Skočiť na obsah
  • Štatistiky blogov

    172
    Blogov
    526
    Zápisov

Kroky našich dní

  • zápisov
    6
  • komentárov
    14
  • zobrazení
    17 645

Láska


Supernova

889 zobrazení

Existuje skutočná láska? Je pre vás láska v živote potrebná? Veríte v lásku na celý život?

Keď sa pozriem na súčasný svet, akoho prezentujeme, v telke vo fimoch ,seriáloch ale aj v mojom okolí, rozmýšľam , či je niečo také vôbec možné. Dnes je trendy striedanie partnerov. Je v móde zistiť či sa k sebe hodíte po všetkých stránkach. Chalani a dnes už nieje nič výnimočné ak aj baby vystriedajú desiatky partnerov vo vzťahoch, v posteli alebo akokoľvek.Už dávno nieje dôležité iba to , čo máte spoločné. Podstatné sú iné veci. Zaujímavý je obzvlášť pohľad dnešných mladých dievčat. Nezaujíma ich ani tak či je chalan voľný , veď na čo, tú s ktorou je predsa môže v pohode nechať, ale skôr či má auto, či ju zabezpečí, aký je v posteli a to či musí byť pekný závisí od jeho bankového konta.

Rozvod už v dnes nieje ničím výnimočným. Každý ho berie ako normálnu vec. Manželia sa po pár rokoch rozídu lebo im to neklape. Partnery si bez problémov zahýbajú, niketorí to o sebe aj navzájom vedia a tolerujú si to.

Niektorí z nás závidia starým deduškom a babičkám , že spolu vydržali celý život, iní len nechápavo konštatujú že to bolo len zo zvyku a strachu zo zmeny. Niektorí inteligentí jedinci sa nanich dokonca smejú.

Nejde mi tu o prezentovanie žiadneho môjho názoru. Skôr by ma zaujímal ten váš. Aký je váš vzťah k láske, názor na ňu, na vzťahy a neveru? Budem rád ak sem dáte svoje komenty a postoje.

6 Komentárov


Odporúčaný komentár

zostávať spolu celý život neznamená, že je v tom len láskaale ani dnes nie každý berie rozvod ako normálnu vec ...aj tí deduškovia a babičky, ktorí sú spolu polstoročie, si prežili svoje, a to, že sú spolu, má tisíc príčin ... niekedy je treba do toho vidieť hlbšie, niekedy to ani nejde, až potom, oveľa neskôr, keď trebárs jeden z nich odíde, vyjdú veci najavo ... alebo nikdyaj deduškovia a babičky boli rovnako mladí, a človek sa nemení, ani ľudská povaha sa nemení, len postoj okolia, možno morálne hodnoty sú inde, ale dnes je už ťažko hovoriť o deduškoch a babičkách "pred rozvodmi" ... tí už buď vymreli, alebo vymierajú, generácie sa vymenili, aj dnešní deduškovia a babičky už sú z generácie, ktorá inštitúciu rozvodu poznala a bežne využívala.ani nájsť si partnera nie je také jednoduché, ani udržať si lásku, ani vydržať spolu celý život, ani nevydržať ...tak pre začiatok by nebolo zle rozlíšiť lásku a lásku ... v niektorých jazykoch je v tom rozdiel, v niektorých nie, a podľa mňa je to škoda.láska ako zaľúbenie sa, milovanie, vášeň, oheň, a láska ako pokojné súžitie a porozumenie, tolerancia, možno zvyk, spokojnosť vo vzťahu ...myslím , že je to možné, aj sa to deje, len ohlušenia z búrlivých životov okolo je priveľaokrem toho ... nemyslím, že existuje vzťah, akokoľvek láskavý a priateľský, kde to nezaškrípe ... ale aj tak, také vzťahy sú.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok

celkom ma tento blog pobavil. aspoň tá charakteristika vnímania lásky dnešnej mládeže. a keďže som tiež ešte mládež, radšej sa nebudem vyjadrovať k otázkam, no súhlasne pokyvkávam hlavou s game.

Odkaz na príspevok

A čo konkretne ťa pobavilo ak sa smiem spytat? myslíš si že to tak nieje? Máš ine skúsenosti? Budem rád ak napíšeš že áno.Ja samozrejme tiež súhlasím s game že nieje ľahké udržať vzťah. Ja som skôr písal o tom že dnešná spoločnosť to prezentuje tak akoby to nebolo nič výnimočné keď ten vzťah skončí po určitom čase a tie problémy ani nemusia byť až také veľké ako skôr to že sa berie ako normalne že človek proste chce zmenu. A ja som ani tak nehovoril o vnímaní lásky čo sa týka mladých skôr som hovoril o tom ako si vyberajú partnerov, podľa akých kritérií a tak. Iba som konštatoval skutočnosť s akou som sa ja sám stretol.Kľudne napíš ak ty poznáš ľudí ktorí to berú inak.

Odkaz na príspevok

romantické duše ešte nevymreli :)ja som sa pobavila lebo som si spomenula na to, ako keď som povedala, že mám priateľa, v mojom najbližšom okolí padli také otázky typu: "už ste spolu spali?" "aký je v posteli?" "akého má?" "on má auto? toho si udrž!", na ktoré sa ja nevyjadrujem. v tomto hektickom svete sa všetci len za niečím naháňajú a robia chyby... poviem taký príklad z môjho života: nechcela som mať priateľa, vedela som, že na vzťah nie som dozretá, lízala som si ešte staré rany, v hlave mala veľa iných vecí. nejakou náhodou sa stalo, že som sa ocitla na jednom byte. s jedným chalanom (áno, za náhodou je alkohol), vyspali sme sa spolu a ja som si myslela, že tým to hasne. ale on chodieval za mnou, brával ma von, volal k sebe... a tak sme sa stali párom... a ja preto, že bol aký bol, čo mi dával, dávala som mu aj ja. rozišli sme sa po troch mesiacoch. teda ja s ním... 2,5 mesiaca som bývala u neho. spravila som chybu, lebo som pristala na jeho hru. nezaslúžil si to. nechcela som mu ublížiť. pri ňom som mala pocit, že predchádzajúce problémy si ma nenájdu. ale našli. po čase som zistila, že až tak som mu neublížila, veľmi rýchlo vymenil kabát aj on. ľudia priam bažia po šťastí a preto sa chytajú každej jednej slamky. a možno tá pravá láska je za najbližším kríkom okolo ktorého denne prechádzame...

Odkaz na príspevok
no to bude tým že celý svet je nemorálny a liberálny ... inak to nevidím ...
prečo liberálny ? prečo je liberáne zlé ?
Odkaz na príspevok

doba je uponáhľaná, ale rozvodovosť neprežíva práve teraz svoj vrchol ... myslím, že je to trochu zložitejšie, než to pripísať liberálnosti svetakonzervatívnosť zabezpečovala to, že sa dbalo na vonkajší prejav, ale čo bolo za múrmi, bolo takmer tabu tie kompromisy neboli bežné ani za múrmi, keď ich nebolo vidieť ... teraz je to len viac vonku. takmer úplne. to ostatné platí, sme uponáhľaní a nervózni, smeny boli aj kedysi, aj striedanie sa pri deťoch ... liberálnosť neznamená to, že sa ľudia nevedia nájsť, či viac rozchádzajú, ani že zvolia život single, možno skôr nazerania na morálku ako takú, a menej trpezlivosti ? možno.

Odkaz na príspevok

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov