alamo Zverejnené Február 23 Zverejnené Február 23 @tyso Ja nie som, spoločný EÚ vyjednávač.. Ale musím povedať, že o znkvuzískanie územia, ktoré Rusi už "vyhrali" a rozbombardovali to tam do mrte. Jednoducho nestojím. Trvám na tom, že to je ich "výhra". Sláva víťazom, česť porazeným..
tyso Zverejnené Február 23 Zverejnené Február 23 ale ruska poziadavka nie je to uzemie ale cela ukrajina a potom vychodna europa. A ani o tu to nestojis ? Alebo ich budes aj vitat ?
alamo Zverejnené Február 23 Zverejnené Február 23 Ja osobne, môžem si vyberať len s toho, čo mi ponúknu naši domáci politici.. Raz za štyri roky vo voľbách.. Tak čo mi ponúkne, napríklad pán Šimečka? Aby som si bol istý, že na "celú Ukrajinu a potom STREDNÚ Európu" už nedôjde..
irb Zverejnené Február 23 Autor Zverejnené Február 23 pred 41 minútami, alamo pridal: Tak čo mi ponúkne, napríklad pán Šimečka? Jasnú orientáciu na západ, nie na 4 svetové strany, pevnejšie väzby na EÚ a NATO, Jasnú podporu Ukrajine v jej boji proti Rusku. Stačí?
alamo Zverejnené Február 23 Zverejnené Február 23 Nestačí.. Chcem jasne definované "ciele" ktoré máme dosiahnuť. A "plán", k ich dosiahnutiu.
irb Zverejnené Február 23 Autor Zverejnené Február 23 To Ti aj tak bude k ničomu. Mnohé totiž narazí na vzťahy v koalícii a nikdy sa to nezrealizuje, hoci to bolo v predvolebnej kampani sľubované a v programe strany zapísané.
alamo Zverejnené Február 23 Zverejnené Február 23 @irb Tak navrhni, niečo nového ty.. Ja sa nebránim, novým myšlienkam.. Som konzervatívec, musím pripustiť, že raz za čas, aj nejaké tie nové myšlienky môžu vzniknúť..
tyso Zverejnené Február 23 Zverejnené Február 23 konzervativec karpatskeho typu, presnejsie :) pred 1 hodinou, alamo pridal: Aby som si bol istý, že na "celú Ukrajinu a potom STREDNÚ Európu" už nedôjde.. Nuz, Slovensko moze len prispiet. Ale postup je v zasade jasny, podporit Ukrajinu a to tak aby to rusi odpiskali. Keby Ukrajina dostala ovela vacsiu pomoc skor, tak by sme tu nemuseli byt. Ale sme a teraz ide o to kto dlhsie vydrzi. Ale chapem ze rusi chcu aby to Ukrajina nevydrzala a pomoze ked im Slovensko nepomoze. Nebude to rozhodujuce ale kazde skodenie rusov potesi.
alamo Zverejnené Február 23 Zverejnené Február 23 pred 42 minútami, tyso pridal: konzervativec karpatskeho typu, presnejsie :) Mno.. Keď na tom trváš.. Putin.. Nech sa dá vypchať..
irb Zverejnené Február 23 Autor Zverejnené Február 23 pred 2 hodinami, alamo pridal: Tak navrhni, niečo nového ty. Nemám dôvod. Mne veci vyhovujú tak, ako sú.
tyso Zverejnené Február 24 Zverejnené Február 24 alamo, mas nejaku vysoku hladinu estrogenu. Ponuknite mi nieco, ja neviem co chcem. Inak vas nebudem volit. :)
alamo Zverejnené Február 24 Zverejnené Február 24 @tyso A nemá "vysokú hladinu estrogénu" skôr pán Šimečka? Volebné preferencie PS idú dolu vodou. Asi to vyšlo z módy, snaživo vrtieť zadkom, ako eurohujerská mažoretka. Citát Je možné, že hra Ukrajiny je koordinovaná s Európskou komisiou – a proti záujmom Maďarska a Slovenska. Pričom Progresívne Slovensko plní osvedčenú úlohu mažoretky, ktorá tancuje v rytme muziky. https://marker.sk/clanky/1095/progresivci-vstupili-do-spinavej-hry-proti-vlastnemu-statu
tyso Zverejnené Február 24 Zverejnené Február 24 hm, len to fakt zle citas. Skus nam teda povedat kam sa presuvaju hlasy PS a co z toho usudzujes.
alamo Zverejnené Február 24 Zverejnené Február 24 pred 3 hodinami, tyso pridal: Skus nam teda povedat kam sa presuvaju hlasy PS a co z toho usudzujes. https://www.focus-research.sk/ Časť odišla k SaS a k Demokratom. Časť k Matovičovi, lebo v tom hlavnom čo ponúkajú, halasnej antifico rétorike, je "lepší". Pod ten pojem "progres" sa proste, dalo napratať všetko od boja proti globálnemu otepľovaniu, LGBTQIA+, cez wilkommen politiku, russofóbiu, až po propalestínsky antisemitizmus. Akurát v praxi, sa tým témam hovoriace hlavy s PS, zanovito vyhýbajú. A vôbec sa k nim nevyjadrujú. Ešte menej, ako k problému že verejné financie treba konsolidovať, a akosi to oni predstavujú správne? Ešte menej ako tomu, s kým reálne plánujú zastaviť koalíciu, a čo s tých veľkých očakávaní nakoniec zostane. Proste, bola to poriadne nafúknutá bublina, ktorá teraz zákonite začala "fučať".
tyso Zverejnené Február 24 Zverejnené Február 24 cize k tym co su rovnako proeuropsky. To je to co som chcel povedat. neodcahadzaju teda preto ze ich povazuju za prilis progresivnych ( a ani realne nie su, v PS mali az jednu propalestinku, nikoho za LBQT, ani k migrantom nic nehovoria ), ale preto ze maju pochybnosti o tom ze su dost akcni a schopni. je to prelievanie medzi opoziciou a nie medzi koaliciou a opoziciou. Maju teda o com rozmyslat ale urcite nie tak ako to prezentujes. To mas len vlastne predsudky a ani sa nesnazis ich uviest do suladu s realitou
alamo Zverejnené Február 24 Zverejnené Február 24 Phe.. Ja som kedysi volil SaS a Sulíka. Kým sa Sulo, totálne historicky neznemožnil Geisenovcami, vodíkovím autíčkom jazdiacim na dotácie a "juniorom". Progresívci nenávideli Sula, možno ešte viac ako Fica. Gratulujem, máte ho "s krku". Teraz v tom opozičnom "mixe", nezostalo nič čo by zastupovalo "príčetné" euroskeptické a "progresskeptické" názory.
alamo Zverejnené Február 24 Zverejnené Február 24 @tyso Ja proti, podpore Ukrajiny, v zásade nič nemám.. Akurát, väčšina rétorov tvojho rangu, má - razí akúsi predstavu, že keď budú intenzívne mávať ukrajinskými vlajkami, antificico transparentmi, hroziť pästičkami kremľu a pľuť na skeptikov. Že to vo vojne (keď treba vyrábať z nepriateľa mŕtvoly), zaváži viac, než schopnosti "taviť oceľ" alebo "vyrábať stelný prach". Samé príšerne neekonomické a už totálne neekologické, a nehumánne veci by bolo treba, preto vykonať.. Následne musím skonštatovať, že "projekt Ukrajina", je pre EÚ, totálne v AHA. A jedinci, mávajúci intenzívne mávajúci žltomodrími vlajočkami, sú banda beznádejných šulinov.
alamo Zverejnené Február 24 Zverejnené Február 24 @tyso Mno.. Budeš, sa musieť zmierniť s alternatívou, že vojnu o Ukrajinu vyhrá ten, kto zastavenie bojov, bude hlasnejšie oslavovať ako svoje "víťazstvo".. Vážne si trúfaš, tromfnúť Putina, v halasnom oslavovaní "historického víťazstva"? U nás doma na Slovensku (na Slovensku, je to tak..), nám bude neskonale trápne.. Ukrajinci si.. vydýchnu.. tý ktorý to prežili, bez trvalých následkov.. "hurá.. ešte žijeme.." A pán Macinka, ktorému ešte včera nemohli prísť pokrokovo zmýšľajúci bratia Češi na meno. A dnes ho chvália.. Je fakt, kovaná politická.. ehm.. prcinka.. Vyprcaná.. Citát Velké země přežijí porážku, ne nekonečnou strategii, vzkázal Macinka Lavrovovi https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/macinka-osn-valne-shromazdeni-ukrajina-valka-rusko.A260224_144400_domaci_hovo
tyso Zverejnené Február 24 Zverejnené Február 24 hm, to bude tym ze je mi ale ze uplne jedno co Putin hovori. Ale vies, aj Zeman sa zobudil, ale kedy sa to podari tebe ? Alebo len popries ze si chcel aby ukrajina kapitulovala a nepodarilo sa ? Aj chmelar by bol na teba hrdy.
alamo Zverejnené Február 24 Zverejnené Február 24 Furt ma podceňuješ.. Trvám na tom, že "JA", som omnoho "príšernejšia príšera".. Než nejaký Putin.. Ktorému na hlavu, nakakal pes..
tyso Zverejnené Február 24 Zverejnené Február 24 mozno ale Putin ma moc, ty nie. To je pre mna dost rozdiel.
alamo Zverejnené Február 24 Zverejnené Február 24 Moc!? Čo to je? Na čo to je? Kto to potrebuje? Ja.. Chcem pokoj..
tyso Zverejnené Február 24 Zverejnené Február 24 ked je poziar tak pokoj v susednom dome je dost iluzorna vec. Ale irb by ti povedal ze pokoj je nieco co je na tebe.
alamo Zverejnené Február 24 Zverejnené Február 24 Ale.. Ľuďom, čo sú ochotný, nechať sa nahádzať, jak to drevo do ohňa.. Ako pomôcť? Tu nehorel "dom".. Ale "zdravý rozum"..
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz