elfant Zverejnené 22. Apríl, 2010 Zverejnené 22. Apríl, 2010 Si strašná trúba jerichova, škoda času na teba :lol:
Drow Zverejnené 23. Apríl, 2010 Zverejnené 23. Apríl, 2010 elfant lovensko je jedina oblast na celom svete, vratane Madarska samotneho, kde pocet Madarov od druhej svetovej vojny rastiePodľa tohoto to vyzerá tak,že maďari sa tu mali lepšie ako kdekoľvek inde a preto ich počet stúpal. Pritom celé to tvoje tvrdenie je založené na polopravde. Po vojne bol počet ma´darov nízky z dôvodu reslovakizácie a odňatia občianskych práv.V 60. A 70. rokoch sa ich stav vracal len na úroveň 30.rokov. V porovnaní so slovákmi ,ktorých počet stúpol o 100% sa teda o raste vôbec nedá hovoriť.Je to len stagnácia a prirodzený prírastok nebol ani v tých rokoch. Od konca 80.rokov klesá alebo sa úplne zastavil skoro v celej Európe. takže od 2.sv.vojny počet ma´darov na slovensku nerástol,v maďarsku do konca 80.r.stúpal a až potom začal klesať.Čo je pravdy v tej tvojej vete?A ja som trúba? :lol: Ale ináč máš pravdu ,nechajme to,lebo sa už len pretekáme kto ďalej ,,dociká" :)
majuska Zverejnené 23. Apríl, 2010 Zverejnené 23. Apríl, 2010 Si strašná trúba jerichova, škoda času na teba :lol: elfanz, dlllllho ti trvalo kym si k tomuto poznaniu prisiel :-))) ale obohatil si nas o kus historie, takze to nebolo marne
elfant Zverejnené 23. Apríl, 2010 Zverejnené 23. Apríl, 2010 elfant Podľa tohoto to vyzerá tak,že maďari sa tu mali lepšie ako kdekoľvek inde a preto ich počet stúpal. Pritom celé to tvoje tvrdenie je založené na polopravde. takže od 2.sv.vojny počet ma´darov na slovensku nerástol,v maďarsku do konca 80.r.stúpal a až potom začal klesať.Čo je pravdy v tej tvojej vete?A ja som trúba? Si truba, Madari na Slovensku rok/pocet 1947 / 390 000 1991 / 608 221 Spytam sa ta na jednoduche otazky, je 390 000 menej, alebo viac ako 608 221 ? Podla mna 300 000 je menej ako 600 000 aj pre ludi zo Szombathely a tym padom tam narast bol, ci chces alebo nie. Pisal som niekde ze ten narast bol kvoli tomu, ze sa Madari maju na Slovensku lepsie, alebo som len spomenul zaujimavy demograficky jav, ktori navyse tvrdia Nemci, lebo na slovenskej a ani madarskej mutacii wikipedie to uvedene ako zvycajne nie je ? Podla mna nepisal, a navyse tvrdim, ze sa mozno ani nemaju lepsie, len sa im tu asi lepsie suka a plodi deti. Mozno je to vzduchom ... co ja viem a je mi to viac menej aj jedno. Co z toho vsetkeho vyplyva ? Ty nie si truba jerichova, ty si truba jerichova krizikovym stehom vysivana, lebo vidis utoky na Madarov aj tam, kde nie su.
Drow Zverejnené 23. Apríl, 2010 Zverejnené 23. Apríl, 2010 elfant Volkszählung Magyaren 1930 571.952 1950* 354.532 1961 518.776 1970 552.006 1991 567.296 2001 521.000 Madari na Slovensku rok/pocet 1947 / 390 000 1991 / 608 221 1. Zajtra aké číslo vytiahneš z klobúka? 2.Podla mna nepisal, a navyse tvrdim, ze sa mozno ani nemaju lepsie, len sa im tu asi lepsie suka a plodi deti Od čoho lepšie?? tu nás nepribúda!!§ 390 000 nás zostalo po reslovakizácii s pištolou na čele. si ignorant,ktorý bude mleť svoje aj ke´d sto krát vie,že nemá pravdu. Hovorím ti to odzačiatku,len rýpeš . majuska elfant tu žiadnu históriu nepísal. to,čo on píše sa dočítaš v hociktorej Ďuračkovej knihe.Ak to nazývaš históriou je mi to ľúto.
elfant Zverejnené 23. Apríl, 2010 Zverejnené 23. Apríl, 2010 elfant 1. Zajtra aké číslo vytiahneš z klobúka? elfant tu žiadnu históriu nepísal. to,čo on píše sa dočítaš v hociktorej Ďuračkovej knihe.Ak to nazývaš históriou je mi to ľúto. Tvoj udaj 567,296 je pocet Madarov na Slovensku hlasiacich sa v roku 1991 k madarskej narodnosti, udaj 608 221 je pocet Madarov na Slovensku, ktori pri scitani v roku 1991 uviedli ako materinsky jazyk madarcinu. Sources: 1880, 1910: Hungarian census data (mother/native/ tongue), 1921,1930, 1947, 1950, 1961, 1970, 1980, 1991: Czechoslovakian census data (ethnicity), 1991*: Czechoslovakian census data (mother/native/ tongue), 1941: combined Hungarian and Slovakian census data. The data between 1880 and 1941 for the present territory of Slovakia were calculated by K.Kocsis.Predstav si to ... nie vsetci co maju materinsky jazyk madarcinu sa hlasia k rovnakej narodnosti. ale aj to je dokazom utlaku na Slovensku, ze ? Navyse to ti hnusni Slovaci aj verejne priznaju ... Tentoraz sa ten klobuk vola: Karoly Kocsis and Eszter Kocsis-Hodosi : Hungarian Minorities in the Carpathian Basin Corvinus Library Hungarian History Virtual Library: http://www.hungarian...ry.hu/index.htm Hungarian Minorities in the Carpathian Basin: http://www.hungarian...hmcb/hmcb02.htm Table 7. Ethnic structure of the population on the present territory of Slovakia (1880-1991): http://www.hungarian.../hmcb/Tab07.htm Ako hovoris, cisty Duracka ... navyse rovno z Madarska Drow, ty nie si truba jerichova, ty si pablb
Drow Zverejnené 23. Apríl, 2010 Zverejnené 23. Apríl, 2010 Elfant Začína to byť úbohé.napíšeš si čokoľvek a čakáš,že niekto uhádne,čo si práve myslíš.Reč bola o počtoch obyvatelstva a ty dotoho zamiešaš jazyk! Jasné a ja som pablb! Faragatlan tulok! nie vsetci co maju materinsky jazyk madarcinu sa hlasia k rovnakej narodnosti. ale aj to je dokazom utlaku na Slovensku, ze ? Navyse to ti hnusni Slovaci aj verejne priznaju ... a čo ho je to dôkazom? Slovák s materinským jazykom maďarčinou! Prečo asi?? Lebo chce byť hrdý na to,že je slovák? Neked ba....! :lol: :)
majuska Zverejnené 23. Apríl, 2010 Zverejnené 23. Apríl, 2010 droww, ja uz sa neam zlalat do debaty :-)))), neurobim ti tu drobnu radost
elfant Zverejnené 23. Apríl, 2010 Zverejnené 23. Apríl, 2010 Slovák s materinským jazykom maďarčinou! Prečo asi?? Lebo chce byť hrdý na to,že je slovák?Nuz, mozno nenasiel odvahu zapriet materinsky jazyk, tak ostal na polceste. Takto ho nebude brat ani jedna strana a bitku dostane od oboch. Zda sa mi velmi nepravdepodobne, ze by hrdost bola toho dovodom. Mozno len priznali pravdu. Precital som si to vsetko znova a musim sa ospravedlnit za toho pablba, tam som ozaj trochu uletel. Vraciam sa znova k trube jerichovej, krizikovym stehom vyzivanej :lol:
game Zverejnené 23. Apríl, 2010 Zverejnené 23. Apríl, 2010 drow, poprosím nadávať v slovenčine, prípadne prekladať priamo v tvojom príspevku, už som prosila raz :)sú tu aj slovenskí slováci, nedá sa nič robiť ...páni, zostaneme radšej pri vyšívaní, ďakujem :lol: a tentokrát urobím výnimku, preklad / stratí to tú dokonalú šťavu síce, ale čo už, originál je originál :) / : Faragatlan tulok! - Neotesaný chumaj, hlupák, sprosták!/ vyberte si - tulok sa prekladá aj v slovníkoch tak, že má pôvodný význam tur, druhotný význam chumaj, sprosták, hlupák, truľo / Neked ba....! - čo chcel autor povedať, si domyslíme : Tebe ... ! a k téme, co pak, keď je tam jedna možnosť a človek má dva materinské jazyky ? alebo to tak cíti ? ;)
elfant Zverejnené 23. Apríl, 2010 Zverejnené 23. Apríl, 2010 :)aspon sa naucim nove madarske nadavky, clovek nikdy nevie kedy sa mu to moze hodit :)Mozeme si vymienat za nemecke ... :lol: Nielen dva materinske jazyky, ale co ked mu absentuje nejake prehnane narodne povedomie a chce len jednoducho normalne zit ?Teraz neviem, za zmiesane manzelstva sa bude vesat, pokial sa neprihlasia k narodnosti podla lokality bydliska ?Alebo ako s nimi ?Minimalne kazia statistiky ...
game Zverejnené 23. Apríl, 2010 Zverejnené 23. Apríl, 2010 podľa toho, ktorej menšiny bude v obci viac. dereš alebo vešanie. no dobre ... teraz som si uvedomila, že toto mi uniklo Slovák s materinským jazykom maďarčinou! Prečo asi?? Lebo chce byť hrdý na to,že je slovák? Neked ba....! :lol: :) ale vlastne som na to odpovedala. slovák, ktorý má dva materinské jazyky, jeden z nich maďarčinu s otváraním sa sveta, moderným sťahovaním národov, globalizáciou, nazvime to ako chceme - tomu sa nedá zabrániť, bude takýchto slovákov a maďarov s x materinskými jazykmi stále viac, a nebude to žiadny zázrak, hm ?
elfant Zverejnené 24. Apríl, 2010 Zverejnené 24. Apríl, 2010 Faragatlan tulok! - Neotesaný chumaj, hlupák, sprosták! / vyberte si - tulok sa prekladá aj v slovníkoch tak, že má pôvodný význam tur, druhotný význam chumaj, sprosták, hlupák, truľo / slovencina je dost bohata tato nadavka sa da lahko prelozit ako "bulo", popripade expresivnejsie ako "sprosty bulo" koniec madarsko slovenskeho jazykoveho okienka :lol:
Drow Zverejnené 24. Apríl, 2010 Zverejnené 24. Apríl, 2010 Elfant Ťažká bola aj situácia karpatských Nemcov, ktorí z najrôznejších dôvodov ostali na Slovensku. Pri prvom povojnovom sčítaní obyvateľstva k 1. marcu 1950 sa k nemeckej národnosti prihlásilo 5179 občanov, čo bolo asi 0,15 %, v roku 1980 už len 2918, v roku 1991 sa k nemeckej národnosti na Slovensku prihlásilo 5629 osôb. CieľavedomáMy link Čo maďari,ale ako sa muselo dobre sukať nemcom! Alebo ako je možné,že sa ich počet za 10 rokov zdvojnásobil?
elfant Zverejnené 24. Apríl, 2010 Zverejnené 24. Apríl, 2010 Nie som ich hovorca tak môžem vyjadrenie len za seba. Nemám najmenší dôvod sa sťažovať, skôr naopak. Kvalita sukania sa na Slovensku javí ako veľmi dobrá :lol:
elfant Zverejnené 24. Apríl, 2010 Zverejnené 24. Apríl, 2010 Inak este k tvojmu linku, kusok vyssie, od citovaneho textu, je tiez jeden zaujimavy, ktory spomina madarizaciu, ktora podla teba vobec neexistovala. Dokonca ani karpatski Nemci nemaju na to obdobie dobre spomienky, cim to asi tak bude ? Reálne odhady poctu Nemcov na Slovensku v stredoveku sa pohybujú v rozmedzí 200-250 tisíc, čo bola asi štvrtina vtedajšieho počtu obyvateľstva. V slovenskom prostredí, najmä vplyvom asimilácie a na prelome 19. a 20. storočia aj maďarizácie, však ich podiel neustále klesal. V roku 1880 to bolo ešte 9,11 %, o desať rokov 9,89 %, v roku 1900 7,65 %, o desať rokov 9,74 % a v roku 1919 4,87 %. Tento nepriaznivý trend sa v novej Československej republike zastavil. Podľa sčítania ľudu v roku 1930 žilo na Slovensku (bez Zakarpatskej Ukrajiny) 154 821 Nemcov, čo bolo 4,65 % z celkového počtu obyvateľov.http://www.kdv.sk/muzeum.html Takze, v Uhorsku pocet karpatskych Nemcov trvalo klesal a tento pokles sa v prvej CS republike zastavil. BTW K tomu sukaniu este, nielen Madarom a Nemcom sa na Slovensku od konca druhej svetovej vojny dobre suka, ale aj Rusinom a Ukrajincom ... ale ako hovorim, to bude nieco vo vzduchu :lol:
Drow Zverejnené 24. Apríl, 2010 Zverejnené 24. Apríl, 2010 elfant :) V roku 1880 to bolo ešte 9,11 %, o desať rokov 9,89 %, v roku 1900 7,65 %, o desať rokov 9,74 % a v roku 1919 4,87 %. No neviem,či si správne opísal čísla ,ale na Uhorsko ten pokles moc nevyzerá.Za to na ČSR ako sviňa! :) ;) Takže vďaka maďarizácii od roku 1880 ,,klesol" podiel nemcov do r.1910 z 9,11 na 9,74%. za jediný rok existencie ČSR na 4,87%. :lol:
elfant Zverejnené 24. Apríl, 2010 Zverejnené 24. Apríl, 2010 Drow, amigo citoval som len stranku, z ktorej si citoval aj ty. Kedze nevieme z akeho zakladu su tie percenta vyratavane tak sa pozrime na madarske zdroje :) Karoly Kocsis and Eszter Kocsis-Hodosi : Hungarian Minorities in the Carpathian Basin Germans Year / number / % 1880 / 318,794 / 12.8 1910 / 198.405 / 6.8 1921 / 145.844 / 4.9 1930 / 154.821 / 4.5 to su cisla, ktore uvadzaju tvoji sukmenovci, ktorych nemozes podozrievat z nadrzania Slovakom a ktore dokazuju, ze tvrdenie nie je nepravdive. Par jednoduchych otazok, na ktore aj tak neodpovies, ako je tvojim zvykom, odkedy sa pozname: Bol v rokoch existencie Uhorska rapidny pokles, skoro o polovicu, alebo nie ?Bol pokles po jeho rozpade zastaveny, alebo nie ?Odkial vies, ze pokles uvadzany na stranke karpatskych Nemcov bol za jediny rok existencie CSR je na 4,87 % a to percento nebolo uz pri vzniku CSR, nakolko nepozname pocet v roku 1918, kedy koncila prva svetova vojna ?Znova opakujem, zopakuj si matematiku a zaklady statistiky. Takto pleties dokopy cibulu s paprikou a vytesujes sa ake je to csipos ... :lol:
Drow Zverejnené 25. Apríl, 2010 Zverejnené 25. Apríl, 2010 elfant Ja miešam papriku s cibulou? Hovorili sme o nemcoch na slovensku a ty sem pletieš nemcov v celom Veľkom Maďarsku! Údaje zo slovenska hovoria jasne:Reálne odhady poctu Nemcov na Slovensku v stredoveku sa pohybujú v rozmedzí 200-250 tisíc, čo bola asi štvrtina vtedajšieho počtu obyvateľstva. V slovenskom prostredí, najmä vplyvom asimilácie a na prelome 19. a 20. storočia aj maďarizácie, však ich podiel neustále klesal. V roku 1880 to bolo ešte 9,11 %, o desať rokov 9,89 %, v roku 1900 7,65 %, o desať rokov 9,74 % a v roku 1919 4,87 %. Tento nepriaznivý trend sa v novej Československej republike zastavil. Podľa sčítania ľudu v roku 1930 žilo na Slovensku (bez Zakarpatskej Ukrajiny) 154 821 Nemcov, čo bolo 4,65 % z celkového počtu obyvateľov.To si sem dal ty. takže ak sa byvíme o Slovensku: 1.NIE.Aj keď prechodne mierny bol.9,11-7,65-9,74 2.NIE.4,87-0,1%? 3.Dobre vieš prečo ich počet tak rýchlo klesol.Odmietli prihasať vernosť novej republike tak museli odísť.Presne tak isto ako maďari.Odišla v podstate kompletná štátna správa,lekári,armáda vrátane rodinných príslušníkov. Len sem nepíš prosím ťa voloviny typu,že to boli ponemčení slováci,ktorí sa po r.1918 mohli znova prihlásiť k slovákom. teraz ma už vlastne viac zaujíma pre koho to sem vypisuješ ? Je celkom jasné,že pre mňa nie.
elfant Zverejnené 25. Apríl, 2010 Zverejnené 25. Apríl, 2010 elfant Ja miešam papriku s cibulou? Hovorili sme o nemcoch na slovensku a ty sem pletieš nemcov v celom Veľkom Maďarsku! Údaje zo slovenska hovoria jasne: To si sem dal ty.Dal, ale s dorazom na udaj o madarizacii :lol: Za cisla nezodpovedam, lebo su uvedene len ilustracne. Zacinam mat pocit, ze tie styri jazyky, ktore ovladas budu asi madarcina, slovencina, cestina a rustina. Pocet Nemcov v celom Uhorsku v 19. storoci, sa odhaduje na vyse miliona. Udaj, ktory som ti uviedol je len za terajsie uzemie Slovenska. Alebo ako by si potom prelozil tento text ? Ethnic structure of the population on the present territory of Slovakia (1880-1991)http://www.hungarian-history.hu/lib/hmcb/Tab07.htm Cibula s paprikou :) Mozno pre ostatnych, ked na nich vybehne niekto s takou demagogiou, ako ty ...
slimak Zverejnené 25. Apríl, 2010 Zverejnené 25. Apríl, 2010 Drow ako vidis vysledok "madarskych " stran vo volbach?http://aktualne.centrum.sk/domov/parlamentne-volby/clanek.phtml?id=1206622 Ja sa v dusi madarskeho volica velmi nevyznam(neorientujem), ale podla mna Bugar ma sancu dostat dost aj slovenskych hlasov. Co si pamatam v okrese zvolen ci bystrica do volieb VUC mal tam celkom uspech, pre mna prekvapive vysledky. Ak to niekoho zaujima exelovska tabulka vysledkov je na tejto stranke.http://www.mestotornala.sk/volby-do-vuc.phtml?id3=49229 Nemas nieco podobne - vysledky pre kraje nitra ci trnava? Pozrel by som sa. Podla mna asimilovani madari ci prestahovani do inych kutov slovenska budu skor volit bugara.
Drow Zverejnené 25. Apríl, 2010 Zverejnené 25. Apríl, 2010 elfant Prepáč!Tých 318 000 som si mal všimnúť.Vtedy bolo nemcov skoro 2 mil.nekontroloval som ťa,ale mal som,bol by som sa tomuto trapasu vyhol. tie,čísla zo Slovenska sú nejaké divné.Podiel nemcov v Uhorsku:1840-10%1880-11%1910-10% Na slovensku je ten pokles moc velký.Týmto číslam(sú z knihy Magyarok krónikája) skôr zodpovedajú tie čísla zo spolku karpatských nemcov. slimákNeviem aký bude výsledok volieb,ale pre maďarov v každom prípade zlý. aj keby Bugár neuspel ,tak zobere 2-3 percentá z tých pôvodných 9.Pevne dúfam,že maďarský volič si uvedomí,že to neprospeje nikomu.
elfant Zverejnené 25. Apríl, 2010 Zverejnené 25. Apríl, 2010 S tymi cislami su celkove urcite problemy, nakolko udaje za niektore roky su preratavane a niektore roky su z priameho cenzu. Preto som bral ako relevantne skor udaje z madarskych zdrojov. Pokles po skonceni prvej svetovej vojny by som neprisudzoval odchodu etnickych Nemcov z CSR, nakolko statne urady na uzemi Slovenska v Uhorsku zastavali vacsinou Madari, alebo Rakusania. Ten pokles mala skor na svedomi vojna, aspon podla mojho nazoru. Skoda, ze nie je relevantny udaj blizsie k roku 1918 za trvania monarchie, ale z pochopitelnych dovodov zjavne neexistuje. K celkovemu poctu Nemcov v Uhorsku, pramene odlisuju karpatskych Nemcov a Nemcov v Sedmohradsku, co boli najvacsie mensinove enklavy. A k cislam scitani este jednu poznamku, udaje zo scitania etnickych mensin a udaje poctu ludi s inym materinskym jazykom, ako statnym, sa odlisuju pri kazdom scitani, a nielen na Slovensku, Je to jednoducho fakt, s ktorym sa musi ratat v statistickych vyhodnoteniach.
game Zverejnené 25. Apríl, 2010 Zverejnené 25. Apríl, 2010 výsledky volieb v Maďarsku, lepšie povedané dôsledky ... ešte nikdy nemala žiadna strana od bývalej komunistickej v rukách takú moc Maďarsko padlo Orbánovi k nohám Aj posledné okienko maďarskej volebnej tajničky je zaplnené: Viktor Orbán bude vládnuť neobmedzene. Dostal mandát, s ktorým môže meniť aj ústavu. Dvojtretinovú väčšinu dosiahol s pohodlnou rezervou piatich parlamentných kresiel. Maďarsko padlo Orbánovi k nohám
elfant Zverejnené 26. Apríl, 2010 Zverejnené 26. Apríl, 2010 Krasne vitazstvo, o takom sa moze politikovi len snivat. Snad to nedobabre, lebo po nom je na rade uz len Jobbik No a pokial by dopadli aspon trochu dobre volby aj na Slovensku, tak je realna sanca na ukludnenie slovensko madarskych vztahov. Celkom by sa to aj uz hodilo pre obe strany, nakolko budu mast dost problemov s riesenim vlastnych ekonomickych zalezitosti.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz