Skočiť na obsah
  • Štatistiky blogov

    172
    Blogov
    526
    Zápisov

FreeSpace Portal

  • zápisov
    16
  • komentárov
    43
  • zobrazení
    34 823

Prispievatelia do tohto blogu

  • Sniper 10
  • FreeSpace Info 6

História domovskej stránky FSP


Sniper

1 011 zobrazení

Naše Fórum prakticky od začiatku používa okrem hlavnej stránky Fóra a stránky portálu aj domovskú stránku celého FreeSpace Portalu.

 

Keď som pred takmer 4 rokmi nainštaloval toto Fórum tak som o tvorbe webu vedel podstatne menej ako dnes. Ani dnes to nie je žiadna sláva (no je to o trochu lepšie ako predtým), ale čo je podstatné, tak hlavná stránka FreeSpace Portalu za tie necelé 4 roky prešla viacerými zmenami.

 

Úplne prvou bola veľmi jednoduchá stránka, ktorú som pozliepal... už ani neviem v akom editore. Obsahovala len veľmi jednoduché menu, zoznam tých najdôležitejších stránok (o ktorých som si myslel, že sú dôležité), ale celkovo bola fádna, ničím zaujímavá, proste bola len preto aby bola. Pamätáte sa? Vydržala myslím, že celý rok 2006.

 

 

fsp1-skyblue1.jpg

 

 

 

Koncom jaunára 2007 som sa rozhodol prerobiť web tak, aby sa podobal na Fórum. Chvíľu mi to trvalo, ale nakoniec som vytvoril celkom schopný web, ktorý sa funkciami nelíšil od prvej verzie, ale aspoň vyzeral lepšie.

 

 

fsp2_ipb2classic.png

 

 

Po nejakej dobe, bolo to zrejme niekedy začiatkom roku 2008 sa stránka opäť zmenila. Na Fórum ešte niekedy v lete 2007 pribudol nový Dark skin a ten ma inšpiroval k tomu aby som web zase prerobil. Zaujímavosťou je, že táto stránka je stále funkčná, ale objaví sa len vtedy ak by sa nejakým zázrakom znefunkčnil php súbor, ktorý vytvára súčasnú domovskú stránku. Aj tá má svoju históriu, lepšie povedané, bolo vytvorených viacero verzií, nakoniec sa ujala tretia z nich.

 

 

Prvý návrh

 

fsp3_ipb2project1.png

 

 

Druhý návrh

 

fsp3_ipb2project2.png

 

 

Finálny návrh

 

fsp3_ipb2pro.jpg

 

 

 

Niekedy v lete 2008 som nainštaloval MediaWiki a tá sa neskôr na nejaký čas stala domovskou stránkou. Už to začínalo vyzerať profesionálnejšie, ale stále tam chýbala jedna veľmi dôležitá vec - prepojenie s Fórom. Bohužiaľ screen hlavnej stranky, keď bežala pod MediaWiki asi nemám, nedávno som ju odinštaloval a zmazal. Ako hlavná stránka bola len krátky čas a ako to zhruba vyzeralo môžete vidieť v príspevku na ktorý odkazuje odkaz v tomto odstavci (je to posledný obrázok).

 

Na jeseň 2009 som po krátkom váhaní zakúpil software na tvorbu web stránok. Ten software je súčasťou tohto fóra a vďaka nemu sa podarilo vytvoriť nielen nové stránky napr. ako o Trenčíne, výmene bannerov, urbexe a pod., ale aj súčasnú domovskú stránku, ktorá pravdepodobne už je konečne finálna (nevylučujem, že tam ešte časom niečo pozmením). Screen som spravil len z hornej časti pri rozlíšení 1024 pixs, odporúčam širokouhlý monitor.

 

 

fsp5_ipb3content.png

 

 

 

Hlavná stránka je prepojená s Fórom. Na samom vrchu môžete vidieť váš informačný panel, teda sú tam informácie o stave vášho konta. Vidíte kedy ste sa zaregistrovali, aký máte email, koľko máte odoslaných príspevkov alebo tém, koľko tém a príspevkov pribudlo od vašej poslednej aktivity či prihlásenia, koľko máte neprečítaných súkromných správ alebo komentárov čakajúcich na schválenie vo vašom profile a pod.

 

V sidebare (ľavom stĺpci) vidíte zoznam vašich priateľov, ktorí sú práve online. Ak to zobrazuje len jedného priateľa hoci online je ich zo dvesto, to nič, je to známa chyba, bude opravená.

Ďalej môžete vidieť, zoznam posledných 10 tém, ktoré ste založili, aktuálny zoznam členov na Fóre, 10 najnovších (potvrdených) registrácií, zoznam Top 10 prispievateľov a na samom spodku niekoľko dôležitých odkazov.

 

Hlavný obsah stránky poskytuje tradičné informácie o FS Portáli, ktoré sú na hlavnej stránke od samého začiatku, len sa časom aktualizovali a dopĺňali. Novinkou je, že môžete vidieť zoznam 10 najnovších tém so stručným obsahom a 10 najnovších zápisov v blogoch, tiež so stručným obsahom. Takže konečne po 4 rokoch PFS má poriadnu domovskú stránku. Aspoň myslím :spiteful:

2 Komentáre


Odporúčaný komentár

jáj, história, krása, na tú prvú zrejme nezabudnem nikdy, už len výber ten správnej modrej ... :saw:

Odkaz na príspevok

Tá prvá ale bola fakt otras :saw:, aktuálna je tá s ktorou som už spokojný. Ale aj tak treba povedať, že druhá verzia (IPB2 skin) sa mi celkom vydarila, škoda len bola tá, že nebola prepojená s Fórom.

Odkaz na príspevok

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov