Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

alebo aj nieco spravit.  Ti su dve rozne strategie. 

pred 12 hodinami, alamo pridal:

ak vyzradím za ňu "verejné tajomstvo".

hm,  verejne tajomstvo je ine.  A preazradil ho aj Babis. Fico ma finacne zaujmy na dovoze ropy.  
To ze Ukrajina dostava peniaze za prepravu nie je tajne, to co je "tajne"  je otazka aka je to ropa.  Tvari sa ako azerbajdzanska podla papierov ale nikto tomu neveri.  A aj Danko bojuje za rusku ropu :) 
Rusi pouzivaju tuto ropu na korupciu,  to je to verejne tajomstvo. 

Zverejnené
pred 53 minútami, tyso pridal:

alebo aj nieco spravit.

Čo konkrétne?

"Niečo" je ničnehovoriace slovo.

Zverejnené

hm, kedze je problem velmi neurcity tak nieco tomu zodpoveda. Ale napriklad ak chcem koniec vojny na ukrajine tak mozem cakat kym skonci alebo poslat peniaze na drony co ju podla mna malicko skrati. Ale tu sa bavime obecne o rozdiele medzi pasivnym a aktivnym pristupom

Zverejnené

Nuž, ako vidím, to, čo som napísal, platí v každom prípade. 

pred 6 hodinami, irb pridal:

Tak sa na to treba pripraviť a nervy si obrniť anjelskou trpezlivosťou.

Ono je to totiž ako fyzika - ak má niečo obrovskú zotrvačnosť, tak na zmenu pohybu treba obrovskú silu. 

Zverejnené

to je stare prislovie, ak chces preniest horu, tak zacni kamienkom

Zverejnené

@irb

Takže, máme (akože) podporovať Ukrajinu.

Ukrajinu ktorú ale ako Európa "máme totálne na háku" (tysove vlastné slová). Pretože "v tej vojne, ide o niečo úplne iné". Konkrétne "o oslabenie Ruska". Čo sa, ale v praxi akosi nedarí. Pretože, podľa tysa nám hrozí že dokonca aj nás budú Rusi okupovať. Čiže v reále, čím dlhšie tá vojna trvá, tým viac Rusko vojensky posilňuje.

A celé toto, ako "správnu vec", propagujú západný politici ktorý sú "nad morálkou", ľudovo povedané sú svine.

Toto počuje Vidiečan, keď počúva tysove reči. 

Zverejnené
pred 2 hodinami, tyso pridal:

ak chces preniest horu, tak zacni kamienkom

Opäť sa mi ukazuje, že bez trpezlivosti to nepôjde a bez akceptácie reality taktiež nie.

Neviem celkom presne, prečo by tie moje slová mali pre niekoho znieť ako pasivita, ale čo už, taký je život.

pred 8 minútami, alamo pridal:

Takže, máme (akože) podporovať Ukrajinu.

Každý nech podporuje to, čomu verí, že je to správne. Davová psychóza pre mňa nie je ničím, čo by stálo za reč.

Zverejnené

alamo, kedze tvoje pudy su fasisticke, tak samozrejme mas chut pomoct rusku ale tak aby si nemusel nic robit.

Zverejnené

@tyso

Ty Čudojudo..

Citát

Elity stratili pracujúcich. Teraz sa čudujú

Sociálne a ekonomicky zabezpečené liberálne vrstvy sa politicky mobilizujú najmä okolo hodnotových tém. Ide im najmä o ochranu demokracie, ľudských práv či životného prostredia. Čo nie je nič nesprávne. Pre väčšinu pracujúcich je však prioritou každodenná existencia – príjem, práca, bývanie, životné náklady. Liberálne politiky sú úspešné vtedy, keď dokážu tieto hodnotové ciele prepájať so zlepšovaním materiálnych podmienok väčšiny. Ak sa však od sociálno-ekonomických potrieb ľudí odtrhnú a navyše ich začnú vnímať s odstupom či morálnou nadradenosťou, podkopávajú tým vlastnú politickú podporu.

https://nazory.pravda.sk/analyzy-a-postrehy/clanok/786681-elity-stratili-pracujucich-teraz-sa-cuduju/

Zverejnené
pred 16 minútami, alamo pridal:

... a navyše ich začnú vnímať s odstupom či morálnou nadradenosťou...

Ozaj, čo je asi tak prapríčinou, že sa niekto vníma ako morálne nadradený nad niekým iným?

Zverejnené

@irb

Podľa mňa, to MALOMEŠTIACTVO..

Taký "občan Kocúrkovčan" ako človek k pocitu "lepšočlovečenstva", nič iné nepotrebuje, iba trochu "sofistiky", "scholastiky" a "dialektiky", a niekoho kým môže pohŕdať.

Zverejnené
pred 2 hodinami, alamo pridal:

Podľa mňa, to MALOMEŠTIACTVO..

Hmmm, takže potreba robiť sa lepším, než v skutočnosti som a plne tomu uveriť na základe nejakej teórie, ktorú si k tomu vymyslím?

Zverejnené
pred 1 hodinou, irb pridal:

..na základe nejakej teórie, ktorú si k tomu vymyslím?

"On" malomeštiak, nikdy nevymyslí nič. Berie to to "čo je" momentálne k dispozícii, od "elít" ktoré sú momentálne v móde.

Zverejnené

irb,  len tu ide o nalepku,  pojem lepsoludia je opozitom k dezolatovi,  a alamo to potvrduje,  Umoznuje sa tvarit ako obet elit. 
vacsina problemov vsak nie je takto ramcovana,  pokial nejde o uplneho psychopata tak stale existuju realne problemy, ktore vnimaju vsetci.  Lepsie zdravotnictvo, spravodlivost to su snad temy kde nejde o to ze lepsoludia chcu aby to bolo lepsie ale skutocny lud to odmieta. 

Ale ak pojdeme velmi daleko od normalnej debaty, tak  podla mna existuju spolocne moralne hodnoty a kto ich odmieta je horsi. Len to nie je rozdelene medzi kaviaren a lud.  Odsudit vrazdu dokaze vacsina, na to netreba sediet v kaviarni.  A ak niekto zacne schvalovat vrazdu ( napriklad v teplarni) tak tam je jasne  kto je horsi.  

A potom mame treti pohlad,  kde kazdy nazor je rovnako hodnotny a kto povie ze nie, tak je "lepsoclovek".  Ale nazor robotnika na vakcinaciu alebo medzinarodnu politiku skutocne nie je rovnako hodnotny ako nazor podlozeny studiou alebo rokmi studia a znalostami.   Sloboda slova neznamena ze kazde slovo je vzdy hodnotne.  Ale tiez to neznamena ze VZDY je pohlad autority vyznamny.  Je mnozstvo tem kde nazor toho koho sa osobne tyka je dolezity. 

Zverejnené

Tak fajn..

Ak Fico, skutočne zajtra stopne Ukrajine dodávky elektriny.

Po prvý krát v živote, vo voľbách, budem voliť SMER. Aj keby "sekery pršali".

Tú debilnú vojnu, treba zastaviť. ZA KAŽDÚ CENU. 

@tyso

Ty nie si nijaká "elita". A ja nie som, nijaká tvoja "obeť".

:cool_glasses:

Zverejnené
pred 15 minútami, tyso pridal:

schvalovat vrazdu ( napriklad v teplarni)

Alebo streľbu na Fica?

pred 1 minútou, alamo pridal:

ZA KAŽDÚ CENU

Vážne za KAŽDÚ cenu? 

Zverejnené
pred 3 minútami, irb pridal:

Alebo streľbu na Fica?

alebo, ak niekto schvaluje politicku vrazdu, tak je "horsi".   

Alamo, tak vidis mas svoj dovod preco volit fasistov.    Ale tak opatrna poznamka,  chapes aj ty ze je to ale ze megahlupost ? Elektrinu dodaju ostatni a celkom radi, kedze to platia nemci.  Skodu pre elektrarne zaplatia slovaci.   Vojnu to nezastavi ale slovakov to poskodi.   

A vojna sa da zastavit len tak ze rusi dospeju k nazoru ze to nejde vyhrat, nijako inak. 

Zverejnené

Problém by som videl v tom, že človek ako celok nemusí byť horší len preto, že sa mýli v jednej parciálnej  oblasti. 

Každý z nás ľudí má bezpochyby nejaké svoje vlastné morálne nedostatky, každý v nejakej inej oblasti. 

Ako sa píše v kresťanskej posvätnej knihe: "Kto sám je bez viny, nech prvý hodí kameň."

Zverejnené

ja nerobim sudcu, ale ak niekto schvaluje vrazdu tak je horsi. A verim ze ako spolocnost to este  vieme odsudit.  

Zverejnené

Akým spôsobom, tú elektrinu Ukrajinci nakupujú?

Kupujú si ju rovnako ako ja, na Lipskej burze? Alebo ju kupujú od nás, za "výrobnú cenu"?

Platia v hotovosti, alebo "na sv. Dindi"?

Buduj kapitalizmus, posilníš mier!

Zverejnené

slovensko ma prebytok elektriny a normalne trhovo predava. A dostava peniaze, len fico nedostava svoj podiel z ropy. Ale podarilo sa mu zblnut ludi na podporu svojho biznisu.

Zverejnené
pred 38 minútami, alamo pridal:

Keď ma "elity", donútia robiť "politiku".

Iní Ťa síce môžu nútiť, ale nikto Ťa nemôže prinútiť. Ak nechceš, tak politiku robiť nebudeš aj keby do teba ako hučali. Vidiečan, nevidiečan, buď dokážeš sám seba ovládať, alebo nie. :ahooj:

pred 41 minútami, tyso pridal:

Ale podarilo sa mu zblnut ludi na podporu svojho biznisu.

My ľudia si vždy vyberáme medzi možnosťami. A mám dojem, že ľudia v drvivej väčšine volia podľa hesla "menšie zlo". To jest, tvrdia, že voliť nie je koho, ale vždy im niekto leží v žalúdku viac, než niekto iný. 

Takže myslím, že podpora Ficovho biznisu je len sekundárny následok. (Collateral damage)

Zverejnené

@irb

Ja nie som "občan Cintula".

Keď niekomu "zatnem do obočia ja", tak budem "hrdina" a nie "blázon".

pred hodinou, irb pridal:

Vžne za KAŽDÚ cenu? 

Tak.. Skús si tipnúť, čo o tej vojne na Ukrajine, podľa teba "budú písať historici"?

.. 

Jaj.."ty nie si historik".. Tak nevieš?:crying:

Zverejnené
pred hodinou, alamo pridal:

Jaj.."ty nie si historik".. Tak nevieš?:crying:

Tipovať vie každý, o tom potom. :)

Ale Ty sa tváriš, ako by si vedel presne, čo budú tí historici písať. :smoking:

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov