Skočiť na obsah

Predčasné voľby 2006

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Tak sa vyjadrite. Ak vám tam chýba nejaká strana alebo hnutie tak napíšte a ja ju zaradím do zoznamu.

Zaradil som tam všetky strany a frakcie ktoré pôsobili v parlamente od volieb v r. 2002. O niektorých neviem či ešte vôbec fungujú. :lol:

• Odpovedí 173
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• Sniper

32

• weirdo

32

• RoSo

26

• game

17

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

Takže som už zvolil :lol: . V týchto voľbách to bude KDH (pravda, ak budem na Slovensku). Všimol som si, že v ankete zabodovala aj SMK. Je to stabilná strana s rozumnými politikmi. Ale žiaľ aj s Arpádom Dukom Zolomyim a ďalšími, ktorí snívajú sen o Veľkom Uhorsku. To nepotrebujem.

Ku KDH dodám len toľko, že je to jediná strana, ktorá sa pokúša presadzovať aspoň niektoré z kresťanských zásad. Škoda len, že je tak naviazaná na katolícku cirkev. Viem to však stráviť.

Nevydávam svoj názor za jediný správny, už dvakrát som sa popálil. Prvýkrát - SDĽ, druhýkrát - ANO.

Hoci ANO som volil kvôli zdravotníckej reforme a pánu Zajacovi, a to rozhodne omyl nebol. Sekol som sa s tým liberalizmom.

Zverejnené

Hlasoval som tradične za SDKÚ, a ja len dúfam že Miki bude OK :) :lol:

Zverejnené

ja zas rozmýšľam či by nebolo SDKÚ bez Mikiho lepšie

edit: hlasovala som za SDKÚ, ale v skutočnosti by som asi dlho váhala medzi nimi a OKS

Zverejnené

ja by som chcela ist volit, ale moje znalosti z politiky su uplne ubohe ;) kedze sa o politiku moc nezaujimam :lol:

toto vlastne budu moje prve volby, ak neratam volby prezidenta :)

takze tuto temu budem pozorne sledovat a zistovat kto koho bude volit a preco :)

Zverejnené

ja by som chcela ist volit, ale moje znalosti z politiky su uplne ubohe :) kedze sa o politiku moc nezaujimam :lol:

toto vlastne budu moje prve volby, ak neratam volby prezidenta ;)

takze tuto temu budem pozorne sledovat a zistovat kto koho bude volit a preco ;)

Ja som ani toho prezidenta voliť nesíhal :) V každom prípade nie som vôbec rozhodnutý koho voliť, ale na zozname koho nevoliť už zopár strán je ;)
Zverejnené

Ja osobne som este v zivote nevolil :) A ani neplanujem....pretoze taky cirkus co tu mame.......Dakujem...neprosim.......nech je to ktokolvek, tak ci tak su to vsetcia sasovia :lol:

Zverejnené

keby bol SMER bez Fica, zmenilo by sa niečo? stále by to bola ľavicová strana s ľavicovým programom, nie?

Zverejnené

smerovanie Smeru by zostalo viac menej ľavicové ... ale rozhodne by to bol iný Smer ... Smer to je v prvom rade Fico...

rovnako ako HZDS je Mečiar .... bez Mečiara by táto strana veľmi pravdepodbne už ani nebola ... ženú ju osobné ambície jej predsedu ... dúfajme že do konečnej záhuby ...

Zverejnené

áno, keď sa to berie takto, určite by to bol iný SMER. osobne si myslím, že by možno už dávno žiaden SMER nebol, pretože celú stranu drží nad vodou iba populistický Fico a jeho reči

narážala som však iba na ich program /či ľavičový, či pravicový.../

Zverejnené

To sme tu zatiaľ všetci pravičiari?

napíšem o FSP Lahvacovi ak sa ti nelúbi :lol:
Zverejnené

:) :lol: a môžeš pozvať aj Ismaila Musu, aby sme mali sparingpartnera na islam :) ;)

Zverejnené

Až si založím vlastnú stranu tak potom budem voliť tú moju. Však vás aj všetkých požiadam o podporu.

:lol: :)

Dám to tu všetkým vedieť keď to bude, ale mám taký dojem, že to v najbližšej dobe nehrozí.

:) ;) ;)

Zverejnené

Podľa posledných prieskumov vyhrá predčasné voľby Smer. link Takéto predpovede tu však už boli aj pred štyrmi rokmi.

Zdá sa, že u nás na fóre sa zišla úplne iná vzorka ľudí, než aká participovala na prieskume verejnej mienky. V súvislosti s ním vám odporúčam prečítať si článok Františka Šebeja O prediktívnej validite uverejnený v časopise .týždeň 10/2006.

Zverejnené

Podľa mňa SMER sotva získa 30% hlasov.

Myslím že teraz je hospodárska situácia na Slovensku lepšia ako pred 4 rokmi a to je podľa mňa rozhodujúci faktor.

Ľudia "podporou" SMERu len vyjadrujú že sa im nepáči ako terajšia vláda razantne presadzuje reformy. Ale keď príde k voľbám tak budú rozmýšľať na budúcnosť a neprekvapilo by ma keby volebné výsledky SMERu a SDKú boli takmer totožné.

Podľa mňa aj keby SMER vyhral voľby nezostaví koalíciu, a myslím že koalíciu nezostaví nikto. To bude najväčší problém v povolebnej situácii.

Momentálne máme na Slovensku príliš veľa strán ktoré by sa mohli dostať do parlamentu. A čím ich bude viac tým zloženie koalície bude ťažšie.

Zverejnené

Podľa môjho skromného názoru tu bude znovu pravicová vláda. Ak nebude väčšinová, tak snáď s tichou podporou HZDS. Aj keď by bola rada súčasťou vlády, s Vladimírom Mečiarom je jej koaličný potenciál nízky.

Celé to rokovanie o zostavení vlády bude zaujímavé. Som zvedavý, ako si vyriešia rozpory medzi KDH a SDKÚ. Poprípade ešte so Slobodným fórom. Trochu ma mrzí, že KDH nevzalo na svoju kandidátku členov OKS. Pravici by to pomohlo.

Zverejnené

takže už je to konečné, vo voľbách by sa molo zúčastniť 21 strán, zoznam tu

dnes som sa dozvedela, že predvolebná kampaň začína až 27. mája, kurňajz to mám tak dlho čakať na predvolebný guláš??? :lol: :)

Zverejnené

Viete už, kto je dvojkou a trojkou na kandidátke HZDS? Tajili to do poslednej chvíle a ja to ešte furt neviem.

Zverejnené

O dôveru občanov sa chcú v júnových predčasných voľbách uchádzať tieto subjekty:

SDKÚ - DS

SMK – Magyar Koalíció Pártja

Strana demokratickej ľavice

KDH

Agrárna strana vidieka

Smer – sociálna demokracia

Združenie robotníkov Slovenska

KSS

Prosperita Slovenska

Nádej

Misia 21 – Nová kresťanská demokracia

Strana občianskej solidarity

Hnutie za demokraciu

Slobodné fórum

Slovenská národná strana

Ľavicový blok

Občianska konzervatívna strana

Aliancia nového občana

Ľudová strana – HZDS

Slovenská národná koalícia – Slovenská vzájomnosť a Slovenská ľudová strana.

Ja som zvedavý na tú povolebnú koalíciu ale myslím že to bude dobrý guláš.

Zverejnené

kedze neviem, ci budem v tom case na Slovensku, nerucim za odvolenie ... ak poznate nejaku moznost, ako to spravit v CR, tak napiste:)

ak sa volieb zucastnim, tak je tu asi jedina volba ... SDKÚ

one, a kto doslaka je doc. MUDr. Beata Sániová, PhD. ??? (#2 na kandidatke HZDS, ak ste si nekukli) zeby nova hrusticka???:lol:

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov