Skočiť na obsah
  • Štatistiky blogov

    172
    Blogov
    526
    Zápisov

FreeSpace Portal

  • zápisov
    16
  • komentárov
    43
  • zobrazení
    34 827

Prispievatelia do tohto blogu

  • Sniper 10
  • FreeSpace Info 6

Notifikácie


Sniper

704 zobrazení

V novej verzii Fóra 3.1.x bude systém notifikácií výrazne vylepšený oproti súčasnej verzii a zabezpečí, že každý člen Fóra si ich môže nastaviť tak, že bude informovaný o skutočne každej udalosti, ktorá sa týka jeho konta.1. NastaveniaNa priloženom obrázku (popisy sú v angličtine, keďže som ešte nič neprekladal, ale na demonštráciu to nebude mať žiadny vplyv) môžete vidieť čo všetko a ako si môžete nastaviť. K nastavenia notifikácií sa dostanete cez vaše nastavenia. Pri každej udalosti si môžete nastaviť, či chcete byť informovaní formou emailu, súkromnej správy alebo pop-up okna na stránkach fóra (okrem sekcie Súkromných správ, tam si nemôžete nastaviť upozornenie formou súkromnej správy, pretože nechať sa upozorniť súkromnou správou, že máte novú súkromnú správu je trochu od veci). Štvrtá možnosť 'Mobile' sa týka iPadov, tomu sa venovať nebudeme.not_nastavenia.pngV nastaveniach sú 4 sekcie:

  1. Témy a príspevky: môžete si nastaviť, či chcete byť informovaní o novej téme v kategórii, ktorú ste si vybrali na sledovanie, alebo chcete sledovať odpovede v novej téme. Novinkou je sledovanie citácií. Ak niekto citoval váš príspevok alebo časť z neho, príde vám upozornenie, že vás niekto citoval. V tomto prípade užívatelia musia správne citovať príspevky, teda používať tlačítka 'Citovať' resp. 'Multicitát', takže nestačí skopírovať text a "dať ho do Quote" alebo ako som to videl u niektorých jedincov čo ešte neobjavili funkciu Quote a citáty dávajú medzi úvodzovky alebo píšu šikmým písmom.
  2. Aktualizácie statusov: Verzia 3.1.x prinesie možnosť komentovať statusy a tieto komentáre môžu byť sledované. Môžete sledovať či niekto komentoval váš status alebo bol pripísaný komentár k statusu, ktorý ste aj vy komentovali alebo môžete taktiež sledovať aktualizácie statusov členov ktorých máte medzi priateľmi (kto používa Facebook, tak tieto funkcie nebudú pre neho neznáme). Odporúčam si nastaviť tieto notifikácie tak aby ich vám nechodilo príliš veľa, lebo z vlastnej skúsenosti viem, že po zaškrtnutí všetkých možností mi ich chodilo asi 20-30 denne.
  3. Profil a priatelia: Môžete sledovať klasické staré známe, či niekto komentoval váš profil alebo nejaký komentár čaká na schválenie. Tiež sa to týka toho či niekto sa chce stať vaším priateľom alebo vás čaká potvrdenie žiadosti o priateľstvo alebo či vaša žiadosť o priateľstvo bola schválená.
  4. Súkromné správy: klasické notifikácie o novej súkromnej správe, odpovedi alebo pozvaní do súkromnej konverzácie.
  5. Ostatné notifikácie na obrázku sa týkajú pridávania súborov na fórum, táto aplikácia nie je na Fóre nainštalovaná, takže sa jej nebudeme venovať.

2. ZoznamVo vaších nastaveniach môžete taktiež vidieť zoznam notifikácií, ktoré vám prišli a jednoduchým kliknutím na položky sa dostanete tam kam vás má notifikácia doviesť. Takže ak niekto citoval váš príspevok tak kliknutím na ten-ktorý riadok budete presunutí do príspevku, kde sa citát nachádzanot_zoznam.png3. Menunot_menu.pngZoznam notifikácií môžete sledovať aj v prihlasovacom menu (samozrejme po prihlásení). V menu môžete vidieť posledných 10 najnovších notifikácií, dole je odkaz, ktorý vás presunie do zoznamu vo vašich nastaveniach.

0 Komentárov


Odporúčaný komentár

Nie sú tu žiadne komentáre.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov