Skočiť na obsah

Socializmus /komunizmus/ vs. kapitalizmus

Socializmus  

31 členovia hlasovali

1. 1. Želali by ste si návrat socializmu?

• Určite áno
    • Skôr áno
    • Je mi to jedno, neviem
      0
    • Skôr nie
    • Určite nie

Odporúčané príspevky

Zverejnené

lopata uplne jednoducho...poznam firmu, kde chalani ITckari robia system, ktory napomaha doktorom pri diagnostike mozgovych poruch...no a ked si to porovnam s clovekom co stoji za pasom a spaja dve suciastky aby z toho nakoniec vznikla LCD televizia tak ano, ti ITckari si zasluzia tie stotisice co zarabaju...

a o com to je ked nie o zavisti? o com to je aby vsetci mali rovno?

Zverejnené

lopata uplne jednoducho...poznam firmu, kde chalani ITckari robia system, ktory napomaha doktorom pri diagnostike mozgovych poruch

s týmto súhlasím ako som už povedal keď ide o život človeka je aj 100 000 málo

a o com to je ked nie o zavisti? o com to je aby vsetci mali rovno?

o rovnosti ................. ja ale nevravím aby mali všetci rovnako, len také veľké rozdiely sa mi nepáčia to je všetko

Zverejnené

preco, svet nieje rovny, preco by zivoty ludi mali byt rovne...vsetko nalinkovane, kazdy rok v zime do tatier v lete na balaton, vsetci robit vo fabrike a ziadna zmena???

tak isto ako su na svete ludia co meraju 150cm tak su ti co maju 210....preco nenadavas ze ti co maju 150cm sa neuchytia v NBA?

tak isto ako mas na svete krajiny so samou rovinou ako madarsko, tak mas krajiny kde rovinu poriadne nenajdes ako napr nepal...maju sa madari stazovat ze oni chcu kopce?

preco je niekto blondak a druhy ciernovlasy???

stale nechapes ze tymi rozdielmi je svet aky je? neni mozne aby realne fungoval svet kde si vsetci budu rovni....

Zverejnené

takže sa vrátime na chvíľu k téme o komunizme ... musel to byť poriadny post a kvalitný nomenklatúrny káder a niekoho niekto, aby bol člen strany len tak milionárom ...

Zišiel mi na um 2.film zo série o básnikoch, ako sa Štepán snaží vybabrať s Anatómiou (skúškou z Anatomie). Kendy ho chce zoznámiť s nejkým týpkom, ktorý má dcéru,tzv. knižnú pannu. No a ten týpek má veľký , nejakú vilu a Kendy ho nazve "dojičom socializmu". :lol:

Zverejnené

Darkman

Aj sto krát mi tu môžeš zopakovať „nechcem aby živorili“, stále je to len tvoje zbožné želanie. Skutočnosť je taká že zamestnanci žijú od výplaty k výplate. Vôbec tu nejde o závisť miliónov, ale zopakujem, o slušný život.

V tomto systéme nieje dôležité kto sa ako snaží, ale či sa snaží na „správnom mieste“. A uznáš že je to z veľkej čiastky dané od „boha“. Ja chápem že napríklad nemá každý hlas ako Gott, preto aj chápem že nie každý dosiahne to čo on, ale v žiadnom prípade ľudí čo poctivo pracujú (je jedno či psychicky či fyzicky) neuspokojí život od výplaty k výplate, len preto že to ich nadanie práve „neletí“.

Nokia

To čo si teraz vlastne chcel týmto povedať ?

sani Dark ti to tu dost krasne popisal...pre info ten bezny robos na zapade zije z priemerneho platu, z ktoreho si dovoli bezny priemerny byt a obycajne auto...v komunistickych a postkomunistickych krajinach si z bezneho platu nedovolis ani garzonku a max tak staru skodu 120 co ma 30 rokov...

Že bežný ľudia za komunistov toto všetko si mohli dovoliť hádam vieš a keď si to teraz dovoliť nemôžu, po dvadsať rokoch kapitalizmu, tak sú na vine komunisti ?

Stále len vyberáte jednotlivcov, ja sa pozerám na celok. V každej sociálnej vrstve sa nájdu výnimky, predsa nebudem poukazovať na ne. Jedna lastovička jaro nerobí. Dôležitý je širší pohľad. A ten jasne hovorí že väčšina obyvateľstva žije na hranici. Aj terajšia kríza to jasne odhalila. Väčšina obyvateľstva žila a žije na dlh a ten je reálny, nie nepodložený a fiktívny čo v 89 bol tu tlačený ľudom do hláv.

Zverejnené

Zobral som som to z inej témy, lebo to patrí sem.

sani prosim ta, nielen ze tie tvoje nazory sa tazko citaju lebo je to casto len demagogia...(vid to ze kapitalizmus moze za krizu, pritom za krizu mozu nenazrani klamari a nie kapitalizmus)

Takže zlý bol komunizmus, lebo ľudí zatváral, prenasledoval či vraždil. Milióny ľudí s tým nemalo nič spoločné a do dnes som presvedčený že to robili práve taký nenažraní klamári ako teraz v kapitalizme. Ale jedno zovšeobecnime a v druhom prípade poukážeme na jednotlivcov.

A vraj ja som demagóg.

:lol:

Zverejnené

tak isto ako su na svete ludia co meraju 150cm tak su ti co maju 210....preco nenadavas ze ti co maju 150cm sa neuchytia v NBA?

náhodou Muggsy Bogues mal 1,60 cm a uchytil sa :lol:

dobre uz idem prec

Zverejnené

neser :lol:

pisem o tych co maju 150cm ak si si nevsimol :) :)

Zverejnené

ešte raz Komunizmus ako taký nechcem ................. ja chcem socializmus, ale neboj ak by pri moci zostali farizeji tak by som tam asi aj odišiel ale len do Bieloruska alebo Ruska :lol:

chlapi sa vam cudujem, ze sa vam s nim po tejto vete este chce bavit .. sak to je chudak idealista, pohrobok minulych dob ..

lopata, ak chces emigrovat do Ruska alebo Bieloruska, vyjadrujem tebe aj tvojmu svetonazoru plnu podporu :)

Zverejnené

chlapi sa vam cudujem, ze sa vam s nim po tejto vete este chce bavit .. sak to je chudak idealista, pohrobok minulych dob ..

že chudák idealista a pohrobok? vieš čo na toto nebudem reagovať lebo mi za to ani nestojíš

lopata, ak chces emigrovat do Ruska alebo Bieloruska, vyjadrujem tebe aj tvojmu svetonazoru plnu podporu

dakujem že mi to dovolíš už len od teba som čakal súhlas .........

Zverejnené

s tym, co som napisal by suhlasili bez vynimky vsetci, co proti tebe v tejto teme pisali, a ze ich nebolo malo .. ale ked ti je libo, mas chut zarabat par tisic rublov, zit v krajine s cenzurou a nasilnou policiou, platit uplatky na kazdom kroku (doslova) a drzat hubu a krok, lebo inak ta to naucia obusky alebo horsie represie, tak vypadni, tu ta nikto drzat nebude. kto chce kam, pomozme mu tam :lol:

pravdu mas, zabudol som dodat 'zaslepeny a fanaticky'
Zverejnené

Už dávno beriem všetko s rezervou a hlavne si uvedomujem silu propagandy.

Malý príklad na ranné pobavenie.

Takto žijú ľudia v Rusku

Obrázok

A takto u nás

Obrázok

Obrázok

:lol:

Zverejnené

s tym, co som napisal by suhlasili bez vynimky vsetci, co proti tebe v tejto teme pisali, a ze ich nebolo malo .. ale ked ti je libo, mas chut zarabat par tisic rublov, zit v krajine s cenzurou a nasilnou policiou, platit uplatky na kazdom kroku (doslova) a drzat hubu a krok, lebo inak ta to naucia obusky alebo horsie represie, tak vypadni, tu ta nikto drzat nebude. kto chce kam, pomozme mu tam

Tak sa mi zdá chlape že o Rusku vieš veľké orechové a makové ................ ešte raz radšej by som žil v Rusku ako v USA alebo Nemecku .................

pravdu mas, zabudol som dodat 'zaslepeny a fanaticky'

zaslepený si ti svojou láskou k USA

Zverejnené

hm.. mám konkrétny príklad z reality:

jeden z mojich kamarátov prežil detstvo i život bez otca len kvôli komunistickému režimu, ktorý nám sem vpadol. jeho otec, spisovateľ, sa stal politickým väzňom, dôvody presne nepoznám. odviezli ho do dnešnej Českej republiky. po tom, ako ho uväznili, jeho manželka, učiteľka, živila zo smiešneho platu 3 deti, chodila denne do práce a popri tom sa o ne starala. veď, ako nám vraveli, pionier musí zvládnuť všetko, všakáno..

po páde bývalého režimu bol jeho otec z väzenia okamžite prepustený, dnes žije v Českej republike a znova píše knihy. skúsim sa ho niekedy spýtať, v ktorom politickom systéme sa mu žije lepšie.

Zverejnené

po páde bývalého režimu bol jeho otec z väzenia okamžite prepustený, dnes žije v Českej republike a znova píše knihy. skúsim sa ho niekedy spýtať, v ktorom politickom systéme sa mu žije lepšie.

máš pravdu valčík že toto bolo na tom režime tiež veľmi zlé ..............

ale ja sa zas môžem opýtať ľudí bez roboty ale bez domova že v ktorom režime sa im žilo lepšie, všetko ma svoje plusy aj mínusy ...................

Zverejnené

Že bežný ľudia za komunistov toto všetko si mohli dovoliť hádam vieš a keď si to teraz dovoliť nemôžu, po dvadsať rokoch kapitalizmu, tak sú na vine komunisti ?

Cely problem u nas je v tom, ze sa snazime dobehnut vlak, ktory zapad rozbiehal od konca druhej svetovej vojny. A to za velkej pomoci USA. Socializmus pred 20rokmi skrachoval, S K R A C H O V A L. Takze ten vlak ktory bol uz davno rozbehnuty musime dobiehat od nuly. Ked uz chceme porovnavat Socializmus - Kapitalizmus, tak nie je objektivne kapitalizmus hodnotit u nas, a to nie len z toho dovodu, ze minuly rezim nas nechal po krachu, ale aj z dovodu mentality ludi. Uroven politikov je dnes komunisticka, bez stipky reflexie a zodpovednosti. V nasej krajine musi prejst komplet generacna vymena.

Pozri sa na zapad, kde kapitalizmus fungoval od konca ww2. Ked bolo u nas rodinne auto pre celu vrtstvu skoda favorit, tak na zapade to bol pre menej majetnych VW Passat, pre tych majetnejsich (nemyslim teraz tych hornych par %) BMW.

lopata555

Ja som v Nemecku par krat bol a poviem ti ze by som menil hned. Ty si jeden z tych ludi bez chrbtovej kosti, co vymenia vlastnu slobodu za par umelych socialnych istot. Pre teba je daleko horsia vizia ze budes neschopny si zarobit na vlastne byvanie ako ze ta za tvoje nazory strcia, prinajlepsom, do vazenia. V Bielorusku by si ako robos pri pase drel vacsiu biedu ako tu, jedine co by hrialo tvoje zavistlive srdiecko by bolo to, ze tu biedu by dreli aj ludia schopnejsi ako ty.

Zverejnené

Darkman ešte raz to vravím to čo tu píšem nie je závisť ........................ Ja to poviem inak vieš radšej pojdem za bratmi Slovanmi ako dakde na západ / jedine tak Česko zo západu / ......................

Ty si jeden z tych ludi bez chrbtovej kosti, co vymenia vlastnu slobodu za par umelych socialnych istot

túto kravinu nebudem komentovať

Pre teba je daleko horsia vizia ze budes neschopny si zarobit na vlastne byvanie ako ze ta za tvoje nazory strcia, prinajlepsom, do vazenia.

asi si si neprečítal program socializmu 21 storočia ....................... že? inak by si toto nepovedal

A ak si tak spokojný z Nemeckom prečo sa tam hneď a naraz nevyberieš???

Zverejnené

ale ja sa zas môžem opýtať ľudí bez roboty ale bez domova že v ktorom režime sa im žilo lepšie,

ľudia bez domova ho väčšinou nestratili kvôli systému, v ktorom žijeme. veľa bezdomovcov svoj majetok jednoducho pustilo dole vodou, podľa toho čo viem, jedná sa o väčšinu z nich. úrady práce sú otvorené pre všetkých, väčšina bezdomovcov o nich nikdy nepočula a ani nemajú záujem absolvovať nejaký kurz, či školenie. česť výnimkám, sú bezdomovci, ktorí sa snažia vyvinúť aktivitu a dokážu si zarobiť a slušne bývať v sociálnych domovoch, i keď bez vlastnej strechy nad hlavou.

..radšej pojdem za bratmi Slovanmi ako dakde na západ..

toto bolo smerované na Darkmana, tak len krátku poznámku:

možno stačí len počkať, až naši bratia nasadnú do tankov a prídu nám prejaviť svoju lásku sami, tak, ako to už raz urobili. :-)

Zverejnené

lopata osobne som bol nie raz v nemecku...mam znamych co boli nie raz v rusku, dokonca jeden znamy je rus z moskvy a podnika tu aj tam a poviem ti jedno, to co mi oni povedali...zivot v rusku je fajn, pre tych par percent co sa dokazu obracat a maju kontakty...ostatni tam ziju v nenormalnej biede, ktoru si ani nevies predstavit...ak by si niekedy siel do moskvy tak by si videl, ze ano, par namesti a veci maju krasnych, ale zabludis do uliciek vedla a ked prezijes, mozes hovorit o tom co si tam videl...denne ludia zmrznu na ulici, nemaju co do ust a piju zemiakovu vodku....

to co sem buchol sani za obrazok je cisty nie populizmus ale debilizmus...aj ja viem ukazat zaber z hviezdoslavoveho namestia a z nejakej zapadnutej dediny v irsku a BA bude na tom vyzerat lepsie....

Zverejnené

ale zabludis do uliciek vedla a ked prezijes, mozes hovorit o tom co si tam videl

bože, keď takto hovoríš o Moskve, som zvedavý čo by si sformuloval ak by si hovoril dajmä tomu o slamoch či pri Riu alebo v afrike

teda, ak sa ti náhodou podarí prežiť :lol:

Zverejnené

Nokia ................. to je zavádzanie čo si povedal, ja by som mohol povedať stačí sa večer alebo v noci poprechádzať po Central parku v New York že či prežiješ .................

Zverejnené

ide o princíp, o podstatu.

o nič mi iné nejde celú tu dobu

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov