Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

lekar mi to dobre osetril ,vyrezal prvu jazvu vycistil ,previazal a po 2 tyzdnoch sa mi spravila chrasta problem je ale v tom ze to mam take iste ako predtym ked som s tym prisla. a teraz ked pojdem k lekarovi tak co mi spravi ? zase vyreze jazvu vycisti pozrie tkanivo a coo ? potom znova dokola to iste ?

• Odpovedí 104
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• game

29

• lucia

16

• elfant

11

• Sniper

7

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

nie ... máčaj si to v repíku, alebo v harmančeku, ten je menej silný, je jemnejší,

/ konkrétne pre mňa je repík prisilný, ked mi lekár povie repík, používam harmanček - účinky má na takéto veci veľmi podobné /

a nechaj to vyhojiť ... ten harmanček / repík stiahne aj zápal, a vo vnútri bola tiež rana, to bolí, musí sa vyhojiť ...

už si vydržala doteraz, tak to už dokonči, keď ti zíde chrasta, uvidíš, čo to spraví ... bolo to rezané, krájané, čistené, buzerované, aj na niekoľkokrát, no bolí ... vydrž a máčaj si to v niektorom z tých odvarov. zatiaľ. uvidíš po týždni dvoch, to sa už vyvrbí, či sa to lieči.

Zverejnené

budem si to macat uvidim co to spravi, dufam ze to prejde. Hadam mi ziadna gangrena nehrozii :lol: :) :) ked som si to nechala mesiac take opuchnute , spinave vo vnutri, zahnisane tkanivo a nestalo sa nic tak teraz ked to mam uz vycistene hadam to bude uz len lepsie ;)

Zverejnené

Nazov tejto temy sa mi zdal zvlastny, ale dnes som neodolal, ze o com sa tu debatuje.

No game, tiez som sa raz porezal na konzerve, dost hlboko, cez prvy a druhy clanok(sikmo). Pri otvarani konzervy som sa ju snazil ju pootocit, ale bola zrejme prilepena o stol tak sa mi len otocila ruka, prst sa rozrezal na uz otvorenej casti.

Bolelo(resp. citil som to) to dlho(mesiace) a hlavne v zime. Dnes ked som hladal ktory to prst bol, som hladal jazvu, uz ju skoro nevidno tak som pokusal zohybat clanky. Ten pocit mam este dnes(uz to samozrejme necitim), pozriem na ten prst a je tam ta neviditelna jazva.

Zverejnené

lekar mi to dobre osetril ,vyrezal prvu jazvu vycistil ,previazal a po 2 tyzdnoch sa mi spravila chrasta problem je ale v tom ze to mam take iste ako predtym ked som s tym prisla. a teraz ked pojdem k lekarovi tak co mi spravi ? zase vyreze jazvu vycisti pozrie tkanivo a coo ? potom znova dokola to iste ?

nuz, teraz uz budes chodit len na pravidelne servisne prehliadky rany, kedy vzdy len lekar vyreze to co je pokazene, pozrie tkanivo a da ti dalsi termin ObrázokObrázok

hovori sa tomu salamova terapia traumatickych poraneni Obrázok

Zverejnené

vtipnééé Obrázok v tom pripade si dam radsej odrezat prst !

spravne, ale ked si chces usetrit dalsie navstevy chirurga, tak radsej aspon od lakta :lol:
Zverejnené

naco od lakta co si uz nacisto ??? :lol: prst zostanem tam kde aj ked bude bolet doviiiii :) :)

Zverejnené

aspon vies ze ho mas Obrázok

od lakta preto aby si si usetrila jednu navstevu, ked pojde prec od zapastia Obrázok

Zverejnené

to nie je sranda pre srandu, nikto sa ti nevysmieva, x podobných prípadov je tu popísaných, je to pre zľahčenie témy

porezaný či takmer urezaný prst nie je nič veselé, ale urobiť bolestivú vec veselšou je prirodzené, niečo ako smiech cez slzy

tiež mi nebolo všetko jedno, keď som zakladala túto tému a mala nádherne rozrezaný prst na poriadne širokom a ostrom plechu, alebo keď sa mi roky hojil pomaly šišatý prst, z ktorého som si ufikla pri rezaní vetvy do vázy aj s nechtom.

rady sme už dávali, aj dávame ... keby si z tvojej bolesti debilní ľudia robili len srandu, neradili by

humorom, hoci aj čiernym, odľahčiť situáciu, už teraz, keď je tvoj prst na ceste k liečeniu, je prirodzené

takže kým neupadne, je to dobré : )

btw. to mi pripomenulo ... už sa mi to stráca, ale minulý týždeň mi vyzerali ruky otrasne ... popálila som sa na hrnci na chrbte ruky aj na dvoch miestach, na jednej ruke som si poriadne načala kožu na chrbte ruky, a ešte som k tomu zabudla, že koštovať vriacu polievku varechou je nebezpečné ... popálila som si jazyk aj peru, že mi z nej liezla koža ... vypadala som ako indián na bojovom chodníčku ... :lol:

Zverejnené

ved jasne chapem ,ale aj tak mi to pripada divnee ... no to je jedno a k mojmu prstu tak ten je fakt divný stale tam ma chrastu ,na dotyk to boli tak jak to aj bolelo takze si davam pozor co chytim a tak ,ale inak v pohode som rada ze prst mam :lol: a mozno casom ma to bude aj menej bolet ktovie uvidi sa a ak nie no co uz svet sa nezruti , budem sa muset zmierit s tym, ze volejbal si zrejme uz nezahram :) :) ;)

Zverejnené

vydrž, podľa popisu je to poriadne ranené, a kým sa to vyhojí úplne, môže to trvať pekne dlho, a citlivé to môže byť rok dva úplne v pohode

len nech sa to nezapáli znovu, možno aj volejbal po čase bude. ale až po čase.

Zverejnené

jasne jasne :lol:) a jak zistim ci sa mi to nahodou znova nezapalilo ? dufam , ze teda nie !

Zverejnené

to by si zistila ... sčervenanie minimálne, hojenie vyzerá ináč

nepapri sa v špinavých veciach chvíľu, v zemi, presádzanie kvetov, umývanie riadov, rob veci s otrčeným prstom, to myslím tak aj robíš ... kým sa to postupne nezacelí znútra až von, keď sa zacelí pokožka, natiahne novú vrstvu, už možeš umývať opatrne aj riady :lol:

Zverejnené

ta bolest bude trvat dlhsie, kor ked to bolo takto zapalene, treba byt len trpezliva

je aj dobre nenamahat prst, zvlast ak je to niekde v ohybe, nech sa rana zbytocne neotvara

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

Ked sme prerabali dom, tak som si skoro odfaklil prst na hoblovacke....ale iba som si cast bruska som si odhobloval, mi to tak viselo...tak som si to prilozil nazad, osetril obviazal a zrastlo mi to.

Sranda je, ze ma to vobec nebolelo...myslite ze to bolo sokom?

Zverejnené

Bolo to sposobene sokom.

Ja som si raz odsekol sekerou kusok prstu, obviazal som si to a este aj odsoferoval na chirurgiu. Boliet to zacalo az po zasiti, ked som bol v klude.

• Pred 2 mesiacmi...
Zverejnené

Dnes som si porezala palec na skalpeli. Ako majsterka, ze staci zalepit leukoplastom, napokon zasivali aj slachy :lol:

Boli to strasne, uz som zjedla vsetko co bolo doma od bolesti :)

Zverejnené

Tak stehy su vonku. Samozrejme, ze som si to uz "musela" odbalit a urobit na to kuk.

Ja neviem, neotvori sa mi to, ked to bolo porezane hlboko? :lol:

Zverejnené

nerob kuk, nechaj stiahnuté, a neotvorí ! :lol:

ale nie, neboj, len nerob kuk !!! :)

Zverejnené

Daaarmo jej to hovoris, ona aj tak bude robit kuk. To je ako male decko..clovek aby to furt strazil :lol: :)

Zverejnené

uviazať za chrbát.

no vidím, že je tu čas na hrôzostrašnú historku ...

synovi vyberali znamienko z chrbta, pán doktor povedal, že vtedy a vtedy vyberie stehy, to musí byť zrastené.

mno. vybral stehy, doma som urobila kuk, a tam pod tým otvor vo veľkosti päťkoruny .... hurá naspäť, zháňať chirurga ... a boli to tri rany, vieš si predstaviť, ako mu vyzeral chrbát.

brrrrrr. odvtedy si nenechávame vyberať stehy keď lekár povie ... minimum o dva dni neskôr.

tak pricapiť, zalepiť, nerobiť kuk, neumývať riady, vydržať !

to chcela byť poučná historka, prosím pekne !!!

Zverejnené

A keby som na to urobila kuk vecer na chvilku, ked to budem odlepovat? :lol: , urcite bude spinavy leukoplat :)

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov