Skočiť na obsah
  • Štatistiky blogov

    172
    Blogov
    526
    Zápisov

Pete's Blog

  • zápisov
    8
  • komentárov
    88
  • zobrazení
    8 594

Pink fighter


Pete

620 zobrazení

S priateľmi máme pár metrov od rieky veliteľské stanovište-bufet z vonkajším posedením a je tam aj pekne udržiavané detské ihrisko, toto navštevuje hodne zlatých mamičiek a detičiek.

Jedno poludnie, krásne letné počasie, na tú hodinu veľa hostí aj detičiek. S priateľom sedíme unavení po tenise, debužírujeme pivečko. Zrazu za nami na „ deviatke“ ( je to číslo pomyselného ciferníka, ktorým sa určujú ciele v letectve) sa ozval kvílivý rev nalietavajúceho Spittfire a v zápätí ohlušujúce dávky palubných guľometov. Nechýbalo veľa a my starí fronťáci (priateľ dokonca vyslúžilý vojenský pilot, ja som zas dával bacha, aby mu to nespadlo) – sme skoro skončili pod stolom. Nálety sa opakovali v pravidelných vlnách.

Neuhádli by ste odkiaľ pochádzalo to inferno – keď sme preskúmali všetkých podozrivých, ostalo nám nakoniec dievčatko v ružových šatočkách, ružovej trojkolke a zvuk vychádzal z ružového komputeríčka - mamička hrdá na šikovnú dcérku žiarila, dievčatko roztopašne stláčalo kniplíček a systematicky ničila ciele- teraz konkrétne nervy hostí. Keď sme sa spamätali už boli ďaleko. Chceli sme totiž zistiť aký hardware a software dievčatá používali. Prečo? Tak nás napadlo, že ak budeme na invalidných vozíkoch mohli by sme sa vyšantiť vo virtuálnych leteckých súbojoch a takéto komputeríky by sa hodili. Akurát sme sa zhodli, že nechceme ružové- akoby to pre boha vyzeralo, starí vážení dôchodcovia a ružový......?

Tento príbeh rozpútal ihneď debatu typu – kto to vymyslel, za nás to nebolo, kritika militantných hračiek, hier, PC hier, TV filmov..........čo to je za rozum, takému decku, at

 

Pár známych sa tu stretávame po práci, cez prácu, po športe - bicykel, tenis. ping-sú tam stoly a niektorí tam sú po ničom, len tak. Tá kombinovaná spoločnosť hlavne detí a mamičiek a zabudol som na pár obyvateľov blízkeho domova dôchodcov toto prostredie zjemňuje, naviac keď poviete manželke, že idete na preliezky je to hneď iné ako do krčmy.

Ako je vidieť z príbehu o bojovom dievčatku je zaujímavé sledovať, čo je nové vo vekovom spektre od 2 mesiacov do 80 rokov, v oblasti módy, výchovných metód, manželských vzťahov, rétoriky, politiky....... Keďže sa tam občas mihne babka, svokra, dedko – je tu aj rozmer generačný.

Na fóre som zaregistroval sociológov aj sociológov amatérov, možno im príde vhod tento môj tip - je ryžovisko námetov a tém na jednom fleku – za jeden deň sa dá zmáknuť komplexný sociologický...čo?...štúdia ?

Čo môžete vidieť:

-vzťah detí a rodičov – krásne sú vidieť rôzne výchovné metódy a ich výsledky, či následky na deťoch

- vzťahy medzi deťmi, kopírujúce vyššie uvedené metódy a tá podoba s rodičmi

- vzťahy medzi rodičmi, deťmi a staršou generáciou, strednou a staršou generáciou

- vzťahy medzi manželmi, manželmi penzistami( je tam rekordérka – za rok nepovedala mužovi pekné slovo)

Toto všetko ešte v závislosti na čase a počte vypitých pív.

Aby bola metóda presná nemal by sociológ piť pivo, pretože by výsledky výskumu musel zložitým výpočtom transformovať na 1g/CH3-CH2-OH

No a tak si tu žijeme a dívame sa .o čom je život, akí sme boli a akí budeme.

Pusto, ako po nálete.

 

 

( Tu by bola bývala fotka inkriminovaného miesta)

Prenos fotiek sme ešte nepreberali.

5 Komentárov


Odporúčaný komentár

...No to musí byť pekná podívaná po pár pivách a fernetíkoch...vtedy je každý konzument optimista a má patent na rozum a všetky ženy sú hneď o 10 rokov krajšie :) ...haha...a ako ťa poznám Píte, keby tam prišiel nejaký sociológ robiť výskum :) , tož by ho tí tvoji parťáci :) hneď preškolili, že by nevedel, čí je...kašľať na tabuľky...život je krásny práve preto, že nie je podľa tabuliek a vzorcov a človek je súčasne hercom a réžisérom ktorý nedostal scénár a musí improvizovať... :) ...a keďže človek je tvor zvedavý, improvizuje rád... :)

Odkaz na príspevok

Hmmm, veru, ani v našej putike ešte sprostý človek nesedel... samý intelektuálny výkvet...Doba sa mení, to musíme asi akceptovať. Môj otec pomaly každý mesiac nosil okno do sklenárstva, čo nám ho mičuda, puk, alebo len obyčajný kameň z praku vybil... a teraz nič, už pomaly 20 rokov, teda okrem spadnutého rebríka pri oprave fasády a to sa nepočíta.Na invalidný vozík by som chcel na staré kolená radšej nejaký rontgenový prehliadač, alebo aspoň poriadnu optiku, aby bol nejaký vizuálny zážitok, keď na jar vybehnú babuľky v sukničkách a v tričkách bez podprdy (keď sa nedajboh túžba vytratí a zostanú spomienky, nech sa aspoň aktivujú). Generačné problémy boli vždy a budú. To už starý grécky klasik frfľal, že si mladí nevažia šediny, bla, bla, bla atď. Aj Xantipa bola už tam.Asi to patrí k životu.Ale na vlastnú ženu (a zemestnávateľa) by sme nadávať nemali, vybrali sme si ich sami. A ak nadávame, tak vlastne len kričíme do sveta svoju neschopnosť pri voľbe a neschopnosť zmeny.Minulý víkend sme sa len prechádzali v kúpelnom parku a pred nami išli takí paprdovia. Ona 60-65, on 70-75 (asi) zavesení v sebe. A zrazu zastali a takého náruživého cmuka si dali, že nás to prikovalo k zemi. Po chvíli moja: "Chcel by si so mnou takto zostárnuť?" Ja: "Kdeže zostárnuť, ja chcem hentak mládnuť!"

Odkaz na príspevok

Ďakujem za reakcie!To Ronja--to si píš, že by sme toho sociológa "ovplyvnili"-ale vieš prečo? Aby nás pekne opísal - pretože som ohovoril všetkých okolo, len nás nie-pst!To Cat Eye - som rád, že si k téme pristúpil konštruktívne a ten prehliadač, neni zle - poohliadnem sa po nejakom, aj iné prehodnotím.....Tie rozbité okná,...........príčina jasná-deti sú doma,PC,TV-odtiaľ nič také nehrozí-mnohí aj keby si im dal loptu, nedokopnú!To "nehrozí " mi pripomenulo príbeh: V minulom zamestnaní sme museli ukončiť prac. pomer Janovi(alkohol,hulil všade-výbušné prostr.), keď na záver prišiel k šéfovi hovorí - šéfe veď vy si taktiež vypijete, šéf-no dobre Jano, ale ja keď náhodou zaspím, tak si max. vypichnem oko, ale ty vyhodíš do luftu pol okresu.Ách to sú paradoxy.

Odkaz na príspevok

A keď už sme pri tých nápojoch, tak lepšie s Mr. Parkinsonom trochu vyliať, ako s Mr. Alzheimerom zabudnúť vypiť! ::)

Odkaz na príspevok

Nedám si odtrhnúť rukáv, ale nesmiem zabudnúť prečo. Našťastie sú tu kamaráti a tiež reklamy, ktorí mi to pripomenú. Nesmiem sa však vybrať do T-mobilu

Odkaz na príspevok

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov