weirdo Zverejnené 10. Jún, 2006 Zverejnené 10. Jún, 2006 tomba, za 10-15 rokov, az vymrie generacia podporujuca KSS, HZDS a podobne prastrany, to bude mozne ... skor ne. a k slobodej volbe - jasne, ja nic nevravim, kazdy moze volit ako chce :lol: ide o to, ze kazdy by mal zvazit, ci ten jeho hlas bude aj nieco platny. viem, ze je to blbe, ale teraz sa na slovensku lame chleba. program OKS som si necital, a ani nebudem, pokial to bude strana, ktora nema sancu sa dostat do parlamentu. mozno by mi bola nazorovo blizsia ako SDKU, ale ak jej dam svoj hlas, tak tym nic nezmenim, nicomu nepomozem.
Sniper Zverejnené 10. Jún, 2006 Autor Zverejnené 10. Jún, 2006 Ľudia sú výrazne ovplyvňovaní tým, či podľa nich strany majú šancu uspieť alebo nie. Keby nevolili podľa toho či ich hlasy budú stratené alebo nie, tak niekoľko mimoparlamentných strán by sa do parlamentu dostalo (napr. OKS) a strany ktoré získavajú pravidelne nad 10% by tieto hlasy stratili. Myslím že by to príliš dobré nebolo, potom by bolo pravdepodobné že v parlamente by bolo viac strán a mali by menej kresiel. Zloženie koalície by bolo ešte zložitejšie.
weirdo Zverejnené 10. Jún, 2006 Zverejnené 10. Jún, 2006 najvac ma stve, ze u nas sa tvoria frakcie ci samostatne strany len kvoli minimalnym nazorovym nezhodam, aj ked program je prakticky totozny. potom to vyzera tak, ze tu je 5 pravicovych stran. na strane druhej ficovcov spaja jedine - tuzba po moci a peniazoch. na zaklade toho sa zgrupili a vidno to na preferenciach. skoda, ze pravica sa nevie zjednotit, bolo by to cele jednoduchsie.
tomba Zverejnené 11. Jún, 2006 Zverejnené 11. Jún, 2006 weirdo,lenze okrem OKS ja tam nevidim pravicovu stranu,ktoru by som mohol volit...SMK by som mohol volit,len keby nemali radikalne kridlo,ktore moze kedykolvek zozrat Bugara,SNS nema program,len Madarov a su schopni zahlasovat za cokolvek,co ich udrzi pri moci,KDH - najmenej prijatelne,zhrniem to strucne - neskutocne mi vadi to K v nazve,SDKU je pre mna mocenskou stranou a keby nemala reformne myslienky,ktore SVK potrebovala,tak sa o nu ani neobtrem,to uz je pre mna prijatelnejsie HZDS bez Meciara - lenze Meciar je tu a je tu aj velke riziko,ze sa spriahne so Smerom,ak by to znamenalo ucast vo vlade...inac okrem Meciara tam uz neni vela ludi spred ´98,vela ich odislo do prtistran ako HZD a pod. a tiez prebehli k Ficovi...Fakt by to chcelo jednu standardnu pravicovu stranu,lebo tato slovenska pravica,ktorej nejde o myslienky,ale o presadzovanie seba popri nich,to je hroza...
weirdo Zverejnené 11. Jún, 2006 Zverejnené 11. Jún, 2006 SDKU povazujem za vhodnu stranu uz len preto, ze vytiahla Slovensko zo sraciek, co tu ostali po meciarovi a komunistoch. HZDS bez meciara ... este stale su tam ludia, kopa ludi, ktori tu uz raz vladli a dopadlo to biedne. hzds bez meciara je pre mna pripustna ako koalicna strana len v pripade, ze pojde o porazku fica. mozem sa ta spytat, co konkretne myslis pod pojmom "mocenska strana"?
tomba Zverejnené 11. Jún, 2006 Zverejnené 11. Jún, 2006 Mocenska strana je skratka strana,ktora musi byt pri moci,lebo tak ma postaveny program,ludi i financne pozadie...Ja to neodsudzujem a nekritizujem,politika je skratka sutaz,boj o moc v state,ale ja by som radsej volil stranu,ktora je postavena na myslienkovom zaklade a robi veci z presvedcenia a nie preto,aby mohla fungovat pri koryte...
RoSo Zverejnené 12. Jún, 2006 Zverejnené 12. Jún, 2006 Ak by ste si ešte potrebovali ujasniť, koho budete voliť, na stránke www.kohovolit.eu si môžte porovnať, ako ktorá strana hlasovala za jednotlivé návrhy zákonov v uplynulom období. A tiež je tam tipovacia súťaž o 2006,-- Sk :lol:
game Zverejnené 16. Jún, 2006 Zverejnené 16. Jún, 2006 no dobre ... ale je to tu :) a zajtra by bolo dobre nejaký ten lístok hodiť do urny ... síce naša anketa vyzerá ako vyzerá, ale tie neskoršie debaty nie sú také jednoznačné ... takže máte v tom už všetci jasno ? :lol: :)
Sniper Zverejnené 16. Jún, 2006 Autor Zverejnené 16. Jún, 2006 Máme. SDKÚ-DS Ale skôr by ma zaujímalo kto a ako vytvorí koalíciu. Je dosť pravdepodobné že KDH a ANO (ak prekročí 5%) do koalície spolu nepôjdú. KDH možno nepôjde ani s SDKÚ-DS.
Mgr. L.E.G. von Trips Zverejnené 16. Jún, 2006 Zverejnené 16. Jún, 2006 Ano anooo! uz zajtra je to tuuuu!!
Ignatius Zverejnené 16. Jún, 2006 Zverejnené 16. Jún, 2006 To zas bude... :lol: No ja jasno mám, takže zajtra si odvolím a budem už len sledovať, ako to celé dopadne...
game Zverejnené 16. Jún, 2006 Zverejnené 16. Jún, 2006 tak teda istú ruku ... a počkáme si, čo sme zasa vyvrbili ... :lol:
weirdo Zverejnené 17. Jún, 2006 Zverejnené 17. Jún, 2006 pocul som nieco take, ze kto nevoli, akoby dal svoj hlas SMERu. mam z toho vycitky svedomia. skoda ze nezaviedli volby cez net.
secretka Zverejnené 17. Jún, 2006 Zverejnené 17. Jún, 2006 Skutocne volby mam uz za sebou /kedze plati volebne moratorium, nebudem tu hlasovat, ani pisat, komu som dala svoj hlas/, ale * nevolila som stranu, ktora by podla volebnych prefrencii mala zvitazit a...* volila som stranu, ktora by sa podla preferencii do parlamentu mala dostat.
tomba Zverejnené 17. Jún, 2006 Zverejnené 17. Jún, 2006 secretka,volebne moratorium uz je zrusene,nemusis sa bat nas ovplyvnovat:) nakoniec pojdem volit mensie modre zlo...zase...
Sniper Zverejnené 17. Jún, 2006 Autor Zverejnené 17. Jún, 2006 pocul som nieco take, ze kto nevoli, akoby dal svoj hlas SMERu. mam z toho vycitky svedomia.v tomto mám chaos. Mne raz niekto povedal, že kto nejde voliť, jeho hlas pripadne víťaznej strane. Neviem ako to myslel, ale ja si myslím že je to blbosť. Pred 4 rokmi keď vyhralo HZDS, malo, neviem presne, asi o 3% viac hlasov ako SDKÚ. Volieb sa vtedy zúčastnilo (ani to neviem presne) okolo 70% oprávnených voličov, takže 30% k urnám neprišlo. Takže keby sa malo tých 30% zarátať k víťazného HZDS tak by malo oveľa viac % ako v skutočnosti získalo. Ak som to pochopil správne, ovšem.
RoSo Zverejnené 17. Jún, 2006 Zverejnené 17. Jún, 2006 Tak, ja s manželkou to už máme tiež za sebou. Odhlasované. Volil som tak, ako som sa rozhodol už dávno.Čiže KDH. Teraz budú mať štyri roky nato, aby ma nesklamali.
secretka Zverejnené 17. Jún, 2006 Zverejnené 17. Jún, 2006 Myslim, ze hlasy nevolicov /ale aj stran, ktore sa do parlamentu nedostali/, sa delia percentualnym podielom /podla poctu ziskanych hlasov/ stranam, ktore sa do parlamentu dostali. Urcite sa vsak nezaratavaju iba vitazovi volieb.
Sniper Zverejnené 17. Jún, 2006 Autor Zverejnené 17. Jún, 2006 Kto už bol voliť a čo? Ja idem za chvíľu a potom to pravdepodobne pôjdem zapiť.
Andulqa Zverejnené 17. Jún, 2006 Zverejnené 17. Jún, 2006 hotovo, sdku sklamalo ma ale, ze moj priatel nechce ist volit :) :lol:
tomba Zverejnené 17. Jún, 2006 Zverejnené 17. Jún, 2006 sklamalo ma ale, ze moj priatel nechce ist volit :) :) Andulqa,vymenit ;) ehmmm :lol: ;) njo,zatial dobra naladicka,snad mi od desiatej postupne nebude zamrzat usmev...
game Zverejnené 17. Jún, 2006 Zverejnené 17. Jún, 2006 už to končí ... milióny v lufte, a čakáme ... aby bolo čo zapíjať
weirdo Zverejnené 17. Jún, 2006 Zverejnené 17. Jún, 2006 game, vzdy je co zapijat. bud radost, alebo smutok :lol:
Odporúčané príspevky