Skočiť na obsah
  • Štatistiky blogov

    172
    Blogov
    526
    Zápisov

SVET KRYŠTÁLOV

  • zápisov
    5
  • komentárov
    0
  • zobrazení
    4 215

Prečo som kameňmi tak očarená...(Aquamarín)


Janka R

894 zobrazení

Pamätám si presne ten deň v roku 1994, kedy som na malej predvianočnej výstave v Dubnici nad Váhom uvidela AQUAMARÍN- malý priehľadne čisto modrý kamienok, ktorý vystavoval s mnohými inými zlatník z Košíc.

Niečo sa so mnou udialo- zastala som a nemohla sa pohnúť ďalej :) Nejaká sila ma držala na mieste a akoby som počula slová z vesmíru- neviem doteraz, aké.

Pristúpila som ku kameňu a pozrela na cenu- v súčasnosti by to bolo cca 59 eur. Bože- veď to bolo vtedy moje týždenné živobytie aj s dvomi deťmi :)

Začala som sa zhovárať so zlatníkom a vyzvedala, čo jen to za drahokam. "To je aquamarín- vzácny kameň z Pakistanu, unikátny kúsok ste si vybrala" Hrklo so mnou- veď to predsa nemôžem urobiť, z čoho budem žiť?

Aquamarín som samozrejme kúpila a ako vo sne pádila domov. Neviem, ako som varila, upratovala a hrala sa s deťmi...Pamätám si len, že som si neskoro večer ľahla, intuitívne položila kameň na hrdlovú jamku a zatvorila oči. V tých časoch sme o kameňoch vedeli snáď iba to, že sú vsadené do prsteňov alebo náušníc.

Po niekoľkých minútach sa mi rozšírilo vedomie a ocitla som sa v nejakej inej realite. Nemala som tucha, čo sa so mnou deje- okrem náboženských rituálov a návštevy kostola počas pravidelných omší som o duchovnom svete nemala nijaké informácie ani prežitky.

No čas sladkého nevedomia sa skončil a ja som vošla do neprebádanej, tajomnej, tichej,krásnej a miestami strašidelnej ríše drahých kameňov,duše, ezoteriky, snov...prosto duchovna.

Táto prvá meditácia s Aquamarínom mi dramaticky zmenila život a spojila ma s tou časťou mňa, o ktorej som nevedela. Ktorá bola roky v tieni, no jej energia sa už nechcela nechávať spútavať.

Kamene sa stali súčasťou môjho života, študujem ich vlastnosti, zmysel, liečivé účinky, vplyv na psychiku človeka, zbieram informácie od iných ľudí, ktorých títo poslovia Matky Zeme priťahujú viac či menej.

A ďakujem Osudu za dar- vidieť v pokojných tichých polodrahokamoch priateľov, spojencov nás ľudí.

 

V tomto blogu budem písať o vlastnostiach kameňov, ktoré ku mne prišli "božskou linkou", použijem tiež skúsenosti iných autorov či liečiteľov. A poteší ma diskusia samozrejme :)

 

A teraz niečo viac o AQUAMARÍNE (kameni čistého srdca )

 

Hovorí sa mu aj kameň,,znova sa nájdených milencov", preto je dôležité nosiť ho v prípade nevyhovujúcich partnerstiev či túžby po spriaznenej duši. Jeho majiteľ si s jeho pomocou udržiaval večnú mladosť, partnerovu vernosť a šťastie v živote. Pomáha odstraňovať karmickú záťaž a emočné bloky, agresivitu a depresie.

Aquamarín je kameň vhodný na miernenie zápalových ochorení, bolestí hrdla, miernime ním poruchy očí a je vynikajúci na meditáciu. Upokojuje zápalové procesy a tíši vnútornú nervozitu a napätie.

V čakre hrdla odstraňuje navrstvené blokády, prečisťuje hlas. Oblázok aquamarínu vložený do úst zmierňuje bolesti ďasien a zubov, pri žalúdočných a žlčníkových problémoch pijeme aquamarínovú vodu. Lieči horné dýchacie cesty. Je kameňom vizionárov, mystikov a liečiteľov.

 

XI/2012

0 Komentárov


Odporúčaný komentár

Nie sú tu žiadne komentáre.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov