Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Dobry priklad su služby. Tu je kde posuvat malych a strednych podnikatelov.

Sluzby? Tie su vo vacsine pripadov aj tak lokalne. Ked hladas firmu, ktora bude umyvat okna - asi nebudes hladat nejaku z Portugalska. Sluzby sa vo vseobecnosti velmi zle vyvazaju. Co je vseobecne zname.

Ale pokial potrebujem fakt echt vysokokvalitne pravne poradenstvo, trebars v Argentine - nebudem kontrahovat miestneho pravnika, ale renomovanu medzinarodnu firmu. Co nezmenis.

Nie zlatuskavy. 

Nechapem zdrobnelinu. Nie som homosexual, ak sa to tym chces naznacit a tvoja orientacia mi je sumafuk. 

com vieme byt este sebestacny? napr. mame iste prirodne bohatstvo, ktore zatial nevieme pretavit do vyroby energie.

Co je v CR napriklad problem - lavicove strany argumentuju nejakou vymyslenou ekologiou a zabranuju tazbe prirodneho bohatsva, uranu - ktory by pomohol energetickej sebestacnosti. Chapes to?? Nie EU, ale normalne ceske, lavicove strany a kadejake skodlive ekologicke zdruzenia.

A tie iste zdruzenia normalne maju tu drzost, ze nechcu, aby sa prelomili limity na tazbu uhlia! 

A to nepocitam kadejake ine zdruzenia a strany, ktore zabranuju tazbe dreva - ineho prirodneho bohatstva!

Neviem teraz kolko plynu je v CR a SR, ale urcite sa najde nejaka skodna, ktora bude branit tazbe tohto prirodneho bohatstva. Vo vseobecnosti v EU tomu nejak furt brania, kym v USA svoje prirodne bojatstvo v pohode tazia - a su sebestacni!

Pokial sa nemylim, tak na Slovensku bol niekto dokonca proti tazbe ineho prirodneho bohatstva, zlata. A ze vraj nejaka ekologia. 

Oni si vzdy najdu nejake vyhovorky, len aby branili sebestacnosti, ze?

Zverejnené

Ale mame tu aj limity z EU. Cele je to ale inak. U nas maju vacsi investori danove prazdniny, Dovazauju vacsinu dielcov zo zahranicia, tu to len montuju a predavaju to zas do zahranicia. A akurat ze tu dostavaju peniaze za pracu. Takze financne toky sa do nasej ekonomiky dostavaju skoro vyhradne iba cez mzdy. A este som nevidel spolocnost uspesnu, otrokov pre zahranicne firmy, tovarne na vyrobu kadejakych sraciek aby boli spokojni. A pridu casy, kedy sa fabriky odstahuju a  my ostaneme bez exportu, potom som zvedavy na tie svetle zajtrajsky:)

Zverejnené

Ale pockaaaj, neutekaj. Si pisal o prirodnom bohatstve, ktore netazime a nepremiename na vyrobiu energie - a vies si zistit, ktore strany su ZA tazbu uranu, plynu a uhlia? Ved to potom budes mat lahke, ze presne tieto strany nevolit a oznacit ich za zle.

A pokial nejaki akoze-ekologovia brania energetickej sebestacnosti a brania tazbe nerastneho bohatstva, tak su taktiez zli, vsak? (vazne - v cechach robia problemy furt)

A ked sa fabriky odstahuju, tak pridu ine a postavia sa ine. Nic nie je vecne, nic netrva vecne. Aj tie fabriky, ktore u nas niekto postavil - nepostavil u seba doma. No a co?

Zverejnené

Hej a ktore tu pridu, ked uroven pouzitelneho vzdelania a schopnosti a vedomosti ludi sa budu transformovat na montaz dielcov do aut? Ked tu nebudu podmienky tak tu nepride nikto. Alebo tu pridu len dalsi na skladanie nejakych inych suciastok:)

A volit z tych neschopnych odronov, ktori stale len nieco deklaruju a skutek utek je sarada.

A tu akurat to bude tak ze schopni budu utekat z tejto krajiny, lebo v montaznej hale ziju roboti a nie schopni ludia.

Zverejnené

ked uroven pouzitelneho vzdelania a schopnosti a vedomosti ludi sa budu transformovat na montaz dielcov do aut?

A co si akoze myslis...co INE by ti ludia mali robit?

Kym je po autach dopyt a niekto ich kupuje. Takze ty nechces, aby ludia vyrabali auta, obrazovky, diely do aut a praciek, aby nevyrabali tehly a ocel... co podla teba maju robit? Napriklad?

PS. Preco sa branis tazbe uhlia, uranu a plynu? Si ZA tazbu tohoto nerastneho bohatstva, vsak? Vie,s tu v cechach mame problem s kadejakymi blaznami, ktori (z blbosti, alebo coho) brania energetickej sebestacnosti a tazbe nerastneho bohatstva. Takze je zaujimave vediet, ze na slovensku su podporovatelia tazby nerastov - len skoda, ze ich slovensko moc nema, vsak? Inac - hor sa do bane!

Zverejnené

uz som ti povedal, vzdelanie veda a vyskum, vytvorit podmienky pre kreativne hospodarstvo, nie len montaznu dielnu. A naco su nam firmy, ktore tu neplatia dane, ktore tu neinvestuju, postavia fabriku, dostanu danove prazdniny a najmu si frontu pasovcov, co montuju od nevidim do nevidim. A potom slavna elita politikov zacne to tu je bat hlava nehlava danami a kedajakym srackami a mutit tu vodu stale dookola.

Ja sa nebranim tažbe, ja naopak potporujem technologie ktore su efektivnejsie a maju nizsi dopadd na devastaciu zivotneho prostredia.

Zverejnené

uz som ti povedal, vzdelanie veda a vyskum

Takze... namiesto toho aby niekto stal pri CNC, ma robit vyskumnika v biotechnologiach alebo ucitela na ZS?

Otazka bola - ked si proti tomu, aby robotnici robili to co robia, tak co ine dokelu maju robit?

Ja sa nebranim tažbe, ja naopak potporujem technologie ktore su efektivnejsie a maju nizsi dopadd na devastaciu zivotneho prostredia.

Alibista :P

Takze si ZA tazbu uhlia, plynu a uranu, alebo nie? V ceskych podmienkach to je realna otazka. Si pisal, ze si ZA tazbu nerastnych energetickych surovin - takze tu mas realny priklad. Ano, alebo Nie?

Kazda tazba bude mat dopad na zivotne prostredie, takze sa neda vykrucat. Chcel si tazit suroviny na Slovensku, tak ktore si myslel? Zlato? Co ine este mame doma? Cesi maju uhlie - co je energeticka surovina. Takze este stale si za sebestacnost?

Zverejnené

Nie som alibista. Ale mame tu samozrejme aj ine veci napr. na vychote je geotermicky zdroj. Mozeme sa pokusit investovat do inych udrzatelnych technologii, mame lesy, mame drevny odpad, ktory sa da vyuzit. 

A uran neviem kde je u nas uran? A dnes sa budu stavat nove typy reaktorov nie na uran. Tak ked sa ma opytas ci som za postavenie novej technologie na vyrobu elektrickej energie tak som.

A ja neviem ci si ty taky pripeceny alebo co, ja predsa netvrdim, ze tu chcem len vyskumnikov a ucitelov. Chcem vsak aby mala nasa krajina odbornikov ktori neutekaju do cudziny a to znamena najst im uplatnenie, to znamena musia tu byt aj kreativne firmy v oblasti vedy a vyskumu.

Zverejnené

Nie som alibista. Ale mame tu samozrejme aj ine veci napr. na vychote je geotermicky zdroj. Mozeme sa pokusit investovat do inych udrzatelnych technologii, mame lesy, mame drevny odpad, ktory sa da vyuzit. 

Ehm, takze to chapem tak, ze si PROTI tazbe nerastneho bohatstva a jeho premene na energiu? Vies, to nie je malickost. Plyn. Uhlie. Uran. Nerastne bohatstvo. Takze si nakoniec predsa len proti - ze?

A uran neviem kde je u nas uran? 

Tema je o Ceskej Republike. Dobre rano. 

A ja neviem ci si ty taky pripeceny alebo co, ja predsa netvrdim, ze tu chcem len vyskumnikov a ucitelov. 

Ceskej ekonomike sa vcelku dobre dari, pretoze ma velky podiel priemyselnej vyroby - to su tie montovne. Ty si proti montovniam. Takze sa pytam, aka je tvoja predstava - ze co by mali robit ludia, ktori teraz pracuju v montovniach a vyrabaju veci z velkej casti na export.

Co konkretne by mali robit? 

Zverejnené

To je zbytocna debata medzi nami, to je jedno ci su to cesi slovaci. Rozumne je iba to co sa vyplati. Samozrejme do starej technologie na spalovanie uhlia na teplo nie je moj dusok moderneho pohladu, ale napr. z uhlia sa da vyrabat benzin, co moze byt mozno zaujimave pri naraste cien za pohonne hmoty.

Moja predstava je nech pracuju tam kde chcu:) Ale ako manazer politik by som sa snazil robit take veci, ktore vylepsuju efektivnost krajiny, zvysuju uroven vzdelania, blahobytu, vlastneho trhu, a nepodsuval by som im iba reci ze im chcem umoznit robit iba robotov pre montazne fabriky.

A preto hovorim to co sa da urobit. Je popasovat sa s tym co spolocnost trapi a podporovat malych a strednych podnikatelov. Ja by som isiel cestou znizovania dani a zrusenia nezmyselych buzeracii pre podnikanie, zjednodusenia zakonov, aj cetou transparetnosti co sa deje s verejnými financiami. Pocuval by som nazor odbornej komunity nie politikov a prisluhovacov.

Zverejnené

Moja predstava je nech pracuju tam kde chcu:) Ale ako manazer politik by som sa snazil robit take veci, ktore vylepsuju efektivnost krajiny, zvysuju uroven vzdelania, blahobytu, vlastneho trhu, a nepodsuval by som im iba reci ze im chcem umoznit robit iba robotov pre montazne fabriky.

Takze nakoniec montazne fabriky nevadia - pokial ludi zamestnavaju a ludia maju plat a fabriky platia dane, vsak?

Ja by som isiel cestou znizovania dani a zrusenia nezmyselych buzeracii pre podnikanie, zjednodusenia zakonov, aj cetou transparetnosti co sa deje s verejnými financiami. 

Znizenie dani pomoze vzdy. Co by malo byt principom zdravej pravicovej politiky, len skoda, ze na to zabudli. Pripady, ze by lavicova vlada znizovala dane, su naozaj minimalne. Na nestastie, ani udajne pravicove, to moc casto nerobia. 

Zverejnené

Ja by som to urobil prave v case ked je zle, vtedy by som znizoval aj za cenu vyssieho kratkodobeho deficitu. A to prilaka sem investorov. A este viac prilaka ked zrusim vsetky tie nezmyselne zakony, nepotrebne otrvajuce, ked ukazes ako funguje vymozitelnost prava, ked ukazes transparetnost. LEnze pretoze to su len prazdne reci politikov ktorych primarny ciel je oav at volicov im vobec o to nejde, a tym co ide su zas neschopni.

Zverejnené

No prosim - po tolkych nezmysloch, konecne vzdialeny naznak rozumu :P

Len skod,a ze predtym museli byt nutne kecy o tazbe nerastnych surovin (a netazbe nerastnych surovin), nutna kritika "montovni" (za ktore nie je nahrada), sebestacnosti (v comkolvek) a pod. Bez tychto haluzi sa kludne mozeme zaobist a postaci sa sustredit na rozumne kroky, ktore by pomohli kdekolvek.

A pre doplnenie... pre kritikov investicnej podpory. Ta je sice dost casto otazna, ale v zasade stale prinosna pre stat. A v konkurencii inych krajin, ktore su rovnako dobre v comkolvek, ako tie ine - je casto tym jedinym, co rozhoduje o alokacii.

post-2312-0-23521200-1362404089.jpg

http://www.czechinvest.org/data/files/analyza-dopadu-pobidek-na-cr-2050-cz.pdf

Nemam pocit, ze by CR na tom prerobila. Naozaj nie.

Zverejnené

Ja som chcel zrusit montovne? to mi je novinka. 

A kde som hovoril o tazbe a netazbe, napisal som viac vyuzivat prirodne zdroje ktore mame k sebestacnosti. A teda ani naznakom som nepovedal, ze prave drancovanie krajiny je ten spravny krok. 

Lenze ty chces vidiet vseto ciernobielo, bud tazit alebo netazit, bud montovne alebo nemontovne. A napadlo ta ze sa da aj kombinacia? Nuz podla tvojich slov ani moc nie, lebo sa pytas ako janko hrasko.

Zverejnené

Ja som chcel zrusit montovne? to mi je novinka. 

Musis pisat jasne. Ked kritizujes montovne, bez toho, aby si mal jasnu a pouzitelnu alternativu, tak o com to ma byt? 

Ale kedze s nimi suhlasis, som rad.

kde som hovoril o tazbe a netazbe, napisal som viac vyuzivat prirodne zdroje ktore mame k sebestacnosti.

Pisal si, ze chces tazit prirodne bohatstvo, ktore chces zmenit na vyrobu energie. Preto som sa ta niekolkrat priamo opytal, ze ci si teda za tazbu prirodneho bohatstva, vdaka ktoremu sa vyraba energia.

Plyn. Uran. Uhlie.

Aka je priama odpoved na priamu otazku? Ak povies nie, ved OK - ale potom bude jasne, ze si PROTI sebestacnosti vo vyrobe elektriny a energii. Co je tak isto OK, len som chcel vediet, ako to je vazne s tym tvojim zapalom pre sebestacnost. Od zaciatku som mal pocit, ze to je len take falosne a neuprimne. Ze akonahle dojde na priamu otazku, tak radsej ustupis a na sebestacnost sa vykasles.

Zverejnené

Ale zas to nie je takto cierno bielo. pri rozhodnuti musi clovek zavzit vela aspektov, ty ako clovek z banky tomu neporozumies. Ale ja som napisal jasne. Mame potencial napr. na vychode geotermicka energia, ktora vyzaduje vacsiu investiciu.

Som za stavbu jadrovych elektrarni ale novej generacie. 

Som za spracovanie dreveneho odpadu a dreva na vyrobu energie. 

Co sa tyka slovenska. Co sa tyka ciech, je to zas vec toho ake moznosti maju. Ale urcite by som nesiel cestou vyrabat elektrinu z uhlia, teda klasicke spalovanie uhlia. Ved uz nie je doba brondzova, ze musime robit to co je zaujimave teraz pre cinanov a znecistovat si prostredie.

Zverejnené

Ale zas to nie je takto cierno bielo. pri rozhodnuti musi clovek zavzit vela aspektov, ty ako clovek z banky tomu neporozumies. 

Povedal by som, ze pokial niekomu preslo cez ruky zopar desiatok energetickych projektov a dobry tucet ich osobne preliezol a sledoval od prveho papiera projektu - nie je sice expert, ale urcite o tom vie viacej nez niekto, kto prave spadol z visne.

Tak napriklad prevazna vacsina z nich nie je moc ziskovych. Aspon by nebola, ak by nemali investicnu podporu - ale co uz s clovekom, ako ty, ktory investicnu podporu kritizoval? Alebo dobre, tak sa nastavia vyssie vykupne ceny, plus sa dotuje predaj... ale to je potom pekne daleko od vyrovnaneho rozpoctu, ktory stat nie a nie dosiahnut. Ale ty si chcel aj vyrovnany rozpocet,ze?

No a na druhej strane, ked je mozne bez velkych dopadov na ZP tazit plyn, co by ako pomohlo sebestacnosti, tak aj vyrazne znizilo naklady na energie - tak potom tu chyba odvaha a nechame svet, nech nas predbehne. Super. 

Zverejnené

zase trepes ako vzdy nezmysly a podsuvas svoje vykonstruovane # viny za to co ten druhy udajne myslel a povedal. Mozes prechadzat aj 5000 projektov ked si klavy a pozeras sa len na navratnost investicie a to este tym ze si stale myslis, ze ceny su nejak zakonzervovane v case. 

Ale odhliadnuc od navratnosti su technologie ktore drancuju zivotne prostredie a tou tazba urcite je. A nehovorim o spalinach, to je tiez zataz pre zivotne prostredie. to si nevycislil ty mudrlant prasteny.

Ja hovorim jedno ten kto nema rozum nikdy sa z neho neda nic vykresat iba ak pinokio. 

k plynu som sa nevyjadroval. Ak mame taky zdroj, ktory sa oplati, tak ja tomu nebranim.

Zverejnené

Mozes prechadzat aj 5000 projektov ked si klavy a pozeras sa len na navratnost investicie 

Jop, presne tak. Ale ked investicia nie je navratna, tak do nej nikto nepojde. Alebo bude ziskova, alebo to zacvaka stat. 

le odhliadnuc od navratnosti su technologie ktore drancuju zivotne prostredie a tou tazba urcite je

Jop, myslel som si. Takze nijaka sebestacnost vo vyuzivani prirodnych zdrojov. 

No neva, co uz. Taketo prezliekanie kabatov je uplne bezne, aj ked nie vzdy v rozsahu hodin. Ale minule to nejaky mamlas v TV diskusii predviedol tak isto, presne to co ty... nejaky aktivista, sice studovany, no tusim "len" filozofia, nie som si isty. Tiez na zaciatku vyhlasoval nutnost energetickej sebestacnosti a energetickych zdrojov, a potom ten pokrytec jeden blby zrazu - ze sa nema nic tazit. Tak potom otocil, ze vraj eko-energie. No tak fajn, ale potom zase ten trubiroh tvrdil, ze bez akychkolvek podpor a preferencnych cien... co je momentalne ekonomicky nonsens. 

Proste aktivisticky blbec, ktory nevie spocitat dve a dve, ale do TV sa dostane.

Cize... je vas dost vela. Co uz.

Zverejnené

ja nemozem za to ze spolocnost ma pred sebou jedno :ZISK a ostatne je podruzne. To je dosledok celeho systemu, robi sa to co je ziskove, ale ono to nemusi byt nutne lepsie. A pokial ty chces tazit uhlie a kurit s nim alebo urobit nejaku tepelnu eelektraren. To je uz len tvoja vec. Ja som len napisal, ze toto nepodporujem lebo je to technologia zaujimava pre cinanov ktori si mozu pridat eaj 10 krat viac smogu ale koly zisku to urobia. Mna nezaujimaju tupe hlavy co si melu len svoje odrhovacky bez toho aby chapali, ze tazba ma svoje limity a dosledky a je to aj financne narocne to potom dat do poriadku co sa v takych inevsticiach ani neuvazuje. A geotermalna, geotermicka energia je skoro nevycerpatelna a  prezije aj niekolko 100 generacii, co tvoje uhlie ani zdaleka, ani plyn. A preto tato investicia je sice narocnejsia na pociatku ale v globale na dlhu trat omnoho efektivnejsia.

Zverejnené

ja nemozem za to ze spolocnost ma pred sebou jedno :ZISK a ostatne je podruzne. To je dosledok celeho systemu, robi sa to co je ziskove, ale ono to nemusi byt nutne lepsie. 

Ak  "to" nebude ziskove, nebude to vobec.

Stratova firma nezamestna ludi a nezaplati vyplatu. Stratova firma neinvestuje do vyskumu. Stratova firma neplati dane. Stratova firma coskoro neexistuje. 

Ak nebude firma ziskova, tak vsetko ostatne je podruzne - pretoze firma proste nebude. Bodka.

Firiem, ktore nie su ziskove mas desattisice - v zozname tych, ktore boli vymazane z registrov, alebo su v likvidacii. 

Zverejnené

Český Senát schválil ústavnú žalobu na Klausa za vlastizradu

Český Senát schválil dnes návrh historicky prvej ústavnej žaloby na prezidenta. Za návrh, ktorý Václava Klausa obviňuje z velezrady pre kontroverznú novoročnú amnestiu a okolky s podpisom zmlúv a menovaním sudcov, sa vyslovilo 38 senátorov, zostávajúcich 30 bolo proti.
Toto môže byť ešte zaujímavé. Obvinením prezidenta z vlastizrady sa rúbe privysoko.
Zverejnené

xenocide, tvrdíš, že komunistov môže voliť len primitív. Ak má KSČM omnoho väčšie preferencie ako na Slovensku, tak mám rozumieť tomu tak, že v Česku je viac primitívov?

Zverejnené

xenocide, tvrdíš, že komunistov môže voliť len primitív. Ak má KSČM omnoho väčšie preferencie ako na Slovensku, tak mám rozumieť tomu tak, že v Česku je viac primitívov?

Z urciteho pohladu by sa to tak kludne mohlo povedat. Ale na druhej strane - na Slovensku bol elektorat KSS z velkej casti prebraty HZDS atd. 

To je ale este vzdy predsa len lepsie. V nejakych programovych veciach to moze byt atraktivne, OK - ale po zvazeni volit komunistov (pretoze mi za nich bolo fajn), je to iste ako volit nacistov (pretoze mi za nich bolo fajn). 

Toto môže byť ešte zaujímavé. Obvinením prezidenta z vlastizrady sa rúbe privysoko.

A hlavne ide o dokonalu kravinu. Klaus mal od bezproblemoveho prezidenta daleko, ale toto je dalsi nonsens...

- trestom je strata funkcie, pricom uz aj tak konci - je to len propagacny krok

- kym Klaus vladol a mal nemalu moc, tak cusali. Pretoze sa ho bali. Zatial co ked konci, tak sa zrazu ozvali kvoli davnym veciam.

- vlastizrada su ciny smerujuce proti demokratickemu zriadeniu republiky. Amnestia vyhlasena v zmysle ustavy nic take nie je. Ani odmietnutie podpisat nejaku zmluvu tym nie je. Takze to alebo pojde do kosa, alebo sa pojem vlastizrady hovadsky rozsiri.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov