wysky Zverejnené 2. Apríl, 2009 Zverejnené 2. Apríl, 2009 Neviem, či sú takí ľudia, čo niečo podniknú len z jediného dôvodu, že to nikto pred nimi nerobil a oni chcú byť prví. Snaď jedine žeby chceli byť zapísani do Guinessovej knihy rekordov, tak si vymyslia svoje. To ale nie je podstatné... A samozrejme je, že ak dvaja robia to isté je nikdy to nie je to isté. Ale tu ide o niečo iné... Keď človek vidí, že to, čo on chce, môže fungovať a vidí pred sebou úspešný príklad, je to pre neho posilnenie (argument PRO), ale ešte to nie je zarukou, že aj on bude úspešný. To či potrebuje, alebo nepotrebuje príklady je v tomto smere irelevantné. A keď je rozumný, skúsi prezvedieť ako sa tomu úspešnému a názornému príkladu podarilo dostať tam, kde je. Skrátka, poučiť sa z chýb iných a zistiť "návod". je lahsie opakovat vyskusane, ale v takychto situaciach sa dva uplne rovnake pripady neopakuju skoro nikdy ...Nesúhlasím. Ak sa niekto vydá po rovnakej ceste a splní rovnaké kritériá ako ten pred ním, je veľmi pravdepodobné, ba až skoro isté že sa dostane tam, kde ten pred ním. Nemôže sa dostať nikam inam.
elfant Zverejnené 2. Apríl, 2009 Zverejnené 2. Apríl, 2009 Neviem, či sú takí ľudia, čo niečo podniknú len z jediného dôvodu, že to nikto pred nimi nerobil a oni chcú byť prví. Snaď jedine žeby chceli byť zapísani do Guinessovej knihy rekordov, tak si vymyslia svoje. To ale nie je podstatné...ktorykolvek horolezec chce vyliezt kopec vlastnou diretissimou napriklad :lol: v pripade umelcov, by si nasiel mozno este viac prikladov a dokonca aj ten co postavil prvy stavbu s gotickym lomenym oblukom, chcel spravit nieco, co pred nim nikto nerobil alebo aj taky Hanibal presiel Alpy s vojskom, ako prvy, aj ked ten chcel dosiahnut iny ciel, ale pouzil na to postup, aky ostatni povazovali za nemozny :) inak staci ako priklad ktorykolvek sportovec, ktory sa snazi o zlomenie svetoveho rekordu ... Nesúhlasím. Ak sa niekto vydá po rovnakej ceste a splní rovnaké kritériá ako ten pred ním, je veľmi pravdepodobné, ba až skoro isté že sa dostane tam, kde ten pred ním. Nemôže sa dostať nikam inam.v pripade skladania nabytku z Ikey pravdu mas, aj ked aj tam zalezi od toho, ci je navod dobre napisany v pripade vztahu dvoch ludi, su tie odchylky este vacsie, lebo je velmi mala pravdepodobnost, ze jedinci v nom budu identicki aj podobne povahy mozu v rovnakych situaciach reagovat odlisne
wysky Zverejnené 2. Apríl, 2009 Zverejnené 2. Apríl, 2009 ktorykolvek horolezec chce vyliezt kopec vlastnou diretissimou napriklad :lol: v pripade umelcov, by si nasiel mozno este viac prikladov a dokonca aj ten co postavil prvy stavbu s gotickym lomenym oblukom, chcel spravit nieco, co pred nim nikto nerobil alebo aj taky Hanibal presiel Alpy s vojskom, ako prvy :)No to je sice pravda, lenže to nijak neodporuje tomu, čo som napísal, ze ak ide niekto prvy, ma to najtazsie. Je irelevantne, ci to prvenstvo vyhladava vedome alebo nie. Dolezitu ulohu tu zohravaju aj jeho skusenosti. A aj ked ide prvy, zisti si, ci v tomto smere nie su uz dostupne nejake skusenosti ci vysledky (a v tom ja vidim tie priklady). Ak nie su, ma to tazsie, ak su je to lahsie. A co sa tyka Hanibala, ten chcel skor prekvapit Rimanov ako vydobit prvensto v prechode Alpami. v pripade skladania nabytku z Ikey pravdu mas, aj ked aj tam zalezi od toho, ci je navod dobre napisany v pripade vztahu dvoch ludi, su tie odchylky este vacsie, lebo je velmi mala pravdepodobnost, ze jedinci v nom budu identicki Lenze vysledkom je dopracovanie sa ku stastnemu a fungujucemu vztahu. A na to treba vediet kto som ja, a kto je ten moj objekt zaujmu. A zistit, co na neho plati. A na ten moj objekt bude platit nieco ine ako by platilo na jedneho z partnerov v tom stastnom priklade, z ktoreho si beriem vzor. A podla toho zvolit aj prislusnu taktiku. V pripade medziľudských vzťahov ale moze nastat stav, ze ludia, ktori sa pokusaju vytvorit vztah, mozu byt natolko rozdielni, ze to medzi nimi nebude fungovat nikdy (alebo len do urcitej miery nepostacujucej na vytvorenie vztahu). Ale to myslim nevylucuje, co som napisal.
elfant Zverejnené 2. Apríl, 2009 Zverejnené 2. Apríl, 2009 nooo, Hanibal chcel skor dobit prvenstvo v porazke Rima :lol: piseme obaja v podstate to iste, len sa rozlisujeme v detailochkazdy si voli taku cestu, aka vyhovuje jeho povahe lepsie, niekto ide viac na istotu, iny zas je hazarder a viac riskuje, je to o individualitachchcel som tym len povedat, ze nechat sa viest stastnymi prikladmi moze byt zradne, lebo aj ked clovek spravi to iste, ako ti pred nim, nemusi to vyjst, lebo opomenie nieco, co nie je navonok postrehnutelne zvysuje si tym mozno sance na uspech, ale rovnako aj na neuspechlepsie je asi nechat sa viest citmi, pocitmi a instinktom pokial nie su ti dvaja uz na zaciatku kompaktibilni, tak sa mozu aj na hlavu postavit, vysledkom bude len daco vydrete, na vztah sa podobajuce
littlewitch Zverejnené 2. Apríl, 2009 Zverejnené 2. Apríl, 2009 Takto rozvit temu,vo vztahoch dokazete asi len vy dvaja:) ,ale ved o tom je diskusne forum,no nie o tom som chcela...paci sa mi vasa zhoda v tak zlozitej teme,akou su vztahy. Je to dost citliva tema a ten,kto ju sleduje pozorne ako ja,reaguje vnimavo na kazdy aj najmensi detail. A teraz k teme..myslim,ze kazdy vztah,ci uz s vekovym rozdielom,alebo nie,potrebuje cas. Cas ukaze vsetko a partneri casom sami na sebe a tom druhom uvidia,ci skutocne patria k sebe. Cas vela veci zmeni,vela veci vykristalizuje..
elfant Zverejnené 2. Apríl, 2009 Zverejnené 2. Apríl, 2009 Pri vsetkej akceptacii moderatorskych zasahov, predsa len jedna poznamka.Nabytok z Ikei, sluzil len ako priklad nemoznosti kopirovania ineho vztahu a aplikacie na ten svoj. Az po jazykove okienko to boli prispevky k teme, aj ked sa tykali nielen parov s vekovym rozdielom. Ale to len na vysvetlenie nasho dialogu s wyskym. Ten koniec bol off topic a mimo temy, dokladoval len vyvoj jazyka a to je uz ina zalezitost :lol:
game Zverejnené 2. Apríl, 2009 Zverejnené 2. Apríl, 2009 neobávam sa, že bez jazykového okienka nedokážeme odpovedať na takú úžasne jednoduchú vec .... aký vekový rozdiel ... : ) to skladanie nábytku s tým má viac, než sa zdá ... vhodné šróby a kľúče, a zložíš to stačí jeden chýbajúci a nadávaš ... hmkeď vylúčime rodinu, ktorá do toho kafre, a okolie, ktoré sa pozastavuje, a poznámky za chrbtom, myslím, že nič nové pod slnkom ... vzťahy troskotajú aj vydržia, ako ktorékoľvek iné ... je to vyzrelosť oboch, eq a iq a chuť sa popasovať s okolím ... alebo ho nebrať na vedomie ... poznám aj taký pár , ona staršia o dvanásť rokov, manžel sa jej ožral k smrti, dospelého rozumného syna, a tento mladý muž si ju našiel ... a už nepustil .... je to jeden z najmilších párov, aké poznám ...
elfant Zverejnené 2. Apríl, 2009 Zverejnené 2. Apríl, 2009 ak mame zodpovedat na otazku, aky vekovy rozdiel je este v norme, tak prideme na to, ze na takuto vec, ziadna norma neexistuje :lol:len som sa vratil na zaciatok ...
damor Zverejnené 2. Apríl, 2009 Zverejnené 2. Apríl, 2009 dvaja co sa chcu, tak sa jednoducho chcu a vekovy rozdiel neriesia ako problem, mozno tak v reprodukcnej otazke a kto to chce vnimat ako problem, ten to tak aj vnimat bude pride mi usmevne, ze okolo tejto temy sa dokaze tolko popisat, nielen tu a pritom to vsetko pada aj tak na realite dvoch konkretnych jedincov
wysky Zverejnené 2. Apríl, 2009 Zverejnené 2. Apríl, 2009 Ak sa začneme zaoberať otázkou vekového rozdielu medzi partnermi, možeme sa dopracovať aj ku predsudkom, alebo akýmsi spoločenským stereotypom okolia, komunity, alebo snáď celej spomočnosti. Ba dokonca môžeme priam na nich naraziť. Liberálnejšia spoločnosť je v týchto otázkach samozrejme ústretovejšia ako spoločnosť konzervatívna, postavená na istých spoločenských stereotypoch... Tam sa môže jednoducho stať, že svoju lásku ku osobe o dosť staršej, či mladšej budeme musieť pod tlakom okolia ukončiť. Prvý človek, ktorý začne bojovať s tými stereotypmi a bojuje o svoju lásku to má najťažšie. Ak ten boj vyhrá, je urobený prvý krok, aby sa spoločnosť naučila akceptovať aj páry napríklad staršia žena-mladší muž (a je jedno o koľko rokov, stačí už len to, že je staršia hoc iba o rok).
game Zverejnené 5. Apríl, 2009 Zverejnené 5. Apríl, 2009 včera na jarmoku som po dlhšom čase videla jeden z tých párov, ktorých nestíham obdivovať ... neviem aké puto je medzi nimi, ale je mimoriadne žena je mladšia o dvanásť rokov, ona sa mi zdá stále rovnaká a krajšia a jej manžel sa vekom prispôsobuje, ten rozdiel už nie je vidieť vôbec ... tá neha a pozornosť, ktorou sa zahrňujú celé roky, je mimoriadna ... keď dobre počítam, sú manželmi minimálne 14 - 15 rokov, možno viac.ona bola vdova, mala ožrana manžela, a dospelého syna ... celé roky chodia spolu na všetky spoločenské akcie, jarmoky, slávnosti, vybavujú spolu na úradoch, sála z nich rovnováha a spokojnosť ... vidieť tých dvoch je zážitok
Althea Zverejnené 12. Apríl, 2009 Zverejnené 12. Apríl, 2009 u nas je 5 rokov rozdiel, 19 a 24, a ani raz nebol problem s tym, obcas je to vtipne, ako ked som mala pred maturami, na ktore si on uz pomaly ani nespomenul, a s kamosmi ma ukludnoval, ze ked presli oni, prejdem aj ja :lol: ale inak nepocitujem, ze vobec daky vekovy rozdiel je, zatial som sa nezamyslala nad tym, ze aha, chova sa inak, lebo je odomna starsi, a on mi tiez nikdy nepovedal nic, co by suviselo s tym, ze som mladsia... skor si robi srandu, minule ze aku ma on super 19tku pred kamosmi :) a vola ma Žubrienka, akoze mláďa :) bud rada ze ti nehovori "ikra"
pralinka Zverejnené 12. Apríl, 2009 Zverejnené 12. Apríl, 2009 uz sa mi to zmenilo na soplosa :lol: :) to je asi pomenovanie na slecny nad 20tku, vlastne som :)
doll Zverejnené 12. Apríl, 2009 Zverejnené 12. Apríl, 2009 add pomenovanie dievcat nad 20...tak ono zalezi ci to hovori partner ktory je starsi alebo ktory je mladsi :lol:
Nokia Zverejnené 12. Apríl, 2009 Zverejnené 12. Apríl, 2009 to skor zalezi od pristupu k danej osobe :lol:aj ked malinka uz 20 mala, ma cez 170cm tak aj pre mna bude stale len krpec :) :)
doll Zverejnené 12. Apríl, 2009 Zverejnené 12. Apríl, 2009 nok, ano, je mi jasne...ja som reagovala len preto, lebo som si spomenula ako ma vola moj drahy, ktory je odo mna o nejaky ten mesiac mladsi ... a prezyvka na sposob zubrienky (resp niecoho mladeho) to teda nie je :lol:
Nokia Zverejnené 12. Apríl, 2009 Zverejnené 12. Apríl, 2009 jaj no to ano...mat starsiu frajerku bohvie ako ju volam :lol:
pralinka Zverejnené 12. Apríl, 2009 Zverejnené 12. Apríl, 2009 tak zas par mesiacov to sa ani neda povedat ze starsia frajerka :lol: to by si moj otec mohol utahovat z mojej mamy, obaja sa narodili v ten isty rok, mama januar, otec maj, su spoluziaci zo strednej :)
doll Zverejnené 12. Apríl, 2009 Zverejnené 12. Apríl, 2009 ale tak ja som to chcela odlahcit :lol:mna ked moj drahy oslovi menom a nie prezyvkou, uz viem ze nieco nie je v poriadku, a ze chce povedat nieco vazne :)
lopata555 Zverejnené 29. August, 2009 Zverejnené 29. August, 2009 Je normalne chalan 20a holka 16? ................. je prečo by nebolo? Aky vekovy rozdiel je podla vas este v norme? .................. do 5 rokov no a takto som znovu hlasoval :lol:
doll Zverejnené 29. August, 2009 Zverejnené 29. August, 2009 opakujem sa...5-10 rokov niektore veci sa zmenili, teraz viem ze by som nechcela partnera mladsieho, ani len o mesiac... mam o 6 rokov starsieho partnera, a je to nieco uplne ine...uplne ine nazory, uplne iny pohlad na veci, uplne ine debaty, ......poznali sme sa uz dlhsie, a vtedy som zacala badat ze nieco asi nie je v poriadku, a mala by som prehodnotit iste veci.. 10 rokov mi uz pride dost velky rozdiel, teda aspon z pohladu 24 rocnej
game Zverejnené 30. August, 2009 Zverejnené 30. August, 2009 zahlasovala som znovu, predtým som tam mala tuším 15 rokov, teraz som dala je to jedno, myslím že sa to stále zhoduje s tým, že ... keď to funguje na základe vzájomnej úcty, tolerancie, a kdečoho čo k spolužitiu patrí, a obaja prijmú bez výhrad daný stav, bez ohľadu na okolie, tak je to jednoale musia to byť vyzreté osobnosti
Lolisha Zverejnené 8. September, 2009 Zverejnené 8. September, 2009 sranda, ked som bola mladsia tak mi vekovy rozdiel nejak vobec nevadil... v pohode som ako 18-nastrocna chodila s 30-rocnym.teraz uz citim taku nejaku potrebu to skor znizovat :lol: neviem, cim to je..nie ze by som mala problem aj s 10 - rocnym rozdielom si opat vo vztahu vzajomne rozumiet, ale uz su tam asi aj nejake dalsie otazky, ktore riesim, okrem vzajomnej kompatibility vo vztahu... nad ktorymi som predtym nemala potrebu uvazovat
slimak Zverejnené 8. September, 2009 Zverejnené 8. September, 2009 Pridam sa na lolishu, vekovy rozdiel? a oco sa zaujimate? Na v splave v rafte je to jedno, aj futbal mozu hrat aj v rozdielnom veku ako 30 rokov. Kratkodoby zivot si viem predstavit aj s clovekom rozdielnym o 10 rokov, hore dole. O desat rokov dole kludne aj dlhodoby vztah, da sa nieje prekazka. V dlhodobom vztahu su pre mna dolezite deti a tie by mi nevedela dat alebo by mala problem mozno uz zena o desat rokov starsia a dvadsat rokov uz nie. Rekorderky sa najdu, ale ide o spoluzitie. Ide o milion veci, ktorym ja nerozumiem, som nezazil, ale si myslim, ze by boli.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz