Drow Zverejnené 23. Máj, 2010 Zverejnené 23. Máj, 2010 V EU Je celkom bežné,že vo väčšinových školách na zmiešaných územiach je vyučovaný jazyk menšiny.Zas taký zázrak to nie je. Ale malo by sa to týkať len zmiešaných území.
lopata555 Zverejnené 23. Máj, 2010 Zverejnené 23. Máj, 2010 ty sa venuj radsej doucku zo slovenciny :lol: príbuzný - prva osoba mnozneho cisla ma na konci dlhe makke i a nie ypsilon :) skus sa niekedy naplanovat a douc sa :) ty sa zase drž témy ak nemáš čo povedať tak buď ticho
tomassi Zverejnené 23. Máj, 2010 Zverejnené 23. Máj, 2010 a ty túto prácu nechaj na moderátorov topic on
lopata555 Zverejnené 23. Máj, 2010 Zverejnené 23. Máj, 2010 off topic samozrejme ale reagovať som musel
elfant Zverejnené 23. Máj, 2010 Zverejnené 23. Máj, 2010 ty sa zase drž témy ak nemáš čo povedať tak buď ticho neviem, kto tu viac pise k teme, ale ticho by si mal v tomto pripade byt skor ty :lol: Drow V EU Je celkom bežné,že vo väčšinových školách na zmiešaných územiach je vyučovaný jazyk menšiny.Zas taký zázrak to nie je. Ale malo by sa to týkať len zmiešaných území. Nie je to zazrak, kazdopadne to nemoze byt spolitizovana vec, musi byt ochota na oboch stranach. Potom to ide aj bez povinnosti danej zakonom, lebo je to uplne prirodzene pre spolunazivanie.
Drow Zverejnené 23. Máj, 2010 Zverejnené 23. Máj, 2010 musi byt ochota na oboch stranach :lol: No vidíš a toto už je klasické klišé. Jak na oboch stranách? To akože niektorá menšina to nechce? Ochota musí byť na strane väčšiny!A už sme doma,lebo tam nie je.
elfant Zverejnené 23. Máj, 2010 Zverejnené 23. Máj, 2010 Nepisem o ochote mensiny. Narodnostna politika je o statnej zalezitost, a akonahle sa stala vecou vzajomneho vydierania, tak snahy mensin prestavaju byt dolezite. Co myslis, preco doteraz nebolo doriesene Gabcikovo - Nagymaros ? Vyhovuje to obom stranam, ako Slovensku, tak aj Madarsku a ochota tam je pramala, aj ked proklamuju cokolvek. Rovnako je to aj s riesenim otazky madarskej mensiny na Slovensku. Momentalny Orbanov postup tiez nesvedci o nejakej ochote, nech uz to vysvetluje akokolvek. V konecnom dosledku si to odskace madarska mensina na Slovensku, aj ked prehlasuje opak. BTW Celkom rad by som vediet, ako sa k tomu stavia Rakusko. Su celkom rozumne ticho, ale reagovat budu musiet rovnako.
Drow Zverejnené 23. Máj, 2010 Zverejnené 23. Máj, 2010 1.zvrhnutie komunistov v Maďarsku sa nieslo na vlnách Nagymarosu. Súhlasiť s dostavbou Nagymarosu si v Maďarsku nedovolí nikto a nemá to nič spoločné so Slovenskom.Bolo by to ako popretie r.89.2. Zákon o dvojitom občianstve (vrcholom je,že zatial nikto netuší aký bude)je v podstate zhodný so slovenským.(emigranti po r.48 a 68 ho dostanú bez trvalého pobytu),do roku 2005 ho tak dostali aj ,,zahraniční slováci". Rozdiel je len v tom,že tam sa jedná o slovákov a tu o maďarov.Je pravdou,že pre niektorých je to kardiálny rozdiel.3.Načo by jednal s Ficom?Za mesiac tam bude alebo nebude.Okrem toho aj tak nikdy nič nedodržal.Jednaním s ficom by sa Orbán len blamoval. Dokonca ani Radičová si nechce sadnúť s Ficom,prečo by mal Orbán?4.Čo sa ti na zákone o dvojitom občianstve nepozdáva? A zabudol by som na najdôležitejšie: Kto začal s národnostnou otázkou? Zákon o štátnom jazyku je trochu staršieho dáta ako o dvojitom občianstve!Alebo zákon o štátnom jazyku sa menšín netýka?Ak sa nemýlim podľa dohody s maďarskom ho dokonca Fico mal konzultovať s Maďaskom. Stalo sa? Žiadny susedný štát s ním problém nemá,len Slovensko.Nie je to divné?
elfant Zverejnené 23. Máj, 2010 Zverejnené 23. Máj, 2010 1. Terajsie Madarsko je pravny nastupca toho predosleho, to znamena ze prebralo na seba vsetky zavazky a pohladavky svojho predchodcu. Nech je uz postoj k Nagymarosu akykolvek, bola uzavreta medzistatna zmluva a tu treba vysporiadat. Nehovorim, ze jedine riesenie je dostavanie, ale pozicia mrtveho chrobaka nepomoze k nicomu. 2. Ok, moze byt, ale ked viem, ze budem v byte burat tyzden, je lepsie upozornit suseda dopredu, alebo mu vynadat, ked sa pride stazovat ? 3. Naco ? lebo by mu tym minimalne zobral vietor z plachiet. Orban s Ficom nie su dvaja chlapci co sa hraju na pieskovisku. BTW Ked caka s rokovanim na dobu po volbach, tak preco nepockal aj so schvalovanim zakona ? Nikto nevie co v zakone bude a podla zaznamov z madarskeho parlamentu, tak ani mnohi ti, co ho maju schvalovat :lol: 4. Momentalne nic, ak sa mi daco nebude pozdavat, tak ti to poviem az bude zname jeho znenie. Zatial s nim problem nemam, a dokonca som aj vsade pisal presne toto iste :)
elfant Zverejnené 24. Máj, 2010 Zverejnené 24. Máj, 2010 Žiadny susedný štát s ním problém nemá,len Slovensko.Nie je to divné? Dobra otazka, tak si spravme male Tour de Hongrie: Ukrajina - neuznava dvojite statne obcianstvo Rumunsko - dvojite statne obcianstvo u dospelych osob nie je pravne povolene Srbsko - povoluje dvojite statne obcianstvo, ale srbske je nadradene Slovinsko - dvojite statne obcianstvo je pravne povolene v pripade splnenia stanovenych podmienok, obyvatelia s inym statnym obcianstvom maju obmedzene ustavne prava Chorvatsko - dvojite statne obcianstvo nie je pravne povolene Rakusko - dvojite statne obcianstvo nie je povolene, prijatie ineho statneho obcianstva je dovodom na stratu obcianstva rakuskeho Slovensko - dvojite statne obcianstvo je pravne povolene, na uzemi Slovenska je u takychto osob pravne akceptovane len slovenske statne obcianstvo. Uvedene priklady sa tykaju rezidentov na uzemiach danych statov a rovnako aj osob dospelych. Obcianstvo deti sa upravuje inak a zvycajne pri dosiahnuti dospelosti si taky jedinec voli jedno statne obcianstvo. Tym je aj zodpovedana otazka, preco okolite krajiny problem nemaju, lebo je len maly predpoklad, ze napriklad rakusky Madar sa dobrovolne pripravi o rakuske obcianstvo prijatim madarskeho. A ak ano, je to pravne osetrene. BTW Nemecko rovnako nepovoluje dvojite obcianstvo a v Britanii to riesia tromi kategoriami obcanov, podla pravneho statusu.
Drow Zverejnené 25. Máj, 2010 Zverejnené 25. Máj, 2010 tu sú všetky štáty. Niekde máš pravdu niekde nie.
game Zverejnené 26. Máj, 2010 Zverejnené 26. Máj, 2010 Orbán urobil to najdôležitejšie, čo jeho krajina po voľbách potrebovala: Maďari schválili dvojité občianstvo Národná rada Slovenska odpovedala: Slováci, ktorí získajú občianstvo iného štátu, až na výnimky / sobáše a pod. /prídu o slovenské v reakcii na rozhodnutie maďarského parlamentu o zjednodušení podmienok pri udeľovaní maďarského občianstva. obce majú starosti úplne iné : Potrebujeme opraviť cesty, nie dvojaké občianstvo, odkazujú starostovia Do Maďarska to majú zopár metrov, no dvojaké občianstvo, ktoré schválil parlament v Budapešti, ich nezaujíma. Z primátorov a starostov na juhu Slovenska, ktorých oslovila Pravda, sa oň zatiaľ nechystá požiadať nikto. Zhodne tvrdia, že majú iné starosti ako papierové formality, ktoré by im navyše mohli skomplikovať aj výkon funkcie. Sme v únii, tak čo? "Načo by nám bolo? Aj my, aj Maďarsko sme predsa súčasťou Európskej únie. Môžeme voľne cestovať. Tak aké výhody to prinesie?" Rovnako uvažuje aj starosta obce Tachty v okrese Rimavská Sobota, kde sa hovorí po maďarsky. "Vôbec o tom neuvažujem. A prečo aj. Keď bolo pred niekoľkými rokmi v Maďarsku referendum o tom, či ľudia súhlasia s udeľovaním maďarského občianstva ľuďom za hranicami, väčšina ľudí zo susednej obce Cered v Maďarsku bola proti. A aké výhody by to ľuďom u nás malo priniesť? Žiadne. Prínos z toho môžu mať v čase pred voľbami u nás len politici ako Duray či Slota. Obyčajní ľudia nie. Tí zákon o dvojakom občianstve odsudzujú." zdroj: pravda a je to.
game Zverejnené 26. Máj, 2010 Zverejnené 26. Máj, 2010 :lol:pripomenulo mi to okamžite nadčlovečie úsilie a svetlé záblesky nápadov dvojice Pat a Mat ... tí si po zdarnej, vzápätí sa rútiacej práci oprášili s dobrým pocitom zdarne vykonanej práce robotné ručičky že tak, "a je to " :) - zvyčajne tesne pred nastávajúcou katastrofou z ich diela :) hm ? ;)
tomassi Zverejnené 26. Máj, 2010 Zverejnené 26. Máj, 2010 zákon, kt. je opäť len záplatou a nie riešenímpovedať to čo sa ľuďom páči, ale tejto krajine to len ublíži absolútne nevystupuje proti Orbánovmu zákonudokonca mu je prospešná
game Zverejnené 29. Máj, 2010 Zverejnené 29. Máj, 2010 orbánov veledôležitý zákon má aj inakšie dopady, nielen pohoršenie a protizákon na slovensku Orbánov zákon znervóznil Spojené štáty a Kanadu Maďarský zákon o dvojakom občianstve zjavne znervózňuje Spojené štáty americké a podobný ohlas sa dá očakávať aj z kanadskej strany. Dar Viktora Orbána pre zahraničných Maďarov totiž nastavuje pascu ľuďom v jeho krajine, ktorí môžu voľne cestovať do Kanady a USA. Upravený zákon otvára cestu k tomu, aby tí, čo ho využijú, mohli získať aj maďarský pas. zdroj: pravda.sk
Drow Zverejnené 30. Máj, 2010 Zverejnené 30. Máj, 2010 game Štátna príslušnosť je v kompetencii členskej krajiny EÚ. Každá má suverenitu rozhodovať, ako udeľuje občianstvo. Európska komisia nemá právomoc ovplyvňovať pravidlá členského štátu v otázke štátnej príslušnosti," uviedol Matthew Newman, hovorca eurokomisárky Viviane Redingovej, ktorá má na starosti základné práva a občianstvo. zdroj ten istý. Aj iné krajiny majú dvojité občianstvo a nie je to problém. Ak sa nad tým zamyslíš,so zákonom o strate občianstva budú mať najväčší problém slováci. :) Získaním amerického príde slovák o slovenské.Maďar zo Slovenska ho síce stratí tiež,ale obratom dostane maďarské.takže vďaka Shengenu bude na slovensku ako doma. :lol:,ale slovák nie. Ja ich mám tak rád. :)
game Zverejnené 30. Máj, 2010 Zverejnené 30. Máj, 2010 aj preto to bola od orbána hneď nadpráca a medvedia služba, nie ? :lol:
weirdo Zverejnené 30. Máj, 2010 Zverejnené 30. Máj, 2010 game zdroj ten istý. Aj iné krajiny majú dvojité občianstvo a nie je to problém. Ak sa nad tým zamyslíš,so zákonom o strate občianstva budú mať najväčší problém slováci. ;) Získaním amerického príde slovák o slovenské.Maďar zo Slovenska ho síce stratí tiež,ale obratom dostane maďarské.takže vďaka Shengenu bude na slovensku ako doma. :lol:,ale slovák nie. Ja ich mám tak rád. :) 1) nik o obcianstvo nepride, lebo ustava je nadradena tomuto stupidnemu zakonu a neumoznuje to 2) madari pridu o bezvizovy styk s usa a kanadou, tak im treba blbom :) 3) fanatikov, ktori si zmenia obcianstvo z principu, bude malo, lebo kazdy sudny clovek si najprv rozmysli, co mu to prinesie, az potom bude hura madar
Drow Zverejnené 30. Máj, 2010 Zverejnené 30. Máj, 2010 Vy tuším stále nechápete.Tak ako som nikdy nepoužil preukaz zahraničného maďara(ponúka množstvo zliav-ale hrdosť mi nedovolí),tak by som vživote nepoužil maďarské občianstvo.Pravda je taká,že ani neviem načo sa dá použiť.ak by bolo zle,aj tak ho môžem mať-či si fico nejaký zákon vymyslí alebo nie.Momentálne sa pre mňa nič nezmenilo,zato pre množstvo slovákov ano.Budú si musieť vybrať. :lol: Maďari o bezvízový styk s USA neprídu.Nielen kvôli tomu,že podobnú situáciu majú USA aj s veľa inými krajinami-francúzko,GB,ale hlavne preto,že maďarská lobby je po židovskej druhá najsilnejšia . :) a preto,že ak niečo napíšu do Prvdy,ešte to tak aj nemusí byť. ale orbánovi to situáciu trochu uľahčí.v´daka tomuto kriku,zostame pri vláde terajšia koalícia a s tou sa mu bude na medzinárodnom poli ľahko zametať. weirdoMne z toho vychádza,že blbom je niekto úplne íný ako ma´dari.a po dnešnej diskusii Fica s radičovou by som povedal ,že krížom celým politickým spektrom. :)
weirdo Zverejnené 30. Máj, 2010 Zverejnené 30. Máj, 2010 Vy tuším stále nechápete. Tak ako som nikdy nepoužil preukaz zahraničného maďara(ponúka množstvo zliav-ale hrdosť mi nedovolí),tak by som vživote nepoužil maďarské občianstvo.Pravda je taká,že ani neviem načo sa dá použiť. da sa pouzit na to, ze budes vyplnovat dvojmo danove priznanie a podobne. uzitok neprinasa, zato byrokracie pokeket. ako som uz pisal, pre toto si kazdy sudny clovek madarske obcianstvo dvakrat rozmysli. Maďari o bezvízový styk s USA neprídu.Nielen kvôli tomu,že podobnú situáciu majú USA aj s veľa inými krajinami-francúzko,GB,ale hlavne preto,že maďarská lobby je po židovskej druhá najsilnejšia . ;) a prave kvoli madarskej druhej najsilnejsej lobby madarom povolili bezvizovy styk naraz s dalsimi 8 krajinami bez silnej lobby. no ty si ale fandis :lol: myslis si ze americania si na zaklade madarskeho pasu, z ktoreho este kvapka cern, chcu pustit do krajiny kadejakych srbov, ukrajincov a rumunov? ak aj bezvizak nezrusia hned, prinajhorsom budu tychto skaredukaskadenoha otacat na hraniciach a ako urcite vies, VWP je podmienene aj urcitym percentom ludi, ktori budu eligible (nenapada ma slovo) pre vstup do USA. a viza madarsko dostane, ani sa nenazdas. s Kanadou to uz vdaka emigrantom mate pekne nahnute, a to nie je zdroj z pravdy, ale cital som to na cic.gc.ca ked zaviedli viza cechom a asi pred 3 mesiacmi znova .. varovanie. podla mna ich schytate do konca tohoto roka. a budem sa vam smiat :) ale orbánovi to situáciu trochu uľahčí.v´daka tomuto kriku,zostame pri vláde terajšia koalícia a s tou sa mu bude na medzinárodnom poli ľahko zametať. weirdo Mne z toho vychádza,že blbom je niekto úplne íný ako ma´dari.a po dnešnej diskusii Fica s radičovou by som povedal ,že krížom celým politickým spektrom. :) moj nazor je ze volici sa nebudu riadit iba nejakym hlupym madarskym zakonom ;) nuz a blbom su ako madari, tak aj slovaci. debilny zakon v jednej krajine je podporeny este debilnejsim zakonom v druhej. 1
Drow Zverejnené 30. Máj, 2010 Zverejnené 30. Máj, 2010 weirdo je mi jasné,že slováci mimo Sr sú pre teba skaderukaskadenoha,ale pre mňa sú maďari všade ma´dari.Viem,že to nevysvetlím,ale ber to ako fakt. keby mali maďari všade najsilnejšiu lobby nemal by kto udelovať maďarské občianstvo:))) :) Kanada zrušila bezvízový styk aj čechom a tí majú teda iný zákon o dvojitom občianstve. :lol: moj nazor je ze volici sa nebudu riadit iba nejakym hlupym madarskym zakonomTeraz sa bavíme o SR? ty asi žiješ v Austrálii. :)
weirdo Zverejnené 30. Máj, 2010 Zverejnené 30. Máj, 2010 teraz sa bavíme o SR? ty asi žiješ v Austrálii. :lol: zijem v CR. Kanada zrušila bezvízový styk aj čechom a tí majú teda iný zákon o dvojitom občianstve. :) co sa rehlis pri Kanade? som ta nejako nepochopil, tak skusme este raz. Cesko ma ustavne zakazane dvojite obcianstvo. Madarsko bude obcianstvo rozdavat na poziadanie a pocutie madarciny. snad ti je jasny rozdiel. k veci - CR prislo o bezvizovy styk s Kanadou kvoli kvantu ciernych, ktori sa tam snazili nanominovat. mali 8x vyssi pocet pokusov o azyl ako za vizoveho styku. Madarsko ma v sucasnosti tento pomer vyssi 5x a Kanada sa moze na vasu lobby tak zvysoka vykalat, aj tak tie viza schytate. je mi jasné,že slováci mimo Sr sú pre teba skaderukaskadenoha,ale pre mňa sú maďari všade ma´dari.Viem,že to nevysvetlím,ale ber to ako fakt. a si natolko naivny, ze si myslis, ze ich za madarov budu povazovat aj immigration officeri v US? ach jo.
Drow Zverejnené 30. Máj, 2010 Zverejnené 30. Máj, 2010 weirdo som ta nejako nepochopil,tak sa skús ešte raz zamyslieť. máš obe občianstva?
weirdo Zverejnené 30. Máj, 2010 Zverejnené 30. Máj, 2010 nepochopil som ta, pretoze tvoja odpoved na moju otazku bola absolutne irelevantna a odveci. a bavili sme sa o madarskom upadajucom bezvizovom styku voci kanade, nie o ziadnom cesku ani o mojom obcianstve. ale odpoviem ti. nemam. naco aj? som student. az tu raz budem pracovat, mat trvaly pobyt, a zistim, ze mi ceske obcianstvo bude prinasat vyhody, on poziadam. z prestize ho naozaj nepotrebujem.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz