Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Ja som Vidiečan. Vždy tu mám poznámku "história učí".

Vojna na Ukrajine? 

Bude mnoho ulov pohľadu.. Kto čo zapríčinil? Kto čo pokazil?

Ale.. Bude "vedecký konsenzus".. Že to bola "p.čovina na kvadrát" :neviem:

Zverejnené
pred 8 hodinami, alamo pridal:

Vojna na Ukrajine? 

Bude mnoho ulov pohľadu.. Kto čo zapríčinil? Kto čo pokazil?

Stačí si dať odpoveď, kto je agresor. A pre mňa je to éra vojny nie len na Ukrajine, ale po celom svete. 

Dňa 21. 2. 2026 at 16:37, irb pridal:

Ono je to totiž ako fyzika - ak má niečo obrovskú zotrvačnosť, tak na zmenu pohybu treba obrovskú silu. 

Napríklad v podobe sily robotníckej triedy :smile:  Pri revolúcii neodeliteľne patria aj emócie. Prizerať sa, ako je na Slovensku spravodlivosť  pošliapaná je tiež zločin.

Zverejnené

alamo,  historia povie ze to bola neuspesna snaha ruskeho imperializmu a stala miliony zivotov. Len co budes rozpravat ty ? Ze si podporoval toto nezmyselne vrazdenie ? A budes na to hrdy ?

• Pridať bod 1
Zverejnené

Čo poviem? 

To čo som si povedal, počas Matovičoviády.

Že aj sprostý zlodej napácha menšie škody, ako vyšinutý dobroser.

Zverejnené

hm,  tak este upresni kto je kto.  Putin je ten zly a napachal skody tolko ze mu sotva niekto konkuruje. 

Zverejnené

@tyso

Putin je iba "tvoj" sprostý nástroj.. Tých ukrajincov, si v skutočnosti povraždil "ty", a iný krasorečníci tvojho razenia.

Zverejnené
pred hodinou, alamo pridal:

Že aj sprostý zlodej napácha menšie škody, ako vyšinutý dobroser.

Sprostého zlodeja a psychopata môže tolerovať len tupý slovák. Výsledkom je holá r.ť

Zverejnené
pred 2 hodinami, buky pridal:

Stačí si dať odpoveď, kto je agresor.

V tomto asi predsa len ešte nebudem úplne súhlasiť. 

Dám taký príklad - vražda Kuciaka. Agresor bol bezpochyby strelec, ktorý držal zbraň. Ale napriek tomu vznikla veľká potreba definovať objednávateľa, teda definovať iný druh príčin, než priamo potiahnutie kohútika. 

A práve v tom je celý problém nášho posudzovania reality a našich ľudských názorov a hádok. 

pred 2 hodinami, buky pridal:

Prizerať sa, ako je na Slovensku spravodlivosť  pošliapaná je tiež zločin.

Ja myslím, že zločiny sú definované v knihách ako je ústava či trestný zákon či ako sa to všetko nazýva. 

To, čo si ľudia vo svojich hlavách myslia, že je zločin, ešte zločinom vôbec byť nemusí, veď iní ľudia majú aj iný názor na to.

Zverejnené

irb, ale strelec uz sedi, len vieme ze aj objednavatel si to zasluzi. 

Alamo, zjavnes si sa opustil. Aj dusevne. Co sa ti stalo ?  narazil si na realitu ?

Zverejnené
pred 5 minútami, tyso pridal:

objednavatel si to zasluzi. 

A o to presne ide.

Hádky o vojne na Ukrajine medzi rôznymi ľuďmi stoja a padajú na tom, koho si kto predstavuje ako "objednávateľa". 

Zverejnené
pred 9 minútami, irb pridal:

Hádky o vojne na Ukrajine medzi rôznymi ľuďmi stoja a padajú na tom, koho si kto predstavuje ako "objednávateľa". 

Rusko potrebuje zaútočiť na inú krajinu, len na základe objednávateľa ? 

Zverejnené
pred 7 minútami, buky pridal:

Rusko potrebuje zaútočiť na inú krajinu, len na základe objednávateľa ? 

Jedna skupina názorov hovorí, že Rusko je si samo sebe "objednávateľom", teda že Putin a jeho názorové okolie a jeho podporovatelia sami rozhodli, že povedú vojnu s Ukrajinou, aby rozšírili "Ruské impérium".

Zverejnené

irb,  kto si objednal Hitlerovu vojnu ?  Aj tam je skupina nazorov ze zidia aj liberali. Ale tazko sa divit ludom co to povazuju za hnusny nazor.

Zverejnené
pred 13 minútami, tyso pridal:

kto si objednal Hitlerovu vojnu ?

To netuším. Aj v prípade tej vojny existujú rôzne náhľady na jej príčiny.

Samozrejme, najľahšie je posúdiť to, čo je zjavné, čo sa udialo skrze tanky, húfnice, lietadlá, útoky, rozkazy, poprípade to, čo je zapísané v protokoloch.

Ale hľadať nejaké prapríčiny, to je proste zložitejšia otázka, pretože svetová politika, to je naozaj veľmi komplikované klbko rôznych manipulácií, podvodov, falošnosti, predstieranej úprimnosti a podobne. 

Isté je, že vojna bola a že Hitler, Musolini a Hirohito potiahli kohútik.

Isté je aj to, že Nemecko prehralo, prišlo o územia, prišlo na istý čas aj o svojprávnosť a jednotu.

Zverejnené

skutocne nie je jasne ze to neboli zidia ? Hm.   Nieco nie je zlozite. 

Zverejnené
pred 8 minútami, tyso pridal:

skutocne nie je jasne ze to neboli zidia ?

Samozrejme, že to nebola židovská komunita, je jasné. 

Zverejnené

a teda ten kto to povazuje za zidovske sprisahane ma divne nazory. 

• Pridať bod 1
Zverejnené

Samozrejme, vo svete existuje veľa ľudí, pre ktorých plne platí tá poučka, že:

"Na každý problém existuje jednoduché nesprávne riešenie".

My ľudia požadujeme a preferujeme jednoduchosť; prirodzene, zodpovedajúcu každého mentálnym schopnostiam (a predsudkom). :anjelik:

Zverejnené

Kde bolo, tam bolo.. Čo bolo, to bolo.. Kde nič, tu nič..

A zazvonil zvonec, a bájkam o vypínaní elektriny je koniec? 

Ale takto so mňa, ten ficovolič, nikdy nebude. :focus:

• Pridať bod 1
Zverejnené
pred hodinou, alamo pridal:

Kde nič, tu nič..

Fico je majster demagógie :eehmm:

Ale že vraj ten ropovod už funguje či čo. 

Zverejnené

povedali rusi,   to ma vzdy nulovu informacnu hodnotu. 

Zverejnené

Kabum.. Vau..

Citát

Prvým krokom slovenskej odvety je zastavenie núdzových dodávok elektrickej energie, ktoré slúžia na stabilizáciu ukrajinskej siete. Premiér o tento krok požiadal ministra financií Ladislava Kamenického, ktorý zastupuje štát ako stopercentného akcionára Slovenskej elektrizačnej prenosovej sústavy (SEPS). „Od dnešného dňa platí, že ak sa ukrajinská strana obráti na Slovensko s požiadavkou o výpomoc pri stabilizovaní ukrajinskej energetickej siete, takúto pomoc neobdrží,“ vyhlásil rezolútne Fico.

https://www.ta3.com/clanok/1035639/fico-poziadal-o-zastavenie-nudzovych-dodavok-elektriny-na-ukrajinu-ide-o-odvetu-za-prerusenie-tranzitu-ropy

Zverejnené

Vau.. Tá politika, je zaujímavá vec..

Je to o "licitovaní".

Keby pán Šimečka, namiesto kecov o "velezrade", ponúkol čosi zaujímavejšie ako Fico.. (kto chce robiť politiku.. musí byť nad morálkou.. ľudovo povedané sviňa.. keď už musím robiť politiku)

Napríklad smutne by skonštatoval, že táto Ukrajinská záležitosť, fakt nie je riešiteľná na bojisku.. Že robí chybu, keď stále nemá toho spoločného vyjednávača.. Mohol by toho, aj veľa zachrániť..

pred 6 minútami, irb pridal:

Čo znamená "Kabum" ?

Veľké "bum"..

Zverejnené

hm, a ako inak si predstavujes riesenie ? napriklad ukrajinskou kapitulaciou ? 

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov