked odporcovi evolucie dosli aj posledne skopirovane zvysky rozumnych argumentov, z nutnosti sa uchylil k dokonalym sprostostiam. Ale aspon vieme, na com sme.

a v nadväznosti na to, ak okolo tej "príšerky" teraz vypukne hystéria - "váš domáci maznáčik (najlepší priateľ človeka) vám oblizne ruku, a vy dostanete rakovinu"

a pes domáci (najlepší priateľ človeka) bude následkom hystérie vykántrený s preventívnych dôvodov

Ak to bude neopodstatnene, tak pojde o zbytocnu hysteriu. Ak by islo o rakovinu bezne prenosnu na cloveka, asi by to mali hafani nahnute - pokial by sa neprislo na nejaku vakcinu.
Zverejnené

Ale beriem to tak, ze ked odporcovi evolucie dosli aj posledne skopirovane zvysky rozumnych argumentov, z nutnosti sa uchylil k dokonalym sprostostiam. Ale aspon vieme, na com sme.

Aby som to upresnil....ja nemam problem s evoluciou, ale s nahodou, ktora je (bola) jej "hnacim" motorom a na to nepotrebujem tie "skopirovane" argumenty.....

Zverejnené

jeden zaujímavý článok, ako do evolúcie vstupuje náhoda ... náhoda chcela, aby tu dnes nepobehovali dinoidi, ale hominidi, ako pri formovaní života hrala úlohu náhodná zmena, každá, aj nepredvídateľná strela z vesmíru, nepatrné zmeny klímy, vyhynutie jedného článku potravinového reťazca, zmena - prispôsobovanie sa časti flóry a fauny, vyhynutie inej časti, posilnenie druhu, prispôsobenie zmeneným životným podmienkam, či jeho vymazanie z mapy ...

nie je to celá cesta vývoja, len "niekoľko" desiatok miliónov rokov, doložených nálezmi

a na druhej strane otázka : je úplne jedno, či zmeny klímy teraz vyvoláva človek, či sú len pravidelným striedaním, ako po milióny rokov, otázka je, ako sa tomu živá príroda, flóra, fauna a my - človek, dokáže prispôsobiť

post-3-0-25095000-1330539650.jpg

článok je prebratý, http://vat.pravda.sk...pidne-schudnut/

Autor: koláž: Danielle Byerley(FMNH)

Zverejnené

Ale ved toto iba dokazuje, ze nahodna moze byt iba zmena klimy a nie vyvoj fauny a flory. Ten iba reaguje na tie nahodny zmeny, a s programom, ktory ma zakodovany vo svojej strukture, sa prisposobuje tymto zmenam. Keby nebolo toho programu, tak uz tu davno je len sahara. Teda evolucia nie je nahodna, ale nahodne su zmeny klimatu resp. prostredia, v ktorom sa dana fauna ci flora nachadza.

Zverejnené

to by si bol zly konstrukter :), preco predpokladas ze Boh je taky neschopny ako ty ? :) To ze ty si nevies predstavit nieco lepsie, to nie je dokaz ze to je to najlepsie, to je len svedectvo o tebe. Evolucia dokaze prisposobit zivot skoro kazdej zmene ( aspon na zemi to dokazala ) a bez potreby programu. Miesto toho aby si obdivoval ako Boh tu evoluciu dobre vymyslel tak z neho robis neschopaka, chces aby to spravil tak ako by si to urobil ty :)

Spytaj sa aj dnes robotikov ci sa snazia spravit program co ma zakodovane vsetjy mozne pravidla ? Alebo ci naopak sa snazia aby par jednoduchych pravidiel sa dokazalo vysporiadat aj s tym co konstrukter necakal. :)

• Pridať bod 1
Zverejnené

citala som uz vselico, ale este som sa nedocitala, aka je komplexna teoria privrzencov stvorenia.. ako to cele podla nich bolo a je a co s tymi fosiliami.. toto by som sa uz rada konecne dakedy dozvedela...

Miesto toho aby si obdivoval ako Boh tu evoluciu dobre vymyslel tak z neho robis neschopaka, chces aby to spravil tak ako by si to urobil ty

pripomenul si mi homelie-ho a jeho debatu spred tyzdna s jednym z infovej partie..
Zverejnené

zacnem ich kategorizovat :), vzacne sa aj u nas najdu ti "pravi" co skutocne veria ze zem je stara 6756 rokov, A to uz je potom cista zabava, tam sa clovek dozvie veci :),

Zverejnené

Keby nebolo toho programu, tak uz tu davno je len sahara.

Co ja ti viem...Sahara je v skutocnosti velmi ziva, nie je to Mars bez zivota. A prave vdaka evolucii tam vznikol zivot dobre prisposobeny prostrediu.

Ono ked pises o veciach, ktorym nerozumies - vacsinou trepnes strasne kraviny a niekedy omylom aj pravdu :)

Pretoze ako ked pises - keby neexistovala riadena evolucia a ten "program", bola by len evolucia nahodna a vsade je davno Sahara. A kedze Sahara je plna zivota, ktory sa prisposobil prostrediu, tak to znamena, ze

Ak by neexistovala nenahodna a riadena evolucia spolu s tym programom, cely svet by bol pokryty zivotom, ktory sa prisposobil prostrediu, presne tak ako je aj Sahara :D

Co v podstate aj je pravda a presna :)

Zverejnené

preco predpokladas ze Boh je taky neschopny ako ty ? :) To ze ty si nevies predstavit nieco lepsie, to nie je dokaz ze to je to najlepsie, to je len svedectvo o tebe. Evolucia dokaze prisposobit zivot skoro kazdej zmene ( aspon na zemi to dokazala ) a bez potreby programu. Miesto toho aby si obdivoval ako Boh tu evoluciu dobre vymyslel tak z neho robis neschopaka, chces aby to spravil tak ako by si to urobil ty :)

Spytaj sa aj dnes robotikov ci sa snazia spravit program co ma zakodovane vsetjy mozne pravidla ? Alebo ci naopak sa snazia aby par jednoduchych pravidiel sa dokazalo vysporiadat aj s tym co konstrukter necakal. :)

, vzacne sa aj u nas najdu ti "pravi" co skutocne veria ze zem je stara 6756 rokov, A to uz je potom cista zabava, tam sa clovek dozvie veci :),

Preco mas dojem, ze robim z Boha "neschopaka"? Ja ho skor obdivujem. A ked budes mat ten zoznam kompletny, tak nezabudni to aj hodit sem....rad si tiez pozriem :)

Co ja ti viem...Sahara je v skutocnosti velmi ziva, nie je to Mars bez zivota. A prave vdaka evolucii tam vznikol zivot dobre prisposobeny prostrediu.

Spravne...nahodna zmena klimatu atd.

Zverejnené

veru a take fosilie na vrcholkoch alp sa tiez dost tazko vysvetluju :)

Zverejnené

Spravne...nahodna zmena klimatu atd.

Takze klima sa meni NAHODNE a bez akychkolvek zasahov niekoho, niecoho, bez akehokolvek planu? No tak dobre, pretoze povodne to vyzeralo tak, ze budes tvrdit, ze zmeny klimy nie su nahodne. Ale kedze su plne nahodne....dobre

NAHODNE ZMENY KLIMY znamenaju, ze su sposobene VYHRADNE posobenim fyzikalnych zakonistosti, a nie nejakou "postavou" v pozadi, ktora sa riadi nejakym planom a pod. Cista NAHODA.

Z toho vyplyva, ze zijuce organizmy sa ocitaju v prostredi, ktore sa meni NAHODNE.

Kedze nikto nemoze presne predpovedat ani riadit zmeny klimatu, tak sa organizmy musia prisposobovat NECAKANYM podmienkam.

Ak by sa nedokazali prisposobit, vyhynuli by.

V realite ale pozname miliony druhov, ktore vyhynuli, pretoze sa nedokazali prisposobit.

Takze vieme, ze zdaleka nie vsetky organizmy sa vedia uspesne prisposobit NAHODNYM zmenam klimy.

Ale zaroven vieme, ze sa takmer vsetky organizmy v case menili - len niektore zmeny neboli dostatocne a uspesne. Hovor dinosaurom, na rozdiel od cicavcov.

Ak by boli evolucne zmeny v zasade nahodne, logicky by museli nastat pripady, ked by tieto zmeny nestacili na prisposobeniu sa zmenenemu prostrediu - co je presne aj realita.

Ak by boli evolucne zmeny v zasade nahodne, tak by sa z jedneho druhu vyvynuli rozlicni potomkovia - aj keby tito mali zit v rovnakom prostredi - co je presne aj realita (zralok masozravy aj vegetarian)

Ak by existoval PROGRAM ako pises, tak to by znamenalo, ze prapraprapredok dinosaurov by mal v sebe zakodovanu nemoznost sa prisposobit zmenenym podmienkam - a praprapredok cicavca by mal zakodovanu tuto zmenu.

Ak by existoval zakodovay PROGRAM, musel by obsahovat informacie o vsetkych zmenach, ktore nastanu, ako aj presne definovanu reakciu - co neexistuje.

Ak by existoval tento program, musel by obsahovat informaciu o presnej reakcii na zmenu, ktora nastane - ale kedze zmena je NAHODNA, tak by musel obsahovat nekonecne vela informacii o uplne vsetkych moznych zmenach, ktore mozu nastat.

Ak by existoval program, ktory by obsahoval tieto informacie - musel by byt niekde ulozeny. A v DNA nic take nie je. Ani inde.

Cize tvoje samotne tvrdenie, ze zmeny klimy su nahodne a ze evoluciu "riadi" zakodovany program su elementarne nezmyselne a nemozu platit, pretoze popieraju realitu.

Zverejnené

infos, tak ako teda? a fosilie co?

Preco by mali byt fosilie problem.....pre mna nie su, aj keby boli hoci v jame levovej, nielen na nejakom vrchole...

Takze klima sa meni NAHODNE a bez akychkolvek zasahov niekoho, niecoho, bez akehokolvek planu? No tak dobre, pretoze povodne to vyzeralo tak, ze budes tvrdit, ze zmeny klimy nie su nahodne.

Cize tvoje samotne tvrdenie, ze zmeny klimy su nahodne a ze evoluciu "riadi" zakodovany program su elementarne nezmyselne a nemozu platit, pretoze popieraju realitu.

"Vynimocne" s tebou suhlasim......zmeny su nahodne a preto mame DNA, ktora obsahuje viac usporiadanych informacii nez cela Encyklopedia Britannika....kečby k nam cely text tejto encyklopedie "doplachtil" z vesmiru v nejsakm pocitacovom kode, tak naisto by sme to (ak nie vsetci tak minimalne vedci) povazovali za dokaz existencie mimozemskej inteligencie. Zaujimave ale, ze ked to nachadzame okolo seba, je to vysvetlovane, ako vysledok evolucie zivota, zalozenej na "silnejsi pes ....".......DNA bola, je aj bude....informacie v nej zakodovane boli,su aj budu....tie informacie reguluju zivot tak aby sa prisposobil danym podmienkam v case a priestore, alebo skoncil, ako tie tvoje dinosauri (asi uz ich tu nebolo viac treba)...takze rozpor v tom, co tu spominas ty, ja nevidim....
Zverejnené

infos, tak ako teda? a fosilie co?

Preco by mali byt fosilie problem.....pre mna nie su, aj keby boli hoci v jame levovej, nielen na nejakom vrchole...

informator,

toto ale nie je korektná odpoveď na tieto dve predchádzajúce otázky o fosíliách ... o tom je téma, zmeny, náhody, prispôsobenia sa a vyhynutia a fosílie ... to je rad, ktorým sme sa dostali k fosíliám aj k fosíliám na vrcholkoch Álp ...

informator,

keď píšeš, že fosílie nie sú pre teba problém, prečo nie sú problém ? ... kam ich zaraďuješ ? ... kam ich radí biblia ? ... čo vo fosíliách nie je problém pre človeka, ktorému nevonia evolúcia ?

Zverejnené

ak je problém s "fosíliami na vrcholkoch álp", znamená to že informátor vlastne nemá problém s "evolúciou", ale "všetkým ostatným"

to ako sa dostali fosílie z morského dna (napríklad), na vrchol nejakého kopca, nám vysvetľujú "základné poučky" z geológie

teda informátor popiera napríklad aj "tektoniku", "kontinentálny drift" a ďalšie veci..

a ak ich popiera, popiera aj geologickú históriu sveta, čiže poprieť evolúciu ktorá je v nej zaznamenaná, potom už preňho nie je žiadny problém

Zverejnené

Tak zacneme skatulkovat :

Skupina "doslovnikov", to je ukazka ze Boh ma rozhodne zmysel pre humor. Tito uprimne veria ze zem ma ty 6700 rokov, druhy boli stvorene na pociatku a tie co dnes chybaju zabila potopa. Na forach SME predstavuju vacsinu kreacionistov, zase je pravda ze ked sialenstvo tak bez zabran. Cituju clanky, ktorym ani neruzumeju a tak ichj povazuju za dokaz to ze sa nemylia.

Skupina neevolucionistov : Ti nespochybnuju vsetko, len to ze cosi ako evolucia existuje, druhy boli stvorene tak ako pise biblia ale nie naraz. Spozname ich podla "chybaju prechodne clanky"

Evolucny kreacionizmus : Ti tvrdia ze nahoda nemoze stacit a ze to sice prebiehalo zhruba tak ako hovori veda ale vzdy skokom a stvorenim a nasledne sa evolucia tyka len vnutrodruhovej zmeny. Ked pocujete "nie su ziadni predkovia" tak to su oni.

Inteligentny design : Ti veria v darwinovsku evoluciiu s pridanim zazraku v par bodoch ( hlavne vznik bunky a zlozitejsich struktur) , slova "neredukovatelna komplexnost" to su oni.

A potom su este "tvrdonovci" to je skupina nazvana prihodne podla jedneho clena, ktori nemaju jasno v tom co tvrdia len vedia ze evolucia je zla. vzdy ked najdu novy clanok tak si podla neho prisposobia svoju predstavu, raz obhajuju doslovnost, potom inteligentny design. To ze casto obhajju predstavy ktore sa vzajomne vylucuju je podla nich dokaz ich otvorenosti novym nazorom :)

• Pridať bod 2
Zverejnené

Tyso

Pekne si to „zaškatuľkoval“, ale ja sa v tých tvojích kategóriách nejako neviem zaradiť. Podľa mňa Boh stvoril evolúciu, aby sa toľko nenadrel. Nakoniec, sme stvorený na jeho obraz a snažíme sa robíť to isté, ako on. Samozrejme nie tak dokonale. Podla biblie je Boh duch, takže sa nedá očakávať, že by používal pri stvorení šraubovák a kladivo.

Zverejnené

tono, toz si v tej beznej evolucionistickej. V ramci beznej vedy je nerozhodnutelne ci pravidla vytvoril Boh ale su "dane" niecim inym.

Zverejnené

informator,

keď píšeš, že fosílie nie sú pre teba problém, prečo nie sú problém ? ... kam ich zaraďuješ ? ... kam ich radí biblia ? ... čo vo fosíliách nie je problém pre človeka, ktorému nevonia evolúcia ?

Problemom by bolo, keby tu ziadne neboli.....nezaradujem ich nikde....proste su tu a tym to pre mna konci....pre mna zacnu byt zaujimave vtedy, ked sa zisti, ako vzniklo zive z neziveho.....to je pre mna alfou a omegou....doteraz su to pre mna iba teorie a hypotezy zalozene na nicom a to sa tyka aj fosilii....a Biblia s tym nema nic spolocne....

Tak zacneme skatulkovat :

A potom su este "tvrdonovci" to je skupina nazvana prihodne podla jedneho clena, ktori nemaju jasno v tom co tvrdia len vedia ze evolucia je zla. vzdy ked najdu novy clanok tak si podla neho prisposobia svoju predstavu, raz obhajuju doslovnost, potom inteligentny design. To ze casto obhajju predstavy ktore sa vzajomne vylucuju je podla nich dokaz ich otvorenosti novym nazorom :)

Sa mi zda ze sa v tomto mam zjavit......akurat neviem kde som obhajoval nejaku doslovnost niecoho a volajaky id......no mozno podobnost ciste nahodna a reakcia zbytocna.....:)

tono, toz si v tej beznej evolucionistickej. V ramci beznej vedy je nerozhodnutelne ci pravidla vytvoril Boh ale su "dane" niecim inym.

No vidis, taka obycajna veda ma viac rozumu, ako veda "seriozna"........a tolko kriku pre nic :(...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov