Skočiť na obsah
  • Štatistiky blogov

    172
    Blogov
    526
    Zápisov

psikovia-web Blog

  • zápisy
    2
  • komentáre
    4
  • zobrazení
    8 888

Kŕmenie


psikovia

2 710 zobrazení

Ak máte šteňa musíte mu dávať aj mlieko najmenej 1 krát za deň. Po poslednom kŕmení už šteňa nedostane jesť ani piť, aj keď sa vám zdá smädné či hladné. Inak sa čistotnosti nenaučí. Nakoľko je pes prioritný mäsožravec, musí mať dostatok mäsa ale hlavne musí jesť aj granule.Ak chcete meniť druh krmiva, je vhodné to robiť postupne, aby pes nedostal hnačku. Behom troch dní 1/3 novej potravy, zbytok stará, potom 2/3 novej, o dalšie tri dni už novú. Črevný systém sa takto ľahšie prispôsobíkŕmte psa vždy v rovnakom čase, na rovnakom mieste, z rovnakej misky. Krmivo by malo mať izbovú tepolotu. Hlavne šteniatkam prihrievajte veci z chladničky.Dávajte pozor aby: medzi kŕmením a záťažou uplynuli aspoň dve hodinypes mal stále dostatok čerstvej vody - čím suchšie krmivo, tým viac tekutín by mal prijať.Posledné kŕmenie by mal dostať najneskôr o 18. hodinepo kŕmení si pes odpočinul, lebo pohyb spomaluje tráveniedospelý pes by mal mať 1x za týždeň pôst, pozitývne to ovplyvňuje jeho zdravotný stav.

 

Šteňa ktoré má 2 - 5 mesiacov by malo jesť 4x denne.Mladý pes ktorý má 5 - 8 mesiac by mal jesť 3x denne.Dospievajúci pes ktorý má 8 - 1 2 mesiac by mal jesť 2x denne.Dospelý pes ktorý má 12 mesiacov a viac by mal jesť 1x denne.

2 Komentáre


Odporúčaný komentár

So štencami skúsenosti nemám, ale dospelého psa som kŕmil podľa vyššieuvedenej metódy - 1x za deň (večer) a jeden deň v týždni absolútna diéta.Riadil som sa tým, že pes musí mať dve základné veci - vodu a dostatok spánku.Mal som fenku stredného pudlíka - dožila sa necelých 17 rokov.

Odkaz na príspevok

jasne, hlavne granule....granule sposobuju nedostatok zaludocnych kyselin v zaludku psa pretoze pozostavaju z velkej casti z obilovin. pes krmeny kvalitnym masom ma ph zaludku menej ako 1 to znamena ze lahko rozpusti aj surove kosti- odpoved preco vlci alebo cokolvek divo zijuce masozrave nema problem domestikovanych psov- spapa kosticku a chudak sa nevie vysr....t.navyse nizke ph spolahlivo zabija bakterie, parazity....granule sposobuju presny opak- nedostatocne ph sposobuje ze strava sa travi niekolko dni, pes moze byt nafuknuty, atd.som absolutnym odporcom granul. uprednostnujem metodu BARF. ironicke je ze mojho psa na to uz nenaucim. granule vsak dostava v co najmensom mnozstve.a k tomu mlieku- dufam ze nemyslis kravske mlieko! uz 8 tyzdnove stena straca schopnost travit laktozu! prinasa to kopu zdravotnych problemov pre zvieratko-kazein zalepi stenu zaludka stenata ako lepidlo a tym padom straca schopnost prijimat vyzivne latky. vhodne je kozie mlieko ktore obsahu malicko laktozy alebo instantna nahrada psieho materskeho mlieka zlozenim podobna originalu.

Odkaz na príspevok

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov