Skočiť na obsah

Socializmus /komunizmus/ vs. kapitalizmus

Socializmus  

31 členovia hlasovali

1. 1. Želali by ste si návrat socializmu?

• Určite áno
    • Skôr áno
    • Je mi to jedno, neviem
      0
    • Skôr nie
    • Určite nie

Odporúčané príspevky

Zverejnené

sani poviem to inac...

v zahranici najdes na dovolenkach roznych dochodcov...ale urcite nie slovenskych...to vypoveda samo o sebe

Nie vždy to má niečo spoločné s tým, že by si nemohli niečo také dovoliť.

Napríklad u nás je v poslednej dobe množstvo slovenských dôchodcov a pri tých cenách by si kludne more či niejaký iný štát určite mohli dovoliť.

Zverejnené

v zahranici najdes na dovolenkach roznych dochodcov...ale urcite nie slovenskych...to vypoveda samo o sebe

Tak to je veľký omyl!Ty ich nestretneš lebo nechodia cez leto k moru alebo v zime na hory.ale zisti si koľko ich chodí do Lúrd,Vatikánu alebo Jeruzalema.Nemajú sa tí dôchodci tak zle ako hovoria.Len akosi nariekanie patrí k nášmu (he,he aj vášmu) národnému športu.

Len treba tiež povedať,že tie povýšenecké reči o cvičených opiciach sú dosť nechutné a nedôstojné.

Aby ste trochu vychladli: Opravoval som niečo v jednej americkej fy. tu na slovensku a miestny zamestnanec sa mi chválil akú vysoko odbornú prácu robí,na akých školeniach bol v GB a v USA.A ke´d som sa na to pýtal amerického technika tak sa začal smiať a odpovedal mi tak ako vy.Že sa to dá naučiť aj opicu. A bola to firma pracujúca v oblasti komunikačných technológií. :lol:

Zverejnené

Nokia

sani poviem to inac...

A ja ti zas poviem o čom to hovorí.

Počet obyvateľov jednotlivých krajín.

Nemecko 82 mil.

Rakusko 8 mil.

Francuzko 60 mil.

Anglicko 60 mil.

Taliansko 58 mil.

Španielsko 40 mil.

Česko 10 mil.

Slovensko 5 mil.

Poľsko 9 mil.

Maďarsko 10 mil.

Bulharsko 9 mil.

Len Nemcov je raz toľko ako nás všetkých dohromady.

Rusov nepočítam, načo by tu chodili, boli tu v 45-tom aj v 68-mom.

:lol:

Darkman

Na svete je najviac manuálne pracujúcich ľudí a ty si ich "degradoval" na cvičené opice a autobusový zájazd je u teba väčší luxus ako nákup v obchode taxíkom.

K tomu už nemám čo povedať, som proste "pribrzdený".

:)

Zverejnené

Tak to je veľký omyl!Ty ich nestretneš lebo nechodia cez leto k moru alebo v zime na hory.ale zisti si koľko ich chodí do Lúrd,Vatikánu alebo Jeruzalema.Nemajú sa tí dôchodci tak zle ako hovoria.Len akosi nariekanie patrí k nášmu (he,he aj vášmu) národnému športu.

len pre info, ja nechodim po dovolenkach ku moru, ale prave rozne mesta spoznavat...po cestach som uz roznych dochodcov stretol, s niektorymi fajn pokecal (doteraz si pamatam na fajn cestu z benatok vlakom s dvoma rakuskymi babickami)...takze tolko

sani, k tym poctom...ked uz chces pocitat...

rakusakov je cca 1.5 krat viac ako nas slovakov...rakuskych dochodcov vsak stretnes na vyletoch viac ako 1.5 krat zo slovenskych...

Zverejnené

Nokia

Ešte stále hovoríme o dovolenke?

Lebo tak ti poviem v Bojniciach a na Spišskom hrade stretneš Nemca, v Tatrách Ukrajinca, Čecha a Poliaka a toho Rakušaka v Bratislave v tescu a večer musí utekať domov kŕmiť Milku.

Zverejnené

ked myslis....

zaujimave ako si protirecis krasne...na jednej strane nasi dochodci tru biedu ze ani na suchy chleba s vodou nemaju a na druhej strane sa mozme porovnavat s tym po akych vyletoch a dovolenkach chodia...

Zverejnené

Na svete je najviac manuálne pracujúcich ľudí a ty si ich "degradoval" na cvičené opice

Ano? prosim ta kde? Podla teba kazdy manualne pracujuci clovek len bezmyslienkovite nasleduje postupy, co mu povedal veduci zmeny?

Zas mi vkladas do ust, nieco co som nikde nepovedal.

autobusový zájazd je u teba väčší luxus ako nákup v obchode taxíkom.

Ty tu co opat splietas? Ved ty miesas, ze to ani mozne nieje.

To ze si moze dovolit ist nakupit s taxikom vylucuje ten autobusovy zajazd? Ty keby si chodil do prace taxikom, tak ako by si isiel napriklad na spoznavaci zajazd Norska? Helikopterou...alebo co? Alebo by si nanho nesiel, lebo autobus je menej luxusny ako taxik? Absolutne nechapem tvoje myslienkove pochody v tomto pripade.

a toho Rakušaka v Bratislave v tescu a večer musí utekať domov kŕmiť Milku.

Ty v BA asi casto nebyvas, co? V starom meste je to samy Rakusak/Nemec.
Zverejnené

Keďže balenie bagiet a macíkov sa deje celý rok a ľudia sú pri tom zamestnaný na normálny pracovný úväzok, tak si ich prácu degradoval ako som povedal.

A ešte raz ti to vysvetlím kto tu čo melie. Ak mám nato voziť sa do obchodu za roh taxíkom, tak určite mám aj na dovolenku kde pôjdem letecky či vlastným pohodlným autom, nie autobusom čo je už problém pre dôchodcu len doň nastúpiť.

A opäť perla zo starého mesta, vraj je tam plno Rakúšanov. No jednodňovému zájazdu ak hovoríš dovolenka, tak to ti môžem povedať že sme na tom ešte lepšie ako oni. Stačí sa pozrieť do Poľska koľko naších „výletníkov“ je tam.

Zverejnené

sani ty si mudry ako radio...

poviem ti inac teda...chod osobne robit anketu po slovenskych dochodcoch a pytaj sa kam chodia na dovolenky a ako casto do roka...budes rad ak ta nebudu hnat ako provokatera kade lahsie

sprav ten prieskum vo viedni a zistis ze polka dochodcov pozna dobre benatky, pariz, rim, ktore si v klude na dochodku vychutnali

Zverejnené

Keďže balenie bagiet a macíkov sa deje celý rok a ľudia sú pri tom zamestnaný na normálny pracovný úväzok, tak si ich prácu degradoval ako som povedal.

Ty si hovoril o vsetkych manualne pracujucich.

Skupina co bali macikov a bagety je len velmi mala cast z nich. Alebo mi chces tvrdit opak?

Tak este raz, kde som degradoval vsetkych manualne pracujucich, ako si mi ty povedal

Na svete je najviac manuálne pracujúcich ľudí a ty si ich "degradoval" na cvičené opice

?

A ešte raz ti to vysvetlím kto tu čo melie. Ak mám nato voziť sa do obchodu za roh taxíkom, tak určite mám aj na dovolenku kde pôjdem letecky či vlastným pohodlným autom, nie autobusom čo je už problém pre dôchodcu len doň nastúpiť.

Tebe robi problem dat 1 a 1 dokopy

sam tvrdis

A opäť perla zo starého mesta, vraj je tam plno Rakúšanov. No jednodňovému zájazdu ak hovoríš dovolenka

Vies co to je poznavaci zajazd?

Jeden den si tam, dalsi den zas inde, dalsi den opat inde. Rakusaci sa jeden den doplavia do BA lodov, dalsi ten su v Budapesti...atd atd.

Tak isto to robia aj s Autobusmi.

Na podobne zajazdy sa NECHODI LETECKY

A chcem vidiet dochodcu, hociakeho, co si trufne prejst neznamu krajinu na vlastnom aute...

Zverejnené

A opäť perla zo starého mesta, vraj je tam plno Rakúšanov. No jednodňovému zájazdu ak hovoríš dovolenka, tak to ti môžem povedať že sme na tom ešte lepšie ako oni. Stačí sa pozrieť do Poľska koľko naších „výletníkov“ je tam.

Casy, kedy bolo masiarstvo u Manderlu a prilahle Tesco plne Rakusanov, uz skoncili, karta sa obratila a momentalne chodia Slovaci nakupovat do Rakuska a Madarska ... popripade aj do spominaneho Polska

miesat to ale s dovolenkami je trochu scestne, ked sa idem pozriet na otocku do Viedne, nehovorim tomu dovolenka

ina vec je rakuske zajazdy na predstavenia do Narodneho divadla, a uplne ina vec su vylety lodou po Dunaji, so zastavkou v Bratislave

miesaju sa tu hrusky s jablkami a aj orechami

inak zajazdove vypravy, ktore sa prehanaju mestom, ak neratam Britov, ktori sa do mesta chodia ozrat, sa skladaju prevazne z ludi v dochodkovom veku

Zverejnené

Nokia

No veruže rádio, to je ten správny ohlasovateľ pravdy he he.

Pamätáš sa ty vôbec ako sme sa až tu dostali. Ako stále prízvukujem že hovorme o väčšine štátu a nie Bratislave či Viedni, že hovorme o väčšine národa a nie nejakej spoločenskej vrstve, že hovorme o náskoku ešte pred vojnou vo vyspelých západných (preto sa im hovorilo vyspelé) štátoch. Kedy si počul niekoho hovoriť o vyspelom predvojnovom Slovensku, Poľsku, Bulharsku či Rusku, jediným čo sa im rovnal bolo Česko. Pamätáš na obrovskú pomoc Američanov týmto západným štátom zničených vojnou ? Ktorý „sponzor“ dotoval náš rozvoj ? Skús nejakého dať. Porovnávať neporovnatelné je riadna demagógia. Ale nebudem zachádzať do detailov nemá to zmysel. Pozriem sa na to tvojim pohľadom, teda bez pozerania na dejiny a skonštatujem že v dnešnej dobe je väčšia polovica kapitalistických štátov sveta vo väčšia bieda ako bola u nás v 89tom roku. Prejdi si celú Južnú Ameriku, celú Afriku a blízky východ a potom nám niečo porozprávaj zo svojich zážitkoch o blahobyte v týchto krajinách. Veď sú kapitalistické tak určite je tam sveta žiť.

Zverejnené

Pamätáš na obrovskú pomoc Američanov týmto západným štátom zničených vojnou ? Ktorý „sponzor“ dotoval náš rozvoj ? Skús nejakého dať. Porovnávať neporovnatelné je riadna demagógia. :lol:

Ceskoslovensko bolo taky frajer, ze sponzorstvo odmietlo.

Marshallov plan sme nepotrebovali, nas sponzor bol na vychode.

A je to zase o komunizme :)

Zverejnené

sani ako vidim, si dalsi adept na ignoraciu v diskusiach kedze neovladas ani zakladne fakty

po prve...predvojnove ceskoslovensko bola jedna z najvyspelejsich krajin na celom svete...

po druhe...v juznej amerike, afrike ci na blizkom vychode ziaden kapitalizmus nafunguje...

a po tretie, ked hovoris ako o celku, tak hovor....ja hovorim...dochodcovia celkovo sa na slovensku maju na dve veci, dochodcovia v kapitalistickych krajinach nie...to je fakt...len ako vidim ty tu neustale splietas piate cez deviate

Zverejnené

Dark

tu si degradoval tých čo pracujú, už si spomínaš?

Keby tu pracu, 'pre cvicene opice' v USA nedali niekomu zahranicnemu, co si prisiel len zarobit, tak ju daju domacemu brigadnikovi. Preto hovorim o brigadnikoch, pretoze zakladanie suniek do bagiet, alebo balenie macikov v supermarkete nie je podla mna nic ine ako brigada.

Nokia

aj tebe chýbajú základné fakty keď tvrdíš že vo Francúzku je socializmus ................ určite si spomenieš že si to tvrdil. A k tej Južnej Amerike, v Argentíne je čo? Hádam nechceš tvrdiť že Socializmus či Komunizmus je tam Kapitalizmus. Samozrejme sú tam aj krajiny kde je Socializmus ale nervrav že v Južnej Amerike nie je Kapitalizmus.

Zverejnené

lopata osobne poznam viac francuzov a viem aky system tam maju...oficialne to nazvi ako chces ale maju to tam socialne az moc...4 dnovy pracovny tyzden, odbory sa staraju zamestnavatelom do vsetkeho a kopec inych srand...

krajiny juznej ameriky maju daleko od klasickeho kapitalizmu...v europe je jedna z najsocialnejsich krajin svedsko ale tiez to idu zmenit, kedze tam je coraz viac pristahovalcov, ktori ten system len zneuzivaju

Zverejnené

máš pravdu nepoznám ani jedného Francúza ale o čom ty hovoríš je Sociálna demokracia a žiaden socializmus .................

Zverejnené

ma to tam uz blizsie ku socializmu klasickemu...

u nas tiez nieje klasicky kapitalizmus, ale skor divoky zapad...bezny kapitalizmus fungoval v USA, ked si odmyslime tu bublinu co vytvorili tak zaklad tam bol kapitalisticky...kazdy ma moznosti, ale za vsetko si musi platit, od statu skoro nic nedostane

Zverejnené

čo sa týka dôchodcov, tak ako to tu už niekto spomínal, naším národným športom je sťažovať sa "na to mal vplyv ten "socializmus" " :lol:

a toto platí aj pre veľkú časť dôchodcov

vôbec sa nemajú len na dve veci

Zverejnené

no tak jasne ze si zvykli sa hlavne stazovat...

sa bavim ked mi dochodca, co byva v starom meste vo velkom 5izbaku v hodnote 5-6 mega povie ze je chudobny..pritom by stacilo predat byt, kupit nejaky mensi co mu bude stacit a bude si zit ako kral :lol:

Zverejnené

Elfant

Už som to tu písal, ale ty si určite zaneprázdnený na inom fóre tak ti to asi ušlo.

Čo tu blázniš mladých ľudí z vyberaním omrviniek. Česko bolo pojem, o Slovensku ešte ani v dnešnom 21. storočí polovica sveta nevie. Aj preto som napísal zoznam krajín biednych až strach a Česko som tam nezaradil. Že sme sa spojili a priviedli do jedného štátu k vyspelej priemyselnej výrobe stádo oviec, to hádam nepoprieš. A toto Česko, jeden štátik s päť miliónom ľudí (neviem koľko ich bolo presne v tej dobe) bol akože ťahúň ďalších štátov ?

A že sme neprijali Maršalov plán.

Povojnové rozdelenie sveta víťazmi to určilo a mi sme mohli len čušať.

Alebo si azda myslíš že mal niekto na výber, či už od Američanov alebo Rusov.

Oni si rozdelili toto dobité územie a robili všetko preto aby ho nestratili. Američania držali pod svojimi krídlami svoje dobité územia tak, že tam tlačili peniaze, lebo ich mali dosť (veď dokonca zarobili aj vojne) a chudobné Rusko ako kostolná myš, to zase držalo pod svojimi krídlami silou.

Zverejnené

Elfant

Už som to tu písal, ale ty si určite zaneprázdnený na inom fóre tak ti to asi ušlo.

popisal si tu vselico a kedze na inom fore zaneprazdneny uz nie si, tak som cakal vacsiu doslednost :lol:

Čo tu blázniš mladých ľudí z vyberaním omrviniek. Česko bolo pojem, o Slovensku ešte ani v dnešnom 21. storočí polovica sveta nevie. Aj preto som napísal zoznam krajín biednych až strach a Česko som tam nezaradil. Že sme sa spojili a priviedli do jedného štátu k vyspelej priemyselnej výrobe stádo oviec, to hádam nepoprieš. A toto Česko, jeden štátik s päť miliónom ľudí (neviem koľko ich bolo presne v tej dobe) bol akože ťahúň ďalších štátov ?

pisal som to tebe a hadam, kedze uz najmladsi nie si, sa poblaznit nedas

Kto je to ten MY, ktory sa spojil a privadzal stado ovci ?

Faktom je to, ze existovala Ceskoslovenska republika, ktoru ty tvrdosijne delis na Cesko a chudobne Slovensko. Roky existencie predvojnovej republiky sa podpisali aj na Slovensku, co sa jeho rozvoja tyka.

A argument, ze si niekto myli vo svete Slovensko so Slovinskom je dost pofiderny a uz otrepany.

Nas prezident si kludne myli Srbsko s Chorvatskom a to su tot za humnami.

A že sme neprijali Maršalov plán.

Povojnové rozdelenie sveta víťazmi to určilo a mi sme mohli len čušať.

Alebo si azda myslíš že mal niekto na výber, či už od Američanov alebo Rusov.

Oni si rozdelili toto dobité územie a robili všetko preto aby ho nestratili. Američania držali pod svojimi krídlami svoje dobité územia tak, že tam tlačili peniaze, lebo ich mali dosť (veď dokonca zarobili aj vojne) a chudobné Rusko ako kostolná myš, to zase držalo pod svojimi krídlami silou.

:)

Bol nam ponuknuty ? Bol.

Odmietli sme ho ? Odmietli.

Nezvaluj vsetko na rozdelenie sveta vitazmi, to ze sme sa dostali do sfery vplyvu vychodneho brata, sme si zapricinili aj sami, aj vdaka komunistickej strane ceskoslovenska.

ale pisal si daco ine

Pamätáš na obrovskú pomoc Američanov týmto západným štátom zničených vojnou ? Ktorý „sponzor“ dotoval náš rozvoj ? Skús nejakého dať. Porovnávať neporovnatelné je riadna demagógia.

ako keby si vycital Americanom, ze nam nechceli pomoct

tu demagogiu sem vnasas ty :)

svojho sponzora sme si potvrdili aj vitaznym februarom

a tema je stale komunizmus vs. kapitalizmus

alebo nie ?

Zverejnené

Elfant

Ako sme sa to mi už len pred tou vojnou pozviechali v tom Československu ?

Že sme dali ovciam zvončeky ?

A povedať že sme mali na výber je tiež riadna kra...a. Potom skús vysvetliť prečo bolo rozdelené Nemecko ? A to presne podľa toho, kto ktorú časť oslobodil.

Takže o nejakom dobrovoľnom rozhodnutí kam budeme patriť, či o prijatí nejakej pomoci nemôže byť ani reč.

A keď si ma už upozornil v akej sme téme tak len dodám.

"Nositelia" oboch "zriadení" majú jednú spoločnú vlastnosť, a to presadzovať si svoje, všade kde sa to dá.

Zverejnené

Sani :lol:

staci ked si pozries statistiky z toho obdobia a mozno zistis, ze sa znizil vyskyt TBC na Slovensku.

Pokial to povazujes za zvonceky, prosim. Tych prikladov moze byt podstatne viac.

Nemecko bol stat, ktory vojnu zacal a to je dost podstatny rozdiel.

Sfery vplyvu vitaznych mocnosti nepopieram, ale do toho chomuta sme sa hnali s usmevom na perach, pod vedenim domacich komunistov, a to je to co nechces vidiet a miesto toho tu nejake balady o oveckach splietas.

Suhlasim, len to zriadenie, ktore ma za ciel blaho proletariatu, ho viac nici ... a sme zase spat pri dochodcovskych zajazdoch :)

Zverejnené

A povedať že sme mali na výber je tiež riadna kra...a. Potom skús vysvetliť prečo bolo rozdelené Nemecko ?

Ked som naposledy pozeral na mapu europy, tak Rakusko bolo na vychode Nemecka. Preco aj ono nebolo sucastou vychodneho bloku?

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov