Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Toto napisal klam(do diskusie na sme), zrejme si robil poznamky.

Poznámky k Ficovi

Chválenie výsledkov futbalu, a že je preto potrebné vyhodiť miliardy na nejaký štadión.

Chválenie socializmu, vedome odmieta pochopiť, že nebyť socializmu by sa mali dnes všetci lepšie.

Ficoviny o zbrojárskom priemysle. kde zjavne nevie o tom, že zbrojárska výroba bola stratová. lebo nikto nám za ne neplatil, a rozhodnutie o útlme bolo prijaté pred 1989 rokom.

Spomenul antichartu, kde sa pochválil tým, že on ako komunista nútený niečo také podpisovať nebol, veď bol strane na tých čo tých ľudí nútili.

Fico má silné sociálne ľavicové cítenie, akurát sme sa nedozvedeli v čom to spočíva?

Spomenul vznik Smer-u, ale nepovedal za čie peniaze, a komu to teraz spláca.

Privatizácia je proti záujmom ľavice, ale zase nevieme prečo. a pritom stačilo povedať, že kvôli privatizácii sa stratili fleky pre straníckych nominantov a možnosti tunelovať štátne podniky. Kritizuje Dzurindovu privatizáciu, ktorá priniesla Slovensku peniaze a nekritizuje mečiarovsko-slotovskú prichmatizáciu.

Rozdiely medzi ľavicou a pravicou, kde pravica podľa Fica verí v oslabovanie štátu a trh, ktorý nemá byť regulovaný, ľavica verí v silný štát, efektívny a ktorý si plní sociálnu funkciu. Ako by ten štát pod jeho vedením mohol bez peňazí, ktoré má vďaka Dzurindovej vláde robiť sociálnu politiku, sme sa nedozvedeli.

Rozdiely dával na príklade cien energii, ficoviny o zvyšovaní cien energie za minulej vlády, kde nepovedal prečo sa tie ceny prudko neznížili po jeho nástupe a kde nepovedal prečo vo všetkých okolitých krajinách boli ceny obdobné ako u nás.

Privatizáciu dával do súvisu s rabovaním, čo nikdy nebol schopný dokázať, a chválil sa zastavením privatizáce kde stále nevieme čo na tom bolo dobré. Zákaz zisku v poisťovniach, pričom zisk pre dodávateľov mu nevadí, invalidné dôchodky, kde sa postavil na stranu tých čo zneužívajú spciálny systém, lebo to celé nebolo o nejakej prudkej zmene zákona ale o znížení zneužívania sociálneho systému

Euro vydáva za svoj úspechy, pričom to sú úspechy minulej vlády, lebo bez ekonomických výsledkov by žiadne euro alebo schengen neboli.

Pri pozemkovom fonde pochválil, že tam sedí zástupca opozícia, kde vraj v minulosti to tak nebolo, pričom zabudol na to, že on sám bol v komisii pre privatizáciu SPP

K svetovej hospodárskej kríze dal len táranie, že príčinou je vraj neregulované správanie sa finančných trhov. a že je preto potrebný silný štát a regulácia, pričom jeho tvrdenie o minulej vláde že nebola žiadna regulácia je lož, dôkazom je stav slovenských bánk a nízke zadĺženie Slovenska.

Tvrdenie o tom že sa máme správať ako iné krajiny, je zase v rozpore s tým, že okolité krajiny šetria.

Pochválil sa kúpou Transpetrol za cenu, kde výnosnosť je nižšia ako sú úroky zo štátnych dlhopisoch, čo je niečo podobné ako požičať si peniaze v banke, vložiť ich na termínovaný účet, a chváliť sa tými úrokmi.

Kritizoval rozhodnutie o odstavení Jaslovských Bohuniciach, kde zase klamal, rozhodnutie o odstavení ešte prijala Mečiarova vláda, Dzurindova predĺžila termín odstavenia a za prístupová zmluvu, kde bez podmienky odstavenia Jaslovských Bohuníc by táto nebola, hlasoval. Prístup k EÚ schvaľujú všetky členské krajiny a mal roky na to aby zmenil stanovisko Rakúska, ktoré je všeobecne známe.

Tvrdenie o tom, že po zavedení 19% DPH všetko zdraželo je v rozpore zo skutočnosťou, no a mal predsa možnosť to znížiť a neurobil to.Lieky majú nižšiu daň a zdravotníctvu to nepomohlo a výdavky občanov sa zvýšili, nie znížili

A jeho výzva, že to dobré z jeho vlády sa má zachovať je dosť čudná, lebo nevieme čo to je.

Klama dlhodobo poznam, vie argumentovat tak isto ako tyso na PF. Jednoducho a vecne a spravne. myslim ze obaja su v SDKU. velka skoda ze niesu v politike vyssej. dzurinda a miklos su jeden velmi a aj druhy zabrzdeni, nemaju na to uz ani vek ani hlavu, aby porazili fica, presvedcili volicov. Nikdy som nevoli SDKu, raz HZDS a raz SNS.

Minule som videl noveho experta SDKU na ekonomiku v TA3 a bolo mi ho luto. ten co si nevedel odkaslat, boji sa kamery a nieje populista. Stratena politicka existencia - uz sa nemoze tvarit ze je nestranik.

Zverejnené

k tej včerajšej diskusii pod lampou jeden ilustratívny blog

Fico ukradol Hríbovi lampu.

doložené fotografiami, rozborom reči tela, starostlivou analýzou :lol:

ináč mňa prekvapilo rozsadenie tých dvoch aktérov ... takto sa dá debatovať u doktora, aj to obtiažne ... mali sedieť aspoň o meter ďalej a viac proti sebe, nie úplne, viac ... hm ?

Zverejnené

pekne rozobratá diskusia,

ale bloger pozeral lampu asi po prvýkrát

o akom víťazstve sa tu bavíme?

Hríb dotiahol Fica a položil mu otázky,

kt. mu už nikto dlho nepoložil

Hríb sa takto tvári takmer v každej lampe

ak by Hríb sedel ďalej dal by najavo najvo strach, povýšeneckosť

správal sa k Ficovi ako ku každému inému hosťovi

pekne to zhodnotila Dorotka

diskusiu s niekým, kto neodpovedá na otázky sa vyhrať nedá

to je ako bojovať proti populizmnu

Fico vôbec nie je kvalitný rečník, on proste začne točiť o niečom inom

neviem, čo ľudia od tejto diskusie čakali

že premiér prizná chyby,

že aspoň čiastočne pochváli Mikloša za reformy,

že bude mlčať?

podľa mňa diskusia splnila účel

presvedčiť Ficovoliča, aby volil inak sa len tak nedá

utvrdiť Antifico voliča, že Fico koná zle, nie je potrebné

máme tu ešte nevoliča

podľa mňa väčšina tých,

čo sú znechutení s politiky a sú rozhodnutí nevoliť

po zhliadnutí relácie voliť pôjdu

LAMPA z 15.10.2009

Zverejnené

Citam diskusiu pod blogom co tu dala game, mna nezaujima oblecenie, pre mna nie je podstatne kto kde sedi, nech by aj sedel za ficom, to ze sa nedokazal posadit voci nemu , tiez o niecom napoveda. Ale nezvladol hrib temu, vlastne ani neviem o com sa mali bavit. Malo to byt o stave lavici v Sr, ci protikladoch lavice a pravice, rozdieloch medzi nimi?

Tam to posuval Fico ale o tom nemozes debatovat ked nemas proti stranu a moderator je mimo.

Inak kamera bola dobre a som sa tesil na detail, len skoda veci ze Ficko aj tu vyhral, resp. Hrib mu nevedel vymenit usmev, uskrn za nasratost a bezradnost.

Tomasi zle o tazky aj pre mna nezaujimave. Ziaden politik sa neprizna k chybam, zatial som nevidel, k chybam co mu neboli jasne dokazane, preukazane. Nik necakal ze sa Fico k niecomu prizna ci bude lutovat. robi to len ked si sam da taku otazku, aby nevypadal ako poloboh.

Suhlasim ze Fico nieje dobry recnik, ale je skoro dokonaly ako sa vyhnut neprijemnemu a povedat si co chce aby to vyzeralo pre ludi velmi dobre.Da aj argument aj ked casto zly, milny, klamlivy na co sa hrib nechytal. Neoponoval.

Tema nesplnila ucel. Ficovolici to ani nepozerali, sledovanost bola 80 000 ludi. Bolo to len zaujimave mozno pre nevolicov ci anti volicov ci zvedavcov. Ako ja ja som sa nic nedozvedel(ked je meciar ci slota v relaci z nich aspon nieco vypadne, Meciar pusti nieco co chce(nevravim ze vsetko musi byt loz). Ja som cakal na detail kedy pride otazka,ktora mu bude velmi neprijemna, ci pride veta(tych mohlo byt nespocet aj o tom o com fico diskutoval).

Zial som naivne dufal.

Poznamka: piatok bolo na sme vyjadrenie - rozhovor hriba, ze vraj fico neodpovedal na otazy a on polozil vsetky otazky ktore chcel. Ale to bolo jasne. keby som tie dve vety cital pred relaciou ani ju nemusim pozerat.

Niekto tu place ze tam mala byt opozicia, nemala - nebola, dramaturgia realacie aj nazov temy bola taka ako si ju uviedol(predstavoval)Hrib. Ak sa do toho pustil bolo to na nom, on mal byt opozicia - oponent.

V dalsej diskusii citam prirovnanie k zapasu Sr - slovinsko. Mam rovnaky pocit, velke ocakavnia, super bol lepsi. v zapase.

este poznamka: na sme o tom dali clanok, mozno ho neskor trochu aktualizovali, ale ked si ten clanok niekto precital tak stratil zbytocne cas. nebolo o com pisat, nebolo co kritizovat. Ale kolko je blogov a reakcii na kritiku Hriba?

citat z diskusie

vela ludi pise a mysli si, ze ho mal takpovediac dusit a tlacit na pilu- ale to by podla mna len skoncilo tak, ze by Fico pouzil nejaku tu invektivu na Hribovu adresu a bolo by po Lampe. A tiez by to nikomu nic nedalo.

Nemyslim, uz otazky mohli tlacit na pilu ale aj z ficovych odpovedi - klamstiev sa dalo to co vytazit. Len klam co zozbieral a to hned po relacii, ale kazdy si aspon nieco musel vsimnut.

Daľší článok v ktorom autor dokazuje, že podľahol Ficovmu "šarmu". Je fascinujúce pozerať, ako funguje sofizmus. V prvom rade sa Fico predvádzal. Veľmi dobre vedel, čo má pred kamerami robiť. On nehovoril s Hríbom, ale s voličmi. A to on pred kamerami robí vždy. Je to herec, demagóg. A táto analýza "reči tela", ktorá má poukazovať na víťazstvo Fica, je ukážka podľahnutiu ilúzii. Ten človek s veľkým šarmom neodpovedal na otázky. A robil všetko možné, vrátane "uvoľnenej reči tela", aby túto svoju hru zakryl. Množstvo slov je ďaľší zakrývací manéver.

Ak si pozriete slávny rozhovor Frosta s Nixonom, tak na Nixonovi vidíte neistotu, blúdi očami kade tade, hľadá pomoc...Ale Fico nie je Nixon. Nixon bol úprimnejší, ako Fico. Už len v tom, že sa zhováral s Frostom, nie s voličmi. Fico je len herec, ktorý manipuluje s každou otázkou tak, aby sme pochopili jeho "neľahkú" pozíciu.

Hríb urobil chybu iba v tom, že mu dávaľ veľa otázok.Takže Fico neukradol lampu Hríbovi, ale niektorí diváci ju ukradli. Hríb nerobí nič iné, iba sa pýta. Stále verí na dobrý úsudok diváka. Zjavne sa mýli a nakoniec to aj povedal, že voliči veľakrát nevedia, čo sa v politike deje. Čiže sa nerozhodujú správne. Táto analýza, pre ktorú je dôležitá reč tela (Ficova a Hríbova, teda vôbec nie podstata) to iba dokazuje.

Dobry prispevok na temu a je o ficovi. On nediskutoval z hribom, on recnil ku volicom.

Posledna veta, sledoval som niekolko hribovyh debat, vacsinou ma bavi politika a ekonomika, ale videl som aj o lekaroch myslim dva krat, o fyzikoch, biologoch, sporte. Boli to dobre relacie kvoli akterom.

A vo stvrtok mal opat zial lepsieho konkurenta.rep. nepochopil ze ma byt oponentom. vlastne len priniesol realitu na stol, mozno pre mna to bolo nezaujimave lebo ju poznam. Ale vela hrib stratil, myslim aj divakov, nioe relacia, ak tam dovedie zaujimavych hosti preco si to nepozriet, ale hrib nieje urcite vnico zaujimavy. ja som to tusil davno, ale po tejto relacii je to uz jasne aj jeho priaznvcom a bolo ich vela ked ho vyhodili(nechal odist) z STV

Este dam poznamku, v debate nebola spomenuta progrisivna dan. nechapem preco. Ja by som bol za a dal by som aj argument. Skoda ze som s Ficom nesedel ja. vyhral by som mozno zupne volby.

Zverejnené

najsrandovnejsie je, ze sa nebavime co povedal fico. O tom som vcelej diskusii a precital som mozno 1000 nazorov ani zmienka.

Lebo to co povedal je nezaujimave. To pozname. Tak naco bola ta debata?

Ked mi neodpoveda, tak pouzijem tu priamu rec - priamu vetu, neodpovedate mi ste taky a taky, robite to a to ma to za nasledok to a to. Ak sa chce branit musi odpovedat. za 1 a pol hodiny bol na to priestor.

Zoberte tu prvu temu o futbale. Stadion prekoho je? Naco sa mame na to skladat? Ked bude dalsi zaujimavy zapas ludia sa tam nedostanu? O tom hrib nevedel, nemohol zakontrovat?

Zverejnené

Tak ja som pozeral de facto Lipšic verzus Rafaj a tak dobre som už dávno nezaspal ako pri týchto dvoch :lol: a nechápem prečo to dávajú až o polnoci, hlavne že pred tým dali trápne sedem :)

• Pred 2 mesiacmi...
Zverejnené

Dnesnu o5 minut dvanast som sledoval 20 sekund.

10. januara idu bilancovat minuly rok? nemali to robit niekedy pred vianocami? Hnus.

Tie ich odpovede aj otazky uz poznam naspamat.

Zverejnené

slimak

rok sa končí 31 decembrom a nie vianocami, takže väčšinou sa bilancuje v januári nového roka, zdá sa mi to normálne.

Zverejnené

OK, chapem, ja som s kolegom ci zakaznikmi bilancoval rok v minulom roku a pripijal na nasledujuci nech sa mame aspon tak ako v minulosti. Ale ok. Mozme bilancovat aj 17. februara ci v juni.

Pozeral si to?

PS: rocne zavierky tiez robime do 31. marca, ale to je o niecom inom, ze?

Zverejnené

Ja som to pozeral skoro celé ... ale bolo to prakticky o ničom

Zverejnené

Ked som mal 18,19,20 rokov aj skor som velmi rad pocuval meciara, on bol velmi dobry pre mna recnik. Bol presvedcivy.

Mozno starsi sa budu smiat a povedia ze bol slabsi ak fico, ale to neuverim. lebo si pamatam, ze ho pocuvali aj starsi spoluziaci na intraku na vysokej. Fica nebude pocuvat nik normalny. Nico co ma spolocne s logikou ci pravdou za relaciu ani nespomenie.

Zverejnené

samozrejme že to bolo o ničom, tomuto sa totiž nehovorí diskusná relácia.

a nechápem že to púšťali včera, keď Troch králov bolo v stredu :lol:

Zverejnené

slimak

pozeral aj keď nie celé. na týchto typoch tzv. diskusných reláciach mne celkovo vadí chýbajúca oponentúra.

a čo týka toho bilancovania minulého roka, ja osobne som niektoré obchody uzatváral ešte 30 decembra aj keď už to bolo dosť na hrane. a bilancovanie celého minulého roka ma ešte len čaká.

- fica nebude počúvať nikdo normálny-

vzhľadom na jeho preferencie by som povedal že podľa tvojho tvrdenia je väčšina slov. populácie nenormálna. si ochotný stáť za týmto svojím tvrdením ?

Zverejnené

vzhľadom na jeho preferencie by som povedal že podľa tvojho tvrdenia je väčšina slov. populácie nenormálna. si ochotný stáť za týmto svojím tvrdením ?

podla posledneho, februaroveho, prieskumu Statistickeho uradu boli preferencie SMER-u 46 %, co nie je vacsina

a podla posledneho vyvoja niektorych kauz sa da predpokladat, ze aj tento udaj je uz neaktualny

podla prieskumu agentury FOCUS zo zaciatku decembra roku 2009, boli preferencie SMER-u dokonca na urovni 37,9 %

volici SMER-u nie su nenormalni, len su nachylni naletiet populistickym slubom, ako aj byvali volici HZDS a investori do skrachovanych nebankoviek

Zverejnené

10. januara idu bilancovat minuly rok? nemali to robit niekedy pred vianocami? Hnus.

Nejako neskoro, že? Zrovna ty slimak, že sa tomu divíš... :lol:
Zverejnené

Slimák, od 24.12. do 31.12. to je ešte celý týždeň. To sa môže ešte všeličo dôležité udiať. Že je to pravda, čo píšem, o tom svedčí úvodný týždeň nového roka :lol:. Koľko vzrušenia poskytol.

Takže bilancovať rok okolo 24.12. to je ako robiť účet bez hostinského... :)

• Pred 4 týždňami...
Zverejnené

keď sa nestane niečo absolútne výnimočné, dotyčný neochorie prasačou chrípkou, nezlomí si hnátu, alebo hociktorí z nich neodvolá svoju účasť, láskavý pán premiér bude mať v diskusnej relácii oponenta:

V nedeľu bude prvý televízny duel premiéra Roberta Fica s opozičným politikom. Premiér by mal diskutovať v nedeľnej relácii STV O päť minút 12 s predsedom KDH Jánom Figeľom.

Ide o historicky prvú konfrontáciu predesdu vlády s opozičným lídrom počas tohto funkčného obdobia.

http://www.sme.sk/c/5225247/premier-fico-bude-mat-prvykrat-v-televizii-oponenta.html

mno. bude diskusia s oponentom či nebude ? :lol: :)

Zverejnené

game, bude a pride aj jeden aj druhy. fico si ho sam vybral. Minuly ci predminuly tyzden zrusil ucast v STV, Socialny stat- ale co by tam aj povedal, bol by tam aj tak najvacsie trdlo. Zaskocil ho Ciz.

Zverejnené

prišiel aj jeden aj druhý, ja som na to zabudla, neviem, či to niekto pozeral ...

našla som jedno hodnotenie, vyznieva vcelku pozitívne pre diskusiu aj pre kultivovaného figeľa

Keď si odmyslím tie opakované reklamné bloky pána premiéra na sociálne úspechy súčasnej vlády, tak ma dnešná diskusia naozaj celkom potešila. Predovšetkým som sa s určitosťou presvedčil, že na Slovensku máme aj slušných politikov. Nemyslím si, že premiér si zámerne a takticky vybral do diskusie slabšieho partnera. S týmto názorom niektorých analytikov a novinárov si dovolím nesúhlasiť. Naopak som presvedčený, že pán Figeľ bol rovnocenným partnerom a dokázal to aj bez plamenných rečí, ktorých by sme boli s určitosťou svedkami pri premiérovej diskusii s expremiérom Dzurindom.

Čítajte viac: http://jozefkuric.blog.sme.sk/c/218911/Slusny-politik-prisiel-o-5-minut-12.html#ixzz0etBSAJ15

Zverejnené

Ja som to opat nedokazal pozerat(ak nieco zaujimave povedia, da sa o tom este docitat v novinach ci v blogoch). Nastastie davali zrebovanie kvalifikacnych skupin na ME 2012.

Vecer som pozeral temu dna na TA3, aj ked tam bol len Janis s tlstym generalom smerackym. Bolo to nervozne na oboch stranach, ale smerak na koniec sedel ako vyfucany v tom kresle. Toho do diskusie asi uz neposlu.

Zverejnené

Bola to celkom zaujimave. Fico, vzdy, ked dostal slovo, odrecitoval mantru o uspechoch tejto socialnej vlady, spinavych peniazoch SDKU a nebezpecenstve ktore znamenaju pre demokraciu, prekladanu vyhlaseniami o tom, ze planuje vycestovat do Svajciarska, aby zistil dalsie udaje o uctoch clenov SDKU a ziskani diskety, ktoru chce aj Merkelova.

Figel bol korektny, velmi ho nesetril a dokonca par krat ho doviedol do stavu tesne pred vybuchom.

No a moderator, klasicka STV, neprekrocil svoj tien a daval Ficovi viac preistoru, resp. sa bal ho prerusit, co aj Figel par krat okomentoval.

Tak ma pri sledovani tej diskusie napadlo, co to je preboha za vlada, ked jej predseda musi vycestovavat do zahranicia, aby nieco zistoval vo svajciarskych bankach, a za cie peniaze tam vlastne pojde ? Aj ked si nerobim iluzie, ze asi tam prd vybavi a zakamufluje to nadvazovanim lepsich bilatelarnych vztahov medzi obomi krajinami ... popripade si zaroven necha pripisat aj svoje uroky ... Obrázok

inak Shooty to celkom vystihol

Obrázok

Zverejnené

som pozabudol na irecite slovenske prislovie, ktore sudruh premier v diskusii pouzil. Velmi sa mi pacilo Obrázok

Keď vtáčka spievajú, pekne mu lapajú

BTW zvolebnieva sa, uz aj komunisti sa zacali ukazovat

KSS

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov