Skočiť na obsah
  • Štatistiky blogov

    172
    Blogov
    526
    Zápisov

Jozef50205's Blog

  • zápisov
    161
  • komentárov
    357
  • zobrazení
    83 604

OTÁZNIKY: Svet zatiaľ potrebuje svojho vodcu...


Jozef50205

587 zobrazení

... asi tak, ako potrebuje svojho vodcu svorka vlkov, tak aj svet potrebuje vodcu. Videli sme to aj na Hradčianskom námestí, keď Barack Obama oznamil svetu veľmi dobrú zvesť:" Budem na tom trvať , aby jadrové zbrane na našej planéte boli minulosťou, i keď je to beh na dlhé trate a realizácia tohto zámeru bude trvať desaťročia, "... je to vynikajúca správa pre život na našej planéte, a aby nebol pozitívnym správam koniec, Obama oznámil svetu, že USA už nielen berú na vedomie, že zmena klímy je hrozbou, ale už chcú byť lídrom v zápase pri znižovaní emisií CO2 v ovzduší, pri využití kvalitatívneho energetického potenciálu, ktorý máme v ponuke bez závažných narušení stavu klímy na planéte. A aby nebolo všetkému dosť, bohatý západ prehodnotí doterajší spôsob pomoci rozvojovým krajinám, tak aby vložená pomoc efektívne,viditeľne prinášala svoje ovocie tým najchudobnejším.

V boji s krízou ktorá momentálne vládne svetom americký prezident potvrdil spoločný postup s EÚ, tak aby vložené stimuly priniesli čo najskôr svoje ovocie, ktoré oživia svetovú ekonomiku .

 

A tieto verejné prehlásenia a prísľub Baracka Obamu, prezidenta USA, v Prahe 5.apríla 2008 znamená obrovský krok vpred v prospech života bez jadrových zbraní. Po skončení STUDENEJ VOJNY a politickej bipolárnosti s namierenými raketami s jadrovými hlavicami, ako na západ, tak i na východ, je toto tá najlepšia správa pre svet hodná predstaviteľa superveľmoci , prezidenta USA.

4 Komentáre


Odporúčaný komentár

Hm...idealizmus je síce pekný, ale ja tie reči politikov beriem s dosť veľkou rezervou...v politike vládne dualizmus...divadlo pred oponou - pre verejnosť a v zákulisí sa varí iný guláš...Myslím, že keď sa raz začnú nožnice otvárat a robiť hamty-hamty, ťažku je zavrieť ich - hlavne čo sa týka obrovského biznisu v zbrojení...kto zráta tie obrovské miliardy, ktoré USA (a iné štáty) vkladajú do výskumu a výroby modernejších zbraní - a ich následný predaj...myslím, že USA umelo vyvoláva konflikty kade tade - len aby išli kšefty...to je to zákulisie a reči o mieri spoza nepriestrelného skla sú len keci na upokojenie davu...Ak niečo novinári vyňuchajú, treba nenásytnému davu predhodiť "nepotrebnú" obeť a frčíme dál...Svet je jedno veľké divadlo...žiadame si hry a komédie - máme je mít...chlieb a hry a sme spokojní...málokto chce pátrať kto je scénarista a réžisér. Však načo? Zatiaľ ideme ešte na zotrvačník...zatiaľ sa vezieme...one way ticket to nowhere...

Odkaz na príspevok

Ronja v mnohom máš pravdu a sedí to aj mne, ale predsa vrcholový politik superveľmoci, prezident USA v prvom funkčnom období do ktorého mnohí, a keď hovorím mnohí myslím na desiatky, ak nie stovky miliónov ľudí tejto planéty, ktorí úpenlivo obracali svoj zrak na Waschington v deň inaugurácie dúfajúc v z meny , ktoré prinesú prospech väčšiny ľudí tejto planéty.... a prvé záblesky boli práve v Prahe,.... či jadrové odzbrojenie, zmena klímy planéty ľudskou činnosťou, ale i postoj k tretiemu svetu nie je nezanedbateľný, toto ak začnú riešiť najrozvinutejšie štáty sveta, tak je to vynikajúce.....samozrejme nemôžme očakávať výsledky zajtra alebo o mesiac, sú to behy na dlhé trate, ale ak sa uskutočnia bude to prospešné celému ľudstvu...

Odkaz na príspevok

Kiežby...všetky tie pred a povolebné sľuby a gestá politikov dýchali pravdou...kiežby...želania missiek - svetový mier - sa stali pravdou...Pekný deň :)

Odkaz na príspevok

Ronja ... nie je to ľahké, Lenin našťastie nie je večne živý, chvála Bohu, a my sme slobodní po prah majiteľov fabrík.... a žiť sa musí... s našim Pánom sa našťastie žije lepšie ... :)

Odkaz na príspevok

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov