Skočiť na obsah

Nealko nápoje dňa alebo večera


Mazmar

Aký je váš nápoj dňa  

44 členovia hlasovali

  1. 1. Čo pijete cez deň najviac

    • ochutené bublinkové nápoje
    • minerálne vody
    • čaj
    • káva
    • kakao
    • džúsy (nevadi ak sú to 10 percentné)
    • alkoholické nápoje
    • čistú (relatívne) vodu
    • bylinkové čaje
    • mlieko + ochutené + kyslé mlieko
    • bylinkové limonády
      0


Odporúčané príspevky

trochu som pozmenila anketu - pridala som bylinkové čaje.

 

a zmenila som svoje hlasovanie:

ochutené bublinkové nápoje nepijem už dávno, džúsy asi štyri-päť rokov, odkedy ma farbivo v "pomarančovom" džúse nenormálne vyhádzalo červenými škvrnami ako euráče ...

 

pijem bylinkové čaje, ktoré by som mala piť, ale nie z núdze, pijem ich teraz viac, ale vždy mi chutili, a čisté, ničím neprichutené, osladené by som ich nedokázala vypiť.

 

a čistú sódu, alebo neochutenú minerálku a poriadnou dávkou vytlačenej citrónovej šťavy. len kyslé, osladené ee :)

 

 

ako secretka pripomína, zahlasujte v ankete, moji milí, nech vidíme, čím hasíte imidž. pardon, smäd ! :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...
  • Pred 1 rokom...

Bonaqua som ešte nepila ...

 

a upravila som si nanovo anketu.

- minerálne vody, čisté, prichutené šťavou z citróna, ničím iným, žiadne sladidlo ani cukor, to platí stále

- bylinkové čaje, to platí stále

- a namiesto čaju som pridala kakao ... čaj ako taký už dlho takmer nepijem, alebo nepila som, stačia bylinkové ... ale na kakao občas dostanem chuť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

daj si minerálku, alebo vodu, a dočkaj ešte chvíľu, kým voda začne prevládať :kofola:

 

--------------

dnes nastala takmer katastrofa, nemala som doma výnimočne citróny, len jeden posledný, ten som šetrila, bez toho sa minerálka a sód ani piť nedá :) teda u mňa, doma celkom iste nie ... citrónová voda je mňam :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja ti rozumiem,dajme inu temu. Citrony, kupujem ked su deti chore. A kludne si z celeho citrona spravim chamulu do neceleho pollitraka.

Ja zerem vsetko(hnusne) cibulu ,cesnak. Pr. kolega mi to aj vycital aby som to nezral rano ked idem do roboty. Pritom mame dve kancelarie a tohto tyzdna sa zastavili mozno 15 ludia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

citróny musia byť stále. neviem veľmi piť čistú vodu, ani som nikdy nevedela, pijem ju len občas, hlavne doma u mamy, tečie tam voda z Jelky, čo je veľmi mäkká a najlepšia pitná voda na Slovensku

 

ale cez deň striedam bežne buď sódu zo sodastreamu, alebo minerálky, ktoré nemajú svoju výraznú chuť - je to hlavne a prevažne Magnesia, ale s vymačkaným citrónom. a veľa citrónu.

kedysi pred rokmi sme robili klasickú citronádu, aj doma, aj u babky, proste sa tak robila - sóda, cukor, citrón ... ale už dlhé roky som cukor vynechala, len s citrónom je to skvelé, v zime, v lete.

 

a striedam to bylinkovými čajmi, ktoré pijem kvôli nejakým neduhom, už dlhšie, ale bylinkové čaje mi nikdy nerobili problém, ani tie najhorkejšie, nikdy som ich neprichucovala ničím ... niekto dáva aj med, to mi nejde dolu krkom, bylinkový čaj len čistý ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

Coca-Cola začína myslieť ekologicky, alebo minimálne diabeticky  - diabetici milovníci Coca-Coly im budú vďační, a trochu aj príroda.


 


prírodné sladidlo stévia slávi svoje najlepšie dni, tiahne svetom, milióny diabetikov a ľudí pri kdejakých iných diétach ju môžu, / aspoň sa zatiaľ nepreukázalo, že by nemohli / a pridala sa aj Coca-Cola - pustila sa do nového výrobku Coca-Cola Life.


 


táto by mala byť zdravším, prírodnejším, ekologickejším nástupcom verzií Light a Zero. Life obsahuje na 300ml len niečo vyše 50 kalórií, čo je menej ako polovica oproti klasickej Coca-Cole.


ekologická je dokonca aj plechovka: má 30 % rastlinný pôvod a zvyšok je úplne recyklovateľný.


 


prvé kúsky sa do predaja dostávajú práve teraz, ale zatiaľ len v Argentíne a Chile ....


 


post-3-0-71365400-1402392360.jpg


http://refresher.sk/12156-Prirodna-CocaCola-Life-ochutena-steviou , http://www.cutedrop.com.br/2013/07/coca-cola-verde/


 


 


chcela by som odskúšať, sladím stéviou kdečo, som zvedavá ... : )


Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

u nás najnovší hit - po výrobe syra nám vždy ostanú asi 2 litre syrovátky, tak pol litra vychladenej rozmixujem s jedným dostatočne dozretým banánom. na leto najsamvác... 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to si mi pripomenul blahé časy, keď mlieko bolo ešte mlieko, nie tetrapaková hrôza, ktorá namiesto skysnutia za pár dní zgumovatie a smrdí a chutí ako hnojisko ...

z toho starého mlieka, ktoré bolo akurát pasterizované, babka robievala v lete "spiace mlieko" - kyslé mlieko z mlieka, ktoré ešte skyslo ako mlieko - naliala do veľkých sklených pohárov a nechala sadnúť ... dolu sa tvorila srvátka, hore bublinky v stvrdnutom vyzrážanom kyslom mlieku ... kto chcel, jedol vychladené lyžičkou, kto chcel, pomiešal so srvátkou a pil ... nádhera.
v letných horúčavách sme to robili každý týždeň niekoľkokrát ... priam sa vidím na starom dome, ako obdivujem tie dierky v sklených pohároch

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

za posledných 20 rokov to tu u nás pred pár rokmi fungovalo, priamo od kravičiek, ale nebolo dosť kupujúcich, a ešte akési problémy tam boli, zakapalo ... poriadne kyslé mlieko som nevidela už ani nepamatám ... : (

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja mlieko nepijem, mlieko je pre telata...ale na kysle si pamatam, ako dieta som to jedla.."velkou lyzicou"...bolo to presne ako pise game...chut zemiakov s cibulkou a kyslym mliekom je nezabudnutelna..ach to uz je rokov...

prave rozmyslam..furt som to jedla lyzicou nikdy som to nepila....vid prva veta..hehe

 

tuto sezonu ficim na domacich limonadach..urodili sa mi bylinky, takze tymianova, matova, medovkova a pod. :pohoda:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Narobili ste mi riadne chúťky. :)

 

  Mlieko pijú nielen teliatka, ale aj kozliatka :D ,   nielen bábätka, ale aj dospeláci.. je to individuálne u každého.... :)

Mám rada mlieko, chutí mi studené, ale aj teplé s Nesquikom a troškou cukru (k tomu čerstvý rožok s maslom a džemom). 

Mlieko kupujeme bežne v obchode, a ak je možnosť, tak si ho  rada zakúpime z mobilnej mliečnej predajne.  Je to iná kvalita mlieka... časť mlieka vypijeme  a zvyšok  nechám skysnúť .. rada potom robím  aj tvaroh (na pirohy, halušky)..

U nás na dedine  niektoré babky chovajú aj kozičky, aj to mlieko je suprové, a hlavne zdravé.

 

Z minulosti tiež veľmi rada spomínam na prázdniny u babky a dedka, chovali kravičky(Ružena, Malina..) pila som u nich kvalitné mlieko, tvaroh bol veľmi chutný a tiež si spomínam, že babka mútila maslo ( v drevenej nádobe ..) :),  a dovolila mi aj pomôcť. Maslo malo nielen peknú farbu, ale chutilo úžasne!

 

Takže  ako nealko nápoj dňa mlieko - áno, ale  častejším mojím nealko nápojom je čistá voda.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

do anketového formulára sme pridali

aj mlieko / čisté, ochutené, kyslé /  - aj bylinkové limonády á la Hellé  / alebo Goldfinger - vždy mi napadne pri podobných limonádach, ako podával Bondovi skvelo vyzerajúcu mätovú limonádu - a Bondovi chutila : ) /

 

zahlasujte si, dievčatá a chlapci  :agree:

 

/ a keby vám niečo ešte chýbalo v ankete, ozvite sa /

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Minule ma  prekvapil môj manžel, nazbieral bazu  a  spravil bazový sirup. Pekne vonia a je  tiež veľmi fajn na prípravu osviežujúceho  nápoja. :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 rokmi...
  • Pred 1 mesiacom...

Najviac mi chutí voda z vodovodu. Odpustím  vodu z vodovodného kohútika aby bola chladnejšia, občas si do nej pridám aj mätové lístky a citrónové kolieska. Prima osvieži.  :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V lete vedie voda, v zime čaj, varievam si zázvorový a potom už aký mi z dostupných práve príde na chuť. Tiež acidko, to v lete i v zime. Ešte v lete keď je teplo, mi niekedy príde na chuť pivo, ale to je len občas. zato som to ani nedala do toho hlasovania. Podobne je to s neochutenými či bylinkovými minerálkami

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Čo sa týka nealka, takmer výlučne kupujem modrú (nesýtenú) Bonaqu. Predvčerom som omylom kúpil zelenú (jemne sýtenú) a nevypil som hádam ani liter (nie naraz!) a akosi mi očervenelo hrdlo a trochu ma aj bolelo. Prestal som ju piť a hrdlo sa pomaly dáva dokopy. Je možné, aby bublinková voda toto spravila?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ano.

 

bublinkove vody dokonca zakazuju lekari piť pri akejkolvek bolesti hrdla,  a niekto ma krk priam intolerantny - preto sa aj tie bublinkove vody u nas volavali kedysi "voda s kockami" - akoby ti kocky drasali hrdlo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov