Skočiť na obsah

Zmena práce, štúdia, povolania

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Doterajsie otazky mali vseobecny charakter a tykali sa tzv. normalnych ludi, mal som v umysle dat sem aj problematiku kadrovych pozicii, t. j. vyssich miest, lebo tam je situacia este chulostivejsia. Poznamenavam, ze ide o beznu prax na zapadnom trhu a ze od r. 1989 sa cim dalej, tam viac tato prax rozsirila i na Slovensko, mimoriadne jasne to potvrdzuje i cinnost sprostredkovatelskych agentur, ktorych majitel, resp. head office sedi väcsinou v cudzine.

Pre nedostatocnu rezonanciu temy preskocim problematiku vyssich miest, napr. uchadzanie sa akademika v konkurze na vyssiu kadrovu poziciu v EU, a moje prispevky k teme zakoncim jednou z poslednych klucovych tem rozhovoru:

Ake mate predstavy o plate?

Odpovedajte, az ked ste dostali dostatok informacii o cinnosti a o ramcovych podmienkach miesta. Budte diplomaticki a udajte "cenovu skupinu", v ktorej ste schopni vyjednavat.

Ak by ste na zaklade poznamok Vasho partnera z rozhovoru, ci inych informacii z podniku, vycitili, o aky ramec platov konkretne ide, a ked mozete s takymto riesenim zit, potom by ste mali signalizovat suhlas.

Spravidla mozete s tym pocitat, ze zmena miesta by "mala vyniest" 10 %.

Myslite ale aj na to, ze nie kazda zmena prinesie automaticky zvysenie.

Ked je zapriahnuty nejaky head-hunter alebo osobne poradenstvo, mozu Vam tieto miesta v otazke platu pomoct a poradit - napr. tak, ze Vam tento sprostredkovatel oznami zhruba ocakavanu vysku platu za dane miesto, Vy mu menujete Vas sucasny plat, ktory chcete lahko zvysit, tento moze zase spätnou väzbou vyjednavat so zamestnavatelom, s cielom trochu podvihnut predtym polozenu uroven platu.

V ziadnom pripade nesmiete v rozhovore zanechat dojem, ze peniaze su jedinou vecou, co na Vas plati.

• Odpovedí 41
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• Nokia

12

• Vic

10

• Sniper

4

• miracle

3

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

Ak by niekto k problematike kariery, zmeny miesta, atd. mal nejake otazky, rad zodpoviem, ak chce volit formu ss, som tiez k dispozicii, v mesiaci juni ale nebudem mat vela moznosti kontaktovat forum, chcem si trochu oddychnut a relaxovat.

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

Zmena studia neprichadza do uvahy, na fakulte som spokojny, ale akonahle citim stereotyp, zacinam sa nudit a zda sa mi, ze vsetkoide do sracek. Vtedy potrebujem zmenu. Ked som pracoval, tak som nabehol na ten stereotyp a ubijalo ma to. Ako som rad, ze som spat v skole a mozem aspon s castou casu narabat ako chcem!

• Pred 1 rokom...
Zverejnené

o zmene štúdia som uvažovala od začiatku nastúpenia na školu, vlastne som tam išla s tým, že je to len prestupná stanica, kým ma nezoberú na niečo lepšie. Zvíťazila pohodlnosť a daľšie prihlášky som už nepodala, ani to v súčasnej dobe neplánujem. Aj keď, človek nikdy nevie... určite by som v budúcnosti chcela mať ešte inú školu, ale dokončím najprv začaté.

Zverejnené

dnes som mala zasa veľmi intenzívne nutkanie praštiť so všetkým a ísť kamsi zametať, rozhodne to musí byť vďačnejšia práca ako toto ...

Zverejnené

o zmene školy rozmýšľam vždy keď sa zahľadím na nástenku katedry žurnalistiky... okrem toho, keď som počúvala dievčinu, ktorá išla na reklamu, tak som si trieskala hlavu...

no tú hlavu by mi s najväčšou pravdepodobnosťou rozbila moja matka keby idem na niečo iné...

okrem toho sa ruštiny ani za nič nechcem vzdať...

Zverejnené

skolu zmenit uz neplanujem, dobre sa zvlada a za chvilku snad skoncim :lol:

a pracu, mal som dilemu ze ci ju nezmenit ale nejak ma to chytilo, tak zatial ostavam :)

Zverejnené

srteľne vážne premýšľam o zmene školy, no ešte sa mi tam nepodarilo zakomponovať ruštinu :lol:

Zverejnené

Mne včera volali zo Slovanetu, či by som nemal záujem... ale zdvorilo som odmietol, z istých dôvodov :lol: ale nie preto, že by som Slovanet nemal rád.

Zverejnené

dostala som ponuku od jednej spolocnosti ist robit to co robim v tejto sucasnej firme /byvaly kolega ktory tu robil financneho manazera sa dostal do tej novej firmy a zhana to co je tu :lol: / ..

tiez som odmietla..tu som v niekolkonasobne vacsej zahranicnej firme, navyse v mieste bydliska...

Zverejnené

dnes byvali kolega poslal ponuku z konkurencie, celkom zaujimavu :lol:

• Pred 4 mesiacmi...
Zverejnené

noooo takze dilema sa objavila a dost velka

tahaju ma do starej roboty, z ktorej som odisiel pred 1.5 rokom...zmenilo sa tam vedenie, styl prace ostal...a teraz sa neviem rozhodnut, ist ci neist :lol: :) :)

Zverejnené

ak si odisiel kvoli vedeniu a praca ta bavila, rozhodnutie by som si nechal podla ponuknutej sumy :lol:

Zverejnené

nooo suma to je pekne okruhla, ale zas nieje to aaaz taky velky narast oproti tomu co mam tu a ma to aj par minusov...tu mam o 5 dni dovolenky v roku viac, ovela kludnejsiu robotu a myslim ze aj vacsiu sancu rastu...

preto to je dilema jak sfina :lol:

Zverejnené

tak to je ine .. potom by som ostal v sucasnej praci. benefity su fajn :lol:

ale co vies, mozno ti pride dalsia ponuka s este okruhlejsou sumickou :)

Zverejnené

vsak to, akurat k tej praci ma taha to ze som tam profesne vyrastol z nicoho :lol:

sakra, som mu povedal ze daj o 20 viac a idem bez rozmyslania...takto to je ale velka dilema

sa na to musim vyspat :)

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov