Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené
pred 3 minútami, alamo pridal:

Ľuďom, čo sú ochotní nechať sa nahádzať jak to drevo do ohňa, ako pomôcť? 

Nepomáhaj nikomu, kto Ťa o pomoc nežiada, nedávaj odpovede nikomu, kto nemá otázku. :)

Zverejnené

alamo,  priznavam ze z tvojich reci je mi fakt blivno,  ale to bude asi tym ze moja moralka je prilis konzervativna a malo karpatsky konzervativna.  Rusi cielene zabijaju ukrajincov a ide im to lahsie na uzemiach co obsadili,  ak to niekto obhajuje, tak je to podobne ako hovorit ze nemali ukryvat zidov.    Ale nic, skoda slov. 

Zverejnené
Dňa 23. 2. 2026 at 15:22, tyso pridal:

povedali rusi,   to ma vzdy nulovu informacnu hodnotu. 

Logicky z toho priamo vyplýva, že ak Rusi niečo tvrdia o tom, že vojenský napadnú Európu, má to vždy nulovú informačnú hodnotu.

A aj keby Rusi niečo tvrdili o tom, že ich ekonomika je na pokraji kolapsu, tak to má vždy nulovú informačnú hodnotu.

Dôsledná logika musí viesť k týmto záverom. 

Zverejnené

nulova znamena ze sa nedozvies nic,  stale ta mozu napadnut, aj ekonomika moze byt na pokraji kolapsu,.  
Tak pouzi logiku,  

• Pridať bod 1
Zverejnené

V tomto zmysle sú všetky informácie rovnocenné.

Osobná logika je to, na čom záleží.

Zverejnené

To, že osobná logika môže naozaj byť plne pravdivá a v súlade s realitou, neznamená, že by logiku mohol vykonávať niekto iný, než človek sám osobne.

A je to sám človek osobne, kto prikladá niektorým informáciám vyššiu hodnotu, než informáciám iným. Dôvody k tomu tkvejú zase len v človeku osobne a v jeho schopnosti chápať dôležitosť či nedôležitosť toho či onoho.

Samozrejme, človek je súčasne zdrojom aj všetkých prípadných omylov v chápaní. 

Čisto proste preto, lebo chápanie sa deje vždy v človeku - jednotlivcovi.

Zverejnené
pred 46 minútami, irb pridal:

Čisto proste preto, lebo chápanie sa deje vždy v človeku - jednotlivcovi.

Chápem, že súčasná vláda si odsúhlasila zákony, ktoré ich zbavila trestnej zodpovednosti. Správne ?

• Pridať bod 1
Zverejnené

Áno, Ty osobne to tak chápeš. 

A dúfam, že súhlasíš aj s tým, že tie zákony nezbavili trestnej zodpovednosti iba súčasnú vládu, ale aj všetkých iných ľudí v zmysle prijatého zákona. 

Zverejnené

Vykľulo sa šidlo z vreca.. 

Citát

Známý Ukrajinec mluví o invazi na Slovensko

„Maďarsko a Slovensko nejsou, mírně řečeno, Rusko. Ozbrojené síly těchto dvou zemí dohromady jsou mnohem slabší než kterýkoli z našich armádních sborů. Možná bychom měli mluvit jazykem používaným v moderním Trumpově světě. Ve stylu: Promiňte, buď zapnete to, co jste se rozhodli vypnout, nebo my přijdeme a vezmeme si tato zařízení pod naši ochranu,“ prohlásil.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Znamy-Ukrajinec-mluvi-o-invazi-na-Slovensko-787576

Takúto sprostú russkú svoloč, ja za spoluobčana v nechcem.

:rolleyes:

Zverejnené

hm,   tu mame taky maly zmatok. 
V matematike sa to vola formalna logika a je to objektivne.   Ale psychologovia si vytvorili pojem "sukromna logika" co s logikou nesuvisi ( je to subor vlastnych pravidiel, presvedceni, motivaci, zvykov atd podla ktorych clovek kona) 
Ale ak sa bavime o hodnote informacii tak to je otazka pre matematiku, to ze niekto uveri ruskym dezinformaciam je otazka pre psychologa a nesuvisi s realitou. 

alamo, spolu s podobnou slovenskou zberbou.  Ani tych nechcem ale tiez s tym neviem vela spravit.  Ale keby sa to stalo vladnou politikou Ukrajiny tak by som krical podobne ako proti rusom.  A Slovensko budem branit aj proti ukrajine, madarsku aj polsku.   V tomto ohlade si skutocne len Cechov neviem predstavit ako hrozbu. 
Ale dnes daleko najvyssia hrozba je v Rusku. 

Zverejnené

Môže byť.

Ale súčasne, ak si niekto dopredu vybuduje osobnú sieť predsudkov, podľa ktorých už vopred vie, čo bude a čo nebude dezinformácia, tak to rovnako je otázka pre psychológa a nesúvisí s realitou. 

Zverejnené
pred hodinou, tyso pridal:

alamo, spolu s podobnou slovenskou zberbou. 

A čo tak uplatniť, ten "princíp predbežnej opatrnosti"?

Keď sme debatovali o GW, tak si to veľmi propagoval.. Čo si pamätám..

V tomto prípade, stačí povedať "Ukrajina v nebude. A basta fidli."

A ani s toho hrdinu (neonacistu) s pluku Ajdar, náš spoluobčan nebude.

:kvetinka:

Zverejnené

ale potom budeme v Rusku, predbezna opatrnost veli presny opak.  Staci sedliacky rozum.

Zverejnené

Hrdina s pluku Ajdar, do Ruska patrí zaručene.

Citát

Fico: Dodávky ropy na Slovensko cez Ukrajinu vo februári obnovené nebudú. Vláda je pripravená na ďalšie recipročné opatrenia

Dodávky ropy ropovodom Družba na Slovensko cez Ukrajinu by podľa posledných informácií mali byť obnovené až v marci. Novinárom to dnes povedal premiér Robert Fico (Smer). Ukrajinu opäť kritizoval za to, že dodávky suroviny neobnovila, hoci podľa neho ropovod poškodený nie je. Fico zopakoval, že po zastavení slovenskej pomoci Kyjevu v podobe núdzových dodávok elektriny je Bratislava pripravená pristúpiť k ďalším odvetným opatreniam.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Znamy-Ukrajinec-mluvi-o-invazi-na-Slovensko-787576

Poďme.. Poďme pán premiér..

Skvelá predvolebná kampaň.:anjelik:

Zverejnené

Poďme, poďme, keď do pekla, tak na bielom koni.

Zverejnené
pred 2 minútami, buky pridal:

Poďme, poďme, keď do pekla, tak na bielom koni.

Ja osobne nijakú ruskú ropu, na nič nepotrebujem.. Aj tak, väčšinu s ceny za benzín a naftu,  tvoria dane.

Mne.. ide o otázku..

Chceš sa so mnou, dohodnúť na čomsi "rozumnom"? :moslim:

Ak nechceš.. Sám nič nemôžem..:sweatingbullets:

Zverejnené

@buky

Takto.. Dokázal by si, identifikovať  - konkretizovať, jednu určitú vec - záležitosť, na ktorej ti naozaj záleží a chceš ju dosiahnuť, a skutočne chceš "aby sa to stalo"?

Čo skutočne chceš? 

:ozembuch:

Zverejnené

Demokracia nám dáva možnosť veci meniť. Ak nastúpi diktatúra, už tá možnosť nebude. Za najväčšie zlo po vraždách a násilných trestných činov,  považujem nepotrestanú ekonomickú trestnú činnosť - korupciu. Následky sú viditeľné aj citeľné.

Veľká časť slovákov však ekonomickú trestnú činnosť nepovažuje za podstatnú. Preto tupá slovač.

Zverejnené
pred 51 minútami, buky pridal:

Demokracia nám dáva možnosť veci meniť.

Súhlasím.. V tomto, sa o nič, obávať nemusíš..

A prečo si myslíš, že pán Fico furt medituje nad tým, ako kandidovať na post ústavného sudcu? Už má svoj vek.. Aj on, "Len on", už chce "to" kľud..

Už má svoj vek.. Už má tých svojich "klientov", aj on sám plné zuby..

To "báťuška" Putin.. O niečom takom, ani snívať nemôže..

Protože s tou "komodiou".. Som hlavný obchodník "JA"..

:certisko:

Zverejnené
pred 12 minútami, alamo pridal:

Protože s tou "komodiou".. Som hlavný obchodník "JA"..

A ? 

Zverejnené
pred 5 minútami, buky pridal:

A ? 

Mno.. Tých Ukrajincov je mi fakt, ľúto..

Cíť sa trápne.. Spolu so mnou..

tyso.. nám bude zdôvodňovať.. aké veľké historické víťazstvo dosiahli..

Zverejnené
pred 2 hodinami, alamo pridal:

Mno.. Tých Ukrajincov je mi fakt, ľúto..

Ty ma nepočúvaš :smile: Rusi sú liaheň nepotrestanej korupcie, oligarchov spolu s diktátorským režimom.

Zverejnené
pred 7 hodinami, buky pridal:

Rusi sú liaheň..

To je ich problém, s ktorým nech si lásskavo týrajú svoje "hlboké duše" sami.

Ja žijem na Slovensku..

A vzhľadom k tomu, že mnoho progresívnych komentátorov, teraz akože rieši otázku "a keď máme tú lacnú ruskú ropu, prečo stojí benzín a nafta tak veľa?".

Phe.. Lebo je ju možné, fakt  parádne zdaniť..

Tak fajn.. Mám otázku, ako chce pán Šimečka, "správne" nastaviť dane za palivá a energie? 

Nová éra?:beeee:

Zverejnené
pred 7 minútami, alamo pridal:

To je ich problém, s ktorým nech si lásskavo týrajú svoje "hlboké duše" sami.

Ja žijem na Slovensku..

Tak fajn.. Mám otázku, ako chce pán Šimečka, "správne" nastaviť dane za palivá a energie? 

Pomaly sa stáva ruská politika realitou aj na Slovensku.

Nadstaviť dane podobne, ako v česku. 

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov