Skočiť na obsah

Socializmus /komunizmus/ vs. kapitalizmus

Socializmus  

31 členovia hlasovali

1. 1. Želali by ste si návrat socializmu?

• Určite áno
    • Skôr áno
    • Je mi to jedno, neviem
      0
    • Skôr nie
    • Určite nie

Odporúčané príspevky

Zverejnené

no a ešte povedz že Mikloš to napravil ............... :lol: :)

ked sa naucis argumentovat tak potom sem nieco pis...ale zatial ukazujes len jedno...typicky ficovolic len pluje na druhych ked mu niekto nieco poukaze...ako deti na pieskovisku

a socializmus v bielorusku ci rusku, len si ho uzi...kebyze mas trosku vzdelania tak by si vedel aky socializmus funguje vo francuzsku ci svedsku a ako si tam ludia ziju, narozdiel od bieloruska...len to by chcelo najprv trosku studovat

Zverejnené

Dark

Povedz to inak, ty chces aby som ti ja, co mam nadpriemerny plat, financoval barak. Nie? Pretoze stat moze postavit len z toho co vyberie od ludi.

nie to som nepovedal ........................

Nokia

ked sa naucis argumentovat tak potom sem nieco pis...ale zatial ukazujes len jedno...typicky ficovolic len pluje na druhych ked mu niekto nieco poukaze...ako deti na pieskovisku

Len tak pre tvoj pokoj v duši Fica som ešte nevolil ............ a ja sa mám naučiť argumentovať a ty len nadávaš že len Mečiar nás dostal do dlhu a ešte socializmus a nič iné ............... no neviem kto nevie argumentovať ................

Vo Francúzku alebo vo Švédsku je socialna demokracia ................ nie socializmus ................ och moj bože

Zverejnené

nie to som nepovedal ........................

Ano, presno to si povedal.. Mozno o tom nevies, lebo si neuvedomujes suvislosti. Ale stat moze dat len z toho co zarobi, zarobi = vyberie od obcanov. Ak ti ma stat nieco dat, tak ti co zarabaju viac, ti na to aj viac prispeju. Ak chces aby ti stat dal na byt (tym seba stavas do pozicie ze si neschopny sam si na byt zarobit), tak chces aby ti na byt prispeli ti, co statu odviedli viac.
Zverejnené

Ak chces aby ti stat dal na byt (tym seba stavas do pozicie ze si neschopny sam si na byt zarobit), tak chces aby ti na byt prispeli ti, co statu odviedli viac.

Nie Dark ............. ja si pomaly ale isto šetrím na svoj byt sám .............. len si musí človek uvedomiť že veľa mladých ľudí nechce mať deti a to len z toho dôvodu že nemajú kde bývať .............. / teda aspoň veľká časť /

Ak ti ma stat nieco dat, tak ti co zarabaju viac, ti na to aj viac prispeju

No dakedy neboli takéto rozdiely aby sa hovorilo ja som na teba viacej prispel ..................

Zverejnené

lopata...nenadava, konstatujem ze meciar rozkradol slovensko a rozdal podniky sebe a svojim kamaratom...

a ci socialna demokracia alebo socializmus...maju tam niekedy az moc socialnu vladu a stat...ale ak by si ty radsej bielorusko ako svedsko, nech sa paci...ked chce niekto do horsieho, nebudem mu branit :lol:

Zverejnené

lopata...nenadava, konstatujem ze meciar rozkradol slovensko a rozdal podniky sebe a svojim kamaratom...

hej to máš pravdu privatizácie boli zlé ako za Mečiara tak aj za Mikiho ..............

a ci socialna demokracia alebo socializmus...maju tam niekedy az moc socialnu vladu a stat...ale ak by si ty radsej bielorusko ako svedsko, nech sa paci...ked chce niekto do horsieho, nebudem mu branit

no ale dúfam že nebudeš za mnou plakať keď sa tam vyberiem ..................

edit

Dark toto som si až teraz všimol

A ja nechcem. Nechapem preco by som sa ja mal mat rovnako ako clovek co maka vo fabrike...

to mi je jasné že tomu nechceš pochopiť, ja zas nechápem prečo by niekto mal dostávať 100 000 SK a niekto 10 000SK

Zverejnené

lopata skoda znova rozoberat to, ze firmy co rozpredal meciar boli za korunu, potom vytunelovane a kopec z nich krachlo, narozdiel od tych co predal dzurinda za miliardy a funguju dalej, nastastie nie pod spravou nenazranych slovenskych politikov...

neboj, plakat za tebou nebudem, pojdem ti zakyvat na rozlucku a uistit sa ze sa uz nevratis :lol:

a ked nechapes preco by mal niekto za svoju pracu dostavat 100tisic a nie 10 je tvoj problem, ze nevidis pridanu hodnotu v tej praci...na tu pracu za 100 tisic musi mat clovek predpoklady ktore nema kazdy...pracu za 10tisic ako je napr sbskar v tescu ci vykladac vagonov zvladne robit hocikto aj bez vzdelania a nadania na nieco specialne...to ale ludia co neinvestovali do svojho vzdelania nevidia

Zverejnené

lopata skoda znova rozoberat to, ze firmy co rozpredal meciar boli za korunu, potom vytunelovane a kopec z nich krachlo, narozdiel od tych co predal dzurinda za miliardy a funguju dalej, nastastie nie pod spravou nenazranych slovenskych politikov...

Kopec? a aký veľký ja viem že Mečiar spravil tri veľké privatizácie strategických podnikov a to Slovnaftu, Pieštanských kúpelov, a tuším Naftak Gbely ......... / ale videl si niekde že by som pána Mečiara obhajoval? /

neboj, plakat za tebou nebudem, pojdem ti zakyvat na rozlucku a uistit sa ze sa uz nevratis

ale musím ťa sklamať ešte nejdem ............ ale keď budem odchádzať môžeme zájsť na pivo :lol:

a ked nechapes preco by mal niekto za svoju pracu dostavat 100tisic a nie 10 je tvoj problem, ze nevidis pridanu hodnotu v tej praci...na tu pracu za 100 tisic musi mat clovek predpoklady ktore nema kazdy...pracu za 10tisic ako je napr sbskar v tescu ci vykladac vagonov zvladne robit hocikto aj bez vzdelania a nadania na nieco specialne...to ale ludia co neinvestovali do svojho vzdelania nevidia

Ak si ty myslíš že SBS dokáže každý alebo robiť dakde za lisom tak fakt sa tebou nemám o čom baviť .............

Zverejnené

lopata ked vidim sbskarov, ktori sa ledva udrzia na nohach tak ano, sbskara dokaze robit kazdy...

a percentualne viac ludi dokaze kopat kanale ci stat niekde za pasom ako napr tvorit informacne systemy, ci riadit uspesne firmu s 1000 ludmi a obratom v stovkach milionov...

Zverejnené

Ak si ty myslíš že SBS dokáže každý alebo robiť dakde za lisom tak fakt sa tebou nemám o čom baviť .............

musel som prvý krát použiť tohoto smajla :lol:

Haluz že zrovna môj spolužiak s ktorým som sa rozlúčil v piatej triede pretože dalej sa nedostal robí zrovna sbs v PN tescu :)

podla toho usúdim že to môže robiť každý

Zverejnené

lopata ked vidim sbskarov, ktori sa ledva udrzia na nohach tak ano, sbskara dokaze robit kazdy...

dobre tak by mali sprísniť aby sa tam nedostali takýto ľudia ako vravíš ty alebo bobsapp

a percentualne viac ludi dokaze kopat kanale ci stat niekde za pasom ako napr tvorit informacne systemy, ci riadit uspesne firmu s 1000 ludmi a obratom v stovkach milionov...

fajn to je súhlas že % je to tak ako si povedal ................ ale taký rozdiel v platoch preboha? ........... ale ak si myslíš že ten človek stojí iba za pásom tak sa teda z pekne pletieš ................ teda neviem v akej fabrike si sa bol pozerať ..............

Zverejnené

lopata clovek stojaci za pasom vytvori firme ovela mensi zisk ako clovek, co pracuje hlavou....a tym padom je aj inac ohodnoteny

Zverejnené

podľa čoho určuješ kto aký zisk tej danej firme spraví? to že je dakto na personálnom alebo dakde vyššie ešte neznamená že robí parádne zisky firme ...............

Zverejnené

jaaaaj ty...videl si uz aby personalista zarabal 100tisice?? to zarabaju najvacsi odbornici vo firmach

zacinam mat ale pocit, ze ty nemas ani realnu predstavu ako funguje firma inde ako u vas v dielni...

Zverejnené

och môj bože ................. to personálne bol len príklad môj zlatý ............. jedine lekárom čo zachraňujú životy by som dal aj miliardy ostatný niente

zacinam mat ale pocit, ze ty nemas ani realnu predstavu ako funguje firma inde ako u vas v dielni...

ten pocit mám aj ja o tebe takže sme na tom podobne ...................

Zverejnené

vies zaklad je inde....nezalezi co vies ale ako sa zamestnavatelovi predas...takze vsetko je o sikovnosti

to ze ty si nesikovny a zavidis tym co maju viac a len by si im bral je tvoj problem, nie moj :lol:

preco by niekto nemohol mat viac len preto, ze tebe sa to nepaci....ak by si ty bol na ich mieste uz ta vidim ako povies ze nie, ja chcem 10 tisic viac mi nedavajte...ked je niekto sikovny tak si to zasluzi....

Zverejnené

klídek, páni. nájdite v tom nejakú analógiu s komunizmom, nech sa to nepreklopí do hádky.

lopata, musím povedať, že namiesto aby si poriadne vysvetlil v čom vidíš výhodu komunizmu, zdá sa mi, že len nadávaš na kapitalistický systém. (a posmešky ako "môj zlatý" si prosím ťa odpusti, pozri ako s tebou Darkman a Nokia komunikujú, nikto ti nenadáva.)

ak chceš umlčať Nokiu, daj nejaké poriadne a zaujímavé informácie sem do priestoru, nič iné totiž nezaberie. ver mi. :lol:

Zverejnené

to ze ty si nesikovny a zavidis tym co maju viac a len by si im bral je tvoj problem, nie moj

nie nie som nešikovný vidím že o mne figu vieš ................ len mám iné ideály a predstavy o svete ................ ale toto asi nikdy nepochopíš

Zverejnené

len mám iné ideály a predstavy o svete

ja mam tiez idealy...jeden z nich je, ze nech kazdy moze zarabat tolko, kolko dokaze...ked niekto vie zarobit aj milion denne je to jeho sikovnost, nie problem spolocnosti...to ze niekto by rad len sekal tych, co vytrcaju z radu ako robili komunisti (kde milionari boli len clenovia strany) je jeho problem...

Zverejnené

(kde milionari boli len clenovia strany)

takže sa vrátime na chvíľu k téme o komunizme ... musel to byť poriadny post a kvalitný nomenklatúrny káder a niekoho niekto, aby bol člen strany len tak milionárom ...

trištvrtiny členov z toho členstva mali akurát odvody na členskú známku .. že prečo sa stali členmi, je iná otázka, nemohol každý emigrovať a doba musela dozrieť ...

viacmenej podobná otázka je tá, prečo sa vyrojili po tisícoch bývalí aktívni členovia strany a vrojili sa po revolúcii do kostolov.

Zverejnené

game teraz som zabudol ako sa odborne vola ta teoria ale teda v skratke aby sme sa chapali :lol:

to ze kazdy milionar bol clen strany neznamena ze kazdy clen strany bol milionar :)

tym som chcel povedat, ze ten kto bol milionar musel byt zakonite clen strany, inac by tie peniaze nemohol mat...samozrejme ze bolo kopec obycajnych clenov, co boli bezni ludia

teraz moze byt milionar kazdy...

Zverejnené

Nokia

Nezapájal som sa do tejto „prestrelky“, ale nadá mi.

pracu za 10tisic ako je napr sbskar v tescu ci vykladac vagonov zvladne robit hocikto aj bez vzdelania a nadania na nieco specialne...to ale ludia co neinvestovali do svojho vzdelania nevidia

No vieš môj zlatý, medzi tými „vykladačmi vagónov“ sú aj takí ktorí proste nedostali nadanie od boha (ako si mimochodom aj napísal) a napriek tomu podľa teba nemajú nárok na slušný život ? Tak to si potom riadne arogantný a sebecký človek, ktorý určite odsudzuje aj telesne a duševne postihnutých, lebo voziť sa na vozíčku vie "percentuálne" strašne veľa ľudí. Do jedného mecha si nahádzal všetkých bez rozdielu, čo bolo príčinou ich postavenia. Vôbec nerozdeľuješ ľudí na tých ktorí robia všetko čo vládzu a tých čo nechcú robiť. A o to ide, aby človek ktorý dáva do svojej práce všetko, mohol slušne žiť aj bez tej tvojej pridanej hodnoty. Akosi zabúdaš že práve tí „dole“ tvoria hodnoty, ktoré tí "hore" len „zvelebia“. Nič.... sa nedá zvelebiť. Mohol by takýto „pridávač“ aj 25 hodín denne pridávať na hodnote ak by nebolo tých tebou odsudzovaných, tak by jeho pridávanie bolo 0x1000000, teda nula.

Tvoj ideál , že nech zarobí každý toľko koľko dokáže má háčik, sú ľudia čo to dokázať nemôžu aj keby chceli najviac na svete.

A preto aj ja som proti takému systému, ktorý je podľa mňa už prežitý a momentálne tiež sa mu trasú kolená. Ale kategoricky odmietam tvoje škatuľkovanie, že kto je proti kapitalizmu je komunista.

A ohradzovať sa tu nejakým ožratým SBS-karom.

Snáď nechceš tvrdiť že opilstvo je výsadou len manuálne pracujúcich. Presne tak sa vedia ožrať aj tí tvoji pridávači, len ich nieje toľko. Veď ich ani toľko ožratých nemôže byť, keď ich počty sú celkovo menšie, ako si sám napísal.

Komunizmus u nás skončil, predpokladám že už navždy, ale hoc mal negatíva a to myslím hlavne na možnosť uchopenia moci a jej udržanie skupinou ľudí, dokázal svetu aj to, že každý mohol, ak chcel, slušne žiť. Zamestnanci si stavali domy, kupovali auta, chodili na dovolenky k moru. V kapitalizme nášho typu to nieje možné, ak sa nájdu nejaký tak sú to práve tí pridávači. Tvorcovia "matérie" sú odsúdení do role "len závistlivých truľov", čo si aj ty dokázal.

Zverejnené

No vieš môj zlatý, medzi tými „vykladačmi vagónov“ sú aj takí ktorí proste nedostali nadanie od boha (ako si mimochodom aj napísal) a napriek tomu podľa teba nemajú nárok na slušný život ?

Furt, dokola, neustale dokola nam toto vkladas do ust, pritom to nikto nepovedal. Uz minimalne 2krat som ti na presne rovnaku narazku odpovedal a prestava ma to skutocne bavit.

nechceme aby zivorili

Mas pocit ze vykladac vagonov na zapade zivoril? Nie, mal sa daleko lepsie ako vykladac vagonov za socializmu u nas. Ale nie je spravodlive ak sa ma mat rovnako dobre ako niekto kto vystudoval a je pre spolocnost vacsim prinosom.

. Vôbec nerozdeľuješ ľudí na tých ktorí robia všetko čo vládzu a tých čo nechcú robiť.

Ti co nechcu robit maju dostat nic, nada, null, ani cent...Kto chce kam, pomozme mu tam

Ti co robia maju zit normalnym zivotom, byt, nejaku fabku... Ale nech robotnik pri pase nesniva o vile s bazenom a 2 BMW... A hlavne nech to susedovi nezavidi.

Tvoj ideál , že nech zarobí každý toľko koľko dokáže má háčik, sú ľudia čo to dokázať nemôžu aj keby chceli najviac na svete.

Ak nedokaze viac, tak viac nezarobi. Preco by mal zarobit rovnako ako ja, co dokazem viac? Nechapem. Este raz, nechcem od neho aby drel biedu a zul chleba s vodou, ale nie je spravodlive ak ma zarobit rovnako ako clovek co dokaze viac.

Pozri sa, ja sa amatersky venujem hudbe s kapelou. Nikto z nas nema extra hudobne nadanie, viac-menej je to uvolnenie s obcasnym koncertom v nejakom DK. Podla tvojej logiky by sme mali zazit vsetko to, co top-kapely (vystupovanie vo velkych halach, na stadionoch), bez ohladu na to ci mame talent, ci sme dobry, alebo nie. Lebo podla tvojej logiky to nie je fer ze sme od tychto zazitkov ukrateni len kvoli tomu, ze nedokazeme viac.

Zverejnené

sani Dark ti to tu dost krasne popisal...pre info ten bezny robos na zapade zije z priemerneho platu, z ktoreho si dovoli bezny priemerny byt a obycajne auto...v komunistickych a postkomunistickych krajinach si z bezneho platu nedovolis ani garzonku a max tak staru skodu 120 co ma 30 rokov...

po druhe, nehovoril som o ozratych sbskaroch, ale o tom, ze taku poziciu vie robit hocikto, ked tam vidim dedka co ma 70 a ledva sa dosuchce z jednej pokladne do druhej....

po tretie opat Dark krasne popisal....nikde netvrdim ze ten kto robi za pasom by mal zit z ruky do huby...ale nech necaka pekny dom a nove auto kazde tri roky ako jeho sused co zaraba 8x tolko co on...mne vadi ta hnusna zavist u tych, co nemaju na viac..

Zverejnené

Ale nech robotnik pri pase nesniva o vile s bazenom a 2 BMW... A hlavne nech to susedovi nezavidi.

Nesnívam, nezávidím, a nechcem ................ je to o niečom inom, a to stále nechcete pochopiť ............

edit ................

ako niekto kto vystudoval a je pre spolocnost vacsim prinosom.

podľa čoho určuješ kto je lepším prínosom pre spoločnosť

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov